HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások IX. Értékeld a témát: -----

#2441 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 07:51

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 2:01

De az, hogy a két hónap alatt a megszokott sávszélességemet megötödölik-tizedelik, szó nélkül, bocsánatkérés nélkül, akár szerződésben foglalt minimumok alá, azt nem veszi be a gyomrom.

Kapd el az utcán a legelső villanyszerelőt, és kérdezd meg hozzá, mi a karbantartás első lépése, persze a szerszámok előkészítése után. :)

Áramtalanítás.

Ha valahol turkálnak, akkor ott áramtalanítani kell. Mivel gondolom, ők is haladnának, egyszerre akár nagyobb mennyiségű hálózati eszköz is le van kapcsolva, ez is erősen befolyásolhatja a sebességet és a terhelést.

#2442 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:24

Idézet: repattila - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 12:11

Egyaltalan nem meglepo, hogy jelentkezik ez kabelnetnel, mert ez minden tcp protokolt hasznalo osszekottetesnel jelentkezik, szoval ez egyaltalan nem atviteli technologia kerdese.

Viszont abban igazad van, hogy ha nem korlatozza a feltoltest megfeleloen akkor sehogyse lesz max letoltes, bar most valoban nem ez okozza a dolgot, de ettol a kozzetett osszehasonlitas kb ertektelen.

akkor lassan már érik egy pofáncsapás az előző ottlakónak :reklamacio: 1,5 hete rendeltük meg chello+tv-t neten, és már hivogatnak a upc-től, de az előző lakó meg b@szik kiköttetni. pedig így kábelezni sem kell majd a upc-nek, csak modemet regezni, oszt' helo.
tököm kivan már hogy minden nap mászhatok át spanokhoz notival ha levelet akarok letölteni :omg:

-C0pp3rM!n3-

#2443 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:39

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 7:51

Kapd el az utcán a legelső villanyszerelőt, és kérdezd meg hozzá, mi a karbantartás első lépése, persze a szerszámok előkészítése után. :)

Áramtalanítás.

Ha valahol turkálnak, akkor ott áramtalanítani kell. Mivel gondolom, ők is haladnának, egyszerre akár nagyobb mennyiségű hálózati eszköz is le van kapcsolva, ez is erősen befolyásolhatja a sebességet és a terhelést.

Az áramtalanítást konkrétan előre bejelentik. És közben nem fizetek átalányt a nem létező fogyasztásért.

K>

#2444 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:43

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 21:51

hogy bix felé szarok a pingek, de hogy a routolások is szarok, az már bosszant. De ami a legjobban bosszant, hogy az elmúlt 3 napban legalább 3x volt olyan hogy több órára elszállt a net. Ráadásul amikor a leginkább kéne, akkor teszi ezt.  :mad:

A bix felé mi sz.r? És milyen routolás sz.r?
1221 ?
A helyi netelszállást akár egy házon belüli vagányul kötögető lakó is elő tudja idézni. Ezt is ki lehet vadásztatni a 1221-gyel, csak először nekik kell szólni.

#2445 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:44

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 7:03

A XIII-ban volt egy kis áramszünet is, gondolom erősen segített a dologban.

Az egész kerületben volt? (Észak-Angyalföldön tutira volt valami sötétség 4 óra körül ...)

#2446 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 08:47

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 2:01

De az, hogy a két hónap alatt a megszokott sávszélességemet megötödölik-tizedelik, szó nélkül, bocsánatkérés nélkül, akár szerződésben foglalt minimumok alá, azt nem veszi be a gyomrom.

K>

Lehet, hogy politikusabb lett volna először a sebességeket emelni a meglevő limitekkel, és a limiteket a vagy fokozatosan, vagy csak a fejlesztések végén emelni. De úgy látszik, a marketingnek már nagyon kezdett a körmére égni a dolog, ezért ők nyertek a műszakkal szemben...
A múltkori két emelés gond nélkül ment, (classicnál 1.5->2.5, 2.5->3), a 768->1.5 emelés viszont anno hasonló hullámokat vetett, ha jól emlékszem.

