HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 20:37

Idézet: tommiking - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 19:22

miért az enyém szerinted nincs csúcson? az snr-m csak este ilyen szar napközben stabil 12-13 ..a csillapítás meg megy szépen 40 re meg 21 re..szal változik mindig ala fastpath mode,de igen szar a 380T ha képes 5 marginnal is syncben maradni:D,igaz ez 7dsp-s legújabb firm legújabb softal rajta.

nekem 360T, és az imént néztem 1-es margin-nal syncben maradt...:D

holnap veszek azért egy 380T-t, hátha...

az interleave/fast pathról pedig csak annyit, hogy már 3 tkomos-os szerelőtől is megkérdeztem, hogy hogyan lehetne változtatni rajta, de fingjuk se volt egyáltalán arról, hogy mit jelent, az, hogy path mode:) szóval itt bukott az ügy.. én amúgy interleave-n vagyok, de szerintem aki fastpath az durván +1 megabitet jelent ugyanazon a vonalon..

szerk: nincs valaki csepeli, akinek 380t-je van, és egy dugásra kölcsönkérhetném?:D mert ha ugyanolyan lesz vele, mint a 360-assal, akkor nem dobok ki 12k-t az ablakon

Szerkesztette: Sumi 2007. 03. 19. 20:39 -kor

Per Aspera Ad Astra

#142 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:00

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 20:37

nekem 360T, és az imént néztem 1-es margin-nal syncben maradt...:D

holnap veszek azért egy 380T-t, hátha...

az interleave/fast pathról pedig csak annyit, hogy már 3 tkomos-os szerelőtől is megkérdeztem, hogy hogyan lehetne változtatni rajta, de fingjuk se volt egyáltalán arról, hogy mit jelent, az, hogy path mode:) szóval itt bukott az ügy.. én amúgy interleave-n vagyok, de szerintem aki fastpath az durván +1 megabitet jelent ugyanazon a vonalon..

szerk: nincs valaki csepeli, akinek 380t-je van, és egy dugásra kölcsönkérhetném?:D mert ha ugyanolyan lesz vele, mint a 360-assal, akkor nem dobok ki 12k-t az ablakon

hát ne vegyél 380T modemet
mert tök feleslegesen vennéd
sima ADSL-en amit tudni kell a 380T-nek azt tudja a 360T is ha frissítetted rajta az FW-t :up:

ez nem hanzik jól hogy azt se tudják mi az a fastpath meg interleave
szerintem ezt azok tudják akik a központokban állítgatnak távolról
pl nekem mikor szakadt a net tavaj ilyenkor
becsöngött a központba a szerelő tőlem valami számon aztán ott mondta a srácnak hogy szakad itt a net nézzen már rá a srác meg mondta neki hogy állított rajta ideiglenesen és amíg nem cserélik ki a főkábelt addig jólesz.
gondolom azokat kellene felhívni nekünk is :Đ

#143 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:06

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 21:00

hát ne vegyél 380T modemet
mert tök feleslegesen vennéd
sima ADSL-en amit tudni kell a 380T-nek azt tudja a 360T is ha frissítetted rajta az FW-t :up:

ez nem hanzik jól hogy azt se tudják mi az a fastpath meg interleave
szerintem ezt azok tudják akik a központokban állítgatnak távolról
pl nekem mikor szakadt a net tavaj ilyenkor
becsöngött a központba a szerelő tőlem valami számon aztán ott mondta a srácnak hogy szakad itt a net nézzen már rá a srác meg mondta neki hogy állított rajta ideiglenesen és amíg nem cserélik ki a főkábelt addig jólesz.
gondolom azokat kellene felhívni nekünk is :Đ

én úgytudom, hogy a 380t-ben egy lényegesen jobb, "zavarszűrő" chip dolgozik, mint a 360t-ben
Per Aspera Ad Astra

#144 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 21:59

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 21:06

én úgytudom, hogy a 380t-ben egy lényegesen jobb, "zavarszűrő" chip dolgozik, mint a 360t-ben

hát ha neked az megér 10ezer pénzt hogy jobb zavarszűrő chip van benne
akkor ám legyen :rolleyes:
ha a marginod neked is leesik 1-2-3-ra akkor nálad nem lesz jobb 380T-vel se

#145 Felhasználó inaktív   kiskircsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 19. 22:54

Sziasztok!
Sajnos én még mindig csak itt tartok...  :(

Item        Downstream Upstream  Unit
SNR Margin      5          16          dB
Line Attenuation  59            31          dB
Data Rate        2144        224        kbps

D-Link 360T modemmel, ráadásul többször lettek nálam jelezve a vonalszakadozások,stb...  nemigazán csináltak semmit...

