HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#161 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 24. 10:16

Tegnap újra voltam plazmanézőbe, az új LG-t kilőttem a lehetséges jelöltek közül. Az történt, hogy pár napja olvastam egy tesztet róla, ahol nagyon lehúzták, gondoltam akkor már megnézem alaposabban, és tényleg.

Az látszik, hogy javítottak a kontraszton, de ezzel együtt valamit nagyon sikerült elszúrni. Két helyen is egymás mellett lehetett nézni a PC51-et, és a tavalyiakat, a PC3RA-t, PC1R-t, PC3R-t. Utóbbiakon gyönyörű, részletgazdag, színhű kép volt, a PC51-en mindennek volt egy bíborba hajló tónusa és a részletek annyira eltűntek, mintha SD anyag ment volna rajta (Astra HD promo volt a műsor, az egyik helyen komponenssel, a másik helyen HDMI-vel voltak összekötve). Ki voltak téve a távirányítók is, mindent visszaállítottam alapra, próbáltam kikapcsolt XD Engine-el, de a különbség megmaradt. Vagyis ha plazma és LG lesz, akkor a tavalyiak közül fogok választani.

Ma, ha minden jól megy, megnézem az 1080-as Hitachit.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#162 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 14:49

Ezt fogom nézegetni hétvégén...  :)
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#163 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 15:06

Jelenleg egy olcso Benq MP610-es projectorom van, amit lassan 2 eve vettem es szepen mukodik, de mivel itt az HD lassan uj kivetito utan nezek es azt hiszem ez lesz belole:

http://us.acer.com/acereuro/page4.do?sp=pa...615#inu57_37846
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#164 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 09:19

Idézet: Kenobi - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 16:06

Jelenleg egy olcso Benq MP610-es projectorom van, amit lassan 2 eve vettem es szepen mukodik, de mivel itt az HD lassan uj kivetito utan nezek es azt hiszem ez lesz belole:

http://us.acer.com/acereuro/page4.do?sp=pa...615#inu57_37846

Ha olvastad a topicot, láttad, hogy nekem is ez volt az első jelöltem, de azt hiszem, nem merek Acert venni...

#165 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 09:22

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 15:49

Ezt fogom nézegetni hétvégén...  :)

Tegnap este már ki tudtam próbálni a Sharpot. Nagyon úgy néz ki, hogy nem fogok én plazma TV-t venni... :) WOW hatás nagyon ott van, az első másodperctől kezdve lenyűgöz.

#166 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 26. 21:25

hehe :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#167 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:52

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 9:22

Nagyon úgy néz ki, hogy nem fogok én plazma TV-t venni... :)

Eh :omg:  :D

#168 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 11:10

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:52

Eh :omg:  :D

Szóval megvilágosodott előttem pár dolog, na. Eddig az a kép élt bennem, hogy a projektorral bazi nagy  képet lehet vetíteni, ami klassz, meg minden, de a vetített kép minősége nem éri el egy plazma TV-ét. Ehhez képest azt tapasztaltam, hogy a proji képe mentes a plazmák összes nyűgjétől, nincs banding, digitális zajosodás, color shift és az analóg SD TV adásnak kevesebb látható baja volt 2 m-es képátlón, mint bármelyik 106 centis plazmán. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy ezeket a tapasztalatokat egy prezentácós projektorral, kifeszített lepedőre vetítve szereztem, akkor el sem tudom képzelni, hogy egy házimozi projektorral jó minőségű felületre vetítve mennyivel lesz jobb a plazmánál, de az biztos, hogy nem kevéssel...

#169 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 01. 10:10

Tegnap újra összefutottam a korábban már emlegetett 50"-os Pioneer plazmával, amin a céges reklámfilmünk megy. 20 perces reklámfilm ismétlődik rajta napi 11 órában december eleje óta. A 20 percből kb. 12-13 percig kinn van a sarokban a cég logója. Kezdettől 50-50%-ra van állítva a kontraszt és a fényerő. Durván be van égve.

#170 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 02. 21:07

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 18., péntek - 14:40

Jövő hét végére hazaviszek a cégtől egy elég komoly, bár 1024×768-as prezis Sharp-ot és meglátjuk.

Mesélj még.  ;)
Én éppen nappali körülmények között is jól használható prezis projektort lesek, lehetőleg nem millás árban.

Tegnap voltam Kaposváron egy megbeszélésen, ott az ipse HP MP3222-ről vetített... juj, tetszett a kütyü. :wub:
Igaz, 400e++ az ára, 'szal ennyiért már valamit vár az ember. De nem lehet ezt olcsóbban megúszni?

Szerkesztette: Papa 2007. 06. 02. 21:10 -kor

Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#171 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 10:58

Idézet: Papa - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 22:07

Mesélj még.  ;)
Én éppen nappali körülmények között is jól használható prezis projektort lesek, lehetőleg nem millás árban.

Tegnap voltam Kaposváron egy megbeszélésen, ott az ipse HP MP3222-ről vetített... juj, tetszett a kütyü. :wub:
Igaz, 400e++ az ára, 'szal ennyiért már valamit vár az ember. De nem lehet ezt olcsóbban megúszni?

Hát attól függ, mire szeretnéd használni. Én úgy látom, hogy ha mozizni szeretnél nappali körülmények között, akkor a projektort el kell felejeteni, a prezisekhez is erősen sötétíteni kell, képzeld el, ahol feketének kellene lenni, ott a vászon színét látod, ha ezt bármilyen környezeti fény éri, akkor világítani fog.

Szerintem meg lehet úszni. Olvastam egy Optoma HD70 vs. HD72 tesztet, a két projektor között közel kétszeres az árkülönbség (kb. 250k vs. 450k) és végül az jött ki, hogy valóban jobb a drágább, de ez leginkább akkor észrevehető, ha egymás mellé teszed őket. Prezentációs projektort meg már 200k alatt is kapsz simán, igaz, ezek 800×600-asok.

#172 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:48

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 1., péntek - 10:10

Tegnap újra összefutottam a korábban már emlegetett 50"-os Pioneer plazmával, amin a céges reklámfilmünk megy. 20 perces reklámfilm ismétlődik rajta napi 11 órában december eleje óta. A 20 percből kb. 12-13 percig kinn van a sarokban a cég logója. Kezdettől 50-50%-ra van állítva a kontraszt és a fényerő. Durván be van égve.

Ezt mar itt leirtam egyszer, de latom elkerulte a figyelmed:

Ha az elso 200 uzemora alatt a jomunkasemberek kerultek volna a ceges logo huzamosabb ideig valo megjeleniteset pl. zoom funkcio hasznalataval, akkor a "beeges" jelensege -  ami egyebkent nem az - most nem letezne szerencsetlen plazman.

Csak zarojelben mondom, bar semmi kozom hozza, de baromi jol mehet nekik ha egy milla koruli Pioval demozgatnak, erre a celra jo lett volna valami gagyi Strong vagy Matsui.  :omg:
De ez mar vastagon  :offtopic:  !  :D

#173 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 03. 17:57

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 11:10

... a plazmák összes nyűgjétől, nincs banding, digitális zajosodás, color shift ...

Aruld mar el, hogy ezek micsodak, es mivel lehet oket eloidezni, mert akkor megnezem, hogy az en plazmam produkalja-e ezeket !

#174 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:09

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:48

Ezt mar itt leirtam egyszer, de latom elkerulte a figyelmed:

Ha az elso 200 uzemora alatt a jomunkasemberek kerultek volna a ceges logo huzamosabb ideig valo megjeleniteset pl. zoom funkcio hasznalataval, akkor a "beeges" jelensege -  ami egyebkent nem az - most nem letezne szerencsetlen plazman.

Nem, nem kerülte el a figyelmemet, direkt ezért írtam, hogy a 20 percből csak 12-13 percig van ott a logo, tehát van lehetősége "pihenni" a kérdéses területnek és mégis beégett. Egyébként ez a használati mód egész jól modellezi az átlagos otthoni TV nézést, ahogy kapcsolgatsz a csatornák között és mindig van valamelyik sarokban logo.

Céges reklámnál mondjuk érdekes lenne pont a logot kitolni zoommal, de otthon persze lehet erre figyelni. Kérdés, hogy akarok-e ilyesmivel sz*rakodni tvzés közben, meg hogy ki garantálja, hogy 200 óra után már biztosan nem fog beégni? Egyébként mi az, ha nem beégés?

Idézet

Csak zarojelben mondom, bar semmi kozom hozza, de baromi jol mehet nekik ha egy milla koruli Pioval demozgatnak, erre a celra jo lett volna valami gagyi Strong vagy Matsui.  :omg:
De ez mar vastagon  :offtopic:  !  :D

Ebben teljesen egyetértünk, de egy sárga földig sznob főnök képes ilyemire is. 750k volt egyébként, nem gond, mert majd behozza az alkalmazottak fizetésén. :omg:

#175 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 09:22

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 18:57

Aruld mar el, hogy ezek micsodak, es mivel lehet oket eloidezni, mert akkor megnezem, hogy az en plazmam produkalja-e ezeket !

Banding: sávosodás, amikor egy finom színátmenet nem folyamatos, hanem jól elkülöníthető sávokból áll össze. LCD-knél kötelező, de sajnos plazmán is láttam már nem egyszer.

Digitális zaj: ami minden tömörített videoanyagnál létezik, erre még rárakódik a megjelenítőben lévő DSP saját zaja, ami a scaling és deinterlacing alatt kötelezően rárakódik. Hogy a panelen ebből mi látható, az nagyban függ a színmélységétől így persze ebben is az LCD a legrosszabb, de szintén észrevehető plazmán is.

Color shift: vagy a komplett kép színhőmérséklete, vagy csak bizonyos tónusok elmásznak az eredetihez képest. Ld. amit az LG 42PC51-ről írtam, amin pl. minden egy kissé lilában úszott, bármilyen beállítás ellenére.

#176 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:55

Idézet

Céges reklámnál mondjuk érdekes lenne pont a logot kitolni zoommal, de otthon persze lehet erre figyelni. Kérdés, hogy akarok-e ilyesmivel sz*rakodni tvzés közben, meg hogy ki garantálja, hogy 200 óra után már biztosan nem fog beégni?

Szvsz a plazma nem tevezesre valo elsosorban, de ezt hagyjuk. Szarakodni tenyleg sokat kell : meg kell nyomni az aspect  gombot es kesz. :omg: Hogy ki garantalja, senki. A tapasztalatok mondatjak velem ezt, pl. az enyem. En vigyaztam ra az elso 200 ora alatt, es semmi nyoma a "beegesnek", most mar nyugodt szivvel nezhetek orrba-szajba 2,35:1-es filmeket vagy tolhatom fel napig a game-ket.

Idézet

Egyébként mi az, ha nem beégés?

Azert nem beeges, mert:

Az tortenik, hogy a panel fenyereje az elso 200 oraban veszit leggyorsabban a fenyerejebol, igy ha ebben a stadiumban a panel egy reszet pihentetjuk, (2,35:1-es filmek) akkor a sotet reszek nem ugyanolyan utemben veszitenek a fenyerejukbol, ha ezek utan teljes kepernyos kepet nezunk, az eddig "pihent" pixelek kontrasztja el fog terni az mar "bejaratottaktol" kvazi vilagosabbnak, elesebbnek fogjuk latni.
A masik esetben, ha statikus kepet adunk huzamosabb ideig egy pixelcsoportra, (logok) akkor ezek gyorsabban vesztenek a fenyerejukbol a tobbihez kepest, ezert erzekeljuk ugy, mintha beegtek volna.
Ezert kell torekedni arra, hogy az elso 200 ora alatt egyforman hasznalodjanak a pixelek, (keruljuk a 2,35:1-es kepet, a logokat, hasznaljuk a zoom funkciot, stb.) ezek utan mar nem kell ezzel a problemaval foglalkozni. Remelem erthetoen el tudtam magyarazni.

#177 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 12:59

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 13:55

a sotet reszek nem ugyanolyan utemben veszitenek a fenyerejukbol, ha ezek utan teljes kepernyos kepet nezunk, az eddig "pihent" pixelek kontrasztja el fog terni az mar "bejaratottaktol" kvazi vilagosabbnak, elesebbnek fogjuk latni.
A masik esetben, ha statikus kepet adunk huzamosabb ideig egy pixelcsoportra, (logok) akkor ezek gyorsabban vesztenek a fenyerejukbol a tobbihez kepest, ezert erzekeljuk ugy, mintha beegtek volna.

Szó szerint ezt nevezik beégésnek.

#178 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 13:08

Idézet

Banding: sávosodás, amikor egy finom színátmenet nem folyamatos, hanem jól elkülöníthető sávokból áll össze. LCD-knél kötelező, de sajnos plazmán is láttam már nem egyszer.

Ilyet eddig nem tapasztaltam a Pana-n. Mi volt a forrasanyag, amikor ezt lattad ? Milyen messzirol eszreveheto ?

Idézet

Digitális zaj: ami minden tömörített videoanyagnál létezik, erre még rárakódik a megjelenítőben lévő DSP saját zaja, ami a scaling és deinterlacing alatt kötelezően rárakódik. Hogy a panelen ebből mi látható, az nagyban függ a színmélységétől így persze ebben is az LCD a legrosszabb, de szintén észrevehető plazmán is.

Erre talaltak ki az MPEG NR-t, ami a bejovo jel zajossagatol fuggoen kapcsol Low, Mid, High allasba. (legalabbis nalam igy mukodik) Ezt akkor veszem eszre, ha egy szarabb authoringgal megaldott, alacsony bitrataju (4-5 Mbit/s-os) DVD-t nezek, mert akkor egybol atvalt High allasba a kicsike.  :D

Idézet

Color shift: vagy a komplett kép színhőmérséklete, vagy csak bizonyos tónusok elmásznak az eredetihez képest. Ld. amit az LG 42PC51-ről írtam, amin pl. minden egy kissé lilában úszott, bármilyen beállítás ellenére.

Mar megint ezek az LG-k !!  Konyorgom, felejtsd mar el azt a hulladekot !!! :omg:

#179 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 13:10

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 12:59

Szó szerint ezt nevezik beégésnek.

Oke feladom, legyen beeges ...

#180 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 06. 13:26

Idézet: GTamas - Dátum: 2007. jún. 6., szerda - 14:08

Ilyet eddig nem tapasztaltam a Pana-n. Mi volt a forrasanyag, amikor ezt lattad ? Milyen messzirol eszreveheto ?

A Panasonic saját Viera HD demoanyagánál pl. Úgy ér véget, hogy a háttér egy kék színátmenet, középen befordulnak a VIERA felirat betűi. Sávos volt a háttér Pana-n, LG-n egyformán.

Idézet

Erre talaltak ki az MPEG NR-t, ami a bejovo jel zajossagatol fuggoen kapcsol Low, Mid, High allasba. (legalabbis nalam igy mukodik) Ezt akkor veszem eszre, ha egy szarabb authoringgal megaldott, alacsony bitrataju (4-5 Mbit/s-os) DVD-t nezek, mert akkor egybol atvalt High allasba a kicsike.  :D

Nem arról van szó, hogy a DVD5 zajosodik a nagy felületeknél, mert ez egyértelmű, hanem hogy a DLP "megbocsátó" a gyengébb minőségű forrásokkal, ahelyett, hogy kihangsúlyozná a hibáikat, míg a plazma meg pont ezt teszi, sajnos. (Az LCD meg még durvábban, de ez nem téma itt.)

Idézet

Mar megint ezek az LG-k !!  Konyorgom, felejtsd mar el azt a hulladekot !!!   :omg:

N.C.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.