HWSW Informatikai Kerekasztal: Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vennék: Hardver / Notebook / Egyéni felhasználóknak / 15 hüvelykes gépek / Fujitsu-Siemens euronicsos laptop segítség

#61 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:17

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 20:49

Tehát amit írtál a következőt jelenti kb. Van egy szórólapon egy kávéfőző mondjuk 10 forintért. Ha én bemegyek a boltba és kérek egy kávéfőzőt ami teljesen más de rosszabb típus, és azt nekem szintén 10 forintért adják, akkor a bolt a hülye. :D

látom nem érteni. te kértél egy jól specifikált terméket és fizettél érte. majd hazavíve, beüzemelve derül ki, hogy egy lényegesen roszabb terméket kaptál. ezt úgy híják a köznyelvben hogy átb@szás.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#62 Felhasználó inaktív   negyvenketto 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 11:32

Hm a topicindító de elveszett, csak nem visszamentek a boltba és az euronicses biztonsági erők győztek :)
Az élet a világmindenség meg minden...

Hivatásos topicsüllyesztő...

#63 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 15:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 11:17

látom nem érteni. te kértél egy jól specifikált terméket és fizettél érte. majd hazavíve, beüzemelve derül ki, hogy egy lényegesen roszabb terméket kaptál. ezt úgy híják a köznyelvben hogy átb@szás.

Levette a polcról, kettőt nem kérdezett, hazavitte, otthon rájött, hogy nem is ezt akarta. Eccerű a képlet, másrészt ha visszaviszi, oszt másik van raktáron, akkor szó nélkül cserélni szokták...
Make love not Wor.

#64 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 17:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 15:40

másrészt ha visszaviszi, oszt másik van raktáron, akkor szó nélkül cserélni szokták

Talán egy másik térben és időben, de nem itt a Balkánon.

Örülnek, hogy valakire rá tudták sózni a szarabbat. Bizonyítani (írásban) úgyse lehet, hogy kifejezetten a szórólapon lévő terméket kérte és nem a polcon lévőt, visszavenni jogszabály szerint nem kötelesek. Ott a boltban ráadásul meg sem vizsgálta a vevő, elmulasztotta megvizsgálási kötelezettségét.

Egy próbát megér a visszavitel, de nem lehet sokat várni tőle. Ha esetleg nem vennék vissza, max. el lehet adni, veszteséget minimalizálandó.

Kár mélyebb eszmefuttatásokba bocsátkozni, a topikindító azóta sem szólt hozzá a témához. Lehet azért, mert minden le lett már írva, ami szóbajöhet.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#65 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 19. 17:57

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 17:08

Talán egy másik térben és időben, de nem itt a Balkánon.

Egy próbát megér a visszavitel, de nem lehet sokat várni tőle.

Indexen sokan vettek Acer laptopot, oszt szoptak vele, hogy nincs szoftver, satához át kell állogatni, estébé. Felének egyből közöltem, vidd vissza, cseréld be szoftveresre. Ott is ugattak, hogy hülyeség, köcsög boltos, nem fogja, balkán, estébé. Emberek meg sorban jöttek, hogy egyetlen rossz szó nélkül visszacserélték, meg haosnlók.

Előbb legalább próbáljuk meg.
Make love not Wor.

#66 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 12. 19. 18:01

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 17:08

Bizonyítani (írásban) úgyse lehet, hogy kifejezetten a szórólapon lévő terméket kérte és nem a polcon lévőt, visszavenni jogszabály szerint nem kötelesek.

nézd, ha a számlán lévő összeg egyezik a szórólapon lévővel, oszt a specifikáció meg nem, akkor a jogszabály szerint sem a vevő áll a fasz rosszabbik végén.

Idézet

Ott a boltban ráadásul meg sem vizsgálta a vevő, elmulasztotta megvizsgálási kötelezettségét.

ilyen neki nem vanik, ellenben a kereskedőnek van tájékoztatási kötelezettsége.

Idézet

Egy próbát megér a visszavitel, de nem lehet sokat várni tőle. Ha esetleg nem vennék vissza, max. el lehet adni, veszteséget minimalizálandó.

jaja, ez a tipikus, rossz birka hozzáállás megspékelve masszív ostobasággal. még, még, hadd szopjak még. miután átvágtak 40k-val, hadd bukjak még rajta egy 10-est is.  :Đ

Szerkesztette: avman 2007. 12. 19. 18:03 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#67 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 18:49

"nézd, ha a számlán lévő összeg egyezik a szórólapon lévővel, oszt a specifikáció meg nem, akkor a jogszabály szerint sem a vevő áll a fasz rosszabbik végén."

