HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2231 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:35

Idézet: chelloboy - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 20:14

Tom-y! Nem akarlak piszkálni de mielőtt szerződést kötöttél, nem olvastál utána annak, hogy mit művel a UPC? Rengeteg fórum/cikk jelent meg ezzel kapcsolatosan és nem viccből tépik az emberek a szájukat.

Igyekeztem minél több információt beszerezni erről.De sehol nem találtam pontos értékeket a lassítással kapcsolatban(Lehet,hogy rosszul kerestem?)
ÜFSZ szerint 50-80kB/sec alá nem mennek.Ehhez képest nálam ennek max a felével jött.
Próbáltam Azureussal is,de sajna ennél sem ment följebb.(itt is van titkosítás)
De ez holnaptól a múlté.Lemondom a netet.Nem fogok hajnalban torrentezni csak azért,mert a UPC délutánonként(pont mikor hazaérek)átbillent egy kapcsolót.
Holnap reggel teszek még egy próbát,aztán megy a telefon a 1221-re.Pár hét várakozás megér egy digitv netet.

#2232 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:38

Idézet: repattila - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:18

Es mitol is lesz jobb a docsis 3? Most sem a technologia nem birja, hanem egesz egyszeruen nincs alatta eleg vas.

Hát, ha Te mondod, biztos úgy van...
amúgy meg: http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS
Taddeus - NO MORE PEACE ON EARTH :)

#2233 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:42

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:35

Igyekeztem minél több információt beszerezni erről.De sehol nem találtam pontos értékeket a lassítással kapcsolatban(Lehet,hogy rosszul kerestem?)
ÜFSZ szerint 50-80kB/sec alá nem mennek.Ehhez képest nálam ennek max a felével jött.
Próbáltam Azureussal is,de sajna ennél sem ment följebb.(itt is van titkosítás)
De ez holnaptól a múlté.Lemondom a netet.Nem fogok hajnalban torrentezni csak azért,mert a UPC délutánonként(pont mikor hazaérek)átbillent egy kapcsolót.
Holnap reggel teszek még egy próbát,aztán megy a telefon a 1221-re.Pár hét várakozás megér egy digitv netet.

Csak a Te érdekedben remélem, h nem vállaltál hűséget. És valszeg rosszul kerestél, mivel ezen a fórumon is orrba-szájba megy a sz@rrágás a p2p miatt, csatolt képekkel, meg mindenféle méréssel, mindenféle térben és időben :)

#2234 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 21:46

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:42

Csak a Te érdekedben remélem, h nem vállaltál hűséget. És valszeg rosszul kerestél, mivel ezen a fórumon is orrba-szájba megy a sz@rrágás a p2p miatt, csatolt képekkel, meg mindenféle méréssel, mindenféle térben és időben :)

Dec31-ig lenne hűségem.Pont 6 napja van Chellom.Így kb 6000 ft-ból megúszom a lemondást.Majd a digin visszahozom a veszteségemet. :)
Akkora terjedelmű ez a fórum,hogy biza könnyen kihagyhattam valamit.No mindegy.

#2235 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:15

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:46

Dec31-ig lenne hűségem.Pont 6 napja van Chellom.Így kb 6000 ft-ból megúszom a lemondást.Majd a digin visszahozom a veszteségemet. :)
Akkora terjedelmű ez a fórum,hogy biza könnyen kihagyhattam valamit.No mindegy.

Megmosolyogtat ez a "veszteség" dolog, remélem sikerül talpra állítanod a dvd-publisher cégedet :D

#2236 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:25

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:15

Megmosolyogtat ez a "veszteség" dolog, remélem sikerül talpra állítanod a dvd-publisher cégedet :D

Félreértettél ;)
Mindösszesen arról van szó,hogy ezt a 6000 ft-ot most elbuktam.De mivel a digi ennél jóval olcsóbban adja a gyorsabb netet,nem fáj annyira ez a pénz.
Amúgy nem vagyok nagy warezoló.3-4 sorozatot töltök rendszeresen(350mb darabja,hetente 1 rész)+
havonta átlag 1 dvd film/játék amit leszedek még.(saját részre,nem eladni)
Az a "baj",hogy ezt a kis mennyiséget éppen akkor próbálom/tudom letölteni,amikor a UPC korlátoz.

#2237 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 22:29

Az előbb le voltak írva azok a kliensek, amik jók. Próbáld már ki, mielőtt sírsz. 1000 % , hogy felgörbül a szád. Feltéve, ha beteszed a pipát az encryption mellé. Titkosítás és titkosítás között is van különbség, mint ahogy egy itt is belinkelt cikk taglalta.

