HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 09:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 2:16

Ok, vindózosok lehet megint nyertek, kaptam több utilt is, de utolsónál van egy "DVD to AVI" gomb, aztán save as. 30 dollárért. A mérnökóradíjam meg drágább, mint itt ráérjek doksikat olvasgatni, főleg ha ezt a mencodert is fel kell tolni a gépre, opciókat nézve nekem meg nem divX kell. Még lesem a Pinnaclét is, van egy csomó plugin 9 dollárért, ami mpg-ket tud, a végén kiderül, lehet vele egyből DVDről hegeszteni :-D

Hát ennél nagyobb baromságot szerintem még életedben nem mondtál. :omg:

Szerintem tekintsük az írói munkásságod részének. Sajnálom.
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#402 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 10:04

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 8:17

...Van (bár lehet csak volt :) ) egy "mondás". A számítógép az utasításainkat hajtja végre, nem a vágyainkat.

Persze bitzos megdőlni látszik, mert lassan az M$ rendszerei már gondolat olvasás alapján fogják megcsinálni amit "szeretnénk" és azt is amit nem.. :D

LÁTOM SOSEM TELEPÍTETTÉL VINDÓZT !  Már a setup.exe futtatása során sem terhel hülye információkkal, hogy mi minden földhözragadt dolgot csinál, csak olyan infókkal bombáz, hogy:

Mostantól minden nagyon jó, annál is jobb, talán az anál is, minden nagyszerű lesz, a munka eredménye garantált orgazmus....vagy organizmus...  :D

...és ha települt, még párszor rebootolni is kell, hogy érezze az a felhasználó, hogy micsoda innováció van benne, mert egy feltelepített sw, nem tud integrálódni boot nélkül !  :D

Ehhez jön a hab a tortára, az ismeretlen hiba, amiről azonnal onlány értesíteni akarja a gyártó céget ! :D Csak tudnám mit kezdenek ott ezzel. 8342175689271382346598375. ismeretlen hiba lépett fel az internet exploderben :) javítsuk vagy inkább sztív bUllmer után szabadon kántáljuk, hogy: "divelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopör.....hiiiiiiii!...divelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopör.....hiiiiii!.....divelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopördivelopör....:D

...és közben izzadtan, kopaszon kell rohangászni fel s alá, mint akinek a seggébe kibiztosított kézigránátott illesztettek naívan, de mert nem ér el a keze a segge likáig, ezért megpróbál "leszaladni" róla. :D

Szerkesztette: debianforever 2007. 07. 06. 10:10 -kor

#403 Felhasználó inaktív   Brianm74 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 11:01

My Webpage
© 2005-2010. Alfa 75

ThinkPad T41 Pentium-M 1.6GHz, 1024MB,  14.1, ATI 7500
ThinkPad T23 PIII-M 1.0GHz, 512MB,  14.1, SuperSavage
Thinkpad 360PE 486DX2 50MHz, 9.5"touchscreen, 4MB, 540MB
Workpad  20X Dragonball 16 MHz, 2MB

#404 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 11:18

Elnézve ezt a videót, vízióm támadt.

Sztív Bakker hazamenvén meglepte a feleségét egy új számítógéppel, amire a windows új (még nagyszerűbb, annál is könnyebb és nagyon jajj de jó) verzióját, a viszlát rakta fel. Otthon boldogan hívta a mamát a dolgozószobába a géphez és bekapcsolta az új gépet. 30 perc bootolás után, amikor végre megtehette az első mozdulatot az egérkurzor a képernyőn, titokzatos ismeretlen hibák tömkelegéről szóló hibaüzenetek árasztották el a képernyőt - térben elforgatható, ám áttetsző - ablakokban megjelenve, majd beköszönt a szobába a titokban ott lévő harmadik személy, a világhírű innováció, akit kék halálnak hív mindenki. Sztív hiába szív, nem adja fel, reboot és újra, de ekkor már a driver-ek betöltésekor elkezdődnek a meglepően informatív - "Fene tudja mi a vér van, de akkor se !" - hibaüzenetek özönlése. Ekkor a mi sztívünk körbetelefonálja az összes M$ alkalmazottat, kibérli a redmonti stadiont, mindenkit odarendel, hogy külön-külön közölje, kit rúg ki a blamázsért, amit az asszony és a világ előtt el kellett szendvednie: "divelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörsz....hiiiiiiii....divelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörsz....hiiiiiiii....divelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörszdivelopörsz"

Talán már megnyugodott, mert ugyanezt átélte már a világ többször is. ...mert ugye win1.0,win3.1,win3.11,win95,win98,win me,win2000,win xp,win vista......és a történelem ismétli önmagát. :D

Szerkesztette: debianforever 2007. 07. 06. 11:19 -kor

#405 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 06. 12:01

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 8:46

Egyezzünk meg abban, hogy a linux sz@r.  :)
Igaz, én ezt a sz@rt használom az összes hanggal és videóval kapcsolatos dolgokra, a konvertálástól kezdve a szerkesztésen át

Naja, de wines júzernek 4 sorban leírom, hogy miképpen működik pld. a Pinnacle, meg az Ulead, aztán CD betesz, next, next, ez legalább feltelepül.