Osztá ha a kereskedő pusztán marketingfogásból ugyanannyiért adja mindkét notit?? (és mondjuk a másik nemis szerepel a szórólapon)

"ilyen neki nem vanik, ellenben a kereskedőnek van tájékoztatási kötelezettsége."

Pedig vanik, asszem a megapixeles topicban beszélt róla CC.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 19. 18:53 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#68 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 18:50

Attól függ mi van a számlán/terméken. Ha azon ott van, hogy li1718xyz míg a reklámban li1718 volt csak említve, akkor nem lehet hivatkozni a reklámra. Ha viszont nincs ott, akkor Ptk. 277. § (1) b) alapján nyert ügye van a vevőnek, nem is beszélve a Ptk. 248. § (2) bekezdésről.
Egy másik lehetőség lenne, hogy írásban beleveszik a szerződésbe: a szórólap szerinti terméket kéri a vevő, de ilyet multik nem szoktak.
Mindezek nem érintik természetesen a versenyjogi tilalmakat, de azok nem adnak alapot a visszavételre.

Megvizsgáli kötelezettség adásvételnél tényleg nincs, visszavonom.

Ha nem veszik vissza, akkor miért ne lehetne eladni? Bukik rajta még egy picit, de jobb mint a totál bukta.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#69 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:19

értsétek már meg, tökmindegy mit ír rá, mit árult még aznap, mi volt raktáron, a készletnyilvántartóban, vagy h milyen csillagjegy alatt született az eladó, ha a noti ára valamint gyártója/típusa (azonosítókód vagy  mifene nélkül) megegyezik azzal amit kapott, de az kevesebbet tud, mint a szórólapon lévő, ráadásul mások jól láthatóan nem annyiért, (ebben az esetben igenis figyelembe veszik), hanem jóval olcsóbban árulják, akkor a gvh-t semennyire nem fogja érdekelni, h ki mit hoz fel mentségnek, jobban mondva kifogásnak, hanem egyszerűen büntet.
polgári oldalon, elállás esetén valóban lehet dobálni a labdát oda s vissza, de azért ésszerűnek tűnik, h adott esetben a bíróság figyelembe fogja venni, h az eset kapcsán kiróttak egy ilyen bírságot, miszerint a módszer alkalmas volt a vásárlók megtévesztére, és mint ilyen tisztességtelen, stb.

Idézet

Osztá ha a kereskedő pusztán marketingfogásból ugyanannyiért adja mindkét notit?? (és mondjuk a másik nemis szerepel a szórólapon)

itt van a kutya elásva. az így nem marketintfogás, hanem átbaszás. etikátlan és törvénytelen. gvh-s seggberúgás az eredménye.
de mint mondtam, ha mindez úgy történt, ahogy, valszeg csak valaki elnézett valamit... ha visszafárad a vevő, akkor 90%, h cserélik, a maradék 10-ből, meg 9%, h a gvh megemlítése után így csinálnak  :omg: , majd elnézést kérve cserélnek, mondván figyelmetlenek voltak.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 19. 19:25 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#70 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:25

Sztem egyáltalán nem átkurás, mert mindenki annyiért adja a termékeit amennyiért akarja. Ha én azt akarom hogy 300% haszonkulcsom legyen (de jó is lenne istenem :D), akkor annyiért adom. Ahol a júzer megveszi, nekem ottvan biznisz. Ha nem veszi nincs biznisz. Ilyen egyszerű. A gagyi noname cuccokat én személy szerint inkább pár ezer ft-al többért ajánlom ki, mint a márkásat, mert azzal többet lehet szopni.

Azért a gvh sem így dolgozik sztem.
Ha nekem van két termékem, az egyikről tudom hogy gagyi, és azt kiajánlom 160.000,-ért és van egy márkás amit szintén kiajánlok 160.000,-ért, akkor azzal nem teszek senkinek semmi rosszat. A gvh meg pofánröhögi a "bejelentőt". Piacgazdaság van, azt adsz el amit és amennyiért megvesznek.

Szerk: Sőt mondok jobbat. Ha vki nagyzolva nagyképűen és lekezelően akar vmit vásárolni annak személy szerint még rárakok legalább 20%-ot az árra. Küldheted hozzám a gvh-t...

