HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában II. Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:49

Idézet: shabba - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 15:34

A Push VoD egy offline letöltési mód, a PVR merevlemezére offline töltődik le a tartalom, nincs realtime streaming. Az offline letöltés többféle forrásból is történhet. Mivel kétirányú internetkapcsolat alapfeltétel a VoD szolgáltatáshoz, hisz valamin meg kell rendelni a VoD tartamat, az offline letöltés történhet akár az STB-hez csatlakoztatott netkapcsolaton is, ami jöhet akár harmadik féltől is. De lehet olyan is hogy a netkapcsolatot csak a VoD szerverre történő rendelési komminkációra használja az STB, így az akár lehet egy betárcsázós, kis sávszélességű kapcsolat, a letöltés pedig műhódas adatfolyamból érkezik.

Ez utóbbi esetén egy vagy több TV csatornát jelöl ki a szolgáltató a VoD offline letöltésre. Ilyenkor kvázi egy rendelési sornak megfelelően sorakoznak a letöltendő filmek és ha az STB látja hogy épp az következik, amiről neki rendelése van akkor azt rögzíti a merevlemezre, ha más tartalom akkor figyelmen kívül hagyja és vár a sorára. Az hogy mennyit kell várni a film letöltődéséig elég változó, ha mondjuk megrendelsz egy olyan filmet amit előtted már valaki mondjuk fél napja megrendelt és e miatt épp nem sokkal indul el "sugárzása", akkor nem kell sokat várni, mert nem egyénileg megy a letöltés, hisz ugyanúgy broadcastolva van mint bármelyik TV adó. De ha nincs az adott film a várakozási sorban és a sor is hosszú akkor akár nagyon sokat is várni kell. Az a szolgáltatón múlik hány TV adónyi helyet állít be a VoD kiszolgálására. Értelemszerűen minél több a hely, annál hamarabb megtörténhet egy rendelt anyag letöltődése...

Ez a Push VoD az 5-6 évvel ezelőtti Europeonline-os régi szépidőkre emlékeztet. Előfizetője voltam egy Push VoD-hez hasonló szolgáltatásnak, igaz ott számítógép kellett, meg egy DVB-S kártya. Nemcsak videókat lehetett offline "lesugároztatni" műholdon, hanem mindenfélét. Volt egy választék a szolgáltató szerverén és volt olyan lehetőség, hogy én jelöltem ki egy file-t a neten (http vagy ftp), s utánna az letöltődött a szolgáltatóm szerverére a háttérben, miközben én kikapcsoltam a gépet és el is mehettem otthonról. Ha már ott volt az anyag akkor kértem egy műholdas lesugárzást és kaptam egy időpontot meg egy kulcsot. Az időpont a lesugárzás kezdete volt, a kulcs, pedig a kódolt anyag dekriptálásához kellett. A lesugárzás min. 2 megabittel ment, de ha több file is volt, akkor előfordult, hogy párhuzamosan 8 megbittel jöttek a megrendelt file-ok. A felhasználók szabadon megoszthatták egymással a lesugárzási időpontokat és a kulcsokat, így pl. ha magamnak sugároztattam le valamit, ami a havert is érdekelte, akkor csak elküldtem neki a kulcsokat és a hozzá tartozó időpontokat. Nem nagyon volt kényelmes rendszer (főleg, ha éjjel három óra körülire kaptam az időpontot), viszont roppant hatékony volt. Akkor még ritka volt és méregdrága a szélessávú net, nekem is csak 33,6-os analóg betárcsázós net volt, ami letöltésre alkalmatlan volt.

Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2008. 05. 27. 18:50 -kor

#662 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:16

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. máj. 26., hétfő - 10:33

Az hibat jelez. Amugy ha olvastad volna a forumot, melott chatelsz az ugyfelszolgalattal, akkor tudnad, hogy ez szoftverhiba, tobbszor leirtuk mar, hogy adott ido utan rendszeresen elojon es csatornatol teljesen fuggetlen. A felvetel kb. negyed oraval kesobb kezdodik meg a beallitottnal es hibaval all le, azt jelzi a piros felkialtojeles ikon, amelyik felvetel mellett olyan van, az valszeg elszarodott. A fejallomason semmit sem tudnak ezzel kezdeni, mert koze sincs hozza.
En tortenetesen meg nem jeleztem ezt a hibat a UPC-nek, gondoltam azert ok is tesztelik a sajat szarjukat, nyilvan mar rajottek es keszul a Philipsnel a javitott szoftver. Legalabbis ezt remelem.

Krinyo

Annyit tudok mondani, hogy az illetékes az UPC-nél reprodukálta a hibát a saját dobozán...

#663 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:26

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 21:16

Annyit tudok mondani, hogy az illetékes az UPC-nél reprodukálta a hibát a saját dobozán...

