HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... II. ...NiMH, NiCd, foto Litium Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 13. 16:57

béke!

engem az érdekelne marhára, hogy miért látok a conrad oldalán
2 különböző (?) IPC-1 töltőt? az áruk között 2e. Ft eltérés van,
de kiszerelésüket tekintve egyformának tűnnek, nem tudom mire vélni a dolgot.

#222 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 07. 13. 17:14

Idézet: bwoay - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 17:57

béke!

Az egy hankaság már régóta van, nem kell figyelembe venni.

#223 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 13. 17:29

Idézet: bwoay - Dátum: 2007. júl. 13., péntek - 16:57

béke!

Az egyik már nem rendelhető termék. Nem vették le a webről.
Régebben 17990 volt az ára, most 15990.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#224 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 14. 21:32

hálás köszönet, srácok!

#225 Felhasználó inaktív   Turay Ida 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 09:31

Sziasztok!
Az eddigi elemek után most elszántam magamat, hogy akkukat veszek, meg persze töltőt is, digitális fényképezőgéphez.
A tájékozódás után úgy látom, hogy nagyon olcsó és praktikus a Varta Ready2use akku.
Nem akarok drága töltőt venni (max 8-9 ezer), de azért persze olyat, amivel gyorsan és rendesen lehet használni ezeket az akkukat.
A Voltcraft UFC-3-as töltőt néztem ki hozzá:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kZKT1ZrZE5NQT09
Az a kérdésem, hogy ez így jó választás-e, és ezzel a töltő jó-e ezekhez a különleges akkukhoz, és feltöltik-e két óra alatt a két darabot, és általában ez a töltő elég jó-e?
Amúgy nemigen értek hozzá, bár kaptam már pár tanácsot, lassan kezdek képbe kerülni.

#226 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 10:53

Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 10:31

Sziasztok!
Az eddigi elemek után most elszántam magamat, hogy akkukat veszek, meg persze töltőt is, digitális fényképezőgéphez.
A tájékozódás után úgy látom, hogy nagyon olcsó és praktikus a Varta Ready2use akku.
Nem akarok drága töltőt venni (max 8-9 ezer), de azért persze olyat, amivel gyorsan és rendesen lehet használni ezeket az akkukat.
A Voltcraft UFC-3-as töltőt néztem ki hozzá:
http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...kZKT1ZrZE5NQT09
Az a kérdésem, hogy ez így jó választás-e, és ezzel a töltő jó-e ezekhez a különleges akkukhoz, és feltöltik-e két óra alatt a két darabot, és általában ez a töltő elég jó-e?
Amúgy nemigen értek hozzá, bár kaptam már pár tanácsot, lassan kezdek képbe kerülni.

A legjobb töltő az IPC-1L 10 ezer alatt. Nem írod hogy mekkora kapacitású akkut akarsz mert attól meg a töltő max. töltőáramától függ hogy mennyi idő alatt töltődik fel. Nem tudom miért ragaszkodsz a két órához, 4-5 óra nem jó?    Az IPC-ket a Conrad árulja.

#227 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:17

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Produ...WtKUFVrVXhOUT09

Ennél csak az IPC-1 tud többet de az drágább.

#228 Felhasználó inaktív   Turay Ida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 10:53

A legjobb töltő az IPC-1L 10 ezer alatt. Nem írod hogy mekkora kapacitású akkut akarsz mert attól meg a töltő max. töltőáramától függ hogy mennyi idő alatt töltődik fel. Nem tudom miért ragaszkodsz a két órához, 4-5 óra nem jó?       Az IPC-ket a Conrad árulja.

Igen, azt mindenképpen szeretném, ha kb. 2 óra elég lenne a feltöltéshez. A Varta Ready2use elemekből úgy tűnik, hogy csak egyfajta van, a 2100 mAh-s.

Az IPC-1L miben jobb vagy több ennél az UFC-3-asnál?

#229 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 11:34

Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 12:19

Igen, azt mindenképpen szeretném, ha kb. 2 óra elég lenne a feltöltéshez. A Varta Ready2use elemekből úgy tűnik, hogy csak egyfajta van, a 2100 mAh-s.