#2447 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:08

Biztos már volt róla szó a topikba (nem olvastam vissza sorry) de hozzám csak most jutott el ez a:
"ha 250gb-t tullépem, szerőpdést bont a szolgáltató" dolog.
Kérdem én, ezt mégis hogy a f*szba gondolják?  :think:

1. Számtalanszor előfordult már olyan hogy a forgalom számláló csak 3-4 nap múlva írta ki az aktuális "elhasznált" mennyiséget (egészen addig semmit nem számolt) Sőőt olyanra is volt precedens hogy nem működött a forgalommérés, 1xüen hibát írt ki.
Gondolom ez az új rendszernél sem lesz másképp (nálunk még nem volt bővítés) Node akkor honnan tudja az ember hogy mennyit töltött le? Írjam paíprra és számilojam ki nap végén?  :omg: 1xüen majd kapok 1 levelet hogy viszlát? Szánalom.

2. A másik szemét húzás hogy ezt a kedves Upc magyarország igyexik ügyesen eltitkolkni. (legalábbis az oldalukon nem találtam erre a dologra még csak utalást sem)

3. Azért ha már az ember kifizet 16 ezer forintot havonta internetért, hát had töltsön már annyit amennyit akar. Különben mi a faxnak a gyors sávszélesség? Azért hogy levelezzek?

Azhiszem ha ez így lesz, "fájdalmas" búcsút veszek tőlük.

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 03. 10. 09:12 -kor

#2448 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:13

Ugyanúgy gondolják, ahogy a t-online. Csak nekik 150GB.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#2449 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:23

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 9:08

Biztos már volt róla szó a topikba (nem olvastam vissza sorry) de hozzám csak most jutott el ez a:

UPC ászf-ban benne van. Ha három hónap átlaga meghaladja a 250GB-t, akkor joga van a negyedik ilyn hónap után elköszönni. Sehol máshol sincs közel ennyi "fair use" keret, ld fent, T-online 150GB-tal. Akinek nem elég a 250GB, az vegyen garantált, béreltvonalas netet, ott nincs limit. Az állítólag nem 10-14eFt körül van egy hónapra, de a mennyiség az mennyiség.
Egyébként az ilyen policyt bejelenteni sem köteles, mert a szerződést 30 nappal bármelyik fél felmondhatja. Itt az az érdekes, hogy ha hűségakció van, akkor az ilyen bontásnak milyen mellékhatásai vannak a kedves ügyfél és a szolgáltató kapcsolatára.

#2450 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:41

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 8:39

Az áramtalanítást konkrétan előre bejelentik.

A fejlesztési ütemterv konkrétan előre be van jelentve. Az is le van benne írva, hogy a hajnali órákban pár órás komplett kieséssel is számolni kell, amikor egy kilobájt sem jön át a csöveken.

Idézet

Egyébként az ilyen policyt bejelenteni sem köteles...

Pláne azért nem, mert a korábbi szerződéshez képest ez egy olyan változtatás, ami az előfizető számára nem jár hátránnyal.

#2451 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:51

Az a helyzet, hogy ha több, mint havi 250 Gb-ot töltesz le, akkor senki nem fog utánad sírni.
Másrészt: felmondhatja.
Harmadrészt: attól, hogy nem működik a számláló, attól még az ember tudja (nagyjából), hogy mennyi adatot forgalmaz. Vagy akár pontosan is. Ne mond nekem, hogy egy olyan heavy júzer, aki havonta 250Gb-t forgalmaz, az nem tudja mérni a saját forgalmát, mert nem ért hozzá?!
Sokadjára: he meg nem elég a 250 Gb, akkor vegyél még egy előfizut, és máris 500Gb havi forgalmad lehet. Vagy vegyél egy bérelt vonalat, és akkor annyi lehet, amennyit csak akarsz. De miért várod egy profitorientált szolgáltatótól, hogy a számára kvázi ráfiztéses usereket meg akarja tartani?

