HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista V - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista V

#2401 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 14:31

Egyébként tisztára úgy érzem, hogy a vistások kezdenek úgy viselkedni mint a linuxosok, tiszta kereszteshadjárat már, hogy mindenki térjen meg. Az egyetlen különbség, hogy a vistának talán van előnye is, de linux esetében semmi ilyesmit nem tapasztaltam :D

#2402 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 08. 13. 15:15

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 15:31

Egyébként tisztára úgy érzem, hogy a vistások kezdenek úgy viselkedni mint a linuxosok, tiszta kereszteshadjárat már, hogy mindenki térjen meg. Az egyetlen különbség, hogy a vistának talán van előnye is, de linux esetében semmi ilyesmit nem tapasztaltam :D

Az XP Home 2014-ig lesz támogatva.

Akkor melyiket is gazdaságosabb ebből a szempontból megvenni?

http://winportal.net/?id=740

https://www.hwsw.hu/hirek/32814/windows_xp_..._tamogatas.html

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 08. 13. 15:17 -kor

#2403 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 20:23

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 16:15

Az XP Home 2014-ig lesz támogatva.

Akkor melyiket is gazdaságosabb ebből a szempontból megvenni?

http://winportal.net/?id=740

https://www.hwsw.hu/hirek/32814/windows_xp_..._tamogatas.html

Ugyanmár letolnak némi lét az nvidiának, aztán hirtelen máris csak évente lesz új fejlesztésű driver xp-re (de persze havonta kitolják ugyanazt új verzióval). Máris kész a mesterséges igény a Vistára. Működik ez más területeken is.

#2404 Felhasználó inaktív   hemo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:34

Segitsetek már vistások!

Ezt irja ki a gép mikor akarok felrakni egy programot,

A telepitő rendszergazdai jogosultságot igényel a Vodafone Vodafone internet plusz telepitéséhez.
Jelentkezzen be rendszergazdai fiókkal, majd futtassa a telepitőt újra.

Én vagyok a rendszergazda, nem értem mi a baja,
És ennél nem is megy a jobb gomb rendszergazdaként funkció...

Mit csináljak?
hemo

#2405 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 21:47

Ne használj vistát.

#2406 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 22:11

Na, megint 5 perc alatt felhúztam magam ezen a szaron. Kérdések:

- Van ugye az a **zi logó a start gomb helyett. Annál hogyan lehet elérni, hogy ne lógjon bele a fölötte lévő ablakba? A classic skinen kívül.
- Az egyes ablakoknál számomra kikapcsolhatatlan task panel (vagy hogyan hívják picipuháék éppen) hogyan kapcsolható ki mégis? Pl. a Control Panel megjelenítésekor sehogyan sem tudom eltüntetni.
- A filebrowser ablakokban hogyan lehet eltüntetni azt a sávot, ami a menüsor alatt van, és ilyen haszontalan dolgok vannak rajta, mint hogy Organize, Open, Views?
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2407 Felhasználó inaktív   amarci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 13. 22:26

Olyan gondom lenne hogy Vista alatt nem tudom telepiteni az Adobe cég programjainak egy részét
mintpéldául a Photoshop CS3, ami telepítés megkezdésekor egyből hibát a dob azzal a szöveggel, hogy "Setup has encountered an error and cannot continue. Contact Adobe Customer Support for assistance.  Internal Error 2739."    és leáll a telepités. A Dreamweavernel rosszab helyzet mert ott még hibát se dob ugyanígy a Flash CS3-nél. Mi lehet a gondja? Windows update-elve van szoval napra kész. Esetleg lehet valami nem hivatalos update erre hibára mert én nem találtam eddig. Köszönöm a segítséget.
There's no life before a COFFEE !!
http://blade.eof.hu
Alaplap neve: MSI 915P Neo2 Platinum CPU típusa Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Prescott Rendszermemória 1024 MB  (DDR2 SDRAM) Videokártya ABIT RX300 SE-PCIE  (128 MB) Képernyő Samsung SyncMaster 710N Lemezes meghajtó Hitachi 160 GB, 7200 RPM, SATA .....

#2408 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 22:32

Engem is sikerült felhúznia megint, valamilyen felsőbb utasításra fogta magát és az összes video és hangformátumot újra hozzárendelte az általam már tegnap letörölt wmplayerhez. És persze módosíthatatlanul. Hiába futtattam mpc-t adminként, akkor sme rendelte hozzá a formátumokat. Úgyhogy most kivételesen a registryből gyomláltam, konkrétan az összes file associationra vonatkozó bejegyzést ahogy volt kilöktem.

#2409 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 08:41

Ha megint és megint felhúz titeket a vista, miért használjátok?

Kép

Szerkesztette: critical_source 2007. 08. 14. 08:49 -kor

#2410 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 09:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 22:32

valamilyen felsőbb utasításra fogta magát és az összes video és hangformátumot újra hozzárendelte az általam már tegnap letörölt wmplayerhez. És persze módosíthatatlanul.