Az IPC-1L miben jobb vagy több ennél az UFC-3-asnál?

Mindenben jobbak az IPC-k bármelyik másik töltőknél csak rá kell nézni. A két órás töltés meg nem jóság. Az IPC-1 két akkut tud tölteni 1,8 A-el.

#230 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 13:49

Ha hazamentem írok pontos tesztértékeket 1 hét és 32 nap állás utáni Ready2Use kapacitásokról. A terhelhetősége így 1 hónap után is elég jól megmaradt, ami a digitális gépeknél jól jön. Kapacitást pedig főleg az első napokban veszít, utána egyre kevesebbet.

Ha feltétlenül szeretnéd tartani a 2 óra körüli töltést, akkor vedd meg az említett töltőt. Bár ezek az újfajta akkuk nem annyira szeretik a gyors töltést, azért nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna.

#231 Felhasználó inaktív   Turay Ida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:33

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 13:49

Ha hazamentem írok pontos tesztértékeket 1 hét és 32 nap állás utáni Ready2Use kapacitásokról. A terhelhetősége így 1 hónap után is elég jól megmaradt, ami a digitális gépeknél jól jön. Kapacitást pedig főleg az első napokban veszít, utána egyre kevesebbet.

Ha feltétlenül szeretnéd tartani a 2 óra körüli töltést, akkor vedd meg az említett töltőt. Bár ezek az újfajta akkuk nem annyira szeretik a gyors töltést, azért nem hiszem, hogy különösebb gondot okozna.

Köszi, az az igazság, hogy kaptam tanácsokat, hogy a legtöbb 3-10 ezer forintos töltő miért nem jó, és nagyjából miket kell tudni egy töltőnek (egyedi cellakezelés, kisütés, elegendően nagy illetve állítható töltőáram, automatikus lekapcsolás a töltésről, fenntartó csepptöltés stb.) de igazából azt nem értem, hogy az a sok töltő, ami 10 ezer alatt kapható és ezeket nem tudja, azzal mi van? Gondolom egy átlagember azt simán megveszi, mert olcsó, és utána használja nem?

Azt sem értem, hogy pl. a Varta nem árul olyan hordozható töltőt, ami a fenti alapfunkciókat tudja. Ez is fura, iletve van egy fajta töltő ami igen, de az jó nagy. Akkor mégsem kellenek ezek a funkciók?

Azt sem értem, hogyha ez a 7000 forintos töltő (UFC-3) fentieket tudja, akkor a kétszer drágábbra (IPC-1) miért és kinek van szüksége? Miért jobb az "ránézésre"? Azon kívül, hogy tényleg jól néz ki :-)

Igen, nem szeretnék 4-5 órás vagy még hosszabb ideig tölteni, és 10 ezer vagy még drágább töltőt sem terveztem. Bár azt hiszem az a 2 óra inkább 3 lesz így is, mert 1.4-el még szorozni kell, és még a kisütés is idő.

Tényleg egy lemerült Ready2Use-t mennyi idő alatt lehet kisütni?

#232 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 16:55

egy lemerült Ready2Use akku már ki van sütve.
vagy arra gondolsz, hogy amit a fényképezőgép merített le "teljesen",
tehát van még benne töltés? mert akkor a kisütési áramerősségtől
meg az adott fényképezőgéptől függ, hogy mégis mennyit kraftot hagyott benne.

nekem az a fura, hogy olyasmire, mint a kisütés, láthatóan adsz,
de a nagyáramú, 2-3 órás töltésből nem engedsz,
ez némileg ellentmond egymásnak, hiszem előbbi az akku élettartamát növeli,
utóbbi meg pont az ellenkezőleg.

megjegyzem: ha digitális fényképezőgéphez kell,
akkor nem az a jellemző, hogy egy garnitúrát használ az ember,
aztán ül mellette, még fel nem tölti.
sokkal egyszerűbb kapásból két garnitúra akkuval indítani,
aztán az egyiket éjszakán töltőn hagyva,
kíméletes, lassú árammal rendesen feltölteni.
(mondjuk a Varta R2U-k esetében ez nem igaz,
ott ugye elvileg nem ajánlott a csepptöltés).

az IPC-1 részben a tartozékok miatt drágább,
van hozzá szivargyújtó adapter, meg mindenféle konverterek.
ha az ezeket nélkülöző IPC-1L-el veted össze,
akkor kb 3e. Ft a különbség, és azt a tudásbeli különbség szvsz indokolja is.