X.

#2452 Felhasználó inaktív   Racecam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:51

1. Számtalanszor előfordult már olyan hogy a forgalom számláló csak 3-4 nap múlva írta ki az aktuális "elhasznált" mennyiséget (egészen addig semmit nem számolt) Sőőt olyanra is volt precedens hogy nem működött a forgalommérés, 1xüen hibát írt ki.
Gondolom ez az új rendszernél sem lesz másképp (nálunk még nem volt bővítés) Node akkor honnan tudja az ember hogy mennyit töltött le? Írjam paíprra és számilojam ki nap végén?  :omg: 1xüen majd kapok 1 levelet hogy viszlát? Szánalom.

2. A másik szemét húzás hogy ezt a kedves Upc magyarország igyexik ügyesen eltitkolkni. (legalábbis az oldalukon nem találtam erre a dologra még csak utalást sem)

3. Azért ha már az ember kifizet 16 ezer forintot havonta internetért, hát had töltsön már annyit amennyit akar. Különben mi a faxnak a gyors sávszélesség? Azért hogy levelezzek?

1. Ez szerintem is probléma, nem lenne korrekt magatartás, ha rosszul működő számláló ellenére kakaskodna a szolgáltató. (Persze senki sem hülyegyerek, nagyjából azért tudja, hogy mennyit töltött, ha akarja mérheti is otthon, de mégis az lenne a tisztességes, ha a számláló jól működne.) Viszont, ha eléred a 80%-ot, fogsz kapni egy értesitést, abból azért lehet sejteni, hogy jó lenne takarékra állítani a vasat.

2. Bizony el kell(ene) olvasni az Ászf.-et.

3. Csak azért kell a nagy sávszélesség, hogy töltsön mindenki amennyit bír? Nekem például a gyorsaság is nagyon sokat számít.
16K-ért ez van. Igaz, eddig is 16K-t fizettél és csak 60GB-ot tölthettél, ha akkor jó volt (gondolom jó volt, mert még mindig itt vagy), most miért nem felel meg a 4x annyi?

Ez van, akkor Neked váltani kell.

Szerkesztette: Racecam 2007. 03. 10. 09:53 -kor

#2453 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:59

Nekünk nem lesz fájdalmas ha elmész -nem veszed el a sávszélt a többiek elöl.

Szerkesztette: alibabusic 2007. 03. 10. 09:59 -kor

#2454 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:02

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:48

Nem kizárt, de én csak adsl-ekhez tudok viszonyítani.

Én is tudok, sok júzerem van, akinek 1 megabiten is szakad...
Make love not Wor.

#2455 Felhasználó inaktív   svartedauen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:12

Ezzel az egész forgalomméréssel az a baj, hogy gyakran az általam mért és a UPC által mért forgalom még csak hasonlónak sem nevezhető. A jobbik eset, ami gyakrabban fordul elő, hogy a tényleges forgalom 70-75%-át méri.
A rosszabik, amikor este kikapcsolom a gépet és csak másnap délután kapcsolom be.. És láss csodát, arra a napra - amikor a gép egyáltalán nem ment - majdnem 1 GB-os forgalmam van. A nullához képest ez nem tudom hány % lehet  :)  Nekem csak az nem tetszik, hogy hirtelen ilyen nem létező adatok is megjelenhetnek a forgalmamban és még csak a 100 GB-ot sem óhajtom túllépni  :)
Igaz, hogy az elmúlt egy évben, csak egyszer volt hasonlóra eset.
So Pure... So Cold... Transilvanian Hunger

#2456 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:34

Idézet: svartedauen - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 10:12

Ezzel az egész forgalomméréssel az a baj, hogy gyakran az általam mért és a UPC által mért forgalom még csak hasonlónak sem nevezhető. A jobbik eset, ami gyakrabban fordul elő, hogy a tényleges forgalom 70-75%-át méri.

