HWSW Informatikai Kerekasztal: Plazma vagy Projektor - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Plazma vagy Projektor segítsetek dönteni :)

#441 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:32

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 16:03

És mennyi az a számítógépes felbontás amit még kezelni tud?

pontos típust és árat beírod nekem?

1280×1024@60 Hz (öööö, papíron, mert pl. legutóbb simán kitette az 1600×1200@100 Hz desktopomat... :think: )

Mitsubishi HC1100U, 243k

Egyébként erre tessék

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 06. 15:40 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#442 Felhasználó inaktív   JOE999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 18:24

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 12:19

Akkor a problémák:

1. Kevés a lens shift/túl nagy látószögű az optika. Nálam pl. 265 cm a belmagasság, vagyis elég kevés, mégis, ha azt szeretném, hogy a kép alja kb. 60-70 cm magasan legyen (vagyis ne kelljen felfelé nézni, mint a moziban az első sorban), akkor vagy 50 centit be kell lógatnom a projit a mennyezetről. Vihetném hátrébb, de akkor meg túl nagy a kép, már így is majdnem full tele állásban van a zoom. Persze meg is lehetne dönteni, de akkor meg trapéz lesz a kép, digitális trapézkorrekciót meg nem vagyok hajlandó használni.

2. VGA bemenet. Olyasmi, mint amit WiZARD ír, nem lehet tökéletesen beállítani, mindig maradnak elmosódó oszlopok. Lehet VGA/driverfüggő is, de sokat nem kísérleteztem vele, mert HDMI-ről viszont hibátlan.

3. Az optika enyhén CA-s, blurol. Tesztábrán látszik, máskor nem, nem egy nagy dolog, nincs 1 pixelnyi a hiba. Ennyiért csak rosszabbat láttam. :)

4. Van Aspect funkció (képarányokat lehet állítani, mint a plazmáknál, 4:3, 16:9, Real, Zoom1, Zoom2, Stretch, ilyesmi), nagyon hasznos, de csak az analóg bemeneteken működik, HDMI-n a 4:3-as képet is kihúzza 16:9-re, pl. ha PC-ről küldesz 1024×768-at, az is szét lesz húzva. 960×720-at még nem próbáltam, az talán megjelenne 4:3-ban.

5. Minden bemenethez van AV Memory 1, 2, 3, távirányítóról lehet váltani, ezzel komplett beállítás-szetteket tudsz elmenteni. Pl. nekem a HDMI-hez van egy "normál", 16:9-es DVD-hez, van egy olyan, hogy Vertical position -26, 2.35:1-es DVD-hez és lenne egy PC-hez, ami ua., mint a 16:9 DVD, de 100% overscannel, sajnos az overscan másik beállítópanelen van és nem menti el a többi beállítással együtt, ezért manuálisan kell állítgatni.

Kb. ennyi.

Már kezdtem félni, hogy komolyabb dolgok.

1. Nálam a belmagasság 270 cm, úgy hogy hasonló cipőben járok, mint te. A Benq PE7700, pont emiatt esett ki a jelöltek közül (0 offszet), pedig nagyon jó árban lehet mostanság kapni.  Ráadásúl én még kisebb képet fogok vetíteni, emiatt 80-85 cm alá nem nagyon tudom vinni a kép alját. Hát nem LCD, de ez van.

2. VGA bemenetet nem szándékozom használni, szerencsére ez nem gond.

3. Ez kicsit aggaszt.

4. HTPC-ről lenne hajtva 1280*720-ban , emiatt talán ez sem lenne gond.

5. 100% overscannel ugye megy az 1:1 PM hajtás?

Szerintem az overscant mindenképpen 100%-on érdemes hagyni, mert ha nem azon van, akkor DVD-ről hiába van 720p-vel hajtva, akkor is skálázza a képet. A két átméretezés nem hiszem , hogy hasznos lenne a kép szempontjából.

Egyébként meg köszi az infókat, hasznos dolgokat tudtam meg.  :)

Még valami, gondolom a HD anyagok HTPC-ről mennek. Érdekelne, hgy milyen képfrissítéssel hajtod és mennyire zavaró a 23.97 fps-ű filmeknél a "ricegés"? (van akit marhára zavar, van aki nem is látja)
Még egy utolsó, próbáltad-e 48, vagy 72 Hz-en hajtani?

Szerkesztette: JOE999 2007. 12. 06. 18:29 -kor

#443 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 12:11

objektív-eltolás

Most kaptam egy EPSON projector kataógust ott konkrétan a TW620-as modelnél említik ezt

itt látható a TW620-asról és a TW 700-asról szóló rész bescanneltem.

link

Mivel nagyok a képek ide csak az objektíveltolásos képet teszem be

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Az én szobám elhelyezése pont ilyen mint a képen és a bal felső ábrán lévő prohi helyére tudnám pont rakni a projektort a szekrény tetejére.