Szerkesztette: bwoay 2007. 07. 18. 17:00 -kor

#233 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 17:14

"a 7000 forintos töltő (UFC-3) fentieket tudja, akkor a kétszer drágábbra (IPC-1"

Tévedsz azt amit az IPC-k tudnak egyik sem tudja, nem észleled hogy digitális kijelzője van? Amin minden adat megjelenik, olyan hogy az akku mennyit tud felvenni, és ebből meg lehet állapítani hogy mennyire életképes pld. Nem a kinézet hanem a tudása a fenomenális.

Szerkesztette: ottokar 2007. 07. 18. 17:18 -kor

#234 Felhasználó inaktív   bwoay 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 17:47

nem észleled, hogy az UFC-3-hoz jár egy ajándék sportóra?  :D

#235 Felhasználó inaktív   Tron65 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 18. 18:06

Az IPC-1L -hez meg másfél oldal leírás. Legalábbis a német oldalon. (bocsi, de nem tudom rendesen idemásolni a linket)
Mint ahogy ott az is kiderülthet, hogy az IPC is Voltcraft gyártmány (vagy nem, erről azért erősen megoszlanak a külföldi vélemyények).
Mindenesetre ha majd lesz rá keret veszek egy L-est, ugyanis tele a hócipőm a 1 napig töltött, félóra alatt lemerülő akkukkal.

Szerkesztette: Tron65 2007. 07. 18. 18:10 -kor

Az analfabétáknak ugyanúgy ízlik a betűtésztával készült leves?

#236 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 18:15

Idézet: Tron65 - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 19:06

Az IPC-1L -hez meg másfél oldal leírás. Legalábbis a német oldalon. (bocsi, de nem tudom rendesen idemásolni a linket)
Mint ahogy ott az is kiderülthet, hogy az IPC is Voltcraft gyártmány (vagy nem, erről azért erősen megoszlanak a külföldi vélemyények).
Mindenesetre ha majd lesz rá keret veszek egy L-est, ugyanis tele a hócipőm a 1 napig töltött, félóra alatt lemerülő akkukkal.

Az IPC-knél feltöltés után mindegyik csatornán ki lehet jeleztetni hogy mennyi a szufla bennük, mert hiába van 3 feltöltve ha a negyedik döglött, az ilyen garnitúra nem fog működni.

Szerkesztette: ottokar 2007. 07. 18. 18:17 -kor

#237 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 07. 18. 19:05

Mellesleg az IPC a világon legismerted 4 akkus töltő. Az USA-ban és több országban BC-900 néven fut.

#238 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 23:18

Idézet: Turay Ida - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 15:33

Köszi, az az igazság, hogy kaptam tanácsokat, hogy a legtöbb 3-10 ezer forintos töltő miért nem jó, és nagyjából miket kell tudni egy töltőnek (egyedi cellakezelés, kisütés, elegendően nagy illetve állítható töltőáram, automatikus lekapcsolás a töltésről, fenntartó csepptöltés stb.) de igazából azt nem értem, hogy az a sok töltő, ami 10 ezer alatt kapható és ezeket nem tudja, azzal mi van? Gondolom egy átlagember azt simán megveszi, mert olcsó, és utána használja nem?

Azt sem értem, hogy pl. a Varta nem árul olyan hordozható töltőt, ami a fenti alapfunkciókat tudja. Ez is fura, iletve van egy fajta töltő ami igen, de az jó nagy. Akkor mégsem kellenek ezek a funkciók?