Mit képzelsz te, hogy nem microsoft lejátszóval akarsz filmet nézni???  :Đ

#2411 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:22

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 15:31

Talán azért mert a linuxhoz informatikailag analfabéta vagy  :)

#2412 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:36

Sziasztok!

Az OEM Vistákkal kapcsolatban szeretném azt megkérdezni, hogy mi van abban az esetben a licensszel, amikor semmilyen változás nem történik a gépben, így az alaplap sem változik meg de valami miatt újra kell telepíteni a Vistát. Ugye ilyenkor nem vész el a licensz (mint alaplap cserénél)? Ilyen esetben kell e újra aktiválni a Vistát az újra telepítés után vagy erre nincs szükség? Másik kérdés: OEM Vista esetében akkor is elvész a licensz ha alaplapot cserélek a gépben, de nem telepítem újra a Vistát hanem egyszerűen csak felrakom az új alaplap drivereket, valamilyen módon ellenőrzi ezt a rendszer? Félre értés ne essék nem warezolni akarok, csak azért kérdezem meg mert szeretnék tájokozódni OEM ügyben, mert ez eddig számomra egy teljesen idegen dolog volt.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2413 Guest_diegho_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:41

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 12:22

ezt szebben meg se lehetett volna fogalmazni :D ha csak a kinézetet nézzük én előbb láttam beryl-es ubuntu-t full 3d desktoppal gf2mx-en, mint vistát a saját gépemen, és ég és föld a különbség, annyival szebb a linux és egy 1600-as procival 512 rammal gf2mx-el csodálatosan futott. feltoltam saját gépre is. kb 2 perc volt belőni a steam-et, és már lehetett is játszani cs-vel. csak egeremet kellett volna még belőni és akkor megvan szépen minden. aztán meghalt a vinyóm :D azóta nem kezdtem el újra a linuxot. amúgy nagyon tetszett, amiket próbáltam progik mind mentek alatta. (ventrilo, steam, torrent kliens stb) de tény hogy ahhoz tényleg informatikus agy kell és sok utánajárás, akinek erre nincs kedve/ideje az xp/vista-t használ, én idő hiányában és lustaságból nem tettem újra fel.

#2414 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 15:55

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 12:36

Sziasztok!

Az OEM Vistákkal kapcsolatban szeretném azt megkérdezni, hogy mi van abban az esetben a licensszel, amikor semmilyen változás nem történik a gépben, így az alaplap sem változik meg de valami miatt újra kell telepíteni a Vistát. Ugye ilyenkor nem vész el a licensz (mint alaplap cserénél)? Ilyen esetben kell e újra aktiválni a Vistát az újra telepítés után vagy erre nincs szükség? Másik kérdés: OEM Vista esetében akkor is elvész a licensz ha alaplapot cserélek a gépben, de nem telepítem újra a Vistát hanem egyszerűen csak felrakom az új alaplap drivereket, valamilyen módon ellenőrzi ezt a rendszer? Félre értés ne essék nem warezolni akarok, csak azért kérdezem meg mert szeretnék tájokozódni OEM ügyben, mert ez eddig számomra egy teljesen idegen dolog volt.

Újratelepítésnél nem vész el licensz és újra kell aktiválni az újratelepítés után. Mivel a Vista ellenörzi a hardverek így hiába próbálnál trüközi az újratelepítés nélküli alaplap cseerével nem fog menni, kérni fogja az aktiválást.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2415 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:05

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 9:41

Mert a sok idióta miatt (elnézést a kivételektől, akik szintén csak kényszerből teszik), aki megveszi és elélvez a sidebar-tól, meg a használhatatlan 3D-s taskváltástól, sajnos én is kénytelen leszek előbb utóbb használni, pedig összesen kb. 10-15 órát nem használtam, de már tele van vele a tököm. Pl. sok olyan gyártó van, aki már most sem készít XP-s drivert a szaraihoz, csak Vistára. Így hát hozzá kellene szokni. Egyébként olyan nagyon nem lenne rossz, egyelőre csak az előbbiekben leírt apró, de marha bosszantó dolgok miatt nem használom. Most találtam pl. egy újat: a Control Panel ablakának a méretét az istennek nem akarja megjegyezni, jól beállítom, hogy minden látszódjon rajta, ne kelljen görgetni, erre újraindítás után úgyanúgy nem látszódik az alsó sor... :omg: Na meg a memóriafogyasztás, mi a **csa foglal el egy operációs renszerból 2xx MB-ot, amikor elindul? Meg ugye minden **ar cache-elve van benne, rányomok egy ikonra, oszt' (nekem sok) időt kell várni, mire történik valami.
Lehetne egy kis átfutási ideje a dolognak, mint pl. a 2000-XP váltásnál (ami mondjuk nem is volt igazán kötelező), ne kelljen már a félig kész hányadékot használni, ha biz. hardware-e/software-e van valakinek, amit használni szeretne.