#146 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 19. 23:32

Idézet: kiskircsi - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 22:54

Sziasztok!
Sajnos én még mindig csak itt tartok...  :(

Item        Downstream Upstream  Unit
SNR Margin      5          16          dB
Line Attenuation  59            31          dB
Data Rate        2144        224        kbps

D-Link 360T modemmel, ráadásul többször lettek nálam jelezve a vonalszakadozások,stb...  nemigazán csináltak semmit...

csoda hogy ezen megy 2 megabit :think:

#147 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 00:53

Idézet: Jozef1961 - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 15:58

:offtopic: Hmm. Igazán nem értelek benneteket. Tudom mindenkinek szive joga, hogy "ha máá nyóc,legyen nyóc", és igen lehet elégedetlenkedni is, hiszen szabad. Csak azt felejti el sok emberke, hogy ez " ingyen" van, semmi többlet fizetést nem igényel.Kiváncsi lennék rá, ha nincs ez az emelés, ki, mikor váltott volna ekkora sebességre ? Ne értse félre senki, nekem a 2-böl 5 lett stabilan, és köszönöm a T-com-nak, ezt a sebességet már nem birta volna el a költségvetésem.
Hát csak ennyi, bocs az off-ért , de nagyon kikivánkozott már belőlem.

Ne csináljuk már ezt. Ez folyamatosan felmerül. Nincs ingyen. Egyáltalán nincs ingyen, hiszen fizetnünk kell érte. Itt nem ingyen kaptunk többletet, hanem az történt, hogy egy ideálisabb érték arányt ért el a szolgáltatás. Semmi többet. Nem jószivűségből adta ezt a szolgáltató, hanem most látta elérkezettnek az időt, hogy emeljen. Mittom én miért, lehet hogy a piacon jelentkező új versenyzőket előzzék be, stb...

Tehát szerintem nagyon jól teszi mindenki, hogy a pénzéért cserébe nem ül csöndben, hanem szépen háborog ha szart kap, és megpróbálja az utolsó kbit-et is kisajtolni a vonalból. Nem értem miért kell már sokadszorra is értetlenkedni azon, hogy van aki a 2-3 helyett nem elégszik meg az 5-el, hanem megcsinálja, hogy elérje a 8-at. Ez olyan igény, mint az, hogy az emberek a városban nem trabantban akarnak dugóban állni, hanem Mercedes-ben. Pedig a Trabi olcsóbb minden szempontból, és az is halad...
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#148 Felhasználó inaktív   L0retta 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 07:11

Idézet: McLaca - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 8:16

Nem direkt. De szeretem az egyenesen és értelemmel megfogalmazott mondatokat. :D
Azt írtad, könnyebb a kábelt fejleszteni, aztán meg azt, hogy nem is kell, most meg már azt, hogy nem is a kábelre gondoltál. Jó politikus lennél. ;)
Az viszont, hogy "mindenkinek szar a vonala", nem állja meg a helyét. Ahol lakom, azon a területen éppenséggel 40.000 háztartásban nem szar a vonal, igaz, 24-30 éves, de még mindig megjárja, úgyhogy a "mindenkinek szar" erős túlzás. Persze, hogy ez jön le, hiszen ide csak az ír elsősorban, akinek gondja van.
Ha ebből indulnánk ki, amit írsz, akkor a munkáltatóm megbízóját temetni lehetne, mert egy rakás kaka lenne a szolgáltatása, mivel csak azok az ügyfelek keresnek meg minket, akiknek a gondja van, és állandóan csak a problémákat hallgatjuk. Akinél minden flottul megy, az nem telefonál ránk, hogy "He, fa.sza a szolgáltatás, csak hogy tudjátok..."

