HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft kontra linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft kontra linux Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:21

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:12

Úgy látszik, vannak olyanok, akiknek semmi sem működik, ami nem vindóz.  :nevet2:

Egyébként már kezdem unni ezt az eszetlen agymenést/észosztást/linuxfikázást ami ebben a topikban megy.
Egyes kedves fórumtársak logikai (?) bukfenceire hadd ne térjek ki, de eddig volt egy sajnálatos tévedésem.
Azt hittem, hogy a "Más világ" szekcióban levő linuxos (mac-es, akármilyen) topikok azt a célt hivatottak szolgálni, hogy egymásnak segítséget nyújtsunk a felmerülő problémákban.
Ha nem így van, vessetek meg, mint egy ágyat - de ha ez így megy tovább, részemről hanyagolni fogom a hwsw fórumainak a látogatását.

Amik itt elhangzanak, szakmailag (tisztelet a kivételnek) nulla.
Egypáran dobálóznak olyan véleményekkel (természetesen ex catedra), amik mögött sem tudás, sem tapasztalat, sem etikai megfontolás nem fedezhető fel.

Nem kéne egy picit elgondolkozni ezen? Vagy rögtön átalakulhatunk "linuxgyűlölők klubjává".
Köszönöm, ebből nem kérek.

Ezt a témát nehéz jó helyre tenni, akár lehetne a Windows szekcióban is. Sőt, van is egy hasonló. Nem érzek óriási problémákat, mindenki elmondja a véleményét és kész.

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 01. 02. 00:22 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1122 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:30

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:21

Ezt a témát nehéz jó helyre tenni, akár lehetne a Windows szekcióban is. Sőt, van is egy hasonló. Nem érzek óriási problémákat, mindenki elmondja a véleményét és kész.

Ahogy Indexen az elvileg infós beosztású döntlsképes ember egy adott megoldásra nekem szintén elmondta a Win licenszeket, oszt szintén vagy 400%/kliens környéki árral számolt. Csak Ő erőltette, hogy aki ilyen kavarással Wint vesz, azt megkenték, meg hülyék, de Ő bezzeg konkrtétan utánanézett X környezetre. Oszt csókolom. később még volt vicces nekifutásunk, amikor napi kb. 500ezer pénzes díjazással szeretett volna dolgozni, én meg mondom nem érdekel a szájkaraté, belefér, jöjjön BSDzni. Erre kihátrált, hogy Neki ilyenekhez már nincs kedve meg ideje...

Flame lesz, mióta C64 meg +4 létezik, ez olyan. Csak ne kavarodjon ide egy Amigás :-)

Apropopó. Régen olyannal zúztak le engem, hogy bezzeg a BeOS. Anno próbáltam, ígéretesnek tűnt, de Ti vagytok az alternatívosok, az most miképpen áll?
Make love not Wor.

#1123 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:38

Idézet: Macskajancsi - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:12

Amik itt elhangzanak, szakmailag (tisztelet a kivételnek) nulla.
Egypáran dobálóznak olyan véleményekkel (természetesen ex catedra), amik mögött sem tudás, sem tapasztalat, sem etikai megfontolás nem fedezhető fel.

Nehéz ügy a másik féltől is. Tegyünk fel egy 100 gépes Wines kiszolgálóhálózatot, ahol üzemeltetés X, egyéb kiadások Y, aztán eleve előtelepített Winnel veszik a gépeket, aminél a gépek másik datacenterbe történő futároztatása is többe kerülhet, mint amit kb. 3 évre elszámolva költenek SWre. Aztán nyilván a Linux olcsóbb, kérdés az olcsóbbal mennyit termel, meg itt mennyit termel egy Wines rendszer, mert ha azt mondod van egy rendszered, termel évi Xmilliárd forintot, amiből mondjuk 9-12milliót SWre kell költeni, akkor lehet a gazdasági is meggyőzhető, hogy ne kavarjunk, haladjunk, belefér.

Kisebb cégnél neccesek a calok, meg SBS-t vetetni, ott maradhat külső szolgáltatónál az imapos levelezés, ami tán mindenkinek jobbabb, gépekre meg mehet az XP home, nálam szinte úgyis van valami sarki banki SW amit fel kell tenni, meg ha jobban meggondolom elég sok a célspecifikus cucc is. Építészirodában az Archi/Auto cuccokra milliók mennek el, ez mellé +20-30ezer a winért 3 évre, fordítóprogram meg évi 100ezer? Nem a Winen fognak fentakadn itt sem, bár az "ingyen van" az felcsillantja a szemüket. Az "eltérni a megszokott környezettől" már nem.
Make love not Wor.

