Call of Copy: Ghosts leánykori nevén Modern Warfare 2.1
Igazság szerint azt sem tudom, hogy hol kezdjem, mert sok pozitív dolgot nem tudok róla elmondani.
Kezdjük talán a sztorival. Egy Föderáció nevezetű, latin ajkú szuperhatalom megtámadja a Amerikát, a saját űrbéli szuperfegyverével elpusztítva a nagyvárosokat. A jenkik ellenállnak, nem tudják őket teljesen megszállni. Erődökbe tömörülve vívják szabadság harcukat. Ez már alapjában véve vérszegény, mert az MW2-nél már egyszer ezt a megszállós dolgot eljátszották. Mondjuk azt örömmel vettem, hogy az évtized ellenségétől sikerült megszabadulni és végre nem arabokat, meg kommunista/posztkommunista-ultranacionalista oroszokat kell vagdalni.
A karakterek teljesen jellemtelenek, mind a Ghost csapat, mind a főellenség is teljesen semleges maradt nekem még a legvégén is, pedig azt hinné az ember, hogy az előző részek kedvelt karakterei (Cpt. Price vagy MacTavish például) és zseniális főgonoszai után (-Zakhaev/Makarov), csak jobb lehet. Hát nem. Próbáltak aztán becsempészni egy érzelmi szálat is a sztoriba, hisz ez a Ghost buli, egy családi vállalkozás, ugyanis Elias, a saját apánk a feje ennek a csapatnak, amibe később mi is felvételt nyerünk. Szóval az érzelmi szál kimerül a "büszke vagyok rád apám" és "büszke vagyok rád fiam" monológokban.
Kütyüből itt sem lesz hiány, irányíthatunk helikoptert, tankot (na, mondjuk ez egy rakás szar volt, konkrétan), drónná alakított A-10-est, távirányítós mesterlövész puskát, légelhárító rakéta rendszert és végére hagytam a két legjobbat. Lehetőségünk van átvenni az irányítást hűséges barátunk Riley felett, aki nem más mint egy német juhász. A hátára szerelt akciókamerán keresztül, átharaphatjuk néhány óvatlan ember torkát. A másik nagyágyú az űrbéli csodagép, amivel szintén le kell majd adni néhány lövést.
Aztán egy kicsit a technikai oldalról. Az "új" engine jóvoltából a grafika fellépett az elfogadható szintre, de csakis ultrán. Voltak olyan missziók, ahol az állam leesett a látványtól és voltak olyanok is, ahol egy 2004-es FarCry hugyosra veri. Az effektek sehol sincsenek, még mindig nincs normális füst és tűz effekt. Kedvencem a rakéták kondenzcsíkja. Látszik, hogy 3 különböző részből állnak. Van a közepükön egy vékony rikító fehér csík, ami a rakéta útját jelöli, aztán van egy vastagabb füstsáv és ennek a füstsávnak a két szélére, egy-egy recés sávot illesztettek, ezzel azt az érzetet keltve, hogy gomolyog a füst. Persze mindezt 2D-ben, mert ha az ember belemegy és megnézi középről, akkor olyan vékony mint a papírlap. Persze, ezt így mind 2014 derekán...
A pálya dizájn (talán az egyetlen erőssége ennek a játéknak) teljesen rendben van, a map-ok is rendben vannak. Elég változatosak, hol a víz alatt kell a cápákat kerülgetni, hogy az űrben a törmeléket, stb. A fejlesztők néhol szakítottak a csőmenettel, például a dzsungeles küldetésnél szó szerint eltévedtem, noha nem azért mert olyan bonyolult lett volna, csak simán balra indultam a jobb helyett, de ez ettől függetlenül előrelépés az elődökhöz képest.
Természetesen itt is script tenger van. Ebből adódott némi kellemetlenség, főleg a helységekbe való betörésekkor. Ugyanis elég sokszor fordult elő (főleg az elején, mert később már tanultam a dologból), hogy egy betörendő ajtóhoz elsőként odaérve beálltam szépen az ajtó mellé, mire jött a gépi csapattárs, akinek az a hely volt kiosztva ahol álltam és egyszerűen rám parkolt. Ilyenkor rendszerint beszorultam a háta és a fal közé, ha mázlim volt, akkor valahogy kiszenvedtem magam a csapdából, ha nem, akkor tölthettem vissza az előző mentést. A csapattársak másik idegesítő szokása, hogy lazán kitolnak a fedezékből a golyózáporba.
Bugokkal nem igazán találkoztam, néha a gránát indikátor úgy döntött, hogy nem jelez, ebből fakadóan lett is néhány halálom, bár ez lehet, hogy a virágbolti verziónak köszönhető.
MW2 vs Ghosts: Az MW2 outro megegyezik a ghost egyik nyitó jelenetével, mikor a sérült Logant apja és a testvére a kocsihoz vonszolják. A főellenség a mi oldalunkról kerül ki, hasonló mint Shepard esete. USA megszállása. Az MW2-ben is akadt egy Ghost, tiszta véletlenül ugyanilyen maszkfestéssel.
Alapjában véve, beleesik az elmegy kategóriába, 1x-2x végig lehet vinni egy esős délután alatt (nekem hard fokozaton 4 és fél órámba telt). Fejlődés kevés helyen van jelen, visszafejlődésnek viszont annál több jelét láttam. Ugyan azt mondanám, mint az MW3 esetében: 3500-5000ft-ot még kiadnék érte, de többet nem ér.
Ha pontoznom kéne, akkor 6,5.
Szerkesztette: von_Wolf 2013. 11. 10. 08:52 -kor