HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#361 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 10. 11:20

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 9:42

Öööö, most a Benq-t visszakaptad már? Az nem lett volna megoldás, hogy azt használod highon, amíg meg nem pusztul, és akkor veszel egy PH530 szintű valamit 100k-ért újonnan?

nem kaptam vissza, a szervizben pihen, de ők kaptak egy fizetési felszólítást. igazából közöltem velük a jogi vudut, és gondoltam hátha sikerül valamit egyezkedni, de sztem megsértődtek a rengeteg jogszabályon, vagy azóta is gondolkodnak, mert e-mailre válasz nem jön, telefonomről hívom az illetékest, nem veszi fel, máséról hívom lenyomja bemutatkozás után, fő számot hívva nincs illetékes, így kénytelen voltam tértivevényes levélben kommunikálva eljuttatni nekik a kommünikét  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 10. 10. 11:22 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#362 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 08:29

nyah. meghúztam-téptem a szája szélit az écernek. elég sokat kellett birizgálni, meg úgy néz ki, nd2 szűrő is jól esne neki, mert kissé sokallom a fényerőt. elméletileg eco-ban 800 lumen, a benq meg 1000 volt, de nincs olyan "feketéje", meg az asztali kispilácsnál is jobban látszik a kép, mint a w100-nál.
a kontrasztarány kevés, és alapból a beállítások is hígfosok az én ízlésemnek a mozizáshoz (ellenben nagyon szépen elrejtik a képhibákat), kontraszt szar, meg nekem nagyon hideg. úgy-ahogy be lehet lőni, white segment, degamma tologatása, csak úgy meg a színek mennek el néhol, azt meg kicsit utánkorrigáltam, oszt úgy-ahogy. de erős kompromisszumokat követel a gép.
200k alatt nagyon jó vétel, de 220k környékén már inkább tegyen hozzá az ember 30-40k-t, mert hd70, és gondolom a micu úgy jobban megéri.
messzi ámerikába 200 dolcsi a pilács, németből 220 euró postával, itthon meg 120000 HUF. mert nekünk olyan ká jól megy. nem megy ki valaki mostanság? iwiw-en próbáltam, de tengerentúlra szakadt ismerősök le sem kakiltak, nemhogy gift feliratú csomagot küldjenek. pedig ígértem nekik álcázott pick szamámit. németül meg nem tudok, így nem jöttem rá, hogyan is kéne fizetni a csomagküldős, német webshopban (gls futárszolga, magyarországi cím is megadható volt).
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#363 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 08:48

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 9:29

nyah. meghúztam-téptem a szája szélit az écernek. elég sokat kellett birizgálni, meg úgy néz ki, nd2 szűrő is jól esne neki, mert kissé sokallom a fényerőt. elméletileg eco-ban 800 lumen, a benq meg 1000 volt, de nincs olyan "feketéje", meg az asztali kispilácsnál is jobban látszik a kép, mint a w100-nál.
a kontrasztarány kevés, és alapból a beállítások is hígfosok az én ízlésemnek a mozizáshoz (ellenben nagyon szépen elrejtik a képhibákat), kontraszt szar, meg nekem nagyon hideg. úgy-ahogy be lehet lőni, white segment, degamma tologatása, csak úgy meg a színek mennek el néhol, azt meg kicsit utánkorrigáltam, oszt úgy-ahogy. de erős kompromisszumokat követel a gép.
200k alatt nagyon jó vétel, de 220k környékén már inkább tegyen hozzá az ember 30-40k-t, mert hd70, és gondolom a micu úgy jobban megéri.
messzi ámerikába 200 dolcsi a pilács, németből 220 euró postával, itthon meg 120000 HUF. mert nekünk olyan ká jól megy. nem megy ki valaki mostanság? iwiw-en próbáltam, de tengerentúlra szakadt ismerősök le sem kakiltak, nemhogy gift feliratú csomagot küldjenek. pedig ígértem nekik álcázott pick szamámit. németül meg nem tudok, így nem jöttem rá, hogyan is kéne fizetni a csomagküldős, német webshopban (gls futárszolga, magyarországi cím is megadható volt).  

Hát ez alapján nem bántam meg, hogy rátoltam azt a 30k-t, hogy Micu legyen az Acer helyett... :)

Érdekes, hogy a Mitsubishi HD1000-re hasonló panaszok érkeznek, úgy látszik nem volt hülyeség a HC1100-nál azt a W szegmenst elhagyni, nem tudom, miért erőltetik ezt a házimozi projektoroknál.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#364 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 16:01

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 7:29

Nekem jelenleg egy Benq MP610-es projectorom van, lassan 1 eves es kb. 700 ora van benne. En igen eroteljesen hajlok az Acer fele, mivel rengeteg jo visszajelzest olvastam, raadasul nagyon olcson(599$) be tudom szerezni. A regit meg megkapja ocsem. Azok utan, amit toled olvastam egy kicsit elbizonytalanodtam...

