HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen autót érdemes venni? XXIX. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (1191 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 589
  • 590
  • 591
  • 592
  • 593
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen autót érdemes venni? XXIX. és hogyan kell megszerelni? Értékeld a témát: -----

#11801 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:48

Nem tudom 6 milliót használt autóra, eléggé fura. Persze aki sztátuszszimbólumnak veszi az autót azt megértem, hogy nem akar inkább egy kevésbé farokhosszabbítót de újat.

Miért én szenvedjem el a kezdeti értékvesztést? Ezt a passatot 10.1 -ért vette az előző tulaj. Kevesebb, mint 2 év alatt bukott rajta majdnem 5-öt. Akkor meg miről beszélünk?

egyébként meg hogy lehet egy népautó státusszimbólum? Ez csak egy passat, beleszürkül a környezetbe...
Munkahelyem: Best Machinery.
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#11802 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:03

hát mások vagyunk.
eleve nem 10évre tervezek egy autóval, és szerintem elég kevesen vesznek 10 évre autót.
én inkább veszek adott pénzből egy jobb(an felszerelt)/erősebb/"drágább" autót használtan, mint újat több kompromisszummal.
persze ha az adott "álomautómra" lenne pénz újonnan, akkor nem lenne kérdés, hogy használt vagy új.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11803 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:10

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:57

Mert ismered mi van benne, mi volt benne, és mit kapott az az autó. Egy használtautó szét lehet rúgva 10k km-el is. Persze ha 1-2 évre vesz az ember autót akkor ok, úgy tényleg sokat lehet bukni az újjal. De nekem egy autó ennél azért hosszabb távú befektetés. A minimum, hogy 10 évig akarom használni, és akkor nem érdekel, hogy az első fél évben mennyit csökken az értéke. Mert a 6 millás használt 10 évvel később valszeg semmit se fog érni, ha egyáltalán kibír még 10 évet, bár ezeket a kategórás autókat meg se éri fenntartani garanciaidőn túl.

Én csak remélem, hogy 2-3 évnél tovább nem kell megtartanom...
A munkagépek, recycling és biomassza hasznosítási berendezések és targoncák hazája :)

#11804 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:11

Idézet: LML - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:31

Sokan vannak akik az apró karcokat inkább nem csináltatják meg, én nem ilyen vagyok. Ha van rajta egy nagyobb karc, már idegesít, azon gondolkodom hogy lehetne eltüntetni.. :)

Én is ezt csinálom.
Magamnak vettem az autót, nem másnak.

Ha zavar egy karc, megcsináltatom... nem fogok arra előre gondolni, hogy 6-7 év múlva amikor majd eladom, akkor 900ezret fogok érte kapni vagy 850-et.
Hót' nem érdekel. :)
RDaneel_hu

#11805 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:21

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:10

Én csak remélem, hogy 2-3 évnél tovább nem kell megtartanom...

Akkor mégis ki bukik többet? 2-3 év / 6 millió, kicsit durva költség havi 150k, csak arra, hogy van. Persze talán el tudod adni 3 év múlva valamennyiért, ha egyáltalán lesz olyan aki prémiumkategóriás autót vesz 2. kézből. Mert igen a passat azért már szerintem nem éppen beleszürkölő autó, igenis fölötte áll az átlagnak.

Érdekesek vagytok azért "remélem, hogy 2-3 évig nem kell megtartanom" nekem 2-3 év éppen ahhoz elég, hogy elkezdjem megszokni az autót, sőt 2-3 év alatt még az előző tulajdonos örökségét se biztos hogy ki tudom javítani rajta ha használtban gondolkodunk. 10 év az nem is felső határ hanem nagyon alsó. Ha új autót veszel és te kezeled, akkor még jóval tovább is kibírja gond nélkül. Most 15 éves az előző újonnan vett autónk és még megvan, és eszünk ágában sincs eladni mert még semmit nem kellett cserélni rajta fogyó/kopó alkatrészeken kívül, nem rohad persze vagizni már nem jó, de hát arra újkorában sem volt jó. Minden szempontból rosszabbul jártunk volna ha 2-3 évente vettünk volna ilyen "alig használt" autókat. Ha annyira jó az az autó miért adják el 2 évesen?

