Idézet: Nyulpapa - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 19:06
Debizonyhogy van bennuk.
--- Valóban? Melyikekben is? Melyik <10K HUF "rúterben" van embed linux? Vagy te most a ciszkó IOS-át próbálod annak venni (rohadtul nem az), de nem azok nem is ez a "cost sensitive" kategória...
IOS, hogy a fenebe jon ide az IOS? (Mar azt leszamitva, hogy jol mutatja a cisco, hogy meg a nagyon nem soho kategorias eszkozokben is milyen gusztustalanul lehet ilyesmin sporolni, hogy az ember elsirja magat neha.
Egyebkent meg nem fogok neked egyesevel keresgelni, sokban van (a 10k meg nem tudom honnan jott, az nem a soho, hanem a nagyongagyi kategoria teteje kb). De nezegess mondjuk egy kis openwrt-t
http://oldwiki.openw...OfHardware.html
"Sot, pl bankautomatakban, meroadat relayezo allomasokban, dvd jatekosokban, tvkben, adsl modemekben, kabelmodemekben, es meg ezer mas dologban hemzseg az embedd linux."
--- A legelterjedtebb oprendszer a bankautomatáknál a windows XXX, elfelejtetted megkérdezni hogy milyen gyárban dolgoztam... Egyébként valóban sok mindent éltet linux, DE nem erről volt szó...
A legelterjedtem valoban ez, ezzel egyutt van biza linuxos is, teszek ra hol dolgoztal

Akkor mirol is volt szo tessek mondani?
"Az hogy te ebbol meg csak tvt meg multimedias ezkozt lattal, amiben veletlen nagyobb volt, meg nem jelenti azt, hogy nincs. "
--- Húhú! Ezt említettem csak meg, de légyszíves keress már nekem olyat ami <8 MB flash és linux a magja és mostanság gyártották... (Többek között az ilyen megnyilvánulások miatt kértelek "arc visszavételre", honnan tudod, hogy mit láttam és mit nem?)
Te csak foglalkozz a sajat arcoddal. Meg keresgeljel magadnak (segitek, ha nem 8, hanem 64 akkor sincs koszono viszonyban a giganal kezdodik a legkisebb is allitasoddal).
"Nem egeszen errol beszelunk. Arrol van szo, hogy a kernelen belul pl valamilyen driver illesztesnel tobb lepcso abszrakcio van, hogy kezelhetobb legyen az egesz, az egy adott drivernel okozhat overheadet, mert vegig kell hivni az osszes ilyet, ahelyett hogy direktben menne. En ezt nem tudom nagyon elkepzelni, hogy komoly gond legyen mint mondtam, de mivel nalam lenyegesen hozzaertobb arcok szoktak sirankozni ilyesmi miatt, valami alapja gondolom van, ezert megemlitettem."
--- Roppant jól hangzik. Pontosan mit is értesz több lépcsős absztrakció alatt? Az egymásraépültséget? Hogy egy adott eszköz meghajtásához szükség van más eszközmeghajtók / függvénykönyvtárak behívására? Ez "sajnos" a kernel felépítésének sajátja, ezen kár sirankozni...
Mondjuk. Bar libeket emlegetni kernellel kapcsolatban nem a legjobb szohasznalat, de mondjuk. Illetve inkabb arra, hogy tobb reteg API/ABI van, es idonkent kisse tul van bonyolitva
Es igen, ilyen a felepitese, de a sirankozni azon szoktak, hogy amiatt, hogy konnyebb legyen kezelni, fassetudja miert, nem en csinalom, kicsit tobb ilyen szint van, mint kene, ami noveli az overheadet meg a memory footprintet (egy kb ugyanannyit tudo kernel egyebkent valoban novekszik leforditott meretben).
" Most ezzel mit akartal megcafolni? Mert kb ezt mondom en is. Bar azert az, hogy hogy no a karbantartasi igeny, az sokban mulik azon hogy mit csinal egy adott kod, es hogyan van szervezve. A kernel meg nem ooo, fyi. (Bar olyan nem nagyon van, hogy beforditott modul meg core. A kernelben benne levo driverek, azok benne vannak a kernelfaban, es karban kell oket tartani (nem keverendo azzal, hogy aztan ezek runtime pluggable modulkent lefordithatoak, attol meg resze a kernelnek )"
--- Semmit sem akartam megcáfolni, akár egyet is érthetünk. ÉS ismét itt tartunk... "a kernel meg nem ooo, fyi" -> ki állított ilyet? És miböl gondolod, hogy nem tudom? A többivel meg mit szeretnél mondani, mert nem értem, ne haragudj... Láttál te már forráskód szinten linux kernelt? De most komolyan kérdezem. A válaszod függvényében megosztok majd veled egy - két dolgot a C forrás fájlok felépítésével kapcsolatba (nem, nem kioktató hangnemben).
Nem gondolom, hogy nem tudod, de valamiert ideemlegetted, gondoltam szolok, arra ne indulj el. Es ja, lattam mar, remelem tobbet a budos eletben nem kell ilyesmivel szenvednem