A lampa ugyben szivesen segitenek, de pont a mult heten belemszaladt egy idota gyerek, igy a kocsim elvisz jo 1600$-t, ami miatt a projector vasarlast is el kell halasztanom. Ha nem tul surgos dec-januar kornyeken kerdezz ra ujra, remelhetoleg addigra helyreallok anyagilag. Ja, amugy csak az utolso par hozzaszolast olvastam, igy nem teljesen egyertelmu a Benq W100-hoz kell az uj lampa?
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#365 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 21:57

a benq lámpát csak példaképp hoztam fel, h majdnem másfélszer annyi, mint az acer (és 1 éve még az is 200 körül volt).
nem tudom kint arányaiban mit és hogyan számít 200 dolcsi, de ha azt veszem, h első blikkre 800 a hd70, így kb. annyi, h az acer pótlámpával ua. az ár. én az utóbbit választanám, egyrészt a rossz tapasztalatok miatt, másrészt mert ha annyira szar lenne, akkor nem tettem volna bele 1 hét alatt cirka 50 órát. :D. az mp után szerintem becsokizol tőle :Đ , mert azért hd, meg azért jól mutat. a kontraszt kevés, de sztem ebben az árkategóriában olyan elképesztő különbségek nincsenek. egyébként meg a rohadt élet, h ez átszámolva 110k, illetve 150k.  :Đ
amúgy kb. vmi értékbizosítással, egyebekkel mibe fáj most hazajuttatni egy csomagot, úgy, h ide is érjen?

Szerkesztette: avman 2007. 10. 16. 21:59 -kor

#366 Felhasználó inaktív   Kenobi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 00:50

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 20:57

a benq lámpát csak példaképp hoztam fel, h majdnem másfélszer annyi, mint az acer (és 1 éve még az is 200 körül volt).
nem tudom kint arányaiban mit és hogyan számít 200 dolcsi, de ha azt veszem, h első blikkre 800 a hd70, így kb. annyi, h az acer pótlámpával ua. az ár. én az utóbbit választanám, egyrészt a rossz tapasztalatok miatt, másrészt mert ha annyira szar lenne, akkor nem tettem volna bele 1 hét alatt cirka 50 órát. :D. az mp után szerintem becsokizol tőle :Đ , mert azért hd, meg azért jól mutat. a kontraszt kevés, de sztem ebben az árkategóriában olyan elképesztő különbségek nincsenek. egyébként meg a rohadt élet, h ez átszámolva 110k, illetve 150k.  :Đ
amúgy kb. vmi értékbizosítással, egyebekkel mibe fáj most hazajuttatni egy csomagot, úgy, h ide is érjen?

Az sulytol es merettol fugg, de szerintem 35-55$ alatt meglenne 3-5 napos gyorspostaval, garanciaval.
Viszonylag sok csomagot kuldtem  haza az elmult idoben es ez a legmegbizhatobb. Ha 200$ koruli a cucc, akkor altalaban csak 200$-ra biztositom, igy a hazai vamosok nem szaroznak vele. Ellenkezo esetben kuldenek egy cedulat, hogy hajlando vagy-e kifizetni a vamot. Amugy kuldtem a csaladomon kivul masnak is mar cuccokat es altalaban ugy bonyolitom le, hogy en megveszem a cuccot es feladom az ocsemnek, akivel e-mailen v. telefonon felveszi az illeto a kapcsolatot es neki perkaljak a lovet, ami a cucc ara+postakoltseg atszamitva HUF-ba. Az is igaz, hogy 150$-nal dragabb dolgot meg ezidaig senki sem kert. Ha meg valami aprosag es nem tul surgos(jatek, DVD stb.) akkor az ocsemnek kuldott csomaggal adom fel, igy nem kell postakoltseget sem fizetni.
ASUS P5W DH DELUXE, Intel Core 2 Duo E6700, G.SKILL 4GB (4x 1GB)DDR2 800,SAPPHIRE HD 4670, Sapphire Theathrix 550, ENERMAX Liberty ELT620AWT ATX12V, COOLER MASTER CM Stacker STC-T01-UWK, ViewSonic VX2025WM, Klipsch Pro Ultra 5.1

#367 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 08:31

Lehet, hogy január környékén én is beneveznék egy ilyen projilámpás akcióba, légyszi ne privátban intézzétek!... :)

