HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és volt korlátozások X. Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 21:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 21:21

Szerződést anno megkötötték határozott időre, ami most lejárt, a cég meg vérszemet kapott, mert esetleg 15k/előfizetőt szeretne fixen kapni, ami UPCnek tuti nem gazdaságos, így valamit kavartak a Fibernettel, esetleg akármi. A részletek tuti nem ránk tartoznak.

Gondoltam, nah, csak hátha, mégis.Mondjuk hogy melyik cég mondott fel a másiknak, és miért. Esetleg csak annyi,hogy határozott időre szólt a szerződés,mittomén. Persze, nem kötelességük,hogy kiadjanak róla bármit is.

#2402 Felhasználó inaktív   soDO 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 22:08

*.sulinet.hu ala biztosan az a legrovidebb ut amin a upc megy? nekem eleg hosszunak tunik... frankfurt, meg becsen keresztul vissza... routing problem?

#2403 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 28. 22:22

Idézet: soDO - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 0:08

*.sulinet.hu ala biztosan az a legrovidebb ut amin a upc megy? nekem eleg hosszunak tunik... frankfurt, meg becsen keresztul vissza... routing problem?

mint mindig  :reklamacio:

#2404 Felhasználó inaktív   Lager 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 03:14

Hát ha ez a 25KB torrentezés igaz lesz akkor azonnal mondom le a chello-t. Havi kb 30-40 gigát töltök és 20 Megabites vonalam van, szerintem elég igazságtalan lenne... Egyelőre viszont tisztességesen 500-1500K mennek a torrentek szóval nincs gond.

Az érthető persze hogy előszőr a torrenteket korlátozzák ha terhelt a hálózat, mert pl kibaszás az óránként 3 megát generáló gamerekkel szemben ha 500 as a pingjük van vagy ha szakadozik a skype vagy ha egy 200kilobájtos képre perceket vársz http-n stb. De ha éjjel 4 kor 0% hálózati 
terhelésnél is lesznek olyan szemetek levenni 30K-ra a torrentet akkor az 1 megán felüli csomagoknál tényleg csak annyi külömbség lesz, hogy mennyi extraprofitja van rajta az upcnek...

#2405 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 09:13

Idézet: SimonTower - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 22:03

Én is erre gondoltam az eleje felé, de mint látod NSD megerősítette,hogy a UPC és a Eurocable között megszűnik a szerződés, így nem tudok mit csinálni.Az szinte tuti,hogy a levél nem hivatalos, és "kamu", de a lényeg,hogy 2 hónapon belül felmondják a netemet, és marad a 12k-s Fiber, ami akkor megy, amikor épp kedvee van, vagy rendelhetek 18mbit-es Adsl2+-t, ami közel 25k-ba kerül. Jah, vagy az "akár" 8mbit-el száguldó adsl is szóba jöhet...Nevetséges...

Mivel a UPC-vel van szerződésed addig téged nem érinthet a dolog amíg a UPC neked hivatalos levelet nem küld arról, hogy megszűnik a szerződésed.
Figyelmedbe ajánlom az ÁSZF azon pontját ami a szerződés megszűnésével foglalkozik.

"11.3.3 A szolgáltató érdekkörében bekövetkez􀄘 más okból
A szolgáltató az el􀄘fizet􀄘i szerz􀄘dést egyebekben 60 (hatvan) napos határid􀄘vel jogosult felmondani.
Az szolgáltató az el􀄘fizet􀄘i szerz􀄘dés felmondását írásban, tértivevényes levélben köteles az el􀄘fizet􀄘nek megküldeni.
A Szolgáltató általi felmondásnak minden esetben tartalmaznia kell
a) a felmondás indokát, és
b) a felmondási id􀄘t, a felmondási id􀄘 lejártának napját, és
c) ha a felmondás indoka az el􀄘fizet􀄘 szerz􀄘désszegése, akkor az el􀄘fizet􀄘 tájékoztatását arról, hogy ha az el􀄘fizet􀄘 a felmondási id􀄘 alatt a szerz􀄘désszegést megszünteti, az el􀄘fizet􀄘i szerz􀄘dés nem
sz􀄦nik meg a szolgáltató felmondásával.
Az el􀄘fizet􀄘i szerz􀄘dés megsz􀄦nése esetén az el􀄘fizet􀄘 köteles a szolgáltató tulajdonában lév􀄘 és a
hálózatról leválasztható kihelyezett távközl􀄘 berendezéseket és eszközöket (pl. kábelmodem)
rendeltetésszer􀄦 használatra alkalmas állapotban visszaszolgáltatni. Amennyiben az el􀄘fizet􀄘 e
kötelezettségének nem tesz eleget, köteles a kárt megtéríteni, illetve a 3. számú mellékletben meghatározott összeg􀄦 megtérítési díjat megfizetni.
"