Azt sem értem, hogyha ez a 7000 forintos töltő (UFC-3) fentieket tudja, akkor a kétszer drágábbra (IPC-1) miért és kinek van szüksége? Miért jobb az "ránézésre"? Azon kívül, hogy tényleg jól néz ki :-)

Igen, nem szeretnék 4-5 órás vagy még hosszabb ideig tölteni, és 10 ezer vagy még drágább töltőt sem terveztem. Bár azt hiszem az a 2 óra inkább 3 lesz így is, mert 1.4-el még szorozni kell, és még a kisütés is idő.

Tényleg egy lemerült Ready2Use-t mennyi idő alatt lehet kisütni?

Sokat gondolkoztam, mielőtt megvettem az IPC-1-et (akkor még nem volt L-es), hogy megér-e egy NiMH töltő 16eFt-ot, de aztán rábeszéltem magam, hogy mivel töltésmániás vagyok  :cool:, sokat használnám, és amit az ember gyakran használ, abból érdemes jót vennie.

Ha téged nem érdekelnek az adatok (pl. akku kapacitás mérés, ami kiderítheti, ha egy akku rosszabb a többinél; megjegyzem az új generációnak jobb a minősége, ott ilyesmi kisebb valószínűséggel fordul elő), és nincsenek régi, rossz állapotban lévő akkuid, akkor nyugodtan vedd meg ezt a töltőt, új akkuk kezelésére tökéletes (a kicsit gyors töltést leszámítva, 500-800 mA közötti érték jobb lenne).

Ha kevés időd van, akkor tényleg jobb nem kisütni, és lassabban tölteni. A gyors töltés és a meleg nem tesz jót az akkuknak, jobban károsítja, mint a memória-effektus (ami NiMH-nál már tényleg minimális). Egy ismerősöm 2100-as GP akkukat használ már évek óta, és ő a fényképezőgépben lemerültet sosem meríti tovább, megy be a normál automata töltőbe (ami ráadásul párosával kezeli az akkukat), mégis jó állapotban vannak. Szerintem jó töltőbe csak annak éri meg invesztálni, aki elég gyakran használja.

1,4-del nem kell szorozni, az főleg lassú töltésre igaz. Nézd meg a következő hozzászólásomat, mennyi a betöltött és kisütött értékek közötti különbség. Kb. 10% alatti töltéstöbblettel kell számolni.

2 vagy 4 akku kell a digitális fényképeződbe?

#239 Felhasználó inaktív   netmanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 18. 23:49

Akkor néhány Ready2Use teszteredmény (IPC-1-gyel):

Kapacitások:

AA 2100mAh (2db.), kisütés 250mA-rel:
Megvételkor: 1788, 1767 mAh
Teszt: 2130, 2100 mAh
Kisütés 1 hét után: 1945, 1913 mAh
Kisütés 32 nap után: 1859, 1816 mAh
(betöltve 2320 és 2250 mAh)

AAA 800mAh (2db.):
Megvételkor: 633, 636 mAh
Teszt: 788, 838 mAh
Kisütés 1 hét után: 710, 743 mAh
Kisütés 32 nap után: 664, 693 mAh
(betöltve 835 és 876 mAh)

Azaz a teszt (rögtön feltöltés utáni kisütés) kapacitáshoz képest AA-nál 1 hét után 91%, 32 nap után 87% volt a megmaradt kapacitás, AAA-nál pedig 89% és 83%.
Csak összehasonlításképpen: az IPC-1-hez kapott 2500-as Conrad AA akkuknál 1 hét után 92%, 30 nap után 82%-a maradt meg a teszt-kapacitásnak (ez a 82% 2100mAh kapacitást takar, azaz 1 hónap után annyi kapacitás van benne, mint a Ready2Use-ban friss feltöltés után, persze 1 hónap után már nem olyan jól terhelhető, mint egy frissen töltött akku).

Ami miatt mégis megérheti Ready2Use-t venni (vagy aki több pénzt áldoz rá, annak Eneloopot), az a valamivel jobb terhelhetőség (a vaku gyorsabban tölt fel), és a kisebb minőségbeli szórás, megbízhatóbb teljesítmény.

