HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL sávszélességemelés 2007 IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL sávszélességemelés 2007 IV. Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 20:26

Idézet: tominho - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 19:58

Szerintetek mennyire van csúcsra járatva a vonal? Mit bírhat el? Datanet egyébként sávszélemelés előtt és után...

KépKép

Nagyon negativ véleményem van:a büdös életbe soha nem fogod megtudni,mert az a Tcumi titka.

Szerkesztette: kiviszem 2007. 04. 04. 20:27 -kor

#402 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:23

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 20:26

Nagyon negativ véleményem van:a büdös életbe soha nem fogod megtudni,mert az a Tcumi titka.

hömhöm, itt valami szopó lehet, mert ennek a vonalnak azért olyan 7 mega körül, sőt.. mennie kéne (esetleg másik modem?)
Per Aspera Ad Astra

#403 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:24

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 22:23

hömhöm, itt valami szopó lehet, mert ennek a vonalnak azért olyan 7 mega körül, sőt.. mennie kéne (esetleg másik modem?)

Hát ha előfizetne magasabb csomagra, valoszinűleg menne is :D

#404 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:44

Idézet: Zpalee - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:24

Hát ha előfizetne magasabb csomagra, valoszinűleg menne is :D

mióta van 1,5/0,3 -as csomag?:)
Per Aspera Ad Astra

#405 Felhasználó inaktív   tominho 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:48

ja igen köszi az hozzátartozik, hogy jelenleg 1696/256 a csomag és hozza is a sebességet :))))  a kérdés, hogy elméletben mit bírhat ezen adatok alapján... köszi.

#406 Felhasználó inaktív   Zpalee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:57

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 22:44

mióta van 1,5/0,3 -as csomag?:)

Mióta Yoneked...

#407 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 04. 21:59

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 20:55

Ezen nem vitáznék,inkább a lényeget emelem ki,ha minden média hirdeti gond van a nettel,talán eljut a minisztériumokig :tenni kéne valamit.Igenis nagy gond van :http://www.sg.hu/cikkek/50606/nem_lesz_tobb_savszelesseg_emeles 
a jelenlegi hálózat maximumon van,de még többet akarnak kipréselni belőle,kell a bevétel.az user meg tökmindeggy kinél szerződik úgyis szivni fog.

Igazad van... Sokkal jobb lenne a mostani 6 Mbit helyett még mindig féllel szenvedni. De lehet, hogy majd a minisztériumok fogják (mondjuk a belügyminisztérium, az egészségügyi és a földművelődésügyi minisztérium összefog) és felkeresik a vezetékes szolgáltatókat, hogy most aztán csökkentsétek a kábelhosszakat, építsetek központokat, de pikk-pakk, különben irgum-burgum. Ja és hát persze szegény szuperszaklapoknak is gyártaniuk kell a cikkeket... Erre a témára mostanság harapnak sokan, mert sok embernek csípi a szemét, tehát tuti hír...

#408 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:26

lehet h nálunk meglesz majd a 6,x mega is, mert eléggé elbaszták a kábelezést, most 5,5Megabit van, jóesetben, de múltkor megnézve a rézdrót össze van toldva, rá van tekerve oszt jónapot, mert gondolom elvágták, és mostanában randomszerint csörög a teló,és majd beszólunk h csináljanak vmit
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#409 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 07:28

Idézet: tominho - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 20:58

Szerintetek mennyire van csúcsra járatva a vonal? Mit bírhat el? Datanet egyébként sávszélemelés előtt és után...

Nagyjából megbecsüli a modem, írja is: 49%. Szerintem a 4 Mbitet simán vinnie kéne, de alig jobb adatok  mellett nálunk 7000 kbitre syncel a dialcom.

#410 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 13:27

Kaptam egy ilyet:

Idézet

Tisztelt ****!

Levelére válaszolva, amint láttam Önnek egy Komfort csomagja, van, aminek 8096/5128 kbit/sec-re kellett volna növekednie, ahol ezt a T-com lehetővé tudta tenni.

Úgy tűnik a sebesség növelés vagy történt az Ön vonalán vagy ezek szerint a T-com ennyi sávszélességet, bír az Ön vonalán stabilan működtetni.

A T-com ehhez a csomaghoz adott egy minimális garantált sávszélességet, ami a 160/96 kbit/sec, csak akkor tudunk feléjük reklamációval élni, ha ezen, sebesség alatt van.

Tudnám javasolni, hogy lépjen fel az oldalunkra, ott pedig az Online Ügyfélszolgálatra, ahova a login nevével és a becsatlakozáshoz használatos jelszavát kell használnia. Ott megtudja, nézni, hogy esetleg milyen csomag közül választhat, ami a sebességnek is megfelel. A lefelé váltásnak van egy, egyszeri díja, ami 4000 Ft + ÁFA (4800 Ft).

Ha szeretné megtudni, hogy pontosan mennyire is állította be Önnek a T-com a vonalat, akkor végezze el a tesztet az alábbi módon, egy gépről csatlakozva, router kihagyása nélkül.

