HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezés VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezés VI. (≠ digitális fényképezőgépek topic)

#1901 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 23:10

szerintem valami tükröződik benne.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1902 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 23:29

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 23:10

szerintem valami tükröződik benne.

ha akármi is tükröződik, azt a kocsi hibája okozza, ez semmiképpen se fotómasina error.

#1903 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 23:33

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 0:29

ha akármi is tükröződik, azt a kocsi hibája okozza, ez semmiképpen se fotómasina error.

az egész képet elnézve valószínűleg a "háttérben" levő épületnek tűnő valamin fényesebb pontok, vagy visszaverődések. szóval szerintem sem hiba, de ha nagyon zavaró, pár kattintással eltávolítható :)

szerk: ez nem is kiégés, hane, csak valami világosabb :)

Szerkesztette: qnadam 2007. 09. 19. 23:46 -kor

#1904 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 01:47

Ha az ember belinkel ide egy képet, amire kib@szott sokat készült, legalább ennyit sz@rakodott vele otthon, hogy szép legyen és tetszen mindenkinek, senki le se sz@rja, nemhogy véleményt, de még egy böffentést sem kap.  Ellenben, ha idetéved valaki, és érdeklődik, hogy egy gyengébb pillanatbában ellőtt képen vajon mi is lehet, azzal képes mindenki 2 oldalon keresztül foglalkozni????

Ezért kár mutatni egy képet is :( :( :(

Vannak itt szerintem ettől sokkal több szót igénylő KÉPEK!!! Kacsás sziluett gazdi párjától, rossz fényhasználat qnadamtól, zajos kacsás gazditól, stb-stb!

Sőt, mindjárt mutatnék én is valamit, bár, nem tudom, minek  :think:  :confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#1905 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 06:02

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 1:47

Ha az ember belinkel ide egy képet, amire kib@szott sokat készült, legalább ennyit sz@rakodott vele otthon, hogy szép legyen és tetszen mindenkinek, senki le se sz@rja, nemhogy véleményt, de még egy böffentést sem kap.  Ellenben, ha idetéved valaki, és érdeklődik, hogy egy gyengébb pillanatbában ellőtt képen vajon mi is lehet, azzal képes mindenki 2 oldalon keresztül foglalkozni????

Vannak itt szerintem ettől sokkal több szót igénylő KÉPEK!!! Kacsás sziluett gazdi párjától, rossz fényhasználat qnadamtól, zajos kacsás gazditól, stb-stb!

Sőt, mindjárt mutatnék én is valamit, bár, nem tudom, minek  :think:  :confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mi ezen a meglepő ? Marhára nem értem. Vannak képek amik nem fogják meg az embert, nem váltanak ki semmit.

#1906 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 07:30

A sprektrumon futó fotósorozat részeit feltettem lehet szedni.
Fotósuli

Szerkesztette: Lipy 2007. 09. 20. 07:30 -kor

Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#1907 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:26

Idézet: Dolfer - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 2:47

Ilyenre szocializálódtunk születésünk utáni második-harmadik évtől. A negatív visszacsatolásnak nagyobb súlya volt-van, mint a pozitívnak. Nem rossz sorsról beszélek, hanem rossz megszokásról. Hosszan tudjuk taglalni, hogy mi nem tetszik, de a jóra nincs bő szókincsünk (és félek gondolatkincsünk sem). Tudom magamról is, és látom másokon is. Az igények is effelé hajlanak, így ehhez hozzá lehet szokni (csak érdemes-e?).
A nagyobb probléma nekem az, hogy mit gondoljak, ha nem kapok visszajelzést. Ha jó hangulatban vagyok, akkor a fentiek miatt úgy vélem, hogy jó a kép, átment az üzenet, csak ezt nem írja le a néző, mert egy "grat"-ot itt furcsának találna önmagától is. De ez téves lehet, RiCS válasza közelebb áll az igazsághoz: semmitmondó a kép egy külső szemlélőnek.
Más: te sem reagálsz a képekre. ;) Mostanában próbálom szoktatni magam a gondolathoz, hogy kommentáljak. Erre bátorítok mindenkit. Ha érdektelen a kép akkor érdektelen, ez is információ annak, aki feltöltötte, és gondolom azért töltötte fel, mert hallani akar róla. Szóval hajrá. Most pedig megyek és megnézem mibe köthetek bele a képeden. :D :p
Ja, köszönjük, a párom a szívébe zárt. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#1908 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 20. 10:45

