HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Torvalds: a Linux nem olyan, mint ahogyan elképzeltem Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 25. 21:13

ha3ua
sőt:
Isaac Asimov, vagyis .
Kép

#262 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 25. 22:01

:tv:

#263 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 11:12

@tomtyi: "a '90es évek közepén pont a win95 volt. akkor most azon kérjem számon, hogy miért nincs benne UAC, AERO, maleware eltávolító, homokozó meg tűzfal?"
---
Jogos, ezek nem voltak részei a win95-nek. De kellettek egy desktop oprendszerbe (a winnt lényegesen biztonságosabb volt elég sok tekintetben, kezdve az ntfs-sel). ? Volt olyan oprendszer akkor ami kinézetre AERO szintű volt? Kellett malware amikor még a sztenderd bootrekordban fészkelő vírusok korát éltük? Hovatovább (UAC-ot / tűzfalleszámítva) voltak ilyenek akkor a linuxban? Mielőtt válaszolnál gondold végig, hogy egy linux disztró rengeteg plusz programot tartalmaz(ott) amik úgymond nem része az oprendszernek, tehát csupasz/csupasz a megfelelő összahasonlítás...

#264 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 26. 17:00

@Nyulpapa:
a '90-es évek közepe csak azért lett megemlítve, mert sokszor olyan kényelmetlenségeit említetted negatívumként, amely kényelmetlenségek már rég túlhaladottak.
a plusz programokon kívül (bár eleve mit veszünk plusznak: a NAT az? vagy az iptables? vagy a hálózatkezelés?) alapból volt csomagszűrés, külön júzer fiókok, jogosultságkezelés: ez azért nem kevés. ezt nem lett volna lehetetlen a window$on is megoldani, de könnyebb(?), egyszerűbb(?) vagy inkább csábítóbb volt a "felhasználói élmény" fokozásának irányába menni. ez van.
de valóban felesleges a vita. én ezt használom, te azt. Kép

#265 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 09:34

@Nyulpapa:
sőt, igazából ha belegondolsz, amikor a dos és a win megjelent, ugye, már rég volt modell, amit lehetett volna másolni jogosultságkezelés stb. téren. mert attól, hogy nem volt net, a - a maiakhoz képest egyszerűbb - vírusok, rootkit, bármi azért már terjedhettek a la floppy, stb Unixon is. tehát megvolt a minta, megvolt a fertőződés lehetősége, csak tenni kellett volna valamit ellene. ha alapból hasonló a megközelítés, mint így 25 év után, akkor a "felhasználói élmény" kialakulása, léte sem szenved akkora csorbát, amekkorát most a hirtelen szigorítással. a link programozók nem írnak tonnaszámra csak rg-módban futó programokat, a felhasználók hozzászoknak, hogy júzer-módban használják a gépet, még a dos időkben, a net elterjedése előtt. de B.G.-nek már akkor is csak azzal volt baja, hogy miért "lopják" a szoftvereit, esetleg olyanokat, amihez a tulajdonjog megszerzésén és a licenc-díj beszedésén túl nem sok köze volt.

#266 Felhasználó inaktív   schsf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 27. 13:18

@tomtyi: A probléma az, hogy Bill fiú mindent másoktól szerzett, amit tovább adott haszonnal harmadik félnek (IBM) stb., ezért ne is kérd számon, mit miért nem csinált. Lássuk be végre, hogy Bill nem programozó, hanem zseniális üzletember. Erről jut eszembe, hogy a "Nagy Kék" (IBM) nemrégen megtiltotta az MS-Office használatát. Jó sokáig tartott mig rájött, hogy Bill fiú megvezette. Az MS-Office magyar származású programozója már régebben otthagyta.

#267 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 13:42

Idézet: schsf - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 14:18

... Lássuk be végre, hogy Bill nem programozó, hanem zseniális üzletember. ...

:offtopic: Igen, de milyen jól hangzik, hogy "ebből az operációs rendszerből, amit ön meg akar vásárolni, már 50 milliót eladtak!"...  :Đ Nekem ezt mondták már boltban.

Ha megnézem a szilícium-völgy csatáit ábrázoló doksifilmeket (van pár darab), s ha igaz amiket ott állítanak, akkor valóban, az MS-t nem a technológia, hanem az üzleti stratégia vitte oda, ahol van. A szép az egészben az, hogy ettől még egyáltalán nem lesz "jobb" a rendszerük, csak a cégnek lesz sok pénze. Az meg minket nem is tudom, érdekel-e... :)

A linux ma már van annyira fejlett, hogy komoly riválisává váljon a windows-nak mind asztali, mind szerver-szférában. És szabad szoftver.  :up:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#268 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 14:54

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 14:42

:offtopic: Igen, de milyen jól hangzik, hogy "ebből az operációs rendszerből, amit ön meg akar vásárolni, már 50 milliót eladtak!"...  :Đ Nekem ezt mondták már boltban.