Az EPSON.hu-n pedig ezt írják

"Most már nincs szükség nagy helyiségre ahhoz, hogy élvezhesse a nagy képernyő varázsát! Az Epson EMP-TW620 készülékkel 60”-es képet vetíthet már 1,5 méterről. A kétirányú objektíveltolás révén a szobát sem kell átrendezni, hogy a kivetítő megfelelő helyre kerüljön. Akár oldalra, akár a plafonra helyezi a kivetítőt, a kép mindig tökéletes lesz."

Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket megkérdezni mi a véleményetek ezekről a készülékekről és az említett kétírányú objektíveltolási teknikáról?
Breki voltam......

#444 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 12:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 14:32

1280×1024@60 Hz (öööö, papíron, mert pl. legutóbb simán kitette az 1600×1200@100 Hz desktopomat... :think: )

Mitsubishi HC1100U, 243k

Egyébként erre tessék

köszi az infókat

amúgy halk a gép?
Breki voltam......

#445 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:46

Idézet: JOE999 - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 19:24

Már kezdtem félni, hogy komolyabb dolgok.

1. Nálam a belmagasság 270 cm, úgy hogy hasonló cipőben járok, mint te. A Benq PE7700, pont emiatt esett ki a jelöltek közül (0 offszet), pedig nagyon jó árban lehet mostanság kapni.  Ráadásúl én még kisebb képet fogok vetíteni, emiatt 80-85 cm alá nem nagyon tudom vinni a kép alját. Hát nem LCD, de ez van.

2. VGA bemenetet nem szándékozom használni, szerencsére ez nem gond.

3. Ez kicsit aggaszt.

4. HTPC-ről lenne hajtva 1280*720-ban , emiatt talán ez sem lenne gond.

5. 100% overscannel ugye megy az 1:1 PM hajtás?

Szerintem az overscant mindenképpen 100%-on érdemes hagyni, mert ha nem azon van, akkor DVD-ről hiába van 720p-vel hajtva, akkor is skálázza a képet. A két átméretezés nem hiszem , hogy hasznos lenne a kép szempontjából.

Egyébként meg köszi az infókat, hasznos dolgokat tudtam meg.  :)

Még valami, gondolom a HD anyagok HTPC-ről mennek. Érdekelne, hgy milyen képfrissítéssel hajtod és mennyire zavaró a 23.97 fps-ű filmeknél a "ricegés"? (van akit marhára zavar, van aki nem is látja)
Még egy utolsó, próbáltad-e 48, vagy 72 Hz-en hajtani?

3. Meg kellene nézned valahol, hogy téged mennyire zavar, engem egyáltalán, eddig CSAK a tesztábrán vettem észre.

5. Megy.

HD a PC-ről megy, amit nevezhetünk HTPC-nek is :) de őszintén szólva eddig kevés időm volt ezzel foglalkozni, belenéztem néhány filmbe, hogy mégis milyen. Egyelőre 60 Hz-en ment, adós vagyok még a 72 Hz teszttel, de meg fogom ejteni, amint módom lesz rá. Ricegés nincs, durva akadás van, a szétzilált és kodekekkel telerakott Windowsom miatt, szóval kellene egy reinstall is a próbához.

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 07. 14:47 -kor

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#446 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:51

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 13:11

Az én szobám elhelyezése pont ilyen mint a képen és a bal felső ábrán lévő prohi helyére tudnám pont rakni a projektort a szekrény tetejére.

Az EPSON.hu-n pedig ezt írják

"Most már nincs szükség nagy helyiségre ahhoz, hogy élvezhesse a nagy képernyő varázsát! Az Epson EMP-TW620 készülékkel 60”-es képet vetíthet már 1,5 méterről. A kétirányú objektíveltolás révén a szobát sem kell átrendezni, hogy a kivetítő megfelelő helyre kerüljön. Akár oldalra, akár a plafonra helyezi a kivetítőt, a kép mindig tökéletes lesz."

Ezzel kapcsolatban szeretném a véleményeteket megkérdezni mi a véleményetek ezekről a készülékekről és az említett kétírányú objektíveltolási teknikáról?

Állítható, kétirányú lens shift az jó dolog. Valamiért LCD-vel könnyebb megvalósítani, mint DLP-vel, ha utóbbit szeretnél, akkor kb. kétszer ennyit kell ráfordítanod.

#447 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 14:52

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 13:12

köszi az infókat

amúgy halk a gép?

Azt mondom, nem túl zavaró, de azért hallani a hangját. Papíron halkabb, mint a fent említett Epson.

