HWSW Informatikai Kerekasztal: Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Halott, adatvesztett, hibásan működő merevlemez II Ide írj, ha baj van! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:15

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:22

Csak mert már idegesít, hogy nemrég vettem:
MSI K9AGM4-L
AMD X2 5000+
2 GB ECC DDR2
MAXTOR 250GB SATA2
GIGABYTE 9600GT
konfigot és fura, de a WoW is és a Mass Effect is belassul rajta. Szerencsére a Prey az nem. Mindet a legminimálisabbra állítottam, mikor állítólag fullon is vinnie kellene.

Minden driver a legfrisebb. Ramot teszteltem, hibátlan. Proci is bírja. Állítólag táp is bírja. Nincs meleg, szóval már nem tudom mi lehet a hiba :( Sajna nincs másik alaplapom, amiben letesztelhetném a vinyóm :(

Valami miatt a rendszered időnként piszkálja a merevlemezt. Nálam a fenti játékok fullon mennek.

Asus P5B
Core2 Duo E6700
2G 1066 Geil (Dual)
GigaByte GF 8600 GTS
Samsung 400G Sata2
FSP Fortron 500W táp
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

#142 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:24

Idézet: pittti - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 21:15

Valami miatt a rendszered időnként piszkálja a merevlemezt. Nálam a fenti játékok fullon mennek.

Asus P5B
Core2 Duo E6700
2G 1066 Geil (Dual)
GigaByte GF 8600 GTS
Samsung 400G Sata2
FSP Fortron 500W táp

Hát akkor csökkentett módban vírusírtók nélkül is meglesem....

Nem változott a helyzet....tök "szüzen", minden nélkül is ilyen ingatag a görbe :( Pedig déli hídnak is a legfrisebb drivere van fenn.

Szerkesztette: Szacsoka 2008. 06. 08. 23:05 -kor

[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#143 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 10. 21:29

Idézet: Szacsoka - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 22:24

Hát akkor csökkentett módban vírusírtók nélkül is meglesem....

Nem változott a helyzet....tök "szüzen", minden nélkül is ilyen ingatag a görbe :( Pedig déli hídnak is a legfrisebb drivere van fenn.

AMD...

#144 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 09:27

Sziasztok!

Fontos adatok archivalasara akarok venni 500Gb-os vinyot - csak a megbizhatosag szamit, semmi mas. Mit tudtok ajanlani?

Koszonom!

#145 Felhasználó inaktív   link05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:44

Vettem egy SATA vinyót, és amikor formáztam, benn felejtettem mellette a régi IDE vinyómat is.. formázás után nem tudtam bebootolni a régit-t... :s sem master-ban, sem slave-ben.. átvittem haverhoz, de az ő gépe sem ismeri fel.. A BIOS látja, de a windows nem.. Minden adatom rajta van.. kb egy évnyi grafikai munkám.. és sajnos nem csináltam biztonsági másolatot :(:( szóval nagyon fontos lenne lementeni róla az adatokat!!
PLZ ha valaki tud, segítsen!!!!!!!

#146 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 12. 15:45

Idézet: link05 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:44

Vettem egy SATA vinyót, és amikor formáztam, benn felejtettem mellette a régi IDE vinyómat is.. formázás után nem tudtam bebootolni a régit-t... :s

Magyarul az IDÉt formáztad. Ha feljebb olvasnál, akkor többször le lett írva, hogy ezt a getdataback hibátlanul visszahozza, csak kell egy gép, amin van sok üres hely, azon getdataback, ezt meg berakod. El lesz fél napig, aztán kész, visszamásolja a cuccid.
Make love not Wor.

#147 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 15:45

Idézet: ssidd - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 10:27

Fontos adatok archivalasara akarok venni 500Gb-os vinyot - csak a megbizhatosag szamit, semmi mas. Mit tudtok ajanlani?

WD.

De a 750-esnek is elég baráti az ára.
Make love not Wor.