Röviden, ahogy én látom a Ready2Use-t:
- kapacitásvesztés kb. mint egy jobb fajta hagyományos akkunál (igazán csak hónapok alatt jön elő a különbség)
- terhelhetőség úgyszintén
- a hagyományosnál megbízhatóbb minőség (kisebb eséllyel fordul elő benne 1 gyenge példány)
- kedvező ár (Auchanban az AA-ból 1000 Ft 2 db.)

#240 Felhasználó inaktív   Turay Ida 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:38

Idézet: netmanus - Dátum: 2007. júl. 18., szerda - 23:49

Akkor néhány Ready2Use teszteredmény (IPC-1-gyel):

Kapacitások:

AA 2100mAh (2db.), kisütés 250mA-rel:
Megvételkor: 1788, 1767 mAh
Teszt: 2130, 2100 mAh
Kisütés 1 hét után: 1945, 1913 mAh
Kisütés 32 nap után: 1859, 1816 mAh
(betöltve 2320 és 2250 mAh)

AAA 800mAh (2db.):
Megvételkor: 633, 636 mAh
Teszt: 788, 838 mAh
Kisütés 1 hét után: 710, 743 mAh
Kisütés 32 nap után: 664, 693 mAh
(betöltve 835 és 876 mAh)

Azaz a teszt (rögtön feltöltés utáni kisütés) kapacitáshoz képest AA-nál 1 hét után 91%, 32 nap után 87% volt a megmaradt kapacitás, AAA-nál pedig 89% és 83%.
Csak összehasonlításképpen: az IPC-1-hez kapott 2500-as Conrad AA akkuknál 1 hét után 92%, 30 nap után 82%-a maradt meg a teszt-kapacitásnak (ez a 82% 2100mAh kapacitást takar, azaz 1 hónap után annyi kapacitás van benne, mint a Ready2Use-ban friss feltöltés után, persze 1 hónap után már nem olyan jól terhelhető, mint egy frissen töltött akku).

Ami miatt mégis megérheti Ready2Use-t venni (vagy aki több pénzt áldoz rá, annak Eneloopot), az a valamivel jobb terhelhetőség (a vaku gyorsabban tölt fel), és a kisebb minőségbeli szórás, megbízhatóbb teljesítmény.

Röviden, ahogy én látom a Ready2Use-t:
- kapacitásvesztés kb. mint egy jobb fajta hagyományos akkunál (igazán csak hónapok alatt jön elő a különbség)
- terhelhetőség úgyszintén
- a hagyományosnál megbízhatóbb minőség (kisebb eséllyel fordul elő benne 1 gyenge példány)
- kedvező ár (Auchanban az AA-ból 1000 Ft 2 db.)

Lehet, hogy a különbség a hagyományos és az új generációs akkuk között nem az első néhány héten, hanem inkább pár hónap, fél év után jön ki jobban, illetve a Conrad sima akku valószínűleg az átlagnál jobb minőségű.

Egyébként 2 db akku vagy elem kell a gépbe.

Igen, azt tudom, hogy akkunál célszerű legalább két garnitúrát venni, már csak azért is, hogyha menet közben merül le, akkor cserélhessem. Arról is hallottam, hogy a gyorstöltés (bár ez elég nevetséges, hogy ezt hívják gyorstöltésnek, ami 2-3 óra, mikor vannak már 15-60 perces töltések is. Igen, tudom azok speciális akkuk.).

Szerintem nem ellentmondás, hogy pl. legyen kisütő funkció, egyedi rekeszkezelés stb., amiről azt mondjátok, hogy az akku életét meghosszabbítja illetve kapacitását növeli, miközben ragaszkodok a "gyorstöltéshez", ami ellenkező előjellel hat. Hát éppen azért, hogy kompenzáljuk a negatív hatást :-)

Nem szeretném éjszakára bedugva hagyni semmiféle töltőt, mert félek, hogy kigyullad, amíg alszom, legyen az bármilyen jó minőségű márkás termék, napközben még úgysem hagyhatja magára az ember, ha utazik, ezért gondoltam ilyen gyorstöltőre.

A gyorstöltésnek mennyi a negatív hatásá? 1000 helyett csak 800-szor vagy 600-szor lehet újratölteni?
Ez különösebben nem zavar...

Téma megosztása:

• (91 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.