Minek-minek? Hát hogy jól lefikázhassam!  :Đ
De ezen kicsorbult az orrom, tetszik a háromszög az alján, tetszik a langyos fény és a viharos ég ellentéte, a hangulata visszavisz Hollókőre. Amit talán megtennék vele, az a felső negyedének levágása. Ki is próbáltam, látszólag kontrasztosodott és kivilágosodott tőle a kép, mintha még élőbb lenne.

Szerkesztette: gazdi 2007. 09. 20. 10:45 -kor

#1909 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 13:55

Én most a http://www.panoramio.com ot böngészgetem és igazából valahogy többet vártam. Mindenki feltölt mindenféle képet, én valahogy azt vártam tőle hogy egyfajta látképet kapok az adott városokról, de hát boldog-boldogtalan feltölt mindenféle képet. :) Mindegy, ezen pl én segíthetek ha körbefotózgatom kis falumat és kiegészítem a látványanyagot ami jelenleg eléggé szegényeske. :]

#1910 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 16:53

Idézet: Lipy - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 8:30

A sprektrumon futó fotósorozat részeit feltettem lehet szedni.
Fotósuli

Köszi, de valami iszonytatóan lassan jön, ez így soha nem ér le :(

#1911 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 16:57

Igazad is van meg nem is. Egyrészt személy szerint lusta vagyok, másrészt csak olyan képekre írok ami megfog, sajna ilyen kevés van. Gazdi kacsás képei pl jók, de nem az én világom, ettől függetlenül ha jól láttam döntös lett az egyik a panasonicos pályázaton amiért külön gratula.
De írok ezen képedről is. Nekem a kettősség jut róla eszembe, alul a kis falu nekem nem jön össze a tetején lévő tájképszerű elemekkel, de ez is biztosan személyes preferencia és nem von el a kép értékéből, biztos sokakat megfog. Lényeg a lényeg, nekem van hülye izlésem  ;)

Szerkesztette: saen 2007. 09. 20. 16:57 -kor

#1912 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 18:45

the shoe II
Kép

háttérinfok: a kép textúráját a fényes fekete felület adja, amire a cipőket tették, kirakatüvegen át lett fotózva (az nem látszik hálisten), a lány a háttérben tükörkép.
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#1913 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:14

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 11:26

Ilyenre szocializálódtunk születésünk utáni második-harmadik évtől. A negatív visszacsatolásnak nagyobb súlya volt-van, mint a pozitívnak. Nem rossz sorsról beszélek, hanem rossz megszokásról. Hosszan tudjuk taglalni, hogy mi nem tetszik, de a jóra nincs bő szókincsünk

azert jegyezzuk meg, hogy ez kifejezetten Magyar, illetve Kozep Europai sajatossag. az usakoknal messze nem igy szocializalodnak az emberek. (hogy az jo-e, vagy vannak hatulutoi is, arrol nem beszelnek.)

Dofler kepe amugy nekem nagyon tetszik, ertekelni viszont nem kivanom. :)

amugy amikor en meg szerintem gyonyoru ff gyerekkepeket toltottem fel a gyakran elhanyagolt fotografia analog es digitalis egyarant temaba, akkor arra az egvilagon senki nem reagalt.. most sertodjek be? (persze erteni nem ertettem, de hat ez van.)