#148 Felhasználó inaktív   link05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 16:04

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 15:45

Magyarul az IDÉt formáztad. Ha feljebb olvasnál, akkor többször le lett írva, hogy ezt a getdataback hibátlanul visszahozza, csak kell egy gép, amin van sok üres hely, azon getdataback, ezt meg berakod. El lesz fél napig, aztán kész, visszamásolja a cuccid.

De a sata vinyót formáztam... :s vagy lehet, h mind2-t leformázta???? :(:(

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 16:08

Idézet: link05 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 17:04

De a sata vinyót formáztam... :s vagy lehet, h mind2-t leformázta???? :(:(

Amit mondtál neki, azt csinálja. SATÁra úgyis új partíciót kellett volna tenni, így az üres diszket, meg aztán méret alpján a partíciót megismerhetted volna, de most már mindegy, úgysem derül ki, hogy mit nyomtál.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   link05 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 17:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 16:08

Amit mondtál neki, azt csinálja. SATÁra úgyis új partíciót kellett volna tenni, így az üres diszket, meg aztán méret alpján a partíciót megismerhetted volna, de most már mindegy, úgysem derül ki, hogy mit nyomtál.

Csináltam új partíciót... meg több mint 2 órát vártam formázásnál... (500 giga) A régi 40est azért egy kicsit hamarabb le szokta formázni... Mondjuk kétlem, h le lenne formázva.. bár eddig épkézlábabb ötletem nem volt:(

Szerkesztette: link05 2008. 06. 12. 18:03 -kor

#151 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:47

Idézet: link05 - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 17:59

Mondjuk kétlem, h le lenne formázva.. bár eddig épkézlábabb ötletem nem volt:(

Nem is formáztad le, csak az XP kedves szokásához híven átírta a Disk ID-t (Disk Signatura). Egyetlen bejegyzést kell Disk Editorral módosítani Hexa 00-át  07-re. A gond ott van hogy ezt gyakorlat nélkül csinálni öngyilkosság! Legjobb ha elviszed szakemberhez - vagy marad az adatmentő programok használata. (Handy Recovery, Finaldata)
Mindenesetre ez elég sok idő, + másik winyó is kell hozzá.

#152 Felhasználó inaktív   ssidd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 21:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:45

WD.

De a 750-esnek is elég baráti az ára.

régen nagy barátja voltam a wd-nek, de már nem vagyok képben.

mindegy, melyik széria?

köszönöm!  :respect:

#153 Felhasználó inaktív   Robotka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 08:40

Hello!

Kis winyó problémám lenne! Van 1 Seagate 320as SATA-s winyóm (kb. 1-1,5 éves) ami elkezdett kattogni. A jelenség az, h hallom, h felpörög a winyó majd a végén kattan egyet. És ezt úgy 2-4 alkalommal eljátsza, és közben persze beáll teljesen a gép, van mikor nem tér már magához és restartolnom kell. Laikusként is tudom már előre, h ez nem jelent semmi jót, de azért megkérdem, h erre van vmi szoftveres orvosság, h megjavuljon a winyó, vagy ennek már ennyi és csak idő kérdése, h behaljon teljesen? :o
Feltettem a Hd Sentinelt, és megnéztem vele a S.m.a.r.t-ot amit ide be is linkelek: [LINK]
Annyit még hozzáfűznék, h a kondicióra egyszer 100at, 98at, 90et ír és van amikor minden zöld pipa rajta.
Szóval, kezdhetek új winyó után nézni? Vagy lehet esetleg csak tápkábel probélma is?
Előre is köszi a válaszokat...

#154 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 11:25

nos, van egy dell laptop, amiben van egy hitachi travelstar 60 gigas ata-s merevlemez, mely ugynezki halálnak halálával elhalt.

getdataback-el probaltam, de kifagy mikor a lemezeket keresi. linuxxal se tudtam felmontolni.

ötletek? (akár valami pénzes dolog is szoba johet)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#155 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:35

Idézet: charlie - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 11:25

nos, van egy dell laptop, amiben van egy hitachi travelstar 60 gigas ata-s merevlemez, mely ugynezki halálnak halálával elhalt.

getdataback-el probaltam, de kifagy mikor a lemezeket keresi. linuxxal se tudtam felmontolni.