Nidec ventik vannak benne... :down:

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 07. 14:54 -kor

#448 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 15:05

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 13:51

Állítható, kétirányú lens shift az jó dolog. Valamiért LCD-vel könnyebb megvalósítani, mint DLP-vel, ha utóbbit szeretnél, akkor kb. kétszer ennyit kell ráfordítanod.

csak kérdés mennyire rontja esetlegesen a minőséget

a tiedben van ilyen technika?
Breki voltam......

#449 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 16:32

Idézet: Breki - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 16:05

csak kérdés mennyire rontja esetlegesen a minőséget

a tiedben van ilyen technika?

Az enyémben, mint az összes megfizethető DLP projiban fix, és csak függőleges irányú lens shift van.

Nem hinném, hogy ez bármilyen szempontból beolyásolná a minőséget, LCD proji minőségét tovább rontani egébként is komoly kihívás lenne...  :p

Szerkesztette: EV6 2007. 12. 07. 16:32 -kor

#450 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:50

nana. az lcd projik meglehetősen feljövőben vannak, mind árban, mind kontrasztban. míg a dlp sztem meglehetősen stagnáló technológia (most a tekintsünk el a 3x dlp-től).
valszeg a köv. projim már lcd lesz. de remélhetőleg csak jópár év múlva.  :Đ
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#451 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 17:57

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 17:50

nana. az lcd projik meglehetősen feljövőben vannak, mind árban, mind kontrasztban. míg a dlp sztem meglehetősen stagnáló technológia (most a tekintsünk el a 3x dlp-től).

avman szerintem amire te gondolsz az az LCOS/XSRD, nem? ;)
LCD projim az nekem van, 15.4"-os notebook LCD-bol csinaltam ;)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 07. 17:57 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#452 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 17:57

avman szerintem amire te gondolsz az az LCOS/XSRD, nem? ;)
LCD projim az nekem van, 15.4"-os notebook LCD-bol csinaltam ;)

te renitens vagy, neked DIY projid van  :Đ
egyébként olyan nyalánkságokra gondoltam h BrilliantColor, DynamicBlack vs. dinamikus írisz, optikai szűrő, fényspektrum optimalizálás, Smooth Screen és arról se feledkezzünk meg, hogy 24 (23.976) fps -nél a 48hz pl. iszonyat belassítja a színkereket. én spec már 50hz-nél káprázok a rainbow miatt. 72hz-et meg nem tudom van-e egyáltalán olyan mainstream dlp, ami tud fogadni.
najó, monnyuk nem tudom, h a felsorolt újgenerációs lcd cuccokból mi a parasztvakítás és mi nem.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 07. 19:07 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#453 Felhasználó inaktív   Breki 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:16

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 15:32

Az enyémben, mint az összes megfizethető DLP projiban fix, és csak függőleges irányú lens shift van.

Nem hinném, hogy ez bármilyen szempontból beolyásolná a minőséget, LCD proji minőségét tovább rontani egébként is komoly kihívás lenne...  :p

szerinted akkora a különbség?

jó lenne egy EPSON tulajjal beszélni mert a végén még lcd TV-t veszek  :rolleyes:  :think:
Breki voltam......

#454 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 19:33

az avx-en még nem 150k környékéről kerestél projit?

#455 Felhasználó inaktív   JOE999 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:00

Idézet: EV6 - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 14:46

3. Meg kellene nézned valahol, hogy téged mennyire zavar, engem egyáltalán, eddig CSAK a tesztábrán vettem észre.

5. Megy.

HD a PC-ről megy, amit nevezhetünk HTPC-nek is :) de őszintén szólva eddig kevés időm volt ezzel foglalkozni, belenéztem néhány filmbe, hogy mégis milyen. Egyelőre 60 Hz-en ment, adós vagyok még a 72 Hz teszttel, de meg fogom ejteni, amint módom lesz rá. Ricegés nincs, durva akadás van, a szétzilált és kodekekkel telerakott Windowsom miatt, szóval kellene egy reinstall is a próbához.

Köszi az eddigi infókat.
Ha csak tesztábrán látszik a CA, akkor nem hiszem, hogy zavarni fog. :) A 48,72Hz-es témában esteleg ha jutsz valamire, akkor léci dobd majd be a fórumra. Előre is köszi!

#456 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 20:14

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 18:50

Nana. Az LCOS-LCD az persze egy más téma és ma még heroinárban van. A transzmisszív (hagyományos) LCD az meg nem jön fel sehová, papíron egyre szebb értékeket produkál (yóó kis dinamikuskontraszt meg írisz marketing), natívban meg ugyanazt az 500:1 - 800:1 kontrasztot produkálja, mint évekkel ezelőtt (ebben az LCOS sem jeleskedik), screendoor sem csökkent semmit és a legtöbb panel még mindig tartalmaz szerves anyagot ezért besárgul idővel (nálunk többnél már a gyári lámpa élettartamának felénél látszik az elszíneződés).