Üdv!

Arról nem tehetek ha szövegértelmezési problémáid vannak. Megpróbálom azért elmagyarázni. Szerinted melyik a könnyebb: Lecserélni egy kábelt amihez fel kell túrni a várost és utána fejleszteni a központot, vagy csak simán a központot fejleszteni, mert a kábel bírja a terhelést?

#149 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 09:31

MOStanában nálam isszakad. 6000-6500on nyomja a modem, aztán egyet csörög a telefon bont ésújracsatlakozás volt pedig szűrő minden van, és az az 1db sima csöngetés az nem vonalbuherálást jelent?
na mind1
azóta délután szívatnak, mivel kb 16óra körül bont és 6xxxértékről leesik 5000körülire... pedig eddig kúrva stabil volt... fuck :confused:  :reklamacio:
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#150 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:34

este visszajöttek a régi értékek.. 7megás link, 32es down csillapítás, stb...

ma reggelre:

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 5 10 dB
Line Attenuation 39 31 dB
Data Rate 2944 384 kbps

kérdem én, mi a pina van?:D

na, megyek veszek egy 380t-t, mert ez már így nem állapot
Per Aspera Ad Astra

#151 Felhasználó inaktív   Szilasz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 10:52

Idézet: Danika123 - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 8:31

MOStanában nálam isszakad. 6000-6500on nyomja a modem, aztán egyet csörög a telefon bont ésújracsatlakozás volt pedig szűrő minden van, és az az 1db sima csöngetés az nem vonalbuherálást jelent?
na mind1
azóta délután szívatnak, mivel kb 16óra körül bont és 6xxxértékről leesik 5000körülire... pedig eddig kúrva stabil volt... fuck :confused:  :reklamacio:

Szerintem hivd fel a telefon szolgaltatod hibabejelentojet.
Ugyanez volt nalam is a helyzet, felemeled a kegylot az szakad. Szuro helyen, meg minden.

Nekem regi Siemenses kabeldzsumbuj szerelesem volt, es berheltek valamit a vonalon, hogy hazba mindenhol legyen teleon, meg net is. Kis jatek utan rajottem, hogy a szures finoman szolva nem volt teljes... (~ 0), hosszu tortenet roviden: T-Comnal hiba bejelent, szerelo kijon, dzumbuj kivag, nemi szerelgetes, megy egy szuro fel, s mindenki boldog.

Amugy csak emlekeztetoul, mert en is igy jartam. Ha nagy ritkan szakadgat a dsl linkje, en ketszer is meggondolnam hogy bejelentsem hibara. Nekem kb. 3 hetembe telett mire visszatetettem a 8-as profilt a vonalra ES hogy kivizsgalva rajojjek erre a hibara.

#152 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 11:19

hogy lehet kicseréltetni azt a kábelt, ami az oszlopról bejön a házba? csakmert rájöttem, hogy lehet az a baj, hogy mostanában az utcánkban ilyen fákat vagdosnak ki a kollegák, és simán rákúrják a telefonkábelre a levágott fákat.. oszt gondoltam azért ugrott így megy a csillapításom, mert esetleg valahol leütötték a kábelről a műanyagburkot..
Per Aspera Ad Astra

#153 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 11:50

megnéztem, és tényleg eltéphették, mert szigszalaggal van összebaszva az egész az oszlopnál (ahonnan a fát vágták ki..) ez mondjuk magyarázatot adhat a szar vonali értékekre..
Per Aspera Ad Astra

#154 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 12:19

szólj ha megvan a 380T kíváncsiak vagyunk...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#155 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 12:28

megvan, ugyanaz, mint 360t-vel:)
Per Aspera Ad Astra

#156 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 14:57

Idézet: luckystar - Dátum: 2007. márc. 19., hétfő - 17:50

Kép

U.i.: 2300m-re vagyok a központtól 0,4-es vezetéken és jön a "Bruttó" 8Mbit.