#11806 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:31

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 18:48

egy 11 éves integra 3 milla? nem normálisak ezek.

Nem bizony. Ráadásul úgy, hogy mindet hülyére hajtották, törték-zúzták, elenyésző mennyiségű embernél kapott tisztességes karbantartást. Innentől kezdve kezd nagyon sok lenni a 3 guriga, hogy kb mégegyet rá kell tenni hogy az előző X tulaj faszságát kijavittasd. És ez ahogy tellik az idő csak rosszabb lesz.
Nem egy árkategória, de pl mikor meghülyültömben gen2 cerkát akartam, egyetlen egy kurva darabot nem lehetett találni ami még emberi állapotban lett volna, tökmindegy volt milyen árban voltak hirdetve. De ugyanez volt a corradokkal, 200sxekkel, swift gtikel, stb.

#11807 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Különbözőek vagyunk, különböző igényekkel. Én 3 év alatt megyek 150k km-t. Akkor lesz benne 210k. Hova tartogassam tovább? De még így se 0 forintot fog érni (hanem legalább 3 milliót, de legyen csak 2)

Hogy miért adták el 2évesen? A passatot például egy 17 milliós tuaregre cserélte a tulaj.
Gazdasági válság rulez :-) Jó ideje olvasom a topicit (min 2-3 éve), de soha nem vettek az itteniek egyszerre ennyi autót.

szerk.: azt írtam, hogy REMÉLEM 2-3 évnél TOVÁBB.
Nem azt, hogy előbb eladnám

szerk. 2: szerintem meg csak egy sima középkat. autó a Passat, mint az Accord meg a 6-os mazda. Mitől lenne prémium?
Pont ez tetszik benne, hogy szolidan elegáns, nem hivalkodó (mint mondjuk egy 5-ős bmw)

Szerkesztette: G-e-r-i 2009. 02. 15. 19:38 -kor

#11808 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:03

hát mások vagyunk.
eleve nem 10évre tervezek egy autóval, és szerintem elég kevesen vesznek 10 évre autót.

a normális, hétköznapi emberek 90%-a?  :think:  :confused:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#11809 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:33

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:21

"Ha annyira jó az az autó miért adják el 2 évesen?"

Mondjuk én a büdös életben nem vennék új autót mert az röhej hogy kilépsz a szalonból és százezrekkel ér kevesebbet azonnal, de én se értem ha valami JÓ, azt minek akarják mindenáron 2-3 évesen utána lecserélni. Pláne ilyen indokkal hogy mert X kilóméter lesz benne. Hát aztán?

#11810 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:35

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:31

Ez is ember és környezetfüggő. Nem lehet általánosítani.

#11811 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:39

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:33

Mondjuk én a büdös életben nem vennék új autót mert az röhej hogy kilépsz a szalonból és százezrekkel ér kevesebbet azonnal, de én se értem ha valami JÓ, azt minek akarják mindenáron 2-3 évesen utána lecserélni. Pláne ilyen indokkal hogy mert X kilóméter lesz benne. Hát aztán?

most mit fantáziálsz, te a büdös életben nem küzdöd magad arra a szintre, h egyébként ezt megengedhessed magadnak...  :Đ  (én sem).
94-ben anyám vett egy új corsát (jobban mondva egy részét, mert részletre lízingelt volt asszem 6 évig). a kötelező szervizen, meg a szimpla koófogyón kívül egy fillért nem kellett még rákölteni.
apám ellenben nyúzott csoda használt autókat, vagy 3-at. mind ráfizetéses fos volt, folyt bele a pénz, szarérhúgyér mentek el...
most akkor melyikük járt jobban? 
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#11812 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:41

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:35

ti általánosítottak... a 10%.  :Đ

#11813 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:44

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:39

most mit fantáziálsz, te a büdös életben nem küzdöd magad arra a szintre, h egyébként ezt megengedhessed magadnak...  :Đ  (én sem).
94-ben anyám vett egy új corsát (jobban mondva egy részét, mert részletre lízingelt volt asszem 6 évig). a kötelező szervizen, meg a szimpla koófogyón kívül egy fillért nem kellett még rákölteni.
apám ellenben nyúzott csoda használt autókat, vagy 3-at. mind ráfizetéses fos volt, folyt bele a pénz, szarérhúgyér mentek el...
most akkor melyikük járt jobban? 