Szerkesztette: stark100 2008. 02. 06. 22:31 -kor

#2238 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 06. 23:53

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:25

Félreértettél ;)
Mindösszesen arról van szó,hogy ezt a 6000 ft-ot most elbuktam.De mivel a digi ennél jóval olcsóbban adja a gyorsabb netet,nem fáj annyira ez a pénz.
Amúgy nem vagyok nagy warezoló.3-4 sorozatot töltök rendszeresen(350mb darabja,hetente 1 rész)+
Az a "baj",hogy ezt a kis mennyiséget éppen akkor próbálom/tudom letölteni,amikor a UPC korlátoz.

Ennyire amatőr nem lehetsz, hogy lett volna választásod a DIGI és a UPC között és a UPC-t választottad.  :omg:
Itt többnyire azok "hőbörögnek" (jogosan ?) akiknek NINCS választási lehetőségük.  :(

#2239 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 00:24

Idézet: Lazsa - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 20:24

Nemsokára jön a docsys 3 és eljön a kánaán

lesz az még vagy 2-3-4év is mire nekilátnak lecserélni a cuccokat DOCSIS 3.0-ra
:rolleyes:

#2240 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 00:31

Idézet: jozsef85 - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 0:24

lesz az még vagy 2-3-4év is mire nekilátnak lecserélni a cuccokat DOCSIS 3.0-ra
:rolleyes:

És azt meg vajon ki mondta neked, h le kell hozzá cserélni "a cuccokat"? :)

#2241 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 01:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 13:56

A teljes ÁSzF-ben benne van a priorizálás lehetősége, mint eddig. Teljes ÁSzF 6. oldal 3. pont eleje:

Ennyi :)

Igen.  :o
Viszont az nincs benne, hogy dinamikus vagy sztatikus.
Az én tapasztalataim szerint sztatikus.
És a limitálás időszakokra van osztva terheléstől függetlenül. (!!!)
Tehát ott is elveszik a sávszélességet ahol egyébként lenne rá kapacitás.

Ez szerintem világosan látszik a bix statisztikákból.
És ez lesz az amin a UPC igazán nagyot fog bukni.
Előbb vagy utóbb, mert azért az ilyen fajta dolgot nehéz leírni jogilag is helyesen az ÁSZF-be.  :think:
De ha mégis sikerül. (?) Ki marad náluk ?
Illetve ki lesz az a .... delikvens aki szerződik velük ?

#2242 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 06:06

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 23:53

Ennyire amatőr nem lehetsz, hogy lett volna választásod a DIGI és a UPC között és a UPC-t választottad.  :omg:
Itt többnyire azok "hőbörögnek" (jogosan ?) akiknek NINCS választási lehetőségük.  :(

1,Amikor a UPC mellett döntöttem,még nagyon távolinak tűnt a digi hálózat kiépítése.Aztán belehúztak,gyakorlatilag indulásra kész itt a házunkban.
2,Drasztikusan megemelték az ADSL előfizum árát.A UPC kedvezőbb feltételekkel kínálta a Chellót.

Próbaképpen elkeztem most a letöltést.Gyors. :) Ilyen sebesség kéne du-ra is.

#2243 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 02. 07. 07:02

Csak egy kérdés: ma éjfél után 3 perccel leállt a szerver a 13 kerben, és egy óra múlva sem volt net csak most reggel van. Bővítés volt, vagy valami más?  :rolleyes:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#2244 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:00

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 23:53

Azt hiszem valami készül!
Újpesten Izzó ltp-en házakat megszórták digi-s hirdetésekkel...

Nem vagyok egy nagyüzemi letöltő (a régi korlátba is beleférnék) ezért fáj nekem is a számomra értelmetlen korlátozás, ami miatt 30-50szer tovább tart valaminek a letöltése, mint azt a csomag elérhetővé tenné...
A dolog ráadásul úgy látszik nálam nem függ klienstől és kódolástól, ugyanis ismerős adsl-én ugyanazzal a géppel (jó, hogy van füle) ugyanaz a torrent teljes sávszélességen ment.

Érdeklődve várom, hogy ki fog előbb fejleszteni...
Aki hamarabb ideér egy használható internettel az nyer!

A kedves ügyfél nem hülye, még akkor sem, ha a reklámban értelmi fogyatékosokként állítják is be őket...
Ne jóárúsits! Tedd használhatóvá a fizető ügyfél számára!

#2245 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:37

Idézet: Taddeus - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 21:38

Hát, ha Te mondod, biztos úgy van...
amúgy meg: http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

Ha mar ilyen fellengzosen sikerult valaszolni ird mar le, hogy mitol is lesz jobb, ha a halozat utolso szakaszan gyorsabb lesz?

Hisz a mostani sebessegek boven belefernek a jelenleg hasznalt technologia kereteibe, innentol miert is kell a priorizalas, nyilvan mert nem gazdasagos annyi cmts-t alarakni amennyit igenyelne a mostani sebessegek korlatok nelkuli biztositasa, csakhogy a docsis 3 sem igenyel kevesebb eszkozt az adott sebesseghez, pusztan nagyobb sebesseg erheto el vele.

