HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#3521 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 19. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 19. 13:44

Fotózhattál volna. Jövő héten szerintem ketten lemegyünk cumóval, ha valóban meg lehet osztani azt a szélessávú netet, akkor bedugjuk dulván. Tápkábel maradhatott volna, nálam az most van tonnaszám, meg bill, egér, meg akármi. Pincéből beszórtunk a végére vagy 4-5 alaplapot is, lehet nem működnek, de ha elsőre nem indul, akkor nem kell sokat szívni, menjen a "majd megfejtjük" kupacba.

Futtában ott a HP digit fényképező, meg pár saját féltve őrzött cucc is, mint notiba való Xircom hálókártya, satöbbi. Majd leltározzatok, de ha valóban klub, akkor küldtem még közös meglepetést, aminek hasznát veszitek.

Hát nem semmi volt, ahogy leült a s**ge a kocsinak, az biztos. :nevet:
Az nem baj, hogy innen elfogyott némi billa/egér/tápkábel, mert ti nem tettetek be a pakkba, viszont így a Zöreg már akár a jövő héten elkezdheti átadogatni a gépeket. Ha van kedve. Én meg majd feltöltöm a kiürült raktáramat a te készleteidből. :)
A küldött alkatrészekből lenyúltam valami nyolc alaplapot meg két vinyót, de maradt még bőven Malmosnál is. Alaplapokat tesztelem, amelyiket kell és tudom, azt javítom (két kondis biztos van közöttük), aztán vagy megy itt gépbe, vagy a majdani Csipet-Csapat II. összelegózza. A vinyók meg komplett gépben mennek majd tovább innen, ha hibátlanok.

Jövő vasárnapi buliba meg lehet, beszállok én is. De még meggondolom.
... a trip back in time is all I need ...

#3522 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 19. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 19. 18:38

Az SD nagyon jól jönne, mert nekem csak 16 MB-s van pár db. Viszont van Kingston Micro SD adapterem SD méretmeb is, tehát a micro is megfelelő lenne. Esetleg, ha valahol hasznosítható lenne van 1 db. 1 GB-s RS MMC kártyám, vagy, ha ehhet lenne SD átalakító?
Viszont - amennyiben a memó keresése közben találnál - jól jönne az itt heverő masingerek (nem fotó) valamelyikébe még SM és CF kártya is, mert ezekböl meg max.8 MB-s van itt nálam.

Malmos meg fiatalember, elmondása szerint csajszi egyse, így feltétlen bírnia kell az iramot az ilyen ifjoncoknak. Kép

Megnezem bar nalam micorbol 128MB a legnagyobb, de azert is joval rňtobb mint 16.

#3523 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 05:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 06. 19. 18:57

Hát nem semmi volt, ahogy leült a s**ge a kocsinak, az biztos. Kép

Jövő vasárnapi buliba meg lehet, beszállok én is. De még meggondolom.

A "Malmos" collega hasonlóan jól tud rámolni (valószínűleg jó tanítványa volt JahnonakKép ) mint ahogy én, mert tényleg nem volt légüres tér a nem is kicsi kocsikában. Némely furgonnak is a becsületére vált volna ez a mennyiség.Kép

A jövő vasárnap meg mi lészen? Esetleg én nem szállhatnék be? Kép

Egyébként mindenkinek ajánlom figyelmébe.

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 20. 05:50 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3524 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 06:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 19. 15:44

A jövő héttel egy kis gabesz van. Szombaton (junius 26.-n) nem vagyok idehaza, a mozgáskorlátozottakkal megyek a rózsafesztiválra, ha az idő addig nem mossa el. Vasárnap már jó a jöveteletek.

A hálózat biztosan megosztható, most csak a modem (MATÁV ADSL, ha jól emlékszem, (igaz most másképpen hívják) vagy kábelNET) van, ilyet már - amikor a tulaj vett routert - többször osztottam 2 gépre szét.

Amint fentebb is írtam a klub indul, holnap kezdem a leltárt, a fotómasingert is megtaláltam.