Mindkettő, hogy elköltöztél :D

Amugy, be lehet szopni oda is, vissza is, újjal is, használtal is. A gond az, hogy a csórótábor lentről anyázik hogy kurvaanyád újautós, mer' minekazneked, holott miközehozzá,  fönntről meg a burzsoázia nem hajlandó belátni azt, hogy a 99%uk csak szentimentális okokból ragaszkodik az előfingatlan üléshez.

#11814 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:47

Idézet: G-e-r-i - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:35

Az biztos, hogy legalább az emberek 90%-a eleve nem engedheti meg magának, hogy 2-3 évente 6 millert elszórjon autóra. Szóval innentől elég egyértelmű a helyzet.

#11815 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:50

Idézet: avman - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:31

hasznaltauto.hu-n 123ezer darab hirdetés van.
biztos vagyok benne, hogy nincs minden eladó használtautó ott hirdetve. legyen 150ezer az aktuálisan eladó használt autók száma.
nemtom hogy átlagosan mennyi idő alatt cserél gazdát ez a 150k autó, de legyen 3 hónap, az talán reális.
szóval 1 év alatt 600k használtautó cserél gazdát. (2008 első 3 negyedévében 125k újautót adtak el. jött a válság meg minden, legyen 150k/év az újautó eladás). szóval összesen évente 750k autó talál új gazdára.
5 év alatt 3,75 millió
10 év alatt 7,5 millió.
ne mondd hogy az autótulajok 10%-a generál ekkora mozgást, a többiek meg csak nézik...

hány autó is van magyarországon? akkor 10 év alatt hányszor cserél tulajt egy átlag autó?
de szólj nyugodtan, hogy hol b*sztam el a számítást...

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 15. 19:53 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#11816 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:52

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 20:33

Jah... nekem 9-10 év alatt lesz benne 200k.
Ha nem lesz gáz vagy nem szakad rám valami pénzeszsák akkor marad addig a Bravo.
Kivéve ha f*s szar lesz egy idő után.  :D
RDaneel_hu

#11817 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:56

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:52

Ha nem lesz gáz vagy nem szakad rám valami pénzeszsák akkor marad addig a Bravo.

Nekem meg most van 215k a stift motorjában :D És már 19 éves :D És ha fosszar lesz egy idő után, akkor meg megcsinálom. Úgyhogy marad.

#11818 Felhasználó inaktív   G-e-r-i 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:47

Az biztos, hogy legalább az emberek 90%-a eleve nem engedheti meg magának, hogy 2-3 évente 6 millert elszórjon autóra. Szóval innentől elég egyértelmű a helyzet.

inkább 5, mint 6 mill, és 2-3 év múlva nem 0 lesz az értéke, hanem 3-4 mill.

Tehát a mondatod helyesen:

"Az biztos, hogy legalább az emberek 90%-a eleve nem engedheti meg magának, hogy 2-3 évente 1-2 millert elszórjon autóra. Szóval innentől elég egyértelmű a helyzet."

a 90% sajnos stimmelhet...

#11819 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 15. 19:59

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2009. febr. 15., vasárnap - 19:52

Vagy kevesnek erzed :p , es kell az 1.8 Abarth :drive: . Az elso evben nekem is eleg volt. Aztan vettem egy csipet... egy nyomasszabalyzot... egy csigat... kovidugokat... hajtokarokat... csinaltunk bele egy motort...

hobizoli