Idézet: rupic - Dátum: 2011. 10. 24. 12:13
Két ember rugdos egy harmadikat.....
A beidézett cikk utolsó mondata is azt írja, hogy nem lehet tudni az előzményeket. Oké, megrúgta, lábbal ellökte, ragozhatjuk a végtelenségig. És ha az úriember már a felvétel kezdete előtt próbált erős lenni és megütötte a biztonsági őröket? Vagy akármi?
Legyen az az őr BKV-s, vagy akár egy civil ember, mi van ha csak védekezett? Nem egy földön fekvő embert rugdostak, ütöttek.
Vajon miért vannak biztonsági emberek egy villamoson, miért van metrórendőrség?
Miért van ellenőr minden metróaluljáróban?
Ha veszel jegyet, bérletet és ellenőrzik az ugye zaklatás. A másik potyázik az a menő! ?
De elvárom, hogy a pénzemért a maximális szolgáltatást kapjam, jogom van hozzá, mert demokrácia van. Akkor joga van a részeg embernek is randalírozni? Akkor is, ha az terhes a számomra, mert a pénzemért kulturált szolgáltatást várok el? Vagy csak nekem van jogom részegen randalírozni?
Fel vagyok háborodva, hogy szemetes a város, de én is eldobom a csikket. Most akkor hogyan van ez a nagy demokrácia? A jogaim mellett vannak kötelességeim is?
Téged minden nap hasbarúg egy ellenőr amikor utazni akarsz?
ketten (hárman?) voltak egy matt részegre
nem hiszem el, hogy csak a rugdosás volt célravezető (igaz, nem fekvő ember volt - négykézláb mászott, ami majdnem ugyanolyan védekezésképtelen állapot), mindezt önvédelemből (mert akár az is lehetett)
ketten felkapják, arrébb viszik 8-10 méterre, mire a csávó visszaér, a villamos már rég a következő állomáson van
nem, nem szoktak hasba rúgni
nem, nem szoktam részegen arcoskodni, túlerőben levő brigádot betámadni
nem, nem hiszem el, hogy csak az önvédelmi rugdosás volt célravezető
szerk: mivel az előzmények nem ismertek (ezt többször írtátok), akkor az a rész nem bizonyítható (bár a biztőrök valószínűleg egymásnak tanúskodnának, védve a mundér becsületét), ellenben a rugdosásról van felvétel - ami szintén nem bizonyító erejű... most akkor hogy is van ez?
Leegyszerűsítve a kérdést: az egyértelműen bántalmazást, tettlegességet bemutató videofelvétel miért nem elég bizonyíték a tettlegesség tényére? Azért, mert nem ismerjük az előzményeket, semmissé tehetjük a felvételen látható történéseket?
Szerkesztette: *Iguana* 2011. 10. 24. 11:53 -kor