Többi mindegy, kiderült, hogy a Pinnaclémhez tényleg volt plugin, aztán direktben lehet vele olvasni/vágni, kavarni.
Make love not Wor.

#406 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 12:05

Idézet: Brianm74 - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 10:39

Hát ennél nagyobb baromságot szerintem még életedben nem mondtál. :omg:

Szerintem tekintsük az írói munkásságod részének. Sajnálom.

Lehet annak tekinteni, de ha desktop oprendszerben nyomkodunk, akkor biza ez kell a júzernek, hogy katt ide: http:\\wefgtertwe\weftvwerz.exe next, next, ott van a DVD jel, meg saves as gomb, menni fog. Oszt többnyire megy.

Itt meg fél wikipédia angolul, meg a többi? Tanulás meg jó, mindig mondtam, hogy aminek értelmét látom, mint pld. hálózatos tanfolyam, azt végigülöm, de utolsó 70 rugós ilyen tanfolyás pld. 2 év alatt nem termelt lóvét, így az upgrade-et lehet kihagyom.

Új rendszerekkel is ez van, meg ilyen parancssoros izékkel, mert tudjártok, lövésem nincs, hogy mit/honnan/merre kell feltepíteni, aztán akkor nem egyszerűbb a winnél maradni?

Persze nem nevel hegesztésre, meg önállóságra, de nem is azt akartam, én elviselem ha nem kell ennyire pontosan megmagyarázni a gépnek, hogy mit szedjen le a DVDről, meg merre opcióval.
Make love not Wor.

#407 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 12:42

Tény és való, van, akinek Windows-zal könnyebb, mert olyan az ügyfélköre, hogy "megköveteli". Ezen esetekben általában fő szempont a pénz, aki ilyesmiből él, annál meg egyértelmű a dolog, nem fog nagy energiát belefektetni. Kérdés az, hogy ha nagy tömegekben ez lenne jellemző, vajon milyen következményei lennének... A linux (sokak szerint) nem arról szól, hogy minél hamarabb minél nagyobb nyereségre tegyünk szert a supporttal. De valljuk be, egy igazi operációs rendszerrel van dolgunk, ami technikailag szinte tökéletes, más kérdés, hogy néhol nem igazodik a mai "átlag"emberek elvárásaihoz. De akkor meg újabb kérdés: nem lehet, hogy az elvárásokkal van a gond? Minden válasz csak további kérdéseket szül...  :smoker:

ps.: ahogy Jahno kolléga írta: ez kell a júzernek. S ez a gond, hogy ez kell...

Szerkesztette: Warrior 2007. 07. 06. 12:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#408 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 13:31

Idézet: Warrior - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 13:42

ps.: ahogy Jahno kolléga írta: ez kell a júzernek. S ez a gond, hogy ez kell...

Nézőpont kérdése. Gyorsan egyszerűen kezelhetőre mindig szükség lesz, csak nem értem miért baj ha egy golyóstolhoz nem adnak 10 oldalas manualt, hanem megnyomom, oszt működik.

Bonyolultakkal meg úgyis szívni kell, manualt olvasni, mert nyilván egy CS3 vagy egy Liquid azért nehezebb dió, ahhoz pár napos gyorstalpaló is kevés. De nem is ilyen problémákat oldanak meg vele, hogy DVDből avit gyárt.
Make love not Wor.

#409 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 13:46

Ugye ne feledjük, hogy ami könnyebb nem feltétlen jobb.

Ha az emberek nincsenek egy kicsit "rákényszerítve" a kezelésre, akkor egy minimális hibánál, problémánál már el is akadnak.

Ez a "felteszem és működik, a kérdést el se olvasom" sok esetben késöbb jön a szívás.

Hány user-nél van, hogy kb. 3-4 percig boot-ol a gép mire használható lesz. Mert feltesz mindent és a next-next-finish következtében elfogadja, hogy induláskor a program elinduljon. Így minden szar elindul és a felhasználónak fogalma sincs miért olyan lassú a gépe....
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#410 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 15:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 13:01

Naja, de wines júzernek 4 sorban leírom, hogy miképpen működik pld. a Pinnacle, meg az Ulead, aztán CD betesz, next, next, ez legalább feltelepül.

Hmmm....
Egy kis történet: a fiam (windows felhasználó, mert állandóan játszik, nincs linuxa, csak nálam lát ilyet, de azt is csak azon a szinten, hogy van ilyen is) azzal a problémával jött, hogy videót kéne felvennie+szerkesztenie+dvd-re kiírnia, de nekem van ehhez megfelelő gépem+programom. (gép alatt itt értsd: analóg és digitális video ki/bemenetek)
Megmondtam neki a program nevét, a Kmenüből indította, tíz perc alatt rájött, hogyan működik, és mire 3 óra múlva hazajöttem, kész volt, köszönte, elment. (Ja, a programot katt-katt-next-next-ok-val telepítettem.  :) )

Ezzel csak azt szerettem volna demonstrálni, hogy nem mindenki esik kétségbe, ha linux elé kerül. Még csak doksikat sem olvasgatott. Csak logikusan gondolkozott, és megoldotta.