Szóval addig amíg a UPC-től hivatalos értesítést nem kapsz nem kell aggódnod. Az, hogy más szolgáltató mit és hogyan kavar téged nem érint mert te csak a UPC-vel állsz szerződésben ergo csak a UPC által hivatalosan kiküldött (tértivevényes) levéllel kell foglalkoznod.
Az ilyen bedobom a postaládába marketinget pedig ne vedd komolyan.

Szerk:
Találtam egy 2003-as cikket a HWSW-n:

"2003. március 26.

Kábeltévés internet nélkül maradt előfizetők
írta: Rátonyi G. Tamás , idő: 08:42

[HWSW] Tegnap délelőtt leszerelte a konkurens szolgáltató fejállomását, így két városrész kábeltévés internetelőfizetőit szakította el a világhálótól a Fibernet Rt. A kikapcsolt előfizetők mindegyike a TVNET kft.-hez tartozott, míg a kábeltelevíziós hálózat a Fiberneté.
Budapest IX. és X. kerületeinek határán, a József Attila lakótelepen és a szemben lévő Üllői úti házakban élő, kábeltévés internetelőfizetők jártak pórul a TVNET és a Fibernet közti vita kapcsán: a Fibernet gyakorlatilag lekapcsolta TVNET előfizetőit a világhálóról. Az eset kísértetiesen emlékeztet a TVNET és a UPC között a főváros XIII. kerületében tavalyelőtt év végén történtekre: ott a TVNET előfizetői szintén választási lehetőség nélkül maradtak, csak a UPC szolgáltatásait vehették igénybe a két szolgáltató közti szerződés lejártát követően. Igaz, a XIII. kerületi eset kapcsán a szolgáltatók tájékoztatták ügyfeleiket a változásról, ám a tegnapi kikapcsolás a TVNET-et és ügyfeleit egyaránt váratlanul érte.
.......
"

Ha a cég még most is ilyen agresszív és ezt teheti büntetlenül akkor még az is lehet, hogy a UPC-t is úgy megszívatja mint anno a TVNET-et.

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 29. 09:29 -kor

#2406 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:04

Ha jól értelmezem, akkor az Eurocabel itt mint külső, a UPC-nek szolgáltató cég szerepel itt?
"Légy szerény mint én..."

#2407 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:14

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 10:04

Ha jól értelmezem, akkor az Eurocabel itt mint külső, a UPC-nek szolgáltató cég szerepel itt?

valami olyasmi... ;)

#2408 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:16

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 10:04

Gondolom övéké a kábel, a UPC csak szolgáltat(ott) rajta.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2409 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:18

Idézet: moq - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 11:16

Gondolom övéké a kábel, a UPC csak szolgáltat(ott) rajta.

Igen, övéké a hálózat, ők adják a kábelTV-t míg a UPC a telefont meg a netet.

#2410 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:24

Azaz ők számláznak a UPC-nek.

#2411 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:27

Feltételezem a Fibernet a saját net és VOIP szolgáltatását akarja a hálózatán ezért kipattintja a UPC-t.  :D

#2412 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:34

Olyan erős lenne ott a Fibernet?