Ez oromhir, akkor talan lesz ra megoldas is elobb-utobb.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#664 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 06:16

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:33

Auto a beállítás.

Nem próbáltad még, hogy 720p-n, vagy 1080i-n, hogy ott váltogat-e? Ha lesz időd, meg kedved, nézd már meg.

#665 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 07:36

Idézet: Pille - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 6:16

Nem próbáltad még, hogy 720p-n, vagy 1080i-n, hogy ott váltogat-e? Ha lesz időd, meg kedved, nézd már meg.

Nem probáltam még, majd megnézem.

#666 Felhasználó inaktív   nymus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:09

Üdv, Győrben mire érdemes ma előfizetni??
HDTV-t vettem.
Kösz, Nymus

#667 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:33

Ugyanarra amire tegnap. Hulye kerdesre hulye valasz... :rolleyes:

#668 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 12:33

Idézet: nymus - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:09

HDTV-t vettem.
Kösz, Nymus

:respect:

#669 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:00

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:30

Nem, ezt a box csinálja így. Scarton pedig jelzi is a tv-nek hogy most kapcsoljon el arról az inputról...

Be van állítva a UPC-s távirányítón a tévéd kódja? Ha az alapbeállítás nem egyezik meg a tévéd rendszerével, alapból nem megy. Normális esetben ilyenkor a tévé átvált az AV/RGB/HDMI bemenetről a sima (általában analóg) csatornákra, miközben a box lekapcsolja a HDMI-t, és talán a tévé felé vezető analóg jeleit (AV/RGB) is.

#670 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:08

Idézet: elmerfudd - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:33

Auto a beállítás.

Na, látod, ilyen nem minden tévén van. HDMI-seken nagyobb eséllyel, régebbi Scartosokon nem nagyon (főleg mert normális esetben a Scart egy vezetékén jelzi a forrás).

Nálam egyelőre CRT (100Hz) + Scart/RGB játszik, és nem kicsit idegesítő, hogy most már 3 csatornán kell a tévé távirányítójával váltogatni a 16:9 és a 4:3 között. A 3 HD-s csatornára gondolok. Arra a felvetésre, hogy mit akarok én egy ilyen konfigon a HD-s adásoktól: anamorf módban küldi át a box Scarton, és összehúzott képpel élesebb CRT-n is, mint az SD változat. Éppen erre találták ki az anamorf módot, amit pl. több német adó rendszeresen alkalmaz filmeknél. (Ezeknél át is vált a tévé, ha a boxról jön a jel, szóval a box ezeknél jelzi, hogy 16:9-es, meg a letterbox beállítás is működik -- csak a HD-seknél felejtették el beleírni a FW-be.)

#671 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:16

Idézet: nymus - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 12:09

HDTV-t vettem.
Kösz, Nymus

az elmult egy hetet leszamitva evente 1x postoltam forumokba, tehat engem ez meg nem faraszt.

tenyleg dilemma ez meg, amikor az osszes HD szolgaltatas seggen meg ott a tojashej. Nem mindegy, hogy egy dinamikusan fejlodo latszatra draga de jo ertek aranyu cuccba invesztalsz vagy a valtozatlan upc nihilt valasztod zone:club-bal.

sztem nezd vegig ezt: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...20#entry5546942 a forumot, mert meg nem hosszu. latni fogsz egy kezdeti kerdojelbol kitisztulo gorbet a hozzaszolasokban. ha megnezed Krinyo fotoit, akkor egy kis intuicioval meg onismerettel (nezel zone:club-ot?) osszerakod a teljes kepet.

amugy csinalhatnank egy demo videot a cucc hasznalata kozben, hogy lehessen erezni hogy reagal a UI. ha kell en felveszek ket percet a UPC-bol.

Szerkesztette: zgobolos 2008. 05. 28. 13:18 -kor

"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#672 Felhasználó inaktív   zgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:20

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 13:00

...
Normális esetben ilyenkor a tévé átvált az AV/RGB/HDMI bemenetről a sima (általában analóg) csatornákra, miközben a box lekapcsolja a HDMI-t, és talán a tévé felé vezető analóg jeleit (AV/RGB) is.

na ez fos. akkor inkabb ne legyen. szerintem. hangerot allitanal, de nem nezheted kozben a kepet? pfff
"He's come to tell you what's right and wrong
Sexual Harassment Panda!"

#673 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:40

Sziasztok!
Idén márciusban kötöttünk két éves hűségszerződést családi csomag bővítésre + HBO-ra. Van még telefonunk és internetünk is.
Tegnap telefonáltak, hogy mivel megszűnik az analóg és az HBO szolgáltatás, nekünk muszáj új szerződést kötni a digitálra, annak ellenére, hogy három hónapja ők kerestek meg minket és köttettek velünk módosítást és hűségnyilatkozatot.
Ha nem kérem a digitális adást, akkor mi lesz július 1-től? Megszűnnek a mostani csatornáim és HBO-m, tehát lényegében nem lesz semmilyen nézhető csatornám? Tehát a hűségszerződés lényegében csak engem kötelez, őket nem?
Nekem amúgy nem lenne szükségem a digitális szolgáltatásra, mert hagyományos CRT tévém van, ami három éves, tökéletesen működik, ezért még nem akarom lecserélni.
Köszi a választ!