Szóval te tudod, de nekem LCD ingyen se kéne.

A DLP meg nem stagnál, csak egyelőre a 2-400k-s kategória van beragadva kissé a DarkChip2/3 körül, de majd jönnek lefelé szépen a SuperOnyx-ok, remélhetőleg.

#457 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 07. 22:30

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 7., péntek - 19:06

egyébként olyan nyalánkságokra gondoltam h BrilliantColor, DynamicBlack vs. dinamikus írisz, optikai szűrő, fényspektrum optimalizálás, Smooth Screen és arról se feledkezzünk meg, hogy 24 (23.976) fps -nél a 48hz pl. iszonyat belassítja a színkereket. én spec már 50hz-nél káprázok a rainbow miatt. 72hz-et meg nem tudom van-e egyáltalán olyan mainstream dlp, ami tud fogadni.
najó, monnyuk nem tudom, h a felsorolt újgenerációs lcd cuccokból mi a parasztvakítás és mi nem.

ez azért mókás. a DLP kb 16000fps-sel dolgozik ebből simán meg lehetne csinálni az összes mód támogatását 24fps-től 60 fps-ig, sezrintem simán mehetne a színkerék 72fps-sel. mondjuk a DMDk megfelelő meghajtása nem trivi már ilyenkor, deghát ezért kérnek az optomáért 1 misit, merthát izmos proci kell már oda, meg spiller szoftver ami legyártja a truecolor 24/30/50/60 fps-es truecolor képből a 16000fps-es binárisat :) amúgy nemtom reklámoztam-e már őket kb 3000x tudja változtatni a színét másodpercenként, tud 15000lux-ot, csak ne kerülne a rohadék $1800-ba :)

Szerkesztette: SFIJ 2007. 12. 07. 22:40 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#458 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 00:16

Kicsit szétnéztem 37-42" plazma téren. Gyakorlatilag nincs 1280*720 felbontású panel, szóval egyelőre úgy néz ki, marad valamelyik PV70-es Pana. A 42-es felbontása 1024*768, a kisebbik *720-as. Megpróbálok jövő héten felszaladni Pestre kipróbálgatni őket, majd referálok.

#459 Felhasználó inaktív   SimonTower 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 02:51

Sziasztok! Közeleg a karácsony, nekem meg régi vágyam végre egy projektor. Pár éve volt valami LCD-s szutyok a 90-es évek közepéről 300:1-hez kontrassztal, 400 Lumennel. Annyira szörnyű volt,hogy eladtam,mert sosem használtam a minősége miatt)
Nem rég sikeresen kifeküdt a 72-es crt tv-m, amin eddig filmeztem PC-ről. Ezen felbuzdulva az összeszedett 110k-ból úgy gondoltam,hogy nem egy 50cm-es lcd tv-t fogok venni(kb az jön ki belőle), hanem egy projit. Már meg is van a kiszemelt,de élőben sehol sem tudom megnézni, és nem aakrok vele befürödni.Elsősorban filmezésre lenne használva. Semmi extra nem kellene, csak élvezhető képe legyen.(A hangfal egy 5.1-es Genus SW-3600-as lesz,csak hogy minőségben érzékeljétek mit akarok elérni)

Viewsonic PJ503D projektor:

- DLP technológia
- 800 x 600 natív felbontás (1280x1024 max felbontás)
- 1500 ANSI lumens
- 2000:1 kontrasztarány
- HDTV (720p, 1080i)
- RGB analogue, S-Vid, Component (RGB) and Composite Video, PAL, NTSC, SECAM
- lámpa élettartama: 2000 óra, ECO (csendes/takarékos) üzemmódban: 3000 óra
- fehér
- 2.6kg

Tartozékok:
- távirányító

Ár: 109.900.-

Mit gondoltok erről?Please valami hozáértő válaszoljon, de ne az legyen az egyetlen értelmes mondata,hogy ilyet ne vegyek,mert szar,vegyek 300-ért,mert annyim nem lesz rá később sem, szal' akkor nem lesz projim.

Szerkesztette: SimonTower 2007. 12. 08. 02:53 -kor

#460 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 03:05

800*600as felbontás alapján biztos valami prezentációs proji. mozira nem a legjobb.

ennyiért imho keress valami használt (infocus 4805-öt, vagy toshiba mt200-at vagy biztos van más is...) házimozi projit. bár izzó miatt necces a használt... esetleg próbálj izzó nélkül keresni, talán egy izzóval együtt belefér a keretbe...

Szerkesztette: WiZARD 2007. 12. 08. 03:10 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (35 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.