HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő LÁMÁK topicja - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő LÁMÁK topicja ahol a profik segítenek (reméljük:))

#381 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 23:21

Idézet: dr_strange - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 22:45

Mármint a menüben nem találod őket? Ez KDE felület? A kappfinder nevű program megkeresi a telepített alkalmazásokat, és berakhatod őket a menüdbe.
Amúgy a programok legtöbbje az /usr/bin mappába telepíti a futtatható állományát.

Megtalaltam. Azaz nem :) Az volt a gond, hogy csak program doksija kerult fel a vincsire, maga a program nem igazan... :(

#382 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 25. 19:47

Helló!

Amellett, hogy  támogatom a nyílt forráskodú és/vagy ingyenes programokat (ha van lehetőség, ilyet használok win alatt is), időnként rászánom magam, hogy az op.renszert is lecseréljem.
Mint egy "látens windows user" természetesen (?) mindig valamelyik grafikus telepítővel terjesztett, népszerű disztribuciót választom, próbáltam már a Suse, Uhu és a Mandrake különböző verzióit, de eddig mindig volt valami olyan gondom, hogy rövidesen format c: lett a vége...

Most viszont a Mandrake 10.0 Community (a pár hónappal később megjelent Officialt nem volt humorom letölteni) úgy tűnik, hogy jó lesz: eddig grafikus felületen (KDE 3.2) is sikerült mindent normálisan beállítani, a net-ről külön letöltött programok - részben forrás, részben .rpm - (pl:XnView, Mozilla1.7, seti@home kliens) települnek, működnek szépen.

Mégis van egy kis gondom, egészen pontosan a már meglévő programok újabb verzióinak feltelepítésénél: ha már fenn van egy régebbi verzió, de az újabbat szeretném feltelepíteni, el lehet/kell-e távolítani az előzőt, ha igen, hogyan célszerű?

Konkrétan: az op.rendszerrel alapértelmezetten feltelepült a Mozilla 1.6-os verziója.
Utána én feltelepítettem (a Mozilla hivatalos honlapjáról letöltött telepítőkészletből) az 1.7-es változatot - naivan azt gondolva, hogy a csomagkezelő/telepítő majd észreveszi, hogy ez egy újabb verzió és ténylegesen csak a szükséges frissítéseket hajtja végre.
Ez persze nem így történt, most egymás mellett megvan az 1.6-os és az 1.7-es is, ráadásul mind a kettő működik.
Tehát effektive nincs gond, de a "rend a lelke mindennek"-elv miatt engem zavar.

Szóval újabb verzió megjelenésénél pontosan mi a teendő?

Még egy, lehet, hogy nagyon láma kérdés: linux alatt vannak-e egyszerűen telepíthető, grafikus felületű antivírus és tűzfal (mint pl.:win alatt a Zonealarm) programok?

Üdv: scaurus

U.i.1.: a kérdéseket azért itt tettem fel, mert szerintem nem Mandrake spcifikus kérédsek

U.i.2.: jelentem, mielőtt kérdeztem volna, kerestem (lehet, hogy nem jól) és olvasgattam a neten, de egyértelmű választ nem találtam

Szerkesztette: scaurus 2004. 07. 25. 19:48 -kor

"Nem érzem a számban az eper ízét", de már nem is akarom...

#383 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 20:07

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 19:47

Konkrétan: az op.rendszerrel alapértelmezetten feltelepült a Mozilla 1.6-os verziója.
Utána én feltelepítettem (a Mozilla hivatalos honlapjáról letöltött telepítőkészletből) az 1.7-es változatot...

Még egy, lehet, hogy nagyon láma kérdés: linux alatt vannak-e egyszerűen telepíthető, grafikus felületű antivírus és tűzfal (mint pl.:win alatt a Zonealarm) programok?

verziók: van többféle csomagkezelő rendszer. A MDK rpm csomagokat használ (a suse és a redhat is, de ezek nem (feltétlenül) kompatibilisek egymással). És van a csomagkezelő nélküli módszer, hogy letöltöd, van egy installja, lefuttatod és feltelepül. Erről sajnos a csomagkezelő semmit sem tud. Lehetőségeid:
- megvárod a hivatalos mdk rpm csomagot, vagy szerzel egy unofficial-t valahonnan (rpmfind.net etc, vannak akik gyártanak ilyet, nem lehetetlen h a mozilla team  :respect:  is csinál)
- jelenlegi helyzet marad, azaz fent van 2
- lekapod a régit, csak így a függőségek miatt valszeg rosszabbul jársz (függőségek az csomagkezelő adatbázisát nézik)

tűzfal gui: nem tudok róla, persze ettől még lehet

update verziókhoz:
step 1.: google
step2.: google 2. találata

update tűzfalhoz:
step 1.: google
step 2.: hatodik találat
step3.: rákeresel arra, amit a gugli is elédtolt: knetfilter. (netfilter a linux kernel 2.4+ verziók tűzfala).