Sajnálom, hogy nem jöttél, mert anyókám jóféle frissen készített kajával (csak elő volt készítve, de a Malmos collega nem kívánta megkóstálni) én pedig egy jókora pipu készlettel vártalak. Jóféle dohány is akadt volna.Kép

Elgurult a Cavintonod? :D

#3525 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 06. 20. 07:00

Elgurult a Cavintonod? Kép

Nekem már ki sem írta a doki, mert azt mondta, hogy az sem segíthet már rajtam. Kép

Egyébként csupán azért nem írtam a nevet, mert a MATÁV már volt T-Com, T-Home, de olyan gyorsan alakulgat át, hoigy ki az aki tudja, hogy hogyan is hívják őket, amikorra a hozzászólás megjelenik.Kép
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#3526 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:09

Akkor megint egy kis Ált.Táj.:

Ma de. megvolt a nagy lejtár. ne kérdezzétek, hogy mi is jött, mert akkor holnap estig püfölhetném a klavit, annyi minden jött. Itt vannak a képek (- ráadásul olyat, melyet a Jahno féle géppel készítettem - mert sajna a gép körpanorámára nem alkalmas, távolabb meg már nem engedet a hátammegett lévő fal.Kép

Lehetséges, hogy rájöttem a csoport meglepire is. Ugye a Linsys switcs az?
Viszont jött egy olyan USB-s egér, melybe eleve bele van építve egy Memory Stick kártyaolvasó. Így akár mostmár ilyen kártya is jöhet, ha valahol feleslegessé válik.
Jött egy fehér színű USB-s billa is, elég komoly kivitel ráadásul. Igaz, hogy eredetileg nem magyar nyelvű a billák kiosztása, de valami öntapadós szerű billagomb méretű matricával át van ragasztva az összes nem magyar karakter.
Esetleg valaki tudja-e hogy hol lehet ilyet beszeretni, mert ebböl a matricakészletböl vásárolnék n éhányt, ha erre lenne mód.
A leltározáson kívül a de. folyamán már el is kezdtem kész gépek tesztelését. Sajnos az első azonnal meg is szívatott. Aki összerakta a power vezetékpárt 1 tüskével odébb tette és az úristennek sem volt hajlandó elindulni, addig amíg szét nem szedtem és a vezetéket a helyére nem tettem. Ezek után már szépen műxik.
Ja és méág egy kis gond, de gondolom megoldódik.
A Jahnó által küldött asztali lámpa nem műxik. Lehet, hogy az égő van benne kimenve, de most viszek pótégőt is, na meg műszert is, hogy megvizslassam miért is nem világít szegénykém.
Estére majd többet.

Csatolt fájl:

#3527 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:12

Hát Jánosom, tényleg elgurult...A 3515-ös hozzászólásodban ezt írtad: "A jövő héttel egy kis gabesz van. Szombaton (junius 26.-n) nem vagyok idehaza, a mozgáskorlátozottakkal megyek a rózsafesztiválra, ha az idő addig nem mossa el. Vasárnap már jó a jöveteletek."A 3525-ös hozzászólásodban kérded, "A jövő vasárnap meg mi lészen? Esetleg én nem szállhatnék be?"Én ehhez szóltam hozzá, dehát...

Szerkesztette: zoltánszól 2010. 06. 20. 13:30 -kor

#3528 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 20. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 20. 14:09

Én egy HP lézerre gondoltam, tonerrel együtt, kis szervizelnivalóval. De lehet nem fér be a kupacba, akkor most lelőttem a poént :-) Akkor majd legközelebb.
Make love not Wor.

#3529 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2010. 06. 20. 14:09

Akkor megint egy kis Ált.Táj.:

Ma de. megvolt a nagy lejtár. ne kérdezzétek, hogy mi is jött, mert akkor holnap estig püfölhetném a klavit, annyi minden jött. Itt vannak a képek (- ráadásul olyat, melyet a Jahno féle géppel készítettem - mert sajna a gép körpanorámára nem alkalmas, távolabb meg már nem engedet a hátammegett lévő fal.Kép