Kérjük, az alábbi mérési procedúrát mindenképpen végezze el, mert csak ez alapján tudunk a T-com felé kivizsgálási kérelemmel élni! (..)

Utána leírta hogy kell használni a tesztszervert. Ezek hazudnak mint állat. Amikor eredtetileg 1 Mbites csomag volt a 2-es helyett akkor még tudták jelenteni, pedig akkor is megvolta 160/96 ( bár ez szerintem szintén hülyeség ). Úgy látszik csak új ügyfelekkel foglalkoznak. Azért sem hagyom annyiban. Még válaszolok nekik aztán majd elkezdem hivogatni őket. Érdekes módon mások szolgáltatói tudtak szólni. Képesek lennének rábeszélni kisebbcsomagra ahelyett hogy odaszólnának a nyomorult t-comnak.

#411 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:03

Nah nalam is feleztek 4000 helyett most 2200kbps van amikor egy uctanyira vagyok a kozpontol.Hat nem mulatsagos?:)

#412 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:08

Idézet: Iz1 - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 15:03

Nah nalam is feleztek 4000 helyett most 2200kbps van amikor egy uctanyira vagyok a kozpontol.Hat nem mulatsagos?:)

En is azt hittem, hogy 2 utcara vagyok...aztan kiderult, hogy tenylegesen 3,5km-re. Nem a 2 utcara levo kozpontra vagyok rakotve....igy nalam az emeles 2,6mbitig lett sikeres :(

#413 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:22

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 4., szerda - 21:59

Igazad van... Sokkal jobb lenne a mostani 6 Mbit helyett még mindig féllel szenvedni. De lehet, hogy majd a minisztériumok fogják (mondjuk a belügyminisztérium, az egészségügyi és a földművelődésügyi minisztérium összefog) és felkeresik a vezetékes szolgáltatókat, hogy most aztán csökkentsétek a kábelhosszakat, építsetek központokat, de pikk-pakk, különben irgum-burgum. Ja és hát persze szegény szuperszaklapoknak is gyártaniuk kell a cikkeket... Erre a témára mostanság harapnak sokan, mert sok embernek csípi a szemét, tehát tuti hír...

Igazán sajnálom,hogy ennyire rövidlátó vagy,bár ha nekem is fullon menne a net,nem keresném mások problémáinak megoldását.A T-Com vonalak legtöbbje alkalmatlan 2Mbit feletti sebességre.Lehet ez túl általános,de ez van,nem én találtam ki.Annyira meg nem kéne kiforgatni,hogy: "Sokkal jobb lenne a mostani 6 Mbit helyett még mindig féllel szenvedni."Nyilván nem ez a fejődés útja,hanem az,hogy ha probléma van nem dugja mindenki a fejét a homokba.Ott nem csipi senki szemét a "tuti hir".Nem vagy véletlenül  T.. alkalmazott?

#414 Felhasználó inaktív   Iz1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:31

Idézet: Tiga - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:08

En is azt hittem, hogy 2 utcara vagyok...aztan kiderult, hogy tenylegesen 3,5km-re. Nem a 2 utcara levo kozpontra vagyok rakotve....igy nalam az emeles 2,6mbitig lett sikeres :(

Csak hogy nekem 4Mbit-re emeltek es megis volt a max sebesseg 3800kb jopar hetig.Volt is egy cikk nem reg a sg oldalon errol hogy visszaveszik a sebesseget jopar helyen.

Szerkesztette: Iz1 2007. 04. 05. 15:32 -kor

#415 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 15:53

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:22

Igazán sajnálom,hogy ennyire rövidlátó vagy,bár ha nekem is fullon menne a net,nem keresném mások problémáinak megoldását.A T-Com vonalak legtöbbje alkalmatlan 2Mbit feletti sebességre.Lehet ez túl általános,de ez van,nem én találtam ki.Annyira meg nem kéne kiforgatni,hogy: "Sokkal jobb lenne a mostani 6 Mbit helyett még mindig féllel szenvedni."Nyilván nem ez a fejődés útja,hanem az,hogy ha probléma van nem dugja mindenki a fejét a homokba.Ott nem csipi senki szemét a "tuti hir".Nem vagy véletlenül  T.. alkalmazott?