Hümm... Ilyen csillapítással és távolsággal is el lehet érni a brutto maxot? Nekem is szintén kb 2300m, downstream SNR 11, attenuation (bocs mindenki) 40 db és a kezdeti 7500/512-es synctől is kezd kissé elmaradozni...  Modem: Huawei (DLINK 360R-nél jobbat megy down irányban úgy 700-900 kbittel)

#157 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 14:59

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 12:28

megvan, ugyanaz, mint 360t-vel:)

LOL :Đ
én mondtam hogy ne vegyél :p
ha szar a vonal a 380T sem tud csodát tenni.
amúgy simán hívd fel a T-com hibabejelentőt --> 194 a telószáma
és szólj be hogy az oszlopnál ahol te vagy sérültek a kábelek meg neked azóta nagyon tönkrement az ADSL.

mikor nekem tavaj ilyenkor állandóan szakadozott a net (telefon felemeléskor vagy ha hívtam valakit vagy ha minket hívtak) én is hívtam ezt a számot szóltam hogy állandóan elmegy az ADSL link ha hívnak minket aztán félóra múlva már csöngetett is a szerelő hogy jött megnézni mi a baj.

végignézett mindent látta hogy nem a szűrővel van a baj kipróbálta ő is aztán felmászott az oszlopra és mondta hogy igen ez főkábelhiba lesz úgyhogy leadja a jelentést cserére addig meg becsöngött valami "csodaszámra" ahol szólt a srácnak hogy nézzen már rá a vonalamra és ott mondták neki visssza hogy valszeg a szar kábel miatt szakad. valamit bennt a srác állított nekem aztán onnantól nem szakadt többet de persze a főkábelt lecserélték hogy minden okés legyen.

azóta okés minden
bár múlthéten péntek szombat vasárnap percenként újraszinkronizált a modem ami szerencsére megoldódott azóta (lehet azért mert írtam egyik volt osztálytársnak hogy az apjának szóljon már hogy nem frankó a net, aztán mivel az apja T-com-os így gondolom intézkedett)

#158 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:52

soha nem fogom megérteni, hogy mi a pina van a vonalammal.. fél 4kor resync, és:

Item Downstream Upstream Unit
SNR Margin 10 16 dB
Line Attenuation 32 22 dB
Data Rate 6824 512 kbps

és tegnap is ez volt, hogy délután ment, aztán reggel nézem, és ilyen 1700megabit, 42-es csillapítás..
mi a baj?
Per Aspera Ad Astra

#159 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 16:09

x-akták van:)

miután beírtam a postot, szakadt megint, és újra 1700-re synckelt, újra szar csillapítással.. (szerk: az előbb, amikor 6800-ra syncelt, akkor is rádugtam telefont, hogy felhívjam a 194-et, utána lehúztam...)

rádugtam most a szűrőre egy telefont, amin felhívtam a mobilomat.. és közben próbáltam csatlakozni, és megint 6800-ra synckelt.. mi köze a telefonnak az adslhez?

jah, amúgy 194-en kinevettek, hogy ilyen hülyeségek miatt, mert az oszlopra szarul van felrakva a kábel, ne hívogassam őket.. ez ilyen..

Szerkesztette: Sumi 2007. 03. 20. 16:11 -kor

Per Aspera Ad Astra

#160 Felhasználó inaktív   tommiking 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 16:15

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. márc. 20., kedd - 16:09

x-akták van:)

miután beírtam a postot, szakadt megint, és újra 1700-re synckelt, újra szar csillapítással.. (szerk: az előbb, amikor 6800-ra syncelt, akkor is rádugtam telefont, hogy felhívjam a 194-et, utána lehúztam...)

rádugtam most a szűrőre egy telefont, amin felhívtam a mobilomat.. és közben próbáltam csatlakozni, és megint 6800-ra synckelt.. mi köze a telefonnak az adslhez?

jah, amúgy 194-en kinevettek, hogy ilyen hülyeségek miatt, mert az oszlopra szarul van felrakva a kábel, ne hívogassam őket.. ez ilyen..

milyen értékek közt mozog?

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.