#674 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 13:45

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:20

na ez fos. akkor inkabb ne legyen. szerintem. hangerot allitanal, de nem nezheted kozben a kepet? pfff

Ezt nem ertem...

#675 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:03

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:00

Be van állítva a UPC-s távirányítón a tévéd kódja? Ha az alapbeállítás nem egyezik meg a tévéd rendszerével, alapból nem megy. Normális esetben ilyenkor a tévé átvált az AV/RGB/HDMI bemenetről a sima (általában analóg) csatornákra, miközben a box lekapcsolja a HDMI-t, és talán a tévé felé vezető analóg jeleit (AV/RGB) is.

A CRT-m valoban atvaltott, de nem a taviranyito jelere, hanem arra hogy a box kiadta neki scarton az erre vonatkozo jelet. Hdmi-n ez nem tortenik meg. Mellesleg be van allitva a tv-m kodja, vezerli is nagyjabol, kiveve a volumet :)

#676 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:04

Idézet: Pacal - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 13:40

Sziasztok!
Idén márciusban kötöttünk két éves hűségszerződést családi csomag bővítésre + HBO-ra. Van még telefonunk és internetünk is.
Tegnap telefonáltak, hogy mivel megszűnik az analóg és az HBO szolgáltatás, nekünk muszáj új szerződést kötni a digitálra, annak ellenére, hogy három hónapja ők kerestek meg minket és köttettek velünk módosítást és hűségnyilatkozatot.
Ha nem kérem a digitális adást, akkor mi lesz július 1-től? Megszűnnek a mostani csatornáim és HBO-m, tehát lényegében nem lesz semmilyen nézhető csatornám? Tehát a hűségszerződés lényegében csak engem kötelez, őket nem?
Nekem amúgy nem lenne szükségem a digitális szolgáltatásra, mert hagyományos CRT tévém van, ami három éves, tökéletesen működik, ezért még nem akarom lecserélni.
Köszi a választ!

Nem muszáj lecserélni a CRT tévét, azon is látható a minőségjavulás.
A többi szolgáltatás sem elhanyagolható, ami most nincs(epg,memo,stb)
Az ÁSZF-ben benne szokott lenni, hogy a szolgáltató bármikor felmondhatja a szerződést kis millió ok miatt.
Pár csatorna kikerül az analogból, de a nagyrésze megmarad.

#677 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:28

Pacal.
Olvass hátulról kb. márciustól.  Tömören kb. igen.  Vszínűleg felmondatja jogilag, mindenesetre megtette mindenkivel.  Pesten marad az HBO-n kívüli analóg lassan szűkülő csatornaválasztékkal még sokáig.  HBO csak digi lesz.  Vidéken afaik mindenképpen digi kell,  mert az analógot leállítják.

#678 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:35

Idézet: zgobolos - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 14:20

Mi van? Mit nem nézhetsz mikor? Én sem értem. :think:

#679 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:41

Idézet: couguar - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 15:03

A CRT-m valoban atvaltott, de nem a taviranyito jelere, hanem arra hogy a box kiadta neki scarton az erre vonatkozo jelet. Hdmi-n ez nem tortenik meg. Mellesleg be van allitva a tv-m kodja, vezerli is nagyjabol, kiveve a volumet :)

Akkor nem az igazán jó kód van beállítva. (A használati utasításban fel van sorolva egy csomó márka jópár kódja.) Ahogy váltogatod "tévé módban" a csatornákat, a tévének azokra kellene kapcsolnia - függetlenül attól, hogy a "tévé mód" aktiválásakor történt-e átkapcsolás vagy sem...

#680 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 14:43

Idézet: dezz - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 15:41

Akkor nem az igazán jó kód van beállítva. (A használati utasításban fel van sorolva egy csomó márka jópár kódja.) Ahogy váltogatod "tévé módban" a csatornákat, a tévének azokra kellene kapcsolnia - függetlenül attól, hogy a "tévé mód" aktiválásakor történt-e átkapcsolás vagy sem...

Termeszetesen ha utana valtogatom a csatornakat, akkor atkapcsol a tv a tunerre. De ha csak a tv gombot nyomom be, ugy hogy azt erzekeli az stb, akkor egyszeruen elveszi a jelet a tv-tol, es megjelenik ures kep. A jopar marka mellesleg nem tartalmazza az en tv-met, az automatikus keresessel jutottam el hozza.

Téma megosztása:

• (170 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.