Amúgymeg aki multiban vásárol ilyen kütyüt körültekintés nélkül, az magának csinálta a bajt.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 19. 19:35 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#71 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 19:52

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 19:25

Ha nekem van két termékem, az egyikről tudom hogy gagyi, és azt kiajánlom 160.000,-ért és van egy márkás amit szintén kiajánlok 160.000,-ért, akkor azzal nem teszek senkinek semmi rosszat. A gvh meg pofánröhögi a "bejelentőt". Piacgazdaság van, azt adsz el amit és amennyiért megvesznek.

basszus, te komolyan ennyire értetlen vagy, vagy csak itt gyakorlatozol??? nem egy márkás, meg egy gagyi termékről van szó, meg h pofára megy a haszonkulcs, értsd már meg.
de próbáljuk ki. szórólapozd ki a terméket, felsorolva pontos, főbb tulajdonségait, majd adj helyette egy rosszabb specifikációjút, aminek gyártója, típusa ugyanaz, árban totálisan ugyanaz, csak majd valahol valamilyen kis azonosítója különbözik. és másoknál ugyanaz lehetőleg 40k környékén legyen olcsóbb.
nagyon lebiggyed majd a szád, ha pofánvágnak egy borsos kis bírsággal.
de tudjátok mit, hagyjuk a francba. felőlem fújhatjátok a magatokét, én leírtam szerintem mi van, innentől mindenkire rá van bízva, h miként áll hozzá vagy fúj takarodót, ha hasonló áldozatává válik.
én tudom, h az ilyen módszer rossz és hibás és kivételesen nem csak erkölcsileg, hanem a törvények felől is elítélik.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 19. 19:58 -kor

#72 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 19. 20:11

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 19:19

értsétek már meg, tökmindegy mit ír rá

Nem akarlap gyepálni, de nincs igazad. Jog szerint az számít mi van konkrétan megjelölve az adásvételi szerződésben (sokszor ez maga a számla). Az lesz a szerződés tárgya, azt kell szolgáltatni, annak kell jogilag hibátlannak lennie, annak a paraméterei számítanak. Ha ott li1718-től legkisebb mértékben is eltérő van írva, az már másik dolog, már nem lehet hivatkozni mi volt meghirdetve li1718 címszó alatt.
Versenyjog és polgári jog két független terület. Attól, hogy a GVH bírságol, nem feltétlenül érinti polgári jogi következményeket.

#73 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 09:10

Avman igazad is van meg nem is.
A fontos kérdés, hogy mit tud bizonyítani...
Mert ha a számla jó az van rajta annyiért amennyiért kapta, akkor azt kéne bizonyítani, hogy ő nem ezt kérte és nem volt lehetősége megvizsgálni, illetve, hogy szándékosan tévesztették meg.
Tehát ha tudja tanukkal bizonyítani, hogy ő bement és rámutatott az újsághirdetésre, hogy neki ez kell és nem azt kapta akkor nyerhet, ha nincs tanú, akkor egy állítás-egy tagadás semmit nem lehet bizonyítani.
Ez van sajnos.
Én már az elején kérdeztem, hogy mi van a számlán, de arról valami miatt nagy a hallgatás...
Neked akkor lenne igazad, ha a vevő konkrét tipussal megy oda, hogy ezt kéri és nem azt kapja esetleg egy gyöngébbet kap drágábban mint amennyi egyébként abban a boltban lenne (az senkit nem érdekel, hogy máshol mennyibe kerül).
De ha bement, hogy kérek egy Fusi laptopot 160.000-ért és adtak neki egyet ami egyébként annyiba került, akkor bukta van nem csinálhat semmit, senki nem verte át, azt kapta annyiért amennyiért kérte.
Azt meg úgy látom soha nem fogjuk megtudnui, hogy pontosan mit kért a boltba (nem azt, hogy mit akart!!!) és mit kapott, mi van a számlán és egyébként az amit kapott tényleg annyiba kerül-e az adott boltba.
Szóval lehet hőbörögni meg szidni a boltot, de amíg ezekre nincs válasz addig csak szócséplés..
Mivel a topicindító eltűnt a ködben, erős gyanúm, hogy mégsem a bolt volt a hibás az ügyben, mert akkor miért hallgatna...

#74 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 09:23

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 20:52

basszus, te komolyan ennyire értetlen vagy, vagy csak itt gyakorlatozol??? nem egy márkás, meg egy gagyi termékről van szó,

ÉN nemis egy márkás és gagyiról beszéltem, hanem ugyanannak a gyártónak a gagyi és jóféle verziójáról.
pl:  Asus F5V AP003 Notebook ,  Asus F5V AP026 Notebook (az egyik core2duo, a másik meg celeron). És a szórólapra kirakom azt hogy Asus F5V...

Szerk: A másik hogy elég gyakra szórólapozunk és akciózunk, de az elmúlt években még soha nem jött be úgy kuncsaft, hogy AZT kérem ami a hirdetésben van. Mindig úgy jönnek, hogy kell noti kb x összeget szánunk rá.