#2413 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:36

Én a chello előtt fibernet-előfizető voltam, igaz máshol, a IX. kerületben. Fibernet tapasztalataim:
- download-speed: mindig megvolt a csomagban ígért, p2p korlát nélkül :)
- upload-speed: meg sem közelítette a csomagban ígértet (30-40 százaléka volt)
- ügyfélszolgálat: katasztrófa, ha fel is veszik a telefont, akkor sem tudnak érdemi információval szolgálni

Amennyire tudom, ott is volt nemrégiben sávszélesség-növelés, nem tudom mennyire javította vagy rontotta a helyzetet.

#2414 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:37

Azaz nem mindenben fenékig tejfel az élet, lásd ügyfélszolgálat.

#2415 Felhasználó inaktív   Pimpa28 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:44

Sőt, a fiber előtt meg tvnet volt (amíg ugye előbbi ki nem nyírta itt az utóbbit). Az érdekes móka volt, pár szóban elmondva:
- tvnet hónapokon keresztül 5-10 kbyte/sec gyorsaságú netet szolgáltatott
- egyik napról a másikra ez felment betonstabilan az ígért sebességre (ha jól emlékszem 120 kbyte/sec-re)
- két nap múlva a fibernet lekapcsolta őket, újabb két nap múlva pedig már ők szolgáltattak :)

Bocs az offért.

#2416 Felhasználó inaktív   diab303 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 12:41

Az V. keruletben volt igazan jo a tvnet (mielott megszunt vegleg), egyszeruen nem volt korlat,  ugyhogy ami kifert a droton, annyival jott/ment. A szivas persze az volt, ha a hazban volt valami warez-junky, es ejjel nappal leechelt ugye korlat nelkul.. kulonosen, hogy anno a tvnetnel vegpontonkent egy kabelmodem volt, utana hub(!), es arra dugdosva az userek a hazban..

#2417 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 14:36

Fibernetról sok jót nem hallottam. Haveromnak másfél hónapig(!) nem jöttek ki a hibabejelentésre, mondván nincs elég emberük.  :eek: Hiába fizetnek kötbért érte, ha nincs otthon neted.  :o
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#2418 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:37

Én úgy tudom, hogy a fibernet elég helyfüggő, van olyan ismerősöm, akinek semmi gáz nincs vele, van, akinek állandóan szarakszik. Egy dolog mindenhol azonos: a csapnivaló support. Visszasírják az új fiberesek még a upc-sek telefonos ügyfélszolgálatát :D

Btw ez elég off itt. Én kérek elnézést.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2419 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 05. 29. 15:58

Idézet: Picur - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 15:36

Fibernetról sok jót nem hallottam. Haveromnak másfél hónapig(!) nem jöttek ki a hibabejelentésre, mondván nincs elég emberük.  :eek: Hiába fizetnek kötbért érte, ha nincs otthon neted.  :o

Nekem ennyi idő alatt válaszoltak a hibabejelentésre. Arra is csak annyit, hogy megkapták, továbbították a megfelelő helyre  :Đ
Make love not Wor.

#2420 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 16:28

Mas is tapasztalja?

chello:
[ka@midnight ka]$ ping -c 3 193.194.159.2
PING 193.194.159.2 (193.194.159.2) from 89.133.146.112 : 56(84) bytes of data.

--- 193.194.159.2 ping statistics ---
3 packets transmitted, 0 received, 100% loss, time 2008ms

[ka@midnight ka]$

nem chello:
...........#ping 193.194.159.2

Type escape sequence to abort.
Sending 5, 100-byte ICMP Echos to 193.194.159.2, timeout is 2 seconds:
!!!!!
Success rate is 100 percent (5/5), round-trip min/avg/max = 12/16/20 ms
............#

ugy tunik a routing van elbacva, de szerintem nem az UPC-nel.  azert irom, mert ilyenkor szokott jonni a demagog tomeg, elukon feher holloval, hogy az upc elbasz mindent.  de nem, szerintem most a british telekom az aki nem routeol rendesen.  ettol fuggetlenul: igazan tudnam ertekelni, ha nem nekem kellene hivogatni a BT NOC-ot, hanem az UPC magaenak erezne a problemat, es triggerelne oket.

Téma megosztása:

• (156 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.