biztos van még több ilyen is, böngészgess és egyebek, ha valamelyik bevált vagy csak simán szar akkor megfelelő topic-ban jelezd, hátha segít valakinek.

Szerkesztette: xclusiv 2004. 07. 25. 20:16 -kor

#384 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 25. 21:21

Idézet: xclusiv - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 21:07

...
- jelenlegi helyzet marad, azaz fent van 2
- lekapod a régit, csak így a függőségek miatt valszeg rosszabbul jársz (függőségek az csomagkezelő adatbázisát nézik)
...
biztos van még több ilyen is, böngészgess és egyebek, ha valamelyik bevált vagy csak simán szar akkor megfelelő topic-ban jelezd, hátha segít valakinek.

Kösz a  gyors választ!

1./ Erre a  következtetésre jutottam én is, de inkább megkérdeztem.

2./ Nem gui-s tűzfalakat találtam én is, a Linuxvilág 2 részes cikkét is olvastam a Zorp-ról, de egyenlőre még idegenkedem a parancssoros/konzolos megoldásoktól, mivel az végképp teljesen idegen világ számomra.

3./ Mindenestre ami nekem kell, eddig működik, ráadásul úgy, ahogy szeretném, szóval ez a (nem az első) kezdet biztatónak tűnik...

#385 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 25. 22:30

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 21:21

2./ Nem gui-s tűzfalakat találtam én is, a Linuxvilág 2 részes cikkét is olvastam a Zorp-ról, de egyenlőre még idegenkedem a parancssoros/konzolos megoldásoktól, mivel az végképp teljesen idegen világ számomra.

Csúnya félreértés van :)

Ugyi knetfilter progi benne vanik a mdk10-ben, és ez egy gui a netfilterhez (ami a kernelben van, de ez nekünk nem lényeg most).
ITT a linkje amit dobott a gugli
ITT egy snapshot, amit nem linkelek mert nagy és lassú

go ahead :)

#386 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 08:23

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 20:47

Utána én feltelepítettem (a Mozilla hivatalos honlapjáról letöltött telepítőkészletből) az 1.7-es változatot - naivan azt gondolva, hogy a csomagkezelő/telepítő majd észreveszi, hogy ez egy újabb verzió és ténylegesen csak a szükséges frissítéseket hajtja végre.
Ez persze nem így történt, most egymás mellett megvan az 1.6-os és az 1.7-es is, ráadásul mind a kettő működik.
Tehát effektive nincs gond, de a "rend a lelke mindennek"-elv miatt engem zavar.

A fő probléma IMHO a Filesystem Hierarchy Standard nem ismeretéből adódik :)

Ebből most csak a lényegeseket mondom el (tudom, hogy mint látens windows user :), ez téged nem érdekel, de ha van benned egy kis szakmai érdeklődés - márpedig biztos van, különben miért tettél volna fel Linuxot -, esetleg mégis érdekel)

A felhasználói programok alapvetően az /usr könyvtár alatt vannak, ebből a megosztott könyvtárak az /usr/lib, a futtatható binárisok az /usr/bin alatt. Viszont - és ez lényeges - ez azokra a programokra vonatkozik, amiket a disztribúcióban lévő csomagokból teszel fel. Egy 'rendszeridegen' program helye az /usr/local (tehát pl. /usr/local/bin, /usr/local/lib, stb), így biztosítható, hogy a disztribúcióból feltett csomag és a külön feltett program ne ütközzön egymással. Ezt többnyire illik betartani, a mozilla telepítéskor fel is kínálja az /usr/local/mozilla könyvtárat, ahogy ez illik.

Én általában nem szoktam ugyanazt a programot fenntartani a disztribúció részeként és külön, mert minek. Persze a külön felrakott programok hátránya, hogy a csomagkezelő nem tud róluk, így ha ezektől függ valami másik csomag, akkor ez probléma lehet. A mozilla azonban többnyire nem ilyen, abból simán lehet használni a mozilla.org-ról letöltöttet probléma nélkül.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#387 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 26. 08:28

Idézet: scaurus - Dátum: 2004. júl. 25., vasárnap - 22:21

Kösz a  gyors választ!

