Idézet: Locutus - Dátum: 2009. febr. 3., kedd - 20:28
A pelenka témára: Szerintem a pampers kalap szar. Több kategóriát is végigjártunk már, és ami über az tényleg a Libero. Ami még kellemes meglepetés volt, az a Tesco pelenka. Mióta kipróbáltuk egyszer kényszerből, azóta nappalra mindig azt kap, csak éjszakára Liberót. Igy is lehet spórolni, nem is keveset

Vazz, dettó így csináljuk mi is.

Most volt a Tescoban akció, 68 darabos 1.599 Ft volt 3 napig, a Liberot pedig a DM-ben veszem, mert ott a legolcsóbb, főleg, hogy ha van 500 Ft-os kupon vagy 15%-os kedvezménypont.
blalba-nak és Bujdy-nak is írom.:
Egyébként nem a pelenkára "megy el a pénz", az a családi pótlékból bőven kijön/hó, sőt amit nem említettünk még, a törlőkendő, abból is érdemes nagy pack-ot venni, mondjuk mi ilyen hiperdrága Johnson's, meg Niveat nem használunk, a Neogranormonos viszont elég jó, bár az se a legolcsóbb, de általában sima DM-est.
Pelenkából van még a Huggies (ilyet egyszer használtunk, de olyan semmilyen), és Pampersből is van Newborn "1-es" már . Az egészségpénztár egy szolgáltatás, amibe be kell lépni, cégek szokták cafeteriában is adni (carcass)
blabla: most hogy egyelőre még csak szopik, meg merem kockáztatni, hogy semmivel nem költünk többet (költöttünk), viszont a bevétel ugye kevesebb, a másik fél kieső jövedelme miatt (amit a juttatások 100%-osan nem pótolhatnak), így összesen rosszabb a helyzet, előtte azért tudtunk félrerakni pénzt, most ez szinte lehetetlen, illetve ha félrerakásnak számolom az életbiztosítást, akkor az még megy.
Majd mikor most jönnek a szilárd kaják, babapempők, főzicske, akkor többe kerül.
Nálunk házközponti fűtés van, ha akarnám se tudnám szabályozni lefelé, ergó erre nem költünk egy fillérrel se többet, csak amennyit emelkedik a gáz és a közös költség, de ez gyerekfüggetlen.
Viszont olajradiátort és fürdőszobai fűtőt elektromosat használunk, ki is jött egy +10 ezres E.On számla, meg valamivel magasabb átalány. Meg ezeket be is kellett szerezni (10 rugó)
Vízfogyasztáson nem vettem jelentős változást észre, olyan +1,5-2 m3 (1300 Ft)
Ruhákat főleg az elején vettünk, rugikat, body-t, hálózsákot, kiskabátot, stb., matracot, pár játékot, babakocsit is be kell szerezni, plusz autós hordozót, meg még egy olyan 40 ezer Ft-nyi "apróságot"*

. Ezekből szvsz nem feltétlenül kell a legzsírabb, legújabb, mi pl. használt babakocsit vettünk 31 ezerért, ami újan 69, és 1 gyerek használta, kutyabaja.
Az is lényeg, hogy nem kell minden hülyeségre rábeszéltetni magunkat.
Kezdőnek - "parával" együtt - mer ugye kinem ad pénzt a szüléskor - olyan 200 ezer Ft jó ha van azonnal elérhetően. Ebből 1 gyermek esetén 64 ezer Ft megtérül (anyasági támogatás).
Ruhából kaptunk most 1-2 hónapja elég sokat ismerősöktől, barátoktól, gyakorlatilag 1 hónapja semmilyen ruhát nem vettünk. Úgyhogy fontos, ha az ember ápolja a kapcsolatait.
A főzés is egy külön téma, nem árt néha egy segítő anyós (n.szülő, testvér, akárki) e téren, legalábbis az elején.
*hőmérő, hajkefe, fürdetőkád, cumi, mérlegbérlés, légzésfigyelő bérlés (én azon a véleményen vagyok hogy ezeket hülyeség megvenni - nyilván valaki máshogy gondolja), gyógyszertári kiadások: vitamin D, K, popsikenőcs, fürdető (ez olyan 3-4 ezer Ft havonta), textilpelenka 10 db, külön törülköző vagy fürdőköntös a babának, pléd, az elején semmi más nem kell.
Meg az ember kap jópár dolgot ajándékba is szerintem, sőt vannak "induló" ajándékcsomagok is, kórházban, különféle cégektől, bár ezek csak inkább apróságok.
Szerkesztette: Kory 2009. 02. 03. 21:44 -kor