#1124 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:41

Mivel már a topikcím is flamet sugall és nem ritkán karcolták is a flame határát, ezért ez van. Úgy látom több házigazda is nyomon követi a topikot úgyhogy nagy baj esetén szólhatnak az illetékesnek. A topik zárását sajnálnám, de ha a tisztelt olvasóközönség ennyire finnyás, akkor tegyük át az MS szekcióba vagy akárhova.

#1125 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 03:00

http://www.cyber.com.au/about/linux_vs_win..._comparison.pdf
http://www.theage.com.au/news/Breaking/Ger...7089535522.html

Szerkesztette: zoli62 2008. 01. 02. 03:06 -kor

"Légy szerény mint én..."

#1126 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 07:11

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:41

Mivel már a topikcím is flamet sugall és nem ritkán karcolták is a flame határát, ezért ez van. Úgy látom több házigazda is nyomon követi a topikot úgyhogy nagy baj esetén szólhatnak az illetékesnek. A topik zárását sajnálnám, de ha a tisztelt olvasóközönség ennyire finnyás, akkor tegyük át az MS szekcióba vagy akárhova.

MS szekcióban is van ilyen, nem kell áttenni. Szerintem a topic nyugodtan mehet tovább. Nem mondom, hogy néha az én agyamat is elborítja a légből kapott nem alátámasztott fikázás, de ilyenkor nem lépek be ide... :)

Esetleg egy javaslat. Azt meg lehet csinálni, hogy egy topic két helyen van, de ugyanarra a link-re mutat?

Mert akkor nem két helye kell "vitatkozni"  :Đ

Szerkesztette: Lenny 2008. 01. 02. 07:14 -kor

-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#1127 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 09:05

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 7:11

MS szekcióban is van ilyen, nem kell áttenni. Szerintem a topic nyugodtan mehet tovább. Nem mondom, hogy néha az én agyamat is elborítja a légből kapott nem alátámasztott fikázás, de ilyenkor nem lépek be ide... :)

Esetleg egy javaslat. Azt meg lehet csinálni, hogy egy topic két helyen van, de ugyanarra a link-re mutat?

Mert akkor nem két helye kell "vitatkozni"  :Đ

ha át van helyezve, akkor az eredeti helyen egy link mutat az uj helyere.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#1128 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 10:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 1:38

Nehéz ügy a másik féltől is. Tegyünk fel egy 100 gépes Wines kiszolgálóhálózatot, ahol üzemeltetés X, egyéb kiadások Y ...

Nincs itt semmi gond. Neked inkább a biznisz-oldala számít, hisz ebben vagy benne. Minek fektetnél bele "fölösleges" energiát, ha anyagilag nem érné meg.

Sokan viszont nem anyagi, hanem technikai oldalról közelítenek. Tudjuk mindannyian, hogy e két megközelítés egymástól különbözik, s nehezen összevethető, tekintve a rengeteg, gyökeresen eltérő "paramétert".

Az infótársadalom züllik. Kérdés, hogy ennek következménye a windows-ok egyszerűsége, vagy inkább okozója... Meg hogy felfogás kérdése, mi is az az egyszerűség:ismerek 1 raklap olyan embert, akinek pl. maga a linux sokkal egyszerűbb, mindent megoldanak pár művelettel. S még csak kattintani sem kell. Konzolból megy az mplayer is, úgyhogy aki hitetlenkedne, annak mondom, hogy tényleg mindent megoldanak. Ez persze megint csak végletes. Csak azt akartam mondani, hogy a windows nem biztos, hogy valóban egyszerűbb, mindenki számára. De hogy marketing van mögötte, az biztos. A linux mögött mi van? Ott nincs marketing, aki akarja használja, kicsit erőltetik néhol, de nem annyira mint az MS termékeket... A linux mögött pure technika van, más kérdés, ha a felhasználó nem ért hozzá, arról nem tehet a rendszer.

Szerkesztette: Warrior 2008. 01. 02. 10:22 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1129 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 10:25

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 21:07

Ez abszolút halott ügy Linuxon?