1./ Erre a  következtetésre jutottam én is, de inkább megkérdeztem.

3./ Mindenestre ami nekem kell, eddig működik, ráadásul úgy, ahogy szeretném, szóval ez a (nem az első) kezdet biztatónak tűnik...

A parancssoros megoldásoktól nem egészséges Linux alatt idegenkedni :) Egyébként a legtöbb 'grafikus tűzfalprogram' gyakorlatilag egy generátórprogram, ami az igényeid alapján megadott paraméterekre generál egy scriptet, ez a script aztán a jó öreg iptables/netfiltert konfigurálja meg. Ha találsz is jó grafikus programot, egyrészt nem zonealarm szintű lesz, annál azért többet kell érteni a hálózati alapismeretekhez. Ez esetben is azt javaslom, hogy a program által generált kimenetet nézd át, próbáld értelmezni, a későbbiekben sokat fog segíteni.

A Zorpot meg egyelőre felejtsd el, az az iptableshez képest pilótavizsgás kategória, bár nagyon sokat tud, de egy egyszerű otthoni felhasználónak arra a tudásszintre nincs szüksége.
Friczy

#388 Felhasználó inaktív   scaurus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 07. 26. 19:02

xclusiv és Friczy!

Köszönöm a segítséget, ránézek a knetfilter-re.

Mivel a gép amihez hozzájutok, több felhasználós (abban az értelemben, hogy többen is használjuk ugyanazt - lilo-ból alapértelmezetten elinduló - win98-at... :D ), így többnyire csak hétvégén jut lehetőség (+idő) arra, hogy a win mellé feltelepített linux-ot kóstolgassam...

Ha jutok valamire/elakadok jelentkezek.

#389 Felhasználó inaktív   kriszt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 26. 20:40

Sziasztok!

Most tettem fel kipróbálás céljából a gépemre én is ezt a Suse 9.1-et. Az lenne a gondom vele, hogy az asztal nem jó méretű: a szokásos fekvő téglalap helyett majdnem négyzet alakú, így a képernyő két oldalán 2-3 cm-es fekete csík van. Érdekes módon a betöltésnél még kihasználja az egész képernyőt, de betöltés után valamiért vízszintes irányban összeugrik a kép. A monitort felismerte rendben. Olyan, mint windowsban, ha rossz képfrissítést állítok be, de itt csak 2 lehetőség volt (talán 77 és 61 Hz) és mindkettővel a fenti gond lépett fel.

Mi lehet a baj?

üdv

#390 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 27. 05:07

Idézet: kriszt - Dátum: 2004. júl. 26., hétfő - 21:40

Sziasztok!

Most tettem fel kipróbálás céljából a gépemre én is ezt a Suse 9.1-et. Az lenne a gondom vele, hogy az asztal nem jó méretű: a szokásos fekvő téglalap helyett majdnem négyzet alakú, így a képernyő két oldalán 2-3 cm-es fekete csík van. Érdekes módon a betöltésnél még kihasználja az egész képernyőt, de betöltés után valamiért vízszintes irányban összeugrik a kép. A monitort felismerte rendben. Olyan, mint windowsban, ha rossz képfrissítést állítok be, de itt csak 2 lehetőség volt (talán 77 és 61 Hz) és mindkettővel a fenti gond lépett fel.

Mi lehet a baj?

üdv

Monitor sorfrekvencia?
Ha a kereszted állandóan magaddal cipeled, előbb-utóbb felfeszítenek rá...

#391 Felhasználó inaktív   kriszt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 27. 20:22

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 6:07

Monitor sorfrekvencia?

Damien!

Én a képfrissítésre gondoltam, de amint írtad, tényleg a sorfrekvenciával volt gond! Megkerestem a könyvét és beírtam a beállításokba.
Valamiért a horizontális és vertikális akármit nem jól ismerte fel (én biztos nem állítottam át...)!
Szóval tényleg az volt a gond!

KÖSZI!!! a segítséget

#392 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 03:10

Idézet: kriszt - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 21:22

Damien!

Én a képfrissítésre gondoltam, de amint írtad, tényleg a sorfrekvenciával volt gond! Megkerestem a könyvét és beírtam a beállításokba.
Valamiért a horizontális és vertikális akármit nem jól ismerte fel (én biztos nem állítottam át...)!

