Idézet: JonesC - Dátum: 2009. febr. 13., péntek - 11:51
Nem feltétlenül. Pl a netbookomon is egész jó a kép oldalról nézve. Az alulról felülről sokkal többet ront a képen

Fogalmazzunk úgy, hogy legtöbb esetben 30 fokos szögből még bőven elviselhető a torzítás, az túlzás, hogy észrevenni nem lehet.
Az is általános, hogy a horizontális betekintési szög sokkal jobb, mint a vertikális.
De ezen kívül a monitortól is függ eléggé... Én 3 TFT-t néztem eddig huzamosabb ideig (nem csak egyszeri tesztre). Egy S-PVA Acert, egy TN Acert és egy TN Samsungot. A legelső a sajátom.
Ebből nyilván a PVA-nak vannak a legjobb színei, de a betekintési szöge nem túl jó, hamar torzulnak a színek...
A TN Acer valami borzalom, olyan szinten rossz a panel és a világítás, hogy szembe ülve is más árnyalatú a felső és alsó rész. De nem kicsit!! Oldalról nézve is nagy a kontrasztváltozás. (És csak egy 19"-es, tehát a szélek, sarkok nagy szögéről sem lehet beszélni.)
A Samsung TN viszont szuper ilyen szempontból. Homogén az egész, betekintési szögben szerintem még a PVA-mat is beelőzi kissé. (Az más kérdés, hogy milyen színeket torzít az egyik és mit a másik.

)