Amikor megvettem a PDA-mat, rákerestem. Létezik a SynCE nevű program, ami kicsit bonyolultan) létrehoz egy ppp kapcsolatot az usb serial eszközön, és így képes szinkronizálni. Mindez viszont csak WM2003-ra működik - már ahol, mert nekem pl. az Ipax HX4700-on összejön a kapcsolat, de a pc->pda irányba nem tudok adatot küldeni, fordítva megy -, WM5-re viszont nem, mert időközben megváltozott a szinkronizáció protokolja. Ezt egy-két éve nézegettem, azóta nem tudom, hogy sikerült-e valamelyest javítani rajta. Néha megnézem a saját gépemet, és látom, hogy nem változott a helyzet. Megoldom a szinkront vmware alól Windowsban. Mivel két másik funkció miatt amúgy is kell a Windows, és arra sincs esély, hogy megoldódjon Linux alatt, nem foglalkoztam vele túl sokat.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1130 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 10:29

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 8:11

Még rosszabb lenne, mert akkor beszabadulna az a windowsos csapat is, akik úgy nyilvánítanak véleményt, hogy még másodkézből sem ismerik a Linuxot, de az szar.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#1131 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 10:45

Idézet: Friczy - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 10:29

Még rosszabb lenne, mert akkor beszabadulna az a windowsos csapat is, akik úgy nyilvánítanak véleményt, hogy még másodkézből sem ismerik a Linuxot, de az szar.

Ez igaz.

Tipikus. A jelenleg ahol dolgozik kb. 4 éve tértek át outlook-ról web-es levelező felületre.
Természetesen ezt használni elé nehézkes és lassú. A felhasználók annyit hallottak, ohgy windows szerverről átállunk linux-ra. Mivel az új felület nem jött be  (nem csodálom) a vélemény egyből ment: A linux szar!

Természetesen az előző IT-s a hibás, mert azt mondta, hogy ez lesz és kész. Ha kicsit is értett volna hozzá, akkor megoldotta volna úgy ahogy én. Felteszi a TBird-öt és IMAP-on keresztül leveleznek, máris örültek volna a user-ek.

De a fő lényeg, hogy egy téves informálásból következtetett "vélemény"...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#1132 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 13:09

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 7:11

Igen, de akkor át kell helyezni az MS szekcióba úgy, hogy itt hagyunk rá linket.

#1133 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 13:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 10:08

De hogy marketing van mögötte, az biztos. A linux mögött mi van?

Mondjuk egy "vallás"? Az MS és az egész anyagias világ iránti utálat, ami összeköt?

#1134 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 13:13

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 11:45

...
De a fő lényeg, hogy egy téves informálásból következtetett "vélemény"...

:offtopic:
Tudományos bizonyítás:

Professzor kísérletezik a bolhával. Leteszi a laborban a kísérleti asztalra, s azt mondja neki:
-Bolha, ugorj!
A bolha ugrik. Prof. bejegyzi a naplóba. Ismét azt mondja neki:
-Bolha, ugorj!
Bolha megint ugrik. Prof. ismét feljegyzi az eseményt. Majd változtat a paramétereken: levágja a bolha lábait, s ismét leteszi az asztalra. Azt mondja neki:
-Bolha, ugorj!
Bolha nem ugrik. A prof. megismétli a felszólítást:
-Bolha, ugorj!
Bolha megintcsak nem ugrik. Prof. levonja a következtetést, s feljegyzi a kísérleti naplóba: "Ha a bolhának levágjuk a lábát, akkor a bolha megsüketül"... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1135 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 13:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 14:12

Mondjuk egy "vallás"? Az MS és az egész anyagias világ iránti utálat, ami összeköt?

Láttam ilyen formáját is (mármint szekta-szintűt), sajnos.

Viszont láttam annyira "játékos" sysadminokat, akik frankón könnyedén, szinte csettintésre oldottak meg nem is kicsi problémákat, pillanatok alatt. Talán lehet mondani, hogy azok már művészek.

De igazat adok; átlagemberek között szerintem inkább "mozgalmi" rugói vannak a linuxnak, sajnos mert még elég sokan nem értenek hozzá, így csak a felszínes alapelvekkel vannak esetleg tisztában valamelyest.

