Idézet: debaj - Dátum: 2009. szept. 9., szerda - 23:55
És az ilyenekkel mi a helyzet? Daihelyon töri a lábukat, vagy majd megveri őket az Istenke?
KÉP
(a mai "fogás". 38 perc, 38 tahó.)
Most erre mit mondjak? Meg akarod érteni vagy sem, amit írok? Mert ugye a gyalog/kerékpáros az szent tehén, neki mindent szabad, én meg csak nézek, mint az a bizonyos borjú. Persze rohadt köcsög autós, de már leírtam egyszer, hogy a magyar utakon mindenki sáros, nincs olyan résztvevője a magyar közlekedésnek, akinek nem kéne a saját "házatáján" rendet rakni. Az ilyen akciók meg engem, mint szabálykövető egyént, kegyetlenül felbosszantanak, mert ennyi erővel én is csinálhatnék akciókat, aztán meglátjuk kinek jön ki jobban a mérlege.
Csak egy példa (a sok közül): késő este, fáradtan megyek haza, kereszteződés, ahol a kutya sem jár működik a lámpa, mire odaérek akkor vált pirosra, megállok. Jön egy gyalogos csapat, és a legnagyobb lelki nyugalommal megy át a piroson, pont akkor mikor nekem zöldre vált. Megvárom hogy elmenjenek, se duda, semmi idegeskedés, csak érjek haza. Mikor elmennek a kocsi előtt már sárgára is vált, én maradok a lámpánál és várok. Aztán egyszer csak még egy gyalogos csapat, akik megint csak ráérősek, naná ők is piroson, naná akkor mikor nekem vált a lámpa, és mikor elmásznak a kocsi előtt akkor nekem már sárga. Na itt azért bedurrant az agyam és átmentem. Tudom, rohadt szemét gyilkos köcsög vagyok, rendben, de akkor azzal a két gyalogos csapattal mit is lehetett volna csinálni?
És ez csak egy, amivel nap, mint nap találkozni.
Mint írtam, félreértés ne essék, nem az autósokat védem, nem kell őket, hanem azt tessék már végre felfogni, hogy a magyar közlekedési morál 0 (vagy mínuszban van), MINDEN résztvevő részéről.
A kerékpárost sem azért nem szeretem, mert előre megy a sorban, hanem mert nincs biztosítása, és ha miatta történik valami, akkor 1. eleve ha nincs tanú vagy jó ügyvéd, teljesen mindegy ki volt a szabálytalan, akkor is rohadt köcsög autós 2. ha még hivatalosan is elismert a kerékpáros felellősége, akkor is cseszhetem, mert biztosítása nincs, amire lehetne bármit is terheleni.
Lehet nyugati példákat hozni, de ott ha egy rendőr megbüntet egy gyalogost vagy kerékpárost, akkor ott tudják, hogy miért kapta a büntetést és elfogadja. Itt meg amikor néha van egy-egy ilyen akció, akkor még a gyalogosnak áll feljebb, hogy miért őt büntetik, hisz ő át tud szliszolni két szatyorral a kezében a 6 sávos úton...
Egy milliárd légy is tévedhet.
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."