Szerkesztette: bogdan 2007. 09. 21. 08:15 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1914 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:18

egyébként ja. deviantarton általában egy rossz szót nem szólnak az ember képeire. legalábbis angolul :D

#1915 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 08:22

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:14

amugy amikor en meg szerintem gyonyoru ff gyerekkepeket toltottem fel a gyakran elhanyagolt fotografia analog es digitalis egyarant temaba, akkor arra az egvilagon senki nem reagalt.. most sertodjek be? (persze erteni nem ertettem, de hat ez van.)

NEM ! Nem az a megoldás. A hallgatás is kritika, ha nem vált ki azonnali írásvágyat, hozzászólási vágyat az adott fotó akkor abból értenie kell a fotográfusnak, energiát kell merítenie ahhoz hogy olyat alkosson ami a fentieket ébreszti a szemlélőben. A sértődéssel semmire nem megy az ember. Ugyanakkor ami nem egyértelműen rossz, mert technikailag, látványilag kellemes de nem vált ki írásvágyat az azért a javító, tanító jellegű hozzászólásokat kiváltó művektől felfele helyezkedik el a képzeletbeli jósági skálán.

Számtalan esetben belefutottam ilyenbe különféle fotós oldalakon - volt hogy egy oldalon többször belinkelte ugyanazt a képet az illető mert nem írt rá senki semmit. Erre írtam valamit (őszintén) kaptam érte életre szóló sértődést, folyamatos fórumos b@szogatást, áskálódást, mocskolódást, kígyót békát. Hallgatni arany.  :cool:

Szerkesztette: RiCS 2007. 09. 21. 08:24 -kor

#1916 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 09. 21. 09:08

Idézet: saen - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 17:57

ha jól láttam döntös lett az egyik a panasonicos pályázaton amiért külön gratula

Rosszul láttad. Remélem. Én ugyanis nem neveztem. A képeket most nem láttam sem a panasonic-nál, sem a fotozz-on.

#1917 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 13:09

miert remeled? az irok kozul az a buszke, akinek a konyveit lopjak a konyvtarbol! :D

RiCS: picit felreertettel. a "most sertodjek be?" koltoi kerdes volt, amire egyertelmu(nek veltem) a valasz: persze, hogy nem. azaz en is nagyjabol igy gondolom, ezzel a formaval akartam felhivni a figyelmet, hogy ilyen elofordul. (es hatha valaki megnezi a kepeimet, es mond roluk velemenyt.. :p)
a forum ma:

#1918 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 13:54

Szoktál fényképezni is ? Merre lehet képet nézni tőled ?  :cool:

#1919 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 14:53

most ez komoly kerdes? ott a fotografia analog es digitalis az aktualis minusz egyedik oldalon pl..
no meg nem Te voltal, aki a Krakkoi uveggomb kepemre a "szamomra zavaro az analog szemcsezettsege" velemenyt irtad anno?

(de az igaz, hogy komplex weboldalam, ahol kepeim valogatva es osszegyujtve lennenek nincs. persze jonehany kepem dian, sok-sok kepem ff-ben es papiron van meg, no meg jopar all a padlon bekeretezve, es varja hogy folakasszak a falra.. jut eszembe, ime az, amit a legtobben szoktak velemenyezni ebben a formajaban:

Kép
(ha jol latom ez valami vagatlan verzio, mert a 30x45-os-on nem log be persze semmi jobbrol..)

Szerkesztette: bogdan 2007. 09. 21. 15:06 -kor

a forum ma:

#1920 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 18:40

Idézet: gazdi - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 10:08

Rosszul láttad. Remélem. Én ugyanis nem neveztem. A képeket most nem láttam sem a panasonic-nál, sem a fotozz-on.

Megtalálni már nem tudom, de volt egy kacsás sziluettes kép, ilyeneket csináltál te is, azt gondoltam a tied, de akkor lehet mégsem.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.