Viszont jött egy olyan USB-s egér, melybe eleve bele van építve egy Memory Stick kártyaolvasó. Így akár mostmár ilyen kártya is jöhet, ha valahol feleslegessé válik.
Jött egy fehér színű USB-s billa is, elég komoly kivitel ráadásul. Igaz, hogy eredetileg nem magyar nyelvű a billák kiosztása, de valami öntapadós szerű billagomb méretű matricával át van ragasztva az összes nem magyar karakter.
Esetleg valaki tudja-e hogy hol lehet ilyet beszeretni, mert ebböl a matricakészletböl vásárolnék n éhányt, ha erre lenne mód.*
A leltározáson kívül a de. folyamán már el is kezdtem kész gépek tesztelését. Sajnos az első azonnal meg is szívatott. Aki összerakta a power vezetékpárt 1 tüskével odébb tette és az úristennek sem volt hajlandó elindulni, addig amíg szét nem szedtem és a vezetéket a helyére nem tettem.** Ezek után már szépen műxik.
Ja és méág egy kis gond, de gondolom megoldódik.
A Jahnó által küldött asztali lámpa nem műxik. Lehet, hogy az égő van benne kimenve, de most viszek pótégőt is, na meg műszert is, hogy megvizslassam miért is nem világít szegénykém.
Estére majd többet.

* Papír-írószer bolt. Talán. Esetleg számtech bolt, bár utóbbi még kevésbé esélyes. Ilyen matricakészleteket akkoriban forgalmaztak nagy mennyiségben, amikor még nem gyártottak magyar kiosztású billzeteket.

** Hehe. Nem én voltam. Télleg nem én voltam. De télleg. :D

#3530 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 20. 14:55

Én egy HP lézerre gondoltam, tonerrel együtt, kis szervizelnivalóval. De lehet nem fér be a kupacba, akkor most lelőttem a poént :-) Akkor majd legközelebb.

Benne volt, én láttam. 2000-es sorozatú LaserJet volt.

#3531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 20. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 06. 20. 17:02

* Papír-írószer bolt. Talán. Esetleg számtech bolt, bár utóbbi még kevésbé esélyes. Ilyen matricakészleteket akkoriban forgalmaztak nagy mennyiségben, amikor még nem gyártottak magyar kiosztású billzeteket.

Van még most is, ráadásul olyan occsó, hogy csak na. Enyémeket meg kell keresni, annó vettem valami 100-as csomaggal, 3 darab tán el is fogyott.
Make love not Wor.

#3532 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: zoltánszól - Dátum: 2010. 06. 20. 14:12

Hát Jánosom, tényleg elgurult...A 3515-ös hozzászólásodban ezt írtad: "A jövő héttel egy kis gabesz van. Szombaton (junius 26.-n) nem vagyok idehaza, a mozgáskorlátozottakkal megyek a rózsafesztiválra, ha az idő addig nem mossa el. Vasárnap már jó a jöveteletek."A 3525-ös hozzászólásodban kérded, "A jövő vasárnap meg mi lészen? Esetleg én nem szállhatnék be?"Én ehhez szóltam hozzá, dehát...

Én már soxor mondtam, fentebb meg már le is írtam, hogy nálam még a kavinton sem segít már. Nekem egyedül a 2 m-s pakolás fog javulást hozni, de arra egyelőre kb. 50 évet még várhattok.Kép

#3533 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 20. 14:55

Én egy HP lézerre gondoltam, tonerrel együtt, kis szervizelnivalóval. De lehet nem fér be a kupacba, akkor most lelőttem a poént Kép Akkor majd legközelebb.

Valami olyasmit is találtam ma du, miután a gépházak lekerültek róla, de még csak úgy madárfuttábol láttam.

Ja és az asztali lámpa egy égőcsere után csodálatos módon megjavult.Kép

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 20. 18:59 -kor

#3534 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2010. 06. 20. 17:02

** Hehe. Nem én voltam. Télleg nem én voltam. De télleg. Kép

* Köszi az infót. Mindössze az az egyetlen baj, hogy ritkán járok a "nadfalu felé", felénk meg itt tanyán a papír és számtech boltban is vagy lőrét, vagy kapát árulnak.Kép

** Nekem meg nagyon is erős a gyanúm, hogy mégiscsak te voltál, mert a kantározás éppen olyan, mint a többi jól működő kantározott gépnél.