Egyébként amikor a HDMI switchemet rendeltem, 23$ volt a postaköltség (USPS First Class Mail) és az valamivel nagyobb és nehezebb csomag, mint egy projektorlámpa.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#368 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:35

nekem sem sürgős, (bár mostanság minden téren rámjár a rúd, szóval már készülök lelkileg, h a pilács 91 naposan fogja megadni magát, pl. notim usb-je most szart be reggel).
ellenben 500 $ azért már nem kis pénz, úgyhogy sztem valami utalásban vagy ilyesmiben kellene inkább gondolkodni (ami megint nem tudom, h megy :D)., meg csomag továbbra is kettő kell az érték miatt. gyűlölöm a vámosokat, elég volt nekem egy életre a vpop-ból a szőlészet/borászat idején

Szerkesztette: avman 2007. 10. 17. 09:38 -kor

#369 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:43

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:35

nekem sem sürgős, (bár mostanság minden téren rámjár a rúd, szóval már készülök lelkileg, h a pilács 91 naposan fogja megadni magát, pl. notim usb-je most szart be reggel).
ellenben 500 $ azért már nem kis pénz, úgyhogy sztem valami utalásban vagy ilyesmiben kellene inkább gondolkodni (ami megint nem tudom, h megy :D)., meg csomag továbbra is kettő kell az érték miatt. gyűlölöm a vámosokat, elég volt nekem egy életre a vpop-ból a szőlészet/borászat idején

hat a wire transfer nem ocso moka, paypalozzatok le inkabb 1mas kozott, ha tudjatok :D

Szerkesztette: SFIJ 2007. 10. 17. 09:44 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#370 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 09:50

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 8:35

hello,

én lassan cserélném a projimat és az pont acer-t nézgettem...

lenne bár kérdésem:

amit írsz abból azt vettem ki, hogy a felbontáson kívúl a W100-nak lényegesen jobb képe van...

viselhető a zaj eco módban?

#371 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:18

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:50

hello,

én lassan cserélném a projimat és az pont acer-t nézgettem...

lenne bár kérdésem:

amit írsz abból azt vettem ki, hogy a felbontáson kívúl a W100-nak lényegesen jobb képe van...

viselhető a zaj eco módban?

a lényegesen az túlzás. sokkal jobb alapbeállításai voltak, ellenben szinte semennyire nem lehetett finomhangolni. ezt lehet. ha 200k környékén hozzá tudsz jutni, illetve legalább németből tudsz rendelni lámpát, akkor erősen ajánlott vétel. h hosszútávon a bél és a lámpa minősége milyen, azt az isten se tudja.
a w100-as csendes volt, főleg pl. egy 4805-höz képest. ez sem hangosabb.
nem mellesleg a benq downscale-je így utóbb belegondolva szar lehetett, mert hd filmek gyakorta pixelesedtek, hártyásodtak, főleg homogén, egyszínű nagy felületeknél. most belenézegettem ezzel is azokba, nem láttam ilyen jelenséget, egy kivétellel, de ott meg erős kontrasztú képek voltak. h mi lehetett az oka, nem tudom, sőt mérget sem vennék rá, h jó nyomon járok. meg etettem 1080p-vel az acert, nem jött elő ez a jelenség.  szóval sztem ebben a dlp-s kategóriában, ha nagyon a végső határ az a 210k, amiért most vesztegetik, akkor jó vétel lehet (függ az egyéni igényektől meg ugye nem mindenki egyformán látja ugyanazt a képet, sem, ahogy a hangnál sem ugyanazt hallja), 200k és alatta (láttam 190k-ért hirdettek avx-n) meg ká jó vétel. minőségre, lámpaélettartamra kérdezz rá 1 év múlva.
spec. ha azt vesszük, h 200k vs 120k a lámpa, vagy 250k vs. 60k lámpa, akkor azért nem bestbuy. ellenben németországban is már csak 65k a pilács).
200k környékén láttam még benq pe7700, fél év/2000 óra lámpagarral, ha bevállalod... de én benq-t soha többet.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 17. 10:20 -kor

#372 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:46

Lámpaügyben ezt csekkoljátok:

http://www.amatteroffax.com

Szállítanak Magyarországra is, az én projimba ~62k lenne csomagolással, szállítással az a lámpa, ami itt 120k. :)

#373 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:52

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:46

Lámpaügyben ezt csekkoljátok:

http://www.amatteroffax.com

Szállítanak Magyarországra is, az én projimba ~62k lenne csomagolással, szállítással az a lámpa, ami itt 120k. :)

Megnéztem az Acert és a Benqt is, előbbi q drága náluk, 130k felett, a Benq-é viszont szintén 70k alatt.