#411 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 15:15

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 16:08

Megmondtam neki a program nevét, a Kmenüből indította, tíz perc alatt rájött, hogyan működik,

Persze. Nekem meg csakazéértis 10 pwerc wikipédia olvasás kell a paraméterek összességéről? Gyanítom ha Ő is ilyet kapott volna, akkor most nem mernéd írni mit kaptál a szádra.
Make love not Wor.

#412 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 15:23

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 9:17

Jó, de Te egy nagy linux guru vagy...

Ez egy nagy-nagy tévedés.
Ami érdekel, vagy ami a munkámhoz kell, azt megtanulom. Ettől leszek jó linux-felhasználó.
Az egyéni megfigyelésem az, hogy (az érdeklődési területeim szerinti) windows-os ill. linuxos programok megtanulására ugyanannyi idő kell.
A win sokszor cserbenhagyott, nagyon sok nyűgje van, ami állandó gondoskodást, odafigyelést igényel. Amire szükségem van, azt linuxon meg tudom oldani - tehát nekem a linux jó.
Jahno-nak meg a win.
Legyen boldog vele, nem szégyen windows-t használni. :)

Ennyi.

#413 Felhasználó inaktív   Macskajancsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 15:44

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 16:15

Persze. Nekem meg csakazéértis 10 pwerc wikipédia olvasás kell a paraméterek összességéről? Gyanítom ha Ő is ilyet kapott volna, akkor most nem mernéd írni mit kaptál a szádra.

Te is kaptál programajánlást. Ahhoz a programhoz nem kell wikipédia.
Az nem volt jó, parancssor kellett. (Mi a búbánatnak?)
Azt is megkaptad.
Az, hogy a parancssort nem tudod értelmezni, kinek a hibája?

A fiamnak nem parancssort mondtam, hanem egy grafikus felületű linuxos programot. (katt-katt-next-next-oké. Ja, és az a program win-re nincs, de ez mellékes - csak az érdekesség kedvéért jegyeztem meg.)

#414 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:19

Érdekes, hugom itthon tök jól elvan linxon. Asszonpajti is. Én is.  :think:  :Đ
Az nevet utoljára, aki először üt.

#415 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:36

Idézet: leslie - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:19

Érdekes, hugom itthon tök jól elvan linxon. Asszonpajti is. Én is.  :think:  :Đ

Mert nektek nincs szükségetek PDA,GPS program szinkronizálásra, amivel ki tudod számolni, hogy mely hosszúsági fokokon kell majd átszállni , és milyen dőlésszögű lejtőn kell autóval mennetek...  :Đ

Ezt szinte majdnem minden háztartásban használják, csak "nálatok nem" :D

Amúgy napokban bnőm is kérdezte, hogy miket lehet linux alatt csinálni. Jobb-e a windows-nál.

Én elmondtam, hogy mik vannak lehetőségek. E-mail, internet ugyanaz. MSN van, max azon nem tud beszélni, de helyette ott a Skype. OpenOffice-al azokat az alapszintű excel és word munkákat meg tudja csinálni (nem kell pivot táblákkal dolgoznia).
Ennyi.
Ha időm engedi hétvégén felteszem neki.

Ugyanis nála kb. félévente újra kell húzni a win-t. Mivel nem nagyon ért hozzá, ezért elég nehéz neki megmondani, hogy a tűzfal figyelmeztetésére miket válaszoljon, illetve ha épp valami vírus akar letöltődni. Mert ugye ezekre figyleni kell, nem csak vaktába nyomni a yes-t.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#416 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:37

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 16:44

Te is kaptál programajánlást. Ahhoz a programhoz nem kell wikipédia.

Pedig letöltöttem az acidripet is, most lesegetem. Csakazértis :-)
Make love not Wor.

#417 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:38

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:36

Mert nektek nincs szükségetek PDA,GPS program

Ugyanis nála kb. félévente újra kell húzni a win-t.

Majd nézzél be GPS topikban Karácsony előtt, aztán meglátod mennyien vesznek ilyen kütyüket, vagy éppen asszonka beesik, mert az embernek kellene okosság. Neked nem szempont, sok embernek az.

Winben mondjuk súghatok: korlátozott felhasználó
Make love not Wor.

#418 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:38

Winben mondjuk súghatok: korlátozott felhasználó

Nem kell súgni. Nem rendszergazda.

#419 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:54

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:50

Nem kell súgni. Nem rendszergazda.

Akkor viszont nem is bírja összebarmolni a gépet. Bár nálam rendszergazdaként sem cseszi össze, meg aztán adminjelszóval sem kell supportálnom ha végigjátszotta a gámát, aztán fel kell rakni hozzá az új pályákat. Kinek mit.
Make love not Wor.

#420 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 06. 16:57

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 6., péntek - 17:37

Pedig letöltöttem az acidripet is, most lesegetem. Csakazértis :-)

Én a videós témákhoz olyan hülye vagyok, mint egy kavics, acidrippel mégis tudtam dvd-t avi-ba menteni. 2-3 kattintás. Neked is menni fog  :Đ
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.