Egyébként is bűnös vagy. Kép Nem küldtél takarólemezeket (gépház elejére 5,25" és 3,5") a fellelhető (na nem a te általad küldött gépeken) likak eltakarására.

#3535 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 20. 19:55

Van még most is, ráadásul olyan occsó, hogy csak na. Enyémeket meg kell keresni, annó vettem valami 100-as csomaggal, 3 darab tán el is fogyott.

HURRÁ! Akkor ugyi a legközelebbi fuvarral küldöd, ha esetleg előkerülne?

#3536 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 04:54

Jahno!

A tegnapi leltár során találtam egy Logitech márkájú vezeték nélküli egeret, de nem találtam hozzá a jelfogó adaptert
Esetleg, ha kikerülne a pinyőbol az is jöhet, ha nem akkor is jó hasznát vehetjük, mert a benne lévő 2 db. ceruzaaksi jó fog lenni a HP foto masingerbe.

#3537 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 09:05

Jo Reggelt!

Akad valakinel Socket-A alaplap proci nelkul? Ugyanis van itt 1 Abit KD7 tipusu csak nagyjabol 30 kondit kene rajta cserelni. Nem is ertem hogyan mukodott idaig. Viszont ha akad valakinel lap akkor a proc es a memo mehetne bele ebbol.

Szerkesztette: YceBear 2010. 06. 21. 09:06 -kor

#3538 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 11:13

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 06. 21. 10:05

Jo Reggelt!

Akad valakinel Socket-A alaplap proci nelkul? Ugyanis van itt 1 Abit KD7 tipusu csak nagyjabol 30 kondit kene rajta cserelni. Nem is ertem hogyan mukodott idaig. Viszont ha akad valakinel lap akkor a proc es a memo mehetne bele ebbol.

Nálam pontosan egy KD7 vár elég régóta porcogóta. Visítottam is érte mér elég soxor.

KB. 2-3 hét múlva tervezem -. ha majd tudunk időt egyeztetni - a meglátogatásodat. Kezdhetsz retyketni. Kép

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 21. 11:15 -kor

#3539 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: YceBear - Dátum: 2010. 06. 21. 10:05

Jo Reggelt!

Itt is áll jónéhány Socket A-s lap. Bár ezekben én minimum Athlon XP-ket szeretnék látni, mert ezek nForce2-esek meg VIA KT600-asok.

#3540 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 21. 17:52

A mai napon végeztem a leküldött gépecskék tesztelésével, kiegészítésével.
A nyominger is pöpec.
A Telcontartol jött 13 géppel együtt összesen 15 gépet lehet azonal átadni. A 16. is komplett lenne, de nyicsevó a kunyhójának egyik oldala sem, de üres kunyhó is csak nyicsevo.
Jött egy AMD-s alaplap, DDR RAM-al. Sajnos ezt a lapot nem bírtam komolyabban szóra bírni, mert a BIOS betöltés közben állandóan csak a flopy meghajtót kereste és ott kiakadt, hiába reseteltem a BIOS-t. Az elemet megm érve nem is csodálkozom rajta, mert az 2,78,2,81 közötti értéket mutat (a pontatlan kézi készülékemmel). majd most idehaza megpróbálok hozzá túrni elemet.
A rajta lévő porcogót - amely ránézésre pont jó lenne az itt lévő Abit KD7 lappantyúba - nem mertem megnézni sem, mert proci "zsiradékom" még kevesebb van, mint elemem.
mindenesetre holnap Gáborom hoz majd Ksztm-bol pótlást és majd meglátjuk.
A többi cumót nem tesztelgettem, maradjn már meló a jövendőbeli ifjoncoknak is.

Persze, ha a maihoz hasonlóan alakul még a héten az időjárás, akkor m ég a nálam lévő 2 db. gyengébecske (nyögdíjasnak kiváló) gépet is komplettírozom, mert a hozott cumókban van hozzávaló minden.

Szerkesztette: Szőke 2010. 06. 21. 17:57 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.