Idézet: guga - Dátum: 2015. 12. 17. 08:22
Ha az iskolákat befejezték, akkor jöhetnek, mehetünk.
Egyelőre ez csak elmélet, diózás, a legvalószínűbb, hogy hamarosan én megyek vissza melózni, ha van rá mód szlovákokhoz, ha jó pénz van, akkor szinte bárhova.
Általában az van, hogy sokat diózok, gondolkodok. De, hogy a gyakorlatban ebből mi valósul meg, s menet közben megint min diózok, az két külön dolog.
Most is éppen csinálok valamit, mindig valamin ügyködöm, nem szoktam tétlenül üldögélni. Na ez a része a gyakorlatban megvalósuló dolgok.
Mikor írtam, hogy megyek a szlovákokhoz, ugyanez a dörgicse volt. Hülye vagy hozzá, 3 nap múlva hazajössz, anyád, stb, nem értesz hozzá, ostoba vagy.
Sablonszöveg, már megszoktam a károgást, az igényt nem értem, hogy miért van rá + mindig ugyanaz megy, soha nem más

Egyébként külföldre kiköltözni nem annyira bonyolult.
Nagyobbik fiam 20 éves, nem is kell feltétlenül velünk jönnie, már most melózik.
A kisebbik miért ne tanulhatna tovább külföldön?
Miért ne találnék 1 napon belül állást magamnak? Rengeteg ügynökség van, sok ingyenes képzés cégeken belül, ahhoz csak nyelvet kell tanulni. A német nyelvtől sajnos fázok.
Egy biztos, itt Nógrádban nincs munka, ha van az 100 küvecs körül. Mindenképpen megéri kitelepülni úgy, hogy a kecót megtartjuk.
Már a nejemnek is szimpi a kinti élet, volt kint nálam a gyerkőcökkel, volt a melóhelyemen. Azt mondta ennyi pénzért bármikor bevállalja a gyári melót.
De ezernyi más meló van, s ma már nem kitétel, hogy életed végéig egy helyen dolgozzál. Szlovákiában maradhattam volna sofőrnek, szállítás Magyarországra furgonnal vagy targoncásnak, mert 4 évet targoncáztam papír nélkül. Erre azt mondták, hogy lehetséges, ha a képzést azonnal elkezdem.
Hja, de a fizu 3-4 euro óránként

eccómintcáz, baromi sok lehetőség van, de nem itthon

Ennél még szlovákia is jobb a 3-4 jurós órabérrel, de ennyi pénzért meg nem megyek ki. Ha már ki kell mennem, akkor fizessenek meg a távollétért.
Eddig még mindig Ausztria a legjobb megoldás pénzügyileg, de oda kell a német.
Na majd lesz valahogy, egyelőre levelezgetek, jelentkezek helyekre.
Meg mert gyula vagy