Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 21:33
Hát de vaze, és akkor most ahol 5 TV van egy háztartásban, akkor azok szépen vegyenek 5 STB-ot?
Arról nem beszélve, hogy akkor csatornát váltani nem lehet a néző-készülékkel, hanem mindig a STB-ot kell buzerálgatni.
Most pld akkor gépen sehogy nem tudnék csatornát váltani - akár időzített programutasítással - csak kézzel lehet STB-n....
A DTV már csak ilyen, de nem a UPC teszi ilyenné, hanem már több évtizede ilyen. Sajnos ez van ahány TV annyi STB, és a plusz STB-ket máshol sem igazán adják ingyen, sőt nyugaton soxor mindért havi bérleti díjat számolnak föl. Mivel az STB az átadási végpont így akár szereti akár nem ezt kapja a fogyasztó. A szolgáltatól bérelhetsz majd beépített merevlemezes PVR-os STB-t. És akkor nem kell kézzel időzítened, csak az elektronikus program újságban az adott műsoron állva lenyomod a távírányító rec gombját, az odarak egy piros pöttyöt és kész, ha majd eljön az ideje menteni fogja. Persze a "dobozból" nem nagyon fogod majd tudni kiszedni a lementett műsort, de ez nem is célja a szolgáltatónak hogy ez te meg tudd tenni.
Idézet
Hát, jó nagy szar lesz akkor ez az egész digitális áttérés...............

Nagy szopatás, nem más!
Mint mindennek, ennek is van előnye és hátránya is, bár az hogy mi számít előnynek vagy hátránynak azt mindig a szubjetív érdek dönti el, ami persze más a szolgáltató szemszögéből és a más a fogyasztó szemszögéből.
Idézet
Miaz, hogy szűrőkkel kódolnak?

Pont ez az, hogy nem kódolnak, hanem leszűrnek!
Azért raktam idézőjelbe a kódolnit. A lényeg az hogy a hozzáférés korlátozást analóg esetén szűrőzéssel oldják meg, mert különben mindenki megkapná coaxon a teljes termékkínálatot függetlenül attól mire fizetett elő. A csillagpontos rendszernél onnan ahol a fogyasztó coax-sza dedikáltá válik berakja a szűrőt a szolgáltató és így oldja meg a hozzáférés korlátozás. Ez ahogy te is írod nem túl hatékony, a fogyasztó is belenyúlhat nem épp legális módon, egy megkenhető dolgozó és saját zsebre variálhat. A digitális rendszer pont ezeket a kiskapukat igyekszik bezárni azzal hogy minden adó kódolt. Így megkaphatja broadcastban az ügyfél az összeset, nem kell szűrőzni, majd a STB hozzáférési korlátozás eldönti mit nézhet az ügyfél. Az STB-be meg nem tud belenyúlni sem az ügyfél, sem a szerező, távolról menedzselhető az eszköz így a hozzáférési rendszere kérés alapján bármikor egy pillanat alatt módosítható. A szolgáltatók mindig a bevételeiket védik, ez ilyen rendszernek is az szerepe hogy a csalásokat minimalizálják. Persze megszüntetni nem fogják, mert 100%-os rendszer soha nincs, de minél bonyolultabb egy által földi halandó számára annál kisebb az esélye hogy sikeresen tudja kijátszani.
Idézet
Na hát pont ez az, ami szerintem inkább a visszájára sült el! Most már semmi nincs kódolva, csak szűrve. Most őszintén, mennyivel könnyebb egy szűrőt kiszerelni?
Én is ha csak HBO-t akarok, tudod mit kell tennem hozzá? Elég kimennem, és a ház falán lévő dobozban a mi koax-kábelünket kicsavarni, letekerni róla a szűrőt, azt eldobni, majd a kábelt visszacsavarni a helyére azt kész, már van is HBO-m! Azért a soros rendszerben a kódolást nem volt ilyen könnyű kijátszani.
Az elejére válaszoltam az előző bekezdésben. Az analóg kódolás esetén meg gondolom te is hallottál az hbo dekóderekről amik vagy 12 éve széles körben terjedtek igen olcsón. És máris nem volt gond ez a fajta "kódolás". Anno én asszem az hbo indulása után pár hónappal szereztem egy ilyet ezer-ezerötszáz pénzést és a mai napig tökéletesen működik a soros rendszeren. Szóval minimális befektetéssel igen hosszú időn át életképes megoldást lehetett anno szerezni. DTV rendszereknél a biztonsági rendszerek jóval bonyolutabb és valószínű a cserélődésük is gyorsabb ütemű lesz hogy az illetéktelen hozzáférést minél nagyobb arányban minimalizálja.
Szerkesztette: shabba 2007. 12. 30. 22:35 -kor