Amennyiben te nem lennél ennyire rövidlátó, látnád, hogy a 6 Mbittel nekem sem megy fullon a dolog, s hogy T. alkalmazott sem vagyok. (Akkor valószínűleg nálam maxon menne, az tuti...) De ezeket az SG-s szakírásokat hagyjuk már... (Már az előző emelés után is megírták, hogy nem lesz több sávszélesség emelés. Ennyit a szaklapról.) Tudatos fogyasztóként neked kell kiválasztani a számodra megfelelő terméket (szolgáltatót). Ja hogy szarul választottál és nem engedi a visszamigrálást kisebb csomagra? Szar ügy. Az ADSL sajna egy ilyen szemét technika, s ezen - és itt jön az, amit kezdettől fogva írtam, csak elkerülte a figyelmedet, hogy nem mondom, hogy ebben a telkó cég nem ludas - a minisztériumok sem nagyon tudnak segíteni... Sőt, valószínűleg a média sem, még azzal sem, ha "hirdeti"

peace

#416 Felhasználó inaktív   kiviszem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 16:20

Idézet: addictive - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 15:53

Amennyiben te nem lennél ennyire rövidlátó, látnád, hogy a 6 Mbittel nekem sem megy fullon a dolog, s hogy T. alkalmazott sem vagyok. (Akkor valószínűleg nálam maxon menne, az tuti...) De ezeket az SG-s szakírásokat hagyjuk már... (Már az előző emelés után is megírták, hogy nem lesz több sávszélesség emelés. Ennyit a szaklapról.) Tudatos fogyasztóként neked kell kiválasztani a számodra megfelelő terméket (szolgáltatót). Ja hogy szarul választottál és nem engedi a visszamigrálást kisebb csomagra? Szar ügy. Az ADSL sajna egy ilyen szemét technika, s ezen - és itt jön az, amit kezdettől fogva írtam, csak elkerülte a figyelmedet, hogy nem mondom, hogy ebben a telkó cég nem ludas - a minisztériumok sem nagyon tudnak segíteni... Sőt, valószínűleg a média sem, még azzal sem, ha "hirdeti"

peace

"Ja hogy szarul választottál és nem engedi a visszamigrálást kisebb csomagra? Szar ügy."Mindegy kit választasz az ISP is szerződik a T-Com-al,igy ha ISP engedne is visszalépni,őt meg a T-Com köti.Ha  a vonal nem tud megfelelő sebességet szerintem mindegy ISP-t hogy hivják,nem ő tehet róla.Egyébként meg Én nem az igét hirdetem,mivel nem vagyok elhivatott.Törödj bele :a média igen nagy úr.Ha már mindenhol hirdetik vegyél nagysebességű csomagot,nem árt tudatositani,nem is apróbetűvel van irva:A minimálisan garantált sebesség.Egyégként eddig nem volt gondom ISP-vel,arról sem Ő tehet,hogy nincs meg a 4Mbitem.Szerinted miért választottam rosszul?

#417 Felhasználó inaktív   figi23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 16:23

Nállam ez a sebesség maradt!!!!!!!! :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Kép
ABIT NF7-S, AMD ATHLON XP 2400+,ZALMAN CNPS7700-AlCu, GIGAGYTE 6600 AGP 256MB, MAXTOR 80GB HDD ATA, SOUND BLASTER LIVE 5.1 OEM, SAMSUNG 1GB RAM 400MHZ, D-LINK DSL-360R, D-LINK DI-524, DVD-ROM PIONEER 109D

#418 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 17:12

Idézet: kiviszem - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 17:20

"Ja hogy szarul választottál és nem engedi a visszamigrálást kisebb csomagra? Szar ügy."Mindegy kit választasz az ISP is szerződik a T-Com-al,igy ha ISP engedne is visszalépni,őt meg a T-Com köti.Ha  a vonal nem tud megfelelő sebességet szerintem mindegy ISP-t hogy hivják,nem ő tehet róla.Egyébként meg Én nem az igét hirdetem,mivel nem vagyok elhivatott.Törödj bele :a média igen nagy úr.Ha már mindenhol hirdetik vegyél nagysebességű csomagot,nem árt tudatositani,nem is apróbetűvel van irva:A minimálisan garantált sebesség.Egyégként eddig nem volt gondom ISP-vel,arról sem Ő tehet,hogy nincs meg a 4Mbitem.Szerinted miért választottam rosszul?

Hát nem tudom, de az én szolgáltatóm simán engedi a visszamigrálást kisebb csomagra, még hűségidő lejárta előtt is. Valóban nem ISP tehet róla, ha nincs meg a beígért sávszéled. Ami esetleg félmegoldást jelenthetne erre a problémára, az a megrendelés előtti vonalvizsgálat, de sajnos ezt a "gesztust" T-Comtól elég sokáig várhatnánk szerintem... Amúgy én is "szenvedő" alanya vagyok a kábelhossz parának, mert nem a közelebbi, hanem a távolabbi központba vagyok kötve... Ez van, de nem minden a sávszélesség, köthetnék pl: 20/1-es nagybőgőt, de szvsz UPC sux...

#419 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 17:25

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:23

Nállam ez a sebesség maradt!!!!!!!! :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:  :mad:

Nálad legalább csináltak valamit. Nekem a nyomorult ISP m ég jelenteni sem hajlandó a t-com nak.

#420 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 05. 18:52

Idézet: figi23 - Dátum: 2007. ápr. 5., csütörtök - 16:23

Kép

nézd ez egy kb 6M/512kbit szóval szerintem örülj hogy ennyi van
nekem is csak kb 0,8megabittel gyorsabb :D és az a max már mert nálam jön a max amit a technika tud :up:

Téma megosztása:

• (51 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.