Szerkesztette: lordrolee 2007. 12. 20. 09:27 -kor

Kép

Xfire profil

LordRolee

#75 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 12:58

Eleve ottvan hogy nyomdai hibákért nem vállal felelősséget senki. Másik az hogy hiába bünteti meg a fogyasztóvédelem az adott boltot, neked attól még a kártérítés nuku, azt polgári biróságon kell benyújtanod amelynek a költsége százezres nagyságrendű kissebb ügyeknél is.Nem is szólva ha több évig elhúzódik ami alap itthon.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#76 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 13:29

Idézet: lordrolee - Dátum: 2007. dec. 19., szerda - 20:25

...
Szerk: Sőt mondok jobbat. Ha vki nagyzolva nagyképűen és lekezelően akar vmit vásárolni annak személy szerint még rárakok legalább 20%-ot az árra. Küldheted hozzám a gvh-t...
...

Szereptévesztés tipikus esete. :D

Döntsd el, kereskedő vagy-e, vagy illemtanár. :omg:

#77 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:02

mint mondtam, ennél jobban nem tudom elmagyarázni és mélabús sajnálatom annak, akinek szövegértési és logikai képességei valamint jogi ismeretei a lábszárát csapdossák, az ember egy idő után rájön, h a készülék nem az ő hibájában van, felesleges ezen vergődni.
továbbra is azt tudom tanácsolni, amit mondtam, hirdessétek meg úgy, félreérthetően, adjátok el a szart a jobb kategóriás árban. aztán lehet csodálkozni, ha jön egy nálatok vmivel okosabb ember, szarrábírságoltat a gvh-val, majd polgári úton eláll, oszt fizethetitek vissza vétálárat meg fizethetitek a perköltséget, alkalomadtán.

Szerkesztette: avman 2007. 12. 20. 14:07 -kor

#78 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:08

Idézet: djculture - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 12:58

Eleve ottvan hogy nyomdai hibákért nem vállal felelősséget senki. Másik az hogy hiába bünteti meg a fogyasztóvédelem az adott boltot, neked attól még a kártérítés nuku, azt polgári biróságon kell benyújtanod amelynek a költsége százezres nagyságrendű kissebb ügyeknél is.Nem is szólva ha több évig elhúzódik ami alap itthon.

ezt imádom, mikor nulla tudással osztja valaki az észt. egyrészt, a gvh-róél volt szó, ami magasról, élben ignorálja, h milyen nyomdai hibáért nem vállalnak felelősséget.
a perköltséget az eljárás végén, a vesztes fél fizeti. százezres ügyvédi költségek, meg egy piti fogyasztóvédelmi ügyben? 20-30k körül első fokig. de sztem még nekik sem megy ilyen jól... a bírósági költségek, kirendelt szakértőkkel járnak olyan 200-300k körül. ez kb. 2x20 perces ügy. fél évig húzodik első fokon. uszkve 60-80k?

Szerkesztette: avman 2007. 12. 20. 14:14 -kor

#79 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 14:36

Idézet: Etele - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 14:29

Szereptévesztés tipikus esete. :D

Döntsd el, kereskedő vagy-e, vagy illemtanár. :omg:

Kereskedő, csak nem szeretem ha nem megfelelően viselkednek velem. Aki nem így tesz az ráfizet, szó szerint :D.
A hirdetéssel kapcsolatban avman annyiban igazad van, ha a vevő kifejezetten azt a készüléket kéri és én nem azt adom, akkor valóban megb*sz a gvh, de ha ő annyit mond csak, hogy a 160ezres notit kéri, akkor megmutatom neki a lehetőségeit miből választhat. Innentől nem az én gondom ha a szart választja ki. Remélem érted mire gondolok.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#80 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 20. 15:53

Idézet: avman - Dátum: 2007. dec. 20., csütörtök - 14:02

aztán lehet csodálkozni, ha jön egy nálatok vmivel okosabb ember, szarrábírságoltat a gvh-val, majd polgári úton eláll, oszt fizethetitek vissza vétálárat

Ott mész vakvágányra, hogy összemosod a versenyjogot a polgári joggal. Az, hogy a GVH bírságol, nem feltétlenül ad alapot a szerződéstől való elállásra. Alapot arra csak jogszabály vagy maga a szerződés adhat. A topikindító esetében ilyen kitétel a szerződésben nincs, marad a jogszabály, márha találsz erre az esetre vonatkozó jogszabályi helyet. Hajrá! Komolyan! Hidd el én szurkolok, ezeket a pofátlan multikat ki sem állhatom, ahogy más sem. Nem őket védem, de a topikban leírt helyzet szerződésileg menthetetlen. Bár a GVH bírság kilátásba helyezése révén még zárulhat az eset megnyugtatóan. Jó lenne, ha a topikindító írna a fejleményekről.

Szerkesztette: N0zer0 2007. 12. 20. 15:58 -kor

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.