A linuxnak van egy igazi erénye, amit az MS már pedzeget (talán évek alatt rájöttek, hogy ér valamit ez a tulajdonság), mégpedig az, hogy SZABAD. Nem feltétlen ingyenes. A szabadság érzése pedig valami olyasmi, amit mindenkinek jólesik átélni, bárhol, bármikor! S ők (Linus-ék, Stallman meg a többiek) ezt nem csak marketingből csinálják... Ez egy életérzés, amit szerintem nem lehet überelni, még akkor sem, ha a rendszer maga tele van hibákkal (mondjuk linuxnál ez természetes - a fejlesztési modell miatt). Viszont azt is tudni kell, hogy egész más jellegű hibái vannak, mint a "kereskedelmi termékeknek"... :smoker:

#1136 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 13:35

Foglalkozásomból adódólag nem szeretem a szoftverhibákat. Viszont nem tagadom, hogy létező dolog és ugyanúgy jelen van az MS termékekben és a Linuxokban is, sőt a világ bármelyik programjában. A szabadság érzése meg pont addig kellemes, ameddig nem érzem magam elveszettnek emiatt. Meg igazándiból az MS-felhasználók sem hiszem, hogy "rabok" lennének.

#1137 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 14:08

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 13:35

Foglalkozásomból adódólag nem szeretem a szoftverhibákat. Viszont nem tagadom, hogy létező dolog és ugyanúgy jelen van az MS termékekben és a Linuxokban is, sőt a világ bármelyik programjában. A szabadság érzése meg pont addig kellemes, ameddig nem érzem magam elveszettnek emiatt. Meg igazándiból az MS-felhasználók sem hiszem, hogy "rabok" lennének.

Természetesen hibák mind1ik oprendszerben benne vannak, tökéletes nincs.

Itt inkább az erős marketing "kényszer" az ami számomra ellenszenves. Hogy márpedig neked MS terméket kell használnod és ha már kényszerpályára tettek, akkor jön az MS aki megmondja neked, hogy neked a Vistás és az újabb gyakorlatilag semmi jelentős újdonsággal nem rendelkező oprendszert kell használnod. Az indok: MERT CSAK!

Idézet

Az elemzőcégnél úgy látják, a legtöbb szervezetnél 2008 végén, illetve 2009 elején kezdődik meg az áttérés a Microsoft legújabb asztali operációs rendszerére, a Windows Vistára. Ezért biztosan sokan lesznek, akik megfontolják annak lehetőségét, hogy kihagyják a Vistát a frissítési ciklusból és egyből a Windows 7-re váltsanak. Az elemzőcég azonban úgy véli, aki kihagyja a Vistát, a Windows 7 bevezetésekor is ugyanazokkal a problémákkal kell majd szembenézzen, amelyekkel a Vistára való váltásnál.

Hát köszönöm szépen. Vedd meg a Vistát problémáid lesznek az átállással szívni fox mint állat. De cserébe majd amint leperkáltad az új oprendszer árát, akkor majd "talán" nem fox annyit szívni.

Kérdem én. Minek vegyem meg a Vista-t? Ha XP --> Vista = szívás és az XP --> Windows7 = szívás. Akkor inkább átállok egyből a Win7-re és akkor megspóróltam a Vista árát..

#1138 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 14:31

Jó lehet még az a Vista, csak nem most. Jelenleg siralmas, de korai még temetni. A Windows7 meg ki tudja mikor jön...
Azért nagyobb kernel verzióváltáskor vannak szívások Linuxon is, nemde?

Szerkesztette: FakeJack 2008. 01. 02. 14:31 -kor

#1139 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 14:41

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 14:31

Jó lehet még az a Vista, csak nem most. Jelenleg siralmas, de korai még temetni. A Windows7 meg ki tudja mikor jön...

Én nem tapasztaltam. Amikor nagyobb kernel váltások vannak, akkor általában a distrib-ben mind2 lehetőség adott.
Tehát ha  valaki jobban bízik a a már bevált kernelben, akkor használhatja az.

A Vista-nak nem CSAK HW kezelési problémája van, hanem a programok nem igazán működnek együtt, illetve a szolgáltatásai....

#1140 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 16:05

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 14:31

Nem annyira jellemzo. Az meg foleg nem, hogy atlagusernek ehhez koze volna. Atlaguser ugyanis nem bantja a kernelt, hasznalja, ami a disztroban van, mazohista jellemvonas desktopgepre kerneltturni. Nekem spec evek ota nem volt szuksegem ilyesmire. (persze, ha tanulni akarsz, az mas :) )
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

Téma megosztása:

• (81 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.