Nagyon nem létező adat nem kerülhet bele, olyasmi inkább van, hogy a forgalmazási naplók le vannak maradva a forgalommérő megjelenítéstől.
De mivel most úgyis le lesz cserélve a mérési rendszer, ezért majd azt kell megfigyelni, hogy az hogyan működik.
Másrészt meg a 250GB-s FUP-ot nem a max 60-100 GB forgalmat (nade az is mennyi...) termelők fogják "centikkel" túllépni...

#2457 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:41

...

Akkor mar megerte nekik beletenni ezt a kitetelt... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2458 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:47

Idézet: GuMipOkE - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:51

Hát mit ne mondjak eddig csalódás nekem a upc. Az még hagyján, hogy bix felé szarok a pingek, de hogy a routolások is szarok, az már bosszant. De ami a legjobban bosszant, hogy az elmúlt 3 napban legalább 3x volt olyan hogy több órára elszállt a net. Ráadásul amikor a leginkább kéne, akkor teszi ezt.  :mad:

ADSLnél ilyen 1x fordult elő 3 év alatt, amikor vmi barom átvágta a fatáv ATM hálózatát, és 1 délelőttön keresztül az egész városban nem volt dsl. De több kimaradás nem volt, talán még 10 percre sem.

A datanetes és interware-es szolgáltatás minőséghez szokott lelkemnek ez nagyon lesújtó.
A vicc az egészben, hogy itt Budaörsön elvileg a legjobb a upc hálózata. pfff...  :reklamacio:

mondjuk nekem a közelmúltig a chello is OK volt, gyorsan bekötötték és 1.5 év alatt egyszer vettem észre, hogy elment kicsit a net. elmehetett többször is, de nem mindig vagyok otthon, meg alszom is :)
mostanság történnek dolgok, de erre számítottam is (mondjuk az egy hetes kiesésre nem =)).
ahhoz képest, hogy éveken át milyen rémtörténeteket hallottam ilyen téren, kellemesen elvoltam a netemmel.
a nagy kiesés előtt és után is volt már, hogy na akkor 2 órára nincs net. remélhetőleg ez is megoldódik, szerencsére nekem nem létkérdés. persze megértem, hogy akinek igen, meg aki nem 7k alatt fizet, s erősen szaraxik a netje, az nem boldog a jelen helyzetben...
csak azt akartam mondani, hogy a jelen állapot nem ad pontos képet arról, hogy úgy általában mennyire jó az upc :)

#2459 Felhasználó inaktív   matamoscas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:53

Idézet: debaj - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 9:41

A fejlesztési ütemterv konkrétan előre be van jelentve. Az is le van benne írva, hogy a hajnali órákban pár órás komplett kieséssel is számolni kell, amikor egy kilobájt sem jön át a csöveken.

És az is le van benne írva, hogy konstans módon korlátozzák forgalomtípus alapon a névleges tizenötödére, huszadára, a korábbi nyolcadára, tizedére a sávszélességet? Nem órákról, hanem már több, mint egy hétről van szó.

K>

#2460 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 10:55

Idézet: matamoscas - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 3:13

Én alig forgalmazok chellon belül, én úgy láttam, hogy a valós, teljes forgalmat mutatta -- amikor működött.

K>

nekem nagyjából azt mutatta, általában. de volt, amikor nem. mindkét irányban. pl abban elég biztos voltam, hogy egy este alatt nem forgalmaztam 2G-t, mert arra képtelen lettem volna, de ilyet egyszer vettem észre (pedig néztem fürgén, mert 5 és 15G, ugye, semmire sem elég). inkább kevesebbet mért :) de leginkább sehogy, vagy jól.
amióta 250G van, azóta nem érdekel. néha ránézek, hogy na meddig tudok felmenni... előző hónapban jó volt a mérőke.
de most az elmúlt napok egyáltalán nincsenek a grafikonon...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.