Idézet: Waveson - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 22:40
wpepi, tökre örülnék ha nem ugatnál le mindíg hogy nem értek hozzá mert már kicsit baszarintja a csőrömet na.... :Đ
Meg hun az istenbe van egy 2,4es HT-s p4- egy 3500+ A64től? LUL :Đ :Đ
Viccnek is rossz a jó kis 32 lépcsős futószalagos netburstos agyonbonyolított - totál elkúrt architectúrájával....
De az dúrva lenne ha procit dolgoztató alkalmazás is lassabb lenne jelentősen vistan.
"Nekem" win98se-n, Milleneumon, win2000en, és XP-n ugyanolyan eredmények jönnek ki szinte teljesen mindenféle procitesztre, illetve nagyon "hasonló" eredmények 3dben (3dmarkok, játékok sebességei (fps) stb), a minimális (5%-on belüli) különbségek csak a vga drivernek tudhatók be, mert azt cserélgetve változnak azeredmények.
Csúnya lenne ha 3500+ a64 kevés lenne a vistának, nagyon csúnya...
Más: a 40gigás ST 7200.9-es...nagyon gyors (60Mb/sec körül van az átlag olvasási ideje, kb fél éves a vinyó..).
Egyébként én nem veszekedni szeretnék vagy ilyesmi, de a nagyobb hw igény az teljesen mást jelent egy oprendszerre nézve, mint amiről én beszélek.
Ha kiadok xpre egy olyan progit ami mondjuk 100milliárd műveletet igényel, és vistára, akkor nem igazán szabadna eltérő eredményt adnia..
Ha ezt nem látod be, akkor nem én nem értek a számítástechnikához.
Az API az esetek többségében igencsak 100%hoz közeli procihasználatot igényel, de mivel jó kis "timesharing, multitasking systems"-ről lévén szó, a nem kritikus folyamatokat amik szinte soha nem igényelnek sok prociidőt, NORMÁL prioritásra állítja. Ezért ha valamit akar az oprendszer, mindíg nagyobb prioritása van, de ha "normal" lenne, akkor se lenne probléma, belassul max a game, elvégzi amire szüksége van, és megy vissza 100% közelébe, ha más progi nem fut a háttérben nyilván ami eszi a procit (monnyuk dc++, stb:D).
Ebbe nem árt belegondolni, SZERINTEM még mindíg csak fostos videókártyadriver tehet a dologról.
Win OP rendszerek HW igénye inkább RAM mint procifüggő, gyönyörűen fut a nagyon régi gépemen (300@450celeron) az xp, 512 rammal... Miközben a procihasználat ritkán van 100% közelében...érted..
Nem szándékoztalak leugatni.
Egyébként nem szeretnék Intel kontra AMD vitába belemenni de azért megnézném, hogy miként muzsikál a te 3500+ AMD-d pld. valósidejű DV szerkesztésnél amikor 4 layer-t kell lekezelni

:Đ
De ismétlem ezen nem kell lovagolni mert csak flame lenne ami ugyebár felesleges
Idézet
De az dúrva lenne ha procit dolgoztató alkalmazás is lassabb lenne jelentősen vistan.
Ha a hardware teljesítménye nem igazodik a Vista igényeihez akkor lehetnek gondok a sebességgel mivel az op. rendszer nagyobb számítási igényét is ki kell elégíteni.
Idézet
Csúnya lenne ha 3500+ a64 kevés lenne a vistának, nagyon csúnya...
Nem szeretnélek elszomorítani de a Vista igazi teljesítménye az új szériás 2-4 magos procikon mutatkozik meg (persze ha a hardware körítés azaz az alaplap, memória, stb. is optimálisan lett összeállítva). Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a régebbi procikkal nem menne rendesen.
Idézet
Egyébként én nem veszekedni szeretnék vagy ilyesmi, de a nagyobb hw igény az teljesen mást jelent egy oprendszerre nézve, mint amiről én beszélek.
Miért jelentene mást? A hardware teljesítménye kihatással van az op. rendszer által nyújtott teljesítményre és ez így együtt adja a futó alkalmazás teljesítményét.
Idézet
Ha kiadok xpre egy olyan progit ami mondjuk 100milliárd műveletet igényel, és vistára, akkor nem igazán szabadna eltérő eredményt adnia..
Itt is az előző számít azaz a hardware teljesítménye kihatással van az op. rendszer által nyújtott teljesítményre ami összességében kihatással van a futó alkalmazásra.
Idézet
Az API az esetek többségében igencsak 100%hoz közeli procihasználatot igényel, de mivel jó kis "timesharing, multitasking systems"-ről lévén szó, a nem kritikus folyamatokat amik szinte soha nem igényelnek sok prociidőt, NORMÁL prioritásra állítja. Ezért ha valamit akar az oprendszer, mindíg nagyobb prioritása van, de ha "normal" lenne, akkor se lenne probléma, belassul max a game, elvégzi amire szüksége van, és megy vissza 100% közelébe, ha más progi nem fut a háttérben nyilván ami eszi a procit (monnyuk dc++, stb:D).
Mi is az API tulajdonképpen? Ugyebár Application Programming Interface melynek a Windows-ban betöltött szerepe a kernel és az alkalmazó program közti szabványos kapcsolat biztosítása. Az API hívások segítségével az alkalmazói programban nem kell külön megírni pld. a lemez I/O műveleteket, az ablakkezelést, stb. hanem csak meghívjuk az adott funkciót a megfelelő bemenő paraméterekkel. pld. egy ablak megnyitása esetén elegendő a Win32 API-ból a CreateWindow vagy a CreateWindowEx funkciót meghívni a megfelelő paraméterekkel és már van egy működő ablakunk.
Idézet
Az API az esetek többségében igencsak 100%hoz közeli procihasználatot igényel
Hogy működik a Windows? Mi is történik valójában amikor egy adott API funkciót meghívsz? Mi a multitasking op. rendszerek működésének elve?
Idézet
Elég sokat tanultam oprendszerekről, nagyon csúnyán el kelle kúrva ha lassabb lenne egy api-s process, meg úgy általában bármilyen process.... De szerencsére nem így van, csodálkoztam volna erősen, delphibe gyorsan összedobtam egy végtelen ciklust és egy számlálót, megnéztem az Assembly kódót, utána WDASM-al visszabontva szintén Assembly kódot, sík ugyanaz volt, nem okoskodik vista bele a processbe semmit, szóval elvi hülyeség hogy nagyobb a proci hw igénye..
Én elhiszem, hogy sokat tanultál az op. rendszerekről de ahogy látom rendszerprogramozásban nem igazán vagy otthon.
A fentieket természetesen ne vedd leugatásnak, sértésnek, kioktatásnak.