ötletek? (akár valami pénzes dolog is szoba johet)

Én azzal kezdeném, hogy fizikailag áttükrözném a tartalmát egy másikra, és azon próbálnám meg az adatok helyreállítását. Az eredetinek lehet hogy csak 1 - 2 indulása van hátra, ezekután már a Bios sem fogja látni. Tehát semmi esetre sem a Hitachi-t kínoznám.
Ha ez bekövetkezik akkor Kürt zRt!

#156 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 16:39

Idézet: Robotka - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 8:40

Hello!

Kis winyó problémám lenne! Van 1 Seagate 320as SATA-s winyóm (kb. 1-1,5 éves) ami elkezdett kattogni. A jelenség az, h hallom, h felpörög a winyó majd a végén kattan egyet. És ezt úgy 2-4 alkalommal eljátsza, és közben persze beáll teljesen a gép, van mikor nem tér már magához és restartolnom kell. Laikusként is tudom már előre, h ez nem jelent semmi jót, de azért megkérdem, h erre van vmi szoftveres orvosság, h megjavuljon a winyó, vagy ennek már ennyi és csak idő kérdése, h behaljon teljesen? :o
Feltettem a Hd Sentinelt, és megnéztem vele a S.m.a.r.t-ot amit ide be is linkelek: [LINK]
Annyit még hozzáfűznék, h a kondicióra egyszer 100at, 98at, 90et ír és van amikor minden zöld pipa rajta.
Szóval, kezdhetek új winyó után nézni? Vagy lehet esetleg csak tápkábel probélma is?
Előre is köszi a válaszokat...

Van 100 szektor, amiről a rendszer még nem döntötte el hogy hibásak-e vagy sem. De ez csak következménye valaminek!
Átnézendők: Sata kábel, tápkábel, tápegység. Bármelyik okozhatja.

#157 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 20:54

Hűha nagy a baj, segítsetek!

500GB-os vinyó, rajta üres elsődleges partíció (32GB), a maradék kiterjesztett, 1 db logikai particióval (~430GB), kb. 180GB hasznos adattal. Mindez egy USB-s külső egységben.

Fölraktam a Powerquest Partitionmagic 8.0-t, mert át akartam variálni a partíciókat. Csak 1db elsődleges partícióra van szükségem (nem számítógépben fog működni a vinyó).

A PQMagicben a kiterjesztett partíciót átméreteztem, amilyen kicsire lehetett, az fennmaradó üres részt kijelöltem új partíciónak. Újraindítás után a PQM dos módban folytatta:
Átméretezte a logikai partíciót, majd nekiállt törölni a fennmaradó üres részt, de ebbe belefagyott 75%-nál. Vártam egy órát, de nem volt mit tenni - nem haladt semerre, reseteltem a gépet.

Ezután újra dos módban indult a gép, és ki is írta a PQM, hogy user abort volt, de itt csúnyán elkúrtam a dolgot, mert nem hagytam, hogy újraindítsa a batch feladatait, hanem beindítottam az XP-t.

Ezután a lemezt nem látta egyáltalán az XP, így újraindítottam azt is (áram kihúz-bedug).
Most megvan az elsődleges partícióm, és megjelenik a logikai betűjele is, de nem lehet megnyitni (TC: nincs ilyen meghajtó). Mérete változatlan a Windows lemezkezelő szerint (~430GB).

Hogyan lehetne újraéleszteni? Pls. segítsetek...  :omg:  :respect:
DIY

Találtam négy log fájlt a windows\temp könyvtárában, ezekből talán ki lehet hámozni valamit:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2008. 06. 17. 21:13 -kor

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#158 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 21:14

2

Csatolt fájl:

"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#159 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 21:15

3

Csatolt fájl:

#160 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 17. 21:15

4

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Do-It-Yourself 2008. 06. 17. 21:16 -kor

Téma megosztása:

• (173 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.