KÖSZI!!! a segítséget

+1 elégedett linuxos - jól kezdődik a nap!  :D

#393 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 07:55

Idézet: kriszt - Dátum: 2004. júl. 27., kedd - 21:22

Damien!

KÖSZI!!! a segítséget

Csak hogy érthető legyen: a sorfrekvencia és a sorok száma együttesen meghatározza a képfrissítési frekvenciát.
Friczy

#394 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 09:52

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 8:55

Csak hogy érthető legyen: a sorfrekvencia és a sorok száma együttesen meghatározza a képfrissítési frekvenciát.

Csak hogy még érthetőbb legyen  :D : A képfrissítési frekvencia a másodpercenként megjelenített képek számát határozza meg- a sorfrekvenciához és a sorok számához semmi köze....

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 28. 09:55 -kor

#395 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:34

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 10:52

Csak hogy még érthetőbb legyen  :D : A képfrissítési frekvencia a másodpercenként megjelenített képek számát határozza meg- a sorfrekvenciához és a sorok számához semmi köze....

hurrá, ismét flame :)

Ha sorfrekvencia alatt azt érted, hogy egy másodperc alatt hány sort írsz ki a monitorra, akkor ezt az értéket elosztva a sorok számával (természetesen korrigálva a kép elsötétítési idejével) meg kell kapd azt az értéket, ahányszor a monitor másodpercenként meg tud jeleníteni egy képet.

Így az, hogy semmi köze a képfrissítési frekvenciának a sorok számához és  a sorfrekvenciához, számomra kissé :D tévedésnek tűnik.

Szívesen olvasom a cáfolatot, hadd tanuljak. :respect:
Friczy

#396 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 10:44

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:34

hurrá, ismét flame :)

Ha sorfrekvencia alatt azt érted, hogy egy másodperc alatt hány sort írsz ki a monitorra, akkor ezt az értéket elosztva a sorok számával (természetesen korrigálva a kép elsötétítési idejével) meg kell kapd azt az értéket, ahányszor a monitor másodpercenként meg tud jeleníteni egy képet.

Így az, hogy semmi köze a képfrissítési frekvenciának a sorok számához és  a sorfrekvenciához, számomra kissé :D tévedésnek tűnik.

Szívesen olvasom a cáfolatot, hadd tanuljak. :respect:

A sorfrekvencia alatt (pl. PAL rendszerű TV adás esetében 15.625 Hz) természetesen NEM a sorok számát értem (ez PAL rendszerű adás esetében esetében 625)  A fogalmak ilyetén történő keverése miatt innentől kezdve javasolnám egy alapszintű "Mi micsoda a TV vételtechnikában" c. tanfolyam elvégzését, mivel jelen fórum terjedelme kevés lenne a szükséges ismeretek leközlése által igényelt tárterületethez... A többiektől bocs az OFF miatt...

#397 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 14:11

Azért csak összehozzátok...
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#398 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:33

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 11:44

A sorfrekvencia alatt (pl. PAL rendszerű TV adás esetében 15.625 Hz) természetesen NEM a sorok számát értem (ez PAL rendszerű adás esetében esetében 625)  A fogalmak ilyetén történő keverése miatt innentől kezdve javasolnám egy alapszintű "Mi micsoda a TV vételtechnikában" c. tanfolyam elvégzését, mivel jelen fórum terjedelme kevés lenne a szükséges ismeretek leközlése által igényelt tárterületethez... A többiektől bocs az OFF miatt...

A sorfrekvencia alatt én sem a képernyőn megjelenő sorok számát értettem, hanem a sor kirajzolása idejének reciprokát. Te esetleg elmondanád, hogy mit? Eddig amit írtál az számomra erősen kötözködésnek tűnik, mert tételesen semmit nem cáfoltál, inkább olyanokat adtál a számba, amit nem írtam, aztán azt cáfoltad.