Újabb kérdés: a welcome képernyőt hogyan lehet kikapcsolni, hogy csak a sima 2000-style login ablak legyen? (A Classic skin itt sem lenne nekem teljes megoldás sajnos.)

Szerkesztette: brd 2007. 08. 14. 17:06 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2416 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:07

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 8:41

Bele kell tanulnom, mert holnap telepítenem kell egy konfigra egy 64 bitest.

p4 3GHz / 1024MB / 80GB / ati x1300
hp 1015 laser printer
canon n670u scanner

Szerintetek mennyiért vállaljam? :D

#2417 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:35

Idézet: brd - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 18:05

Mert a sok idióta miatt (elnézést a kivételektől, akik szintén csak kényszerből teszik), aki megveszi és elélvez a sidebar-tól, meg a használhatatlan 3D-s taskváltástól, sajnos én is kénytelen leszek előbb utóbb használni, pedig összesen kb. 10-15 órát nem használtam, de már tele van vele a tököm. Pl. sok olyan gyártó van, aki már most sem készít XP-s drivert a szaraihoz, csak Vistára. Így hát hozzá kellene szokni. Egyébként olyan nagyon nem lenne rossz, egyelőre csak az előbbiekben leírt apró, de marha bosszantó dolgok miatt nem használom. Most találtam pl. egy újat: a Control Panel ablakának a méretét az istennek nem akarja megjegyezni, jól beállítom, hogy minden látszódjon rajta, ne kelljen görgetni, erre újraindítás után úgyanúgy nem látszódik az alsó sor... :omg: Na meg a memóriafogyasztás, mi a **csa foglal el egy operációs renszerból 2xx MB-ot, amikor elindul? Meg ugye minden **ar cache-elve van benne, rányomok egy ikonra, oszt' (nekem sok) időt kell várni, mire történik valami.
Lehetne egy kis átfutási ideje a dolognak, mint pl. a 2000-XP váltásnál (ami mondjuk nem is volt igazán kötelező), ne kelljen már a félig kész hányadékot használni, ha biz. hardware-e/software-e van valakinek, amit használni szeretne.

Újabb kérdés: a welcome képernyőt hogyan lehet kikapcsolni, hogy csak a sima 2000-style login ablak legyen? (A Classic skin itt sem lenne nekem teljes megoldás sajnos.)

Először is: szerintem egyáltalán nem vagyunk rákényszerytve, és ubuntun mindent meg tudok oldani, amit windowson. De most nincs kedvem regényt írni. A bootscreen-es kérdésedre pedig a válasz, úgy emlékszem, mintha az msconfigban valahol lehetett állítani azt, hogy milyen kép legyen bootoláskor ("hagyományos vonalkák" vagy ilyen aura vagy mi). Apropó sidebar, én annyira szeretem már a terminált, hogy gondolkodom rajta, hogy leszedem panelról a menüt, és terminálból indítgatok mindent.

#2418 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 17:35

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 18:07

Bele kell tanulnom, mert holnap telepítenem kell egy konfigra egy 64 bitest.

p4 3GHz / 1024MB / 80GB / ati x1300
hp 1015 laser printer
canon n670u scanner

Szerintetek mennyiért vállaljam? :D

5000kiló aranyért! :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2419 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:19

El kell keserítselek, hogy ha én informatikai analfabéta vagyok, akkor az emberek 99%-a  vak és süket. Pont ezért nem fog soha a bödös életben elterjedni széles körben a szeretett linuxod mert több év tanfolyam kell ahhoz, hogy egyáltalán hozzászagolhasson valaki. Én eljutottam odáig hogy tudom használni, hozzáteszem először 1997-ben használtam linuxot, úgyhogy nem kevés idő kellett hozzá. Sajnos a linux nem jó workstationnek. Sem pedig home entertainment pc-nek. De még irodai office pc-nek sem. Hogy miért? Mert ha otthoni geekeskedésnél komolyabb dologra is szeretnéd használni a géped, akkor mindenhol falakba fogsz ütközni. Ugyanis nem léteznek rá a megfelelő szoftverek. A szoftverek 99%-a windows platformon érhető csak el, szinte minden iparágban. Persze ettől még nem lesz rosz a linux, csak éppen alkalmatlan bármilyen munkavégzésre. Mondjuk én redhatot használtam legtöbbet, annak a grafikus felületei olyan instabilak voltak, mint a win95. Lehet más disztribúciók stabilabban működnek, az, hogy hogy néz ki az igazán hidegen hagy csak működjön rendesen. De sokra mész vele szoftverek nélkül.

#2420 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 18:36

Okoska, csak egy okot mondj, ami a linux mellett szól!
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

Téma megosztása:

• (178 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.