:offtopic: Hazudtak talán? És lett végül üzlet?  ;)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#269 Felhasználó inaktív   Chronos.hun 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 15:17

Marketing. Elég súlyos dolog azért hogy ennyire manipulálni lehet a népet. Az XP telepítő slájdsójához mit szólsz? Szerinted az is rendben van? Nekem hányingerem támadt már akkor amikor még ws rajongó voltam. Már akkor útáltam az m$-t..

#270 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 16:41

Ha már OSX is szóba került talán nem akkora off az apple termékek.
Szóval annó amikor winem volt, otthoni és munkahelyi gépemen és szenvedés volt a rohadék itunest használni. Rádugtam az ipodom, oszt vagy felismerte vagy nem, fel kellett hozzá telepíteni a fél világot, böngészőt elcseszte (onnantól minden a k quicktime-val játszódott le, de opció nem volt hogy nem akarom), ha utólag leszedtem a quick-time-ot, akkor meg az itunes nem ment, pedig nem abban akartam lejátszani. Nameg apple service-okat kilőni, elindítani, néha ment néha nem.
Na de ha elindult, akkor sem volt benne köszönet, abszólút vacak logikájú ócska program.
Aztán asszony el is kérte ipodot, és az ő winjére kerestem valami kicsi ingyenes programot ami nagyjából működött is.

Ez azért jutott eszembe, mert ma megint kellett számokat cserélni rajta, gondoltam kipróbálom a linuxomon, mi lesz ha bedugom. Természetesen símán felismerte felmountolta magától, bar-on kis ipod ikon kutyafasza. Valami hipo programot elindítottam, és tökegyszerűen átmásoltam rá a zenéket. Hát egyrészt nem volt a win alatti hol felismeri hol nem (melóhelyen is szarakodott nemcsak otthon), másrészt az itunes helyett tudnak mások programot is írni :)

Erre írta a nyúl hogy nem felhasználóbarát és hekkelni kell, hát az pont a win volt ebben az esetben.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#271 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 16:42

Idézet: Chronos.hun - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 16:17

Marketing. Elég súlyos dolog azért hogy ennyire manipulálni lehet a népet. Az XP telepítő slájdsójához mit szólsz? Szerinted az is rendben van? Nekem hányingerem támadt már akkor amikor még ws rajongó voltam. Már akkor útáltam az m$-t..<br />

Az ilyeneken mindig jókat röhögök. De a korábbi winek még durvábbak voltak :D

#272 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 17:20

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 17:41

Ha már OSX is szóba került talán nem akkora off az apple termékek.
Szóval annó amikor winem volt, otthoni és munkahelyi gépemen és szenvedés volt a rohadék itunest használni. Rádugtam az ipodom, oszt vagy felismerte vagy nem, fel kellett hozzá telepíteni a fél világot, böngészőt elcseszte (onnantól minden a k quicktime-val játszódott le, de opció nem volt hogy nem akarom), ha utólag leszedtem a quick-time-ot, akkor meg az itunes nem ment, pedig nem abban akartam lejátszani. Nameg apple service-okat kilőni, elindítani, néha ment néha nem.
Na de ha elindult, akkor sem volt benne köszönet, abszólút vacak logikájú ócska program.
Aztán asszony el is kérte ipodot, és az ő winjére kerestem valami kicsi ingyenes programot ami nagyjából működött is.

Ez azért jutott eszembe, mert ma megint kellett számokat cserélni rajta, gondoltam kipróbálom a linuxomon, mi lesz ha bedugom. Természetesen símán felismerte felmountolta magától, bar-on kis ipod ikon kutyafasza. Valami hipo programot elindítottam, és tökegyszerűen átmásoltam rá a zenéket. Hát egyrészt nem volt a win alatti hol felismeri hol nem (melóhelyen is szarakodott nemcsak otthon), másrészt az itunes helyett tudnak mások programot is írni :)

Erre írta a nyúl hogy nem felhasználóbarát és hekkelni kell, hát az pont a win volt ebben az esetben.

Az, hogy az iTunes (platformfüggetlenül) régóta állanó helyet bérel a WSE (worst software ever) dobogós helyein, milyen mértékben releváns, és kell hogy változtasson a windows megítélésén egy linux kernel topicban? :)

Szerkesztette: Szabcsi 2009. 09. 27. 17:26 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#273 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 17:41

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 18:20

Az, hogy az iTunes (platformfüggetlenül) régóta állanó helyet bérel a WSE (worst software ever) dobogós helyein, milyen mértékben releváns, és kell hogy változtasson a windows megítélésén egy linux kernel topicban? :)

Részben igazad van, de kb annyira releváns mint ahogy a windowsról van folyamatosan szó valamint hogy 15 éve egy linux nem tetszett valami srácnak.