#374 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 10:55

én eddig - többek közt - itt nézelődtem:
http://www.nextag.com/serv/main/buyer/OutP...30+lamp&x=0&y=0
http://www.myprojectorlamps.com/
http://www.idealo.de/preisvergleich/Offers...1-001-acer.html

#375 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:17

erősen vacilálok még, most 2200 óra van a projiban amit használok, az csak 480-at tud...
bár őszinte legyek ritkán nézek hidef cuccokat nagyrészt sorozatok mennek, 350megás verziók, vga-n keresztül+ffdshow, ahhoz még a 480 is sok :) szóval lehet az acer kissé overkill lenne ezekhez...

a kis hely miatt csak 138 cm széles képet vetítek, így nem olyan gáz azért, legalábbis nekem megfelel...

talán az usából lenne lehetőségem karácsony előtt venni egyet, ott 599 dolcsiért mérik az acert  :omg:

eleinte az IN72-t és a W100-t néztem, de sajna a rövid zoom miatt nem tudnék csak kis képet vetíteni ezekkel, minimum 130cm széles kép kellene kb két méterről.

vicces viszont mennyire hasonlít HD70-re a felépítése...

http://www.putfile.c...php?img=6604378

biztosan sok alkatrész megegyezik, akár klón is lehetne...

én itt láttam a legolcsóbb lámpákat:
http://www.electrified.com

#376 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:21

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 11:55

Ezek is jók. :)

Már a HDMI switches kálváriámnál eszembe jutott, hogy lehet érdemes volna valami vállalkozásfélét létrehozni az ilyen beszerezhetetlen vagy pofátlan áron árult cuccok importjára, mert néha tényleg botrány, ami itt megy.

#377 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 11:39

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 12:17

bár őszinte legyek ritkán nézek hidef cuccokat nagyrészt sorozatok mennek, 350megás verziók, vga-n keresztül+ffdshow, ahhoz még a 480 is sok :) szóval lehet az acer kissé overkill lenne ezekhez...

hd-bits, bithdtv (meghívóim vannak dögivel), 1-2 giga/rész (persze csak a mostani, mainstream sorozatok mennek, jobbára aktuális részekkel, 4400, helyszínnyalók mindenféle válfajai, smallville, painkiller jane, bsg, heroes, masters of scifi, horror, grace, house, stb, főleg a hdbits-en), sőt heroes-ból van hddvd rip. meg egy csomó ismeretterjesztő sorozat, film. na eztet leszed, megnéz, beájul. :D. én is néztem xvid sorozatot a w100-on, sőt még ezen is megnéztem pár cuccot.
nálam 4 megabit adsl + 1700 péz a seedserver havidíja legalapabb csomagnál.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 17. 11:41 -kor

#378 Felhasználó inaktív   pcbrr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 12:00

Idézet: avman - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 10:39

hd-bits, bithdtv (meghívóim vannak dögivel), 1-2 giga/rész (persze csak a mostani, mainstream sorozatok mennek, jobbára aktuális részekkel, 4400, helyszínnyalók mindenféle válfajai, smallville, painkiller jane, bsg, heroes, masters of scifi, horror, grace, house, stb, főleg a hdbits-en), sőt heroes-ból van hddvd rip. meg egy csomó ismeretterjesztő sorozat, film. na eztet leszed, megnéz, beájul. :D. én is néztem xvid sorozatot a w100-on, sőt még ezen is megnéztem pár cuccot.
nálam 4 megabit adsl + 1700 péz a seedserver havidíja legalapabb csomagnál.

egy meghívónak örülnék :)

mondjuk a mostani sorik közül nem sok lenne amit HD-ban leszednék :) az ismeretterjesztők inkább

elég szutyok ez a szezon eddig  :reklamacio:  de ez kissé off...

a legtöbb delete amint megnéztük...

#379 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 12:44

Idézet: pcbrr - Dátum: 2007. okt. 17., szerda - 13:00

egy meghívónak örülnék :)

pm-ben küldj e-mail címet és ahova tudok, küldök. a hdbits időbe telik szerintem.
alkalom és rajtaütésszerűen nézek sorozatot. még a heroes 1. évaddal, a dexterrel és a bsg-vel sem végeztem. a 4400-ból a 3. jön, majd egyszer.
meg még nézem a master of horror-scifi-t, azok jók. meg ncis-t valami ficam miatt, de abből is csak a 4. évad közepén járok.

#380 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 17. 19:51

kicsit nagyon off, de kikívánkozik belőlem:
hd dvd minőség rulez:
Format...........: HD DVD (DL)
Size.............:19.80GB
Resolution/ Codec: 1080p/MPEG-2
Aspect Ratio.....: 2.35:1
Audio...........: Mandarin DTS-HD 5.1, German DTS-HD 5.1
http://www.image-loa...53_HeroPHD1.png
http://www.image-loa...54_HeroPHD2.png
de dtshd az kell bele. agyrém. és én ezt meg akartam venni. valamikor majd.

Szerkesztette: avman 2007. 10. 17. 19:53 -kor

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.