Vegyünk egy durva példát:

Tételezzük fel, hogy 1024X768-as felbontást akarunk 100Hz-en megjeleníteni. Ez ugye annyit jelent, hogy egy kép kirajzolási ideje 10 ms.
Ez alatt a 10 ms alatt ki kell rajzolni a képernyőre 768 sort, + még időt kell hagyni arra, hogy a katódcső vissza tudjon pozicionálni a képernyő tetejére, hogy megkezdje a következő kép kirajzolását. Most kicsit a hasamra ütök, és azt mondom, hogy a függőleges visszafutásra elveszek 1 ms időt, vagyis marad 9 ms a 768 sorra. Ez egy sorra leosztva kb. 11,72 microsec. Ez frekvenciában kifejezve durván 85,3 kHz-et jelent, vagyis az 1024x768-as felbontáshoz és a 100Hz-es képfrissítéshez minimálisan 85,3 kHz-es sorfrekvencia tartozik.

Nos, még mindig azt mondod, hogy a képfrissítésnek a sorfrekvenciához és a sorok számához nincs köze? Ha igen, mire alapozod?

OFF: Nekem valahogy úgy tűnik, mintha teljesen megpróbáltál volna hülyének beállítani, csak nem látom az okát.
Friczy

#399 Felhasználó inaktív   Damien 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:40

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:33

A sorfrekvencia alatt én sem a képernyőn megjelenő sorok számát értettem, hanem a sor kirajzolása idejének reciprokát. Te esetleg elmondanád, hogy mit? Eddig amit írtál az számomra erősen kötözködésnek tűnik, mert tételesen semmit nem cáfoltál, inkább olyanokat adtál a számba, amit nem írtam, aztán azt cáfoltad.

Vegyünk egy durva példát:

Tételezzük fel, hogy 1024X768-as felbontást akarunk 100Hz-en megjeleníteni. Ez ugye annyit jelent, hogy egy kép kirajzolási ideje 10 ms.
Ez alatt a 10 ms alatt ki kell rajzolni a képernyőre 768 sort, + még időt kell hagyni arra, hogy a katódcső vissza tudjon pozicionálni a képernyő tetejére, hogy megkezdje a következő kép kirajzolását. Most kicsit a hasamra ütök, és azt mondom, hogy a függőleges visszafutásra elveszek 1 ms időt, vagyis marad 9 ms a 768 sorra. Ez egy sorra leosztva kb. 11,72 microsec. Ez frekvenciában kifejezve durván 85,3 kHz-et jelent, vagyis az 1024x768-as felbontáshoz és a 100Hz-es képfrissítéshez minimálisan 85,3 kHz-es sorfrekvencia tartozik.

Nos, még mindig azt mondod, hogy a képfrissítésnek a sorfrekvenciához és a sorok számához nincs köze? Ha igen, mire alapozod?

OFF: Nekem valahogy úgy tűnik, mintha teljesen megpróbáltál volna hülyének beállítani, csak nem látom az okát.

Beszélsz össze-vissza... De hogy ne gyere ismét az "olyanokat adtál a számba, amit nem írtam, aztán azt cáfoltad" szöveggel, lássuk tételesen:

" a katódcső vissza tudjon pozicionálni a képernyő tetejére, "
Mi az a "katódcső"??? Esetleg az elektronsugárra gondoltál???
'Most kicsit a hasamra ütök, és azt mondom, hogy a függőleges visszafutásra elveszek 1 ms időt,"
Ne üss a hasadra, inkább olvasd el a PAL szabvány leírását....Abban pontosan definiálva van....

Szerkesztette: Damien 2004. 07. 28. 15:41 -kor

#400 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 28. 15:44

Idézet: Damien - Dátum: 2004. júl. 28., szerda - 16:40

Beszélsz össze-vissza... De hogy ne gyere ismét az "olyanokat adtál a számba, amit nem írtam, aztán azt cáfoltad" szöveggel, lássuk tételesen:

" a katódcső vissza tudjon pozicionálni a képernyő tetejére, "
Mi az a "katódcső"??? Esetleg az elektronsugárra gondoltál???
'Most kicsit a hasamra ütök, és azt mondom, hogy a függőleges visszafutásra elveszek 1 ms időt,"
Ne üss a hasadra, inkább olvasd el a PAL szabvány leírását....Abban pontosan definiálva van....

Esetleg a dolog érdemi részével foglalkoznál? Az alapkérdés: nincs köze a felbontásnak és a képfrissítésnek a sorfrekvenciához? Esetleg a levezetésben valami konkrét hiba van? Légy szíves ne a szóhasználatba köss bele, vagy ha igen, akkor az eredeti kérdésre is adj választ.

Mellesleg PAL szabványról szó sincs a monitor esetén.

Szerkesztette: Friczy 2004. 07. 28. 15:45 -kor

Friczy

Téma megosztása:

• (137 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21