En szivesen meghallgatom a te velemenyedet is, ha hajlando vagy leereszkedni hozzam...

Szerkesztette: repattila 2008. 02. 07. 08:37 -kor

#2246 Felhasználó inaktív   murzuk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 08:55

Kiváncsian várom, hogy mikor fogja fel a upc vezetösége, hogy rohamosan fogynak az elkövetkezendö hónapokban az elöfizetök száma  :confused: A kábeltévénél is rengeteg elöfizetöt elveszítettek, (digi parabola) mire rájöttek, hogy árat kellene csökkenteni
Most ugyanez a helyzet az internettel és telefonnal is. Pécsett az elmult 2 hónapban  9200 lakást kötött be  a digi (koax +LAN) elérhetőséggel. Az üzletkötők egy hete járják a terepet. Várhatóan az év során további  20-25 ezer  lakásba viszik a digi szolgáltatást. 

#2247 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 09:31

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 6., szerda - 22:25

Félreértettél ;)

Tom-y, szerintem nézd meg azt a szerződést még egyszer. Félek, hogy a teljes hűség időtartamra kell fizessél egy bődületes összeget, ha felmondod, de ne legyen igazam.

#2248 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 09:36

Idézet: jeeves - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:31

Tom-y, szerintem nézd meg azt a szerződést még egyszer. Félek, hogy a teljes hűség időtartamra kell fizessél egy bődületes összeget, ha felmondod, de ne legyen igazam.

Az ÜFSZ mondta tegnap.Pontosan forintra megnézték.UPC-nél az eltelt hónapok után kell fizetni büntit.Szerződéskötéskor is rákérdeztem erre.Délutánig várok a felmondással.Az üzletkötő  :respect:  kicsit utánajárt ennek a korlátozás dolognak.Talált olyan progit,amivel elméletileg megoldódik a problem.

#2249 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 09:54

Idézet: repattila - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 8:37

Ha mar ilyen fellengzosen sikerult valaszolni ird mar le, hogy mitol is lesz jobb, ha a halozat utolso szakaszan gyorsabb lesz?

Hisz a mostani sebessegek boven belefernek a jelenleg hasznalt technologia kereteibe, innentol miert is kell a priorizalas, nyilvan mert nem gazdasagos annyi cmts-t alarakni amennyit igenyelne a mostani sebessegek korlatok nelkuli biztositasa, csakhogy a docsis 3 sem igenyel kevesebb eszkozt az adott sebesseghez, pusztan nagyobb sebesseg erheto el vele.

En szivesen meghallgatom a te velemenyedet is, ha hajlando vagy leereszkedni hozzam...

Hy,

Nem hinném, h leereszkedésről kellene beszélnünk.

1. Senki nem mondta, hogy a hálózat elülső szakaszain nem fejleszthetnek a docsis 3-mal egy ütemben.
2. Ahogy mondod: a mostani sebességek talán valóban beleférnek a jelenleg használt technológia kereteibe. De ha fel akarja a UPC venni a versenyt, akkor az eddigi logikáját követve nyilván nem a p2p szűrést fogja befejezni(legnagyobb sajnálatomra), hanem emeli a sávszélt(ahogy szokta), viszont akkor bizony ki kell találnia vmit. Az, hogy ennek a része lehet a docsis 3, lehet info, de nyilván önmagában nem váltja meg a világot.
3. Szerintem a UPC-nél meg a coax lesz a szűk keresztmetszet, amit azért valjunk be, nehéz lesz nekik lecserélni, ekkora hálózatnál. Hiszem cmts-t valóban pakolhatsz még be, de csak addig, mig a coax birja, mint átviteli közeg.
4. Hogy kinek mi a gazdaságos? Igy is reklamálnak az árcsökkentés miatt, nyilván ha megdupláznák a cmts állományukat, az árakon az meg is látszana :(

Üdv,
Taddeus

#2250 Felhasználó inaktív   Taddeus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 07. 09:57

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. febr. 7., csütörtök - 9:36

Az ÜFSZ mondta tegnap.Pontosan forintra megnézték.UPC-nél az eltelt hónapok után kell fizetni büntit.Szerződéskötéskor is rákérdeztem erre.Délutánig várok a felmondással.Az üzletkötő  :respect:  kicsit utánajárt ennek a korlátozás dolognak.Talált olyan progit,amivel elméletileg megoldódik a problem.

minden elismerésem az ilyen üzletkötőé, h ilyen lojális az ügyfeléhez :)
gondolom uazt találta , amiket itt is irtak már.

Üdv

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • 115
  • Utolsó »