HWSW Informatikai Kerekasztal: Minden ami SSD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Minden ami SSD Értékeld a témát: ***** 4 szavazás

#1581 Felhasználó inaktív   krajcsovszkig 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Facebook tag

Elküldve: 2012. 10. 23. 11:11

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Lenovo Ideapad Y580-as notit és baromi gyors, de néha másodpercekre is elgondolkodik, ami miatt egyedül a vinyót tudom gyanúsítani, ezért arra gondoltam, hogy beledobok mellé egy msatás SSD-t, viszont lenne pár kérdésem, mivel még sosem használtam ilyet.

• szerintetek ez a széria jó? http://www.adata-gro...&cid=3&piid=181
  • hogy érdemesebb használni? Áttegyem rá az oprendszert meg egy-két fontos programot, vagy állítsam be cache-nek?
    Ha azt mondjátok, hogy cache-nek jobb, akkor
    • érdemes 128 gigásat venni, vagy bőven elég a 64-es?
    • hogy lehet elérni, hogy így működjön? Mi szükséges hozzá?

Köszi a segítséget! Kép

Lenovo IdeaPad Y580 Core i7 3610QM, 8GB DDR3-1600MHz, GeForce GTX660M 2GB, 750GB HDD, Windows 7 Professional x64

#1582 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 23. 11:54

Üzenet megtekintéseIdézet: krajcsovszkig - Dátum: 2012. 10. 23. 12:11

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Lenovo Ideapad Y580-as notit és baromi gyors, de néha másodpercekre is elgondolkodik, ami miatt egyedül a vinyót tudom gyanúsítani, ezért arra gondoltam, hogy beledobok mellé egy msatás SSD-t, viszont lenne pár kérdésem, mivel még sosem használtam ilyet.

• szerintetek ez a széria jó? http://www.adata-gro...&cid=3&piid=181
  • hogy érdemesebb használni? Áttegyem rá az oprendszert meg egy-két fontos programot, vagy állítsam be cache-nek?
    Ha azt mondjátok, hogy cache-nek jobb, akkor
    • érdemes 128 gigásat venni, vagy bőven elég a 64-es?
    • hogy lehet elérni, hogy így működjön? Mi szükséges hozzá?

Köszi a segítséget! Kép

Lenovo IdeaPad Y580 Core i7 3610QM, 8GB DDR3-1600MHz, GeForce GTX660M 2GB, 750GB HDD, Windows 7 Professional x64

Az mSATA port azt hiszem csak SATA2-es, de igazából nem sokat számít, egy vinyóhoz képest így is sokkal fürgébb lesz.
Ha cache-nek akarod beállítani, akkor már egy 32GB-os is elég lehet, ha teljes oprendszert pakolnál rá akkor inkább 128GB-osat javaslok.
Mi a Lenovoinkban mSATA cuccok közül Kingstonokat (mS100 32/64GB) meg Crucial M4-et (CT128M4SSD3) használunk, egyikkel sem volt gond, az M4-es régebbi firmware nem szerette az agresszív Link Power Management-et (Intel RST).
Ha a géped Lenovo Rapid Drive képes, akkor a leírást követve egyszerűen beállítható a cache.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1583 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 11. 04. 11:01

Sziasztok!

Van a rendszeremnek egy Samsung 830 SSD beépítve. Újra szerettem volna rakni a windowst. Valalmi oknál fogva nem engedi formázni. Másik vinyóra feltelepítettem a rendszert, és innen sem tudom sehogyan sem. Amikor elkezdi, pár másodperc múlva kiírja, hogy nem tudja. A Samsung SSD Magician teljesen jónak mutatja, és semmi nem utal hibára csak ez. Mit tudok tenni? Illetve egyszer, amikor nem a gyors formázást választottam, nagyon-nagyon lassan látszott a folyamatjelzőn a zöld csík előbukkanni, mintha csinálná de nagyon lassan. Ezzel a tempóval akár egy napba is beletelne, mire a végére érne. Szóval valami nem stimmel. Remélem calahogyan rendbe lehet hozni.
Ja.. és FW frissítést is végeztem rajta.
"Az igazság nem más, mint a képzelőerő hiánya." Garak
Üdv, Dr.H.

#1584 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 11:32

SATA kábel, tápellátás rendben? Milyen fw volt rajta? Én szinte nem is találkoztam olyannal amin ne a CXM03B1Q lenne...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1585 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 15:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 04. 11:32

SATA kábel, tápellátás rendben? Milyen fw volt rajta? Én szinte nem is találkoztam olyannal amin ne