Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:34
Ez utóbbi esetén egy vagy több TV csatornát jelöl ki a szolgáltató a VoD offline letöltésre. Ilyenkor kvázi egy rendelési sornak megfelelően sorakoznak a letöltendő filmek és ha az STB látja hogy épp az következik, amiről neki rendelése van akkor azt rögzíti a merevlemezre, ha más tartalom akkor figyelmen kívül hagyja és vár a sorára. Az hogy mennyit kell várni a film letöltődéséig elég változó, ha mondjuk megrendelsz egy olyan filmet amit előtted már valaki mondjuk fél napja megrendelt és e miatt épp nem sokkal indul el "sugárzása", akkor nem kell sokat várni, mert nem egyénileg megy a letöltés, hisz ugyanúgy broadcastolva van mint bármelyik TV adó. De ha nincs az adott film a várakozási sorban és a sor is hosszú akkor akár nagyon sokat is várni kell. Az a szolgáltatón múlik hány TV adónyi helyet állít be a VoD kiszolgálására. Értelemszerűen minél több a hely, annál hamarabb megtörténhet egy rendelt anyag letöltődése...
Ez a Push VoD az 5-6 évvel ezelőtti Europeonline-os régi szépidőkre emlékeztet. Előfizetője voltam egy Push VoD-hez hasonló szolgáltatásnak, igaz ott számítógép kellett, meg egy DVB-S kártya. Nemcsak videókat lehetett offline "lesugároztatni" műholdon, hanem mindenfélét. Volt egy választék a szolgáltató szerverén és volt olyan lehetőség, hogy én jelöltem ki egy file-t a neten (http vagy ftp), s utánna az letöltődött a szolgáltatóm szerverére a háttérben, miközben én kikapcsoltam a gépet és el is mehettem otthonról. Ha már ott volt az anyag akkor kértem egy műholdas lesugárzást és kaptam egy időpontot meg egy kulcsot. Az időpont a lesugárzás kezdete volt, a kulcs, pedig a kódolt anyag dekriptálásához kellett. A lesugárzás min. 2 megabittel ment, de ha több file is volt, akkor előfordult, hogy párhuzamosan 8 megbittel jöttek a megrendelt file-ok. A felhasználók szabadon megoszthatták egymással a lesugárzási időpontokat és a kulcsokat, így pl. ha magamnak sugároztattam le valamit, ami a havert is érdekelte, akkor csak elküldtem neki a kulcsokat és a hozzá tartozó időpontokat. Nem nagyon volt kényelmes rendszer (főleg, ha éjjel három óra körülire kaptam az időpontot), viszont roppant hatékony volt. Akkor még ritka volt és méregdrága a szélessávú net, nekem is csak 33,6-os analóg betárcsázós net volt, ami letöltésre alkalmatlan volt.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 27. 18:50 -kor