#274 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 17:59

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 18:41

Részben igazad van, de kb annyira releváns mint ahogy a windowsról van folyamatosan szó valamint hogy 15 éve egy linux nem tetszett valami srácnak.

Nézd, szerintem ebben a topicban pont ezekre az "erősen szakmai jellegű" megnyilvánulásokra nem érdemes erőforrást pazarolni, mert számomra lassan egy az értelmetlen provokációkra adott izzadtságszagú linux-önigazolás esszégyűjteménnyé válik az egész, érdemi információk, viták nélkül...

#275 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 19:27

hat en probaltam konkreta kerdesekre igen konkret es erdemi valaszt adni. de mintha a vitapartnert ez nem hatotta meg..

Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. szept. 25., péntek - 17:07

egy (kis túlzással) párszáz példát tudnék mondani ami kicsit több mint négy utas node-okból épül...
csak azt tudnam, hogy ha tudnal, akkor miert nem mutatsz? nyugi, wikipediat en is tudok hasznalni, azt nem erdemes idezni. szoval, lassunk nehany 4 utasnal nagyobb x86-os nodokbol allo hpc clustert! (amugy azok utan, hogy nem nagyon talalsz majd, elgondolkodnal azon, hogy mit is problasz megmutatni? hogy a MS hpc-re nem alkalmas hpc operacios rendszert probal arulni? fura allitas lenne. persze hogy pontosan lassuk, azon allitasod bizonyitasat varjuk meg mindig, hogy a penz miatt raknak hpc-re linuxot, es nem windowst.)

Idézet

Szedd már nekem össze mivel tartozok pontosan...
mond, pelenkat ne csereljek?

a fenti bizonyitando allitasodon kivul kene meg bizonyitani, hogy a piac dontott a linux sorsa felett (szemben a szerverpiaci szamokkal), hpgy komoly professzionalis felhasznalasra linuxot nem hasznalnak (szemben a jopar muszaki-kutatoi felhasznalasi terulettel), es meg kene meg vegre nezned, hogy milyen architekturaju a ma legerosebb szuperszamitogep, hogy lassuk, mi is igaz abbol, hogy a cell-stream-tesla erdektelen.

es persze en tovabbra is kivancsi vagyok, miert kertel "egyetlen egy peldat" arra, hogy van amikor kenyelmesebb a kattingatos felulet helyett a parancssoros, mert ezt meg mindig nem latom.

ha ezeket sikerul abszolvalni, akkor szivesen mutatok a lunix/unix vilagbol olyan peldakat, amiket a win95 kornyeken kacagva tudtak a *xok, a windows meg 10 evig probalt felzarkozni. de csak azutan, mert addig hiteltelen minden megszolalasod. (lasd "tudnek tobb szazat!")
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#276 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 20:30

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 20:27

lassunk nehany 4 utasnal nagyobb x86-os nodokbol allo hpc clustert!

2*8 utas node az má HPC cluster, mer az IBM-es fickóknak egy ilyennel meg windows task managerrel volt pofájuk demózni...  :Đ

#277 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 21:45

bocs, de ez nem 8 utas, hanem 8 magos. (egyebkent meg max 32 utas..) de hol itt a cluster, kerdem en?
(ne kezdjuk mar'n a kalyhatol, hogy mi az a 4 utas.. konyorgom!)
a forum ma:

#278 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 27. 21:57

Idézet: bogdan - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 22:45

bocs, de ez nem 8 utas, hanem 8 magos. (egyebkent meg max 32 utas..) de hol itt a cluster, kerdem en?
(ne kezdjuk mar'n a kalyhatol, hogy mi az a 4 utas.. konyorgom!)

Szerintem meg  8 utas, 8 magos (128 thread) ami a video-n is látszik,  ha esetleg nem látnál a koromtól... :)

#279 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 06:40

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 22:57

Szerintem meg  8 utas, 8 magos (128 thread) ami a video-n is látszik,  ha esetleg nem látnál a koromtól... :)

:offtopic:  :)

Azért mosolygok, mert felesleges és meddő azon vitázni, hogy mennyi út és mag, a linux skálázhatósági képességei ennél fejlettebbek azért. Unixok nagygépes környezetben voltak és vannak is, bár szerintem te érted.

Szerkesztette: Warrior 2009. 09. 28. 06:44 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#280 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 28. 07:31

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. szept. 27., vasárnap - 21:57

igaz, lehet, hogy en vagyok mar oreg es vaksi, de clustert meg igy sem latok! ez itten egy SMP, nem cluster. az is HPC, de ugye nem errol beszeltunk. plane nem beszelhetunk kesz, installalt termekrol, mert ugye a kerdes errol is szolt. (feltetelezve, hogy a windows hpc-t bizonyara atallitjak 8 utasra is, ha majd szukseg lesz ra.)
a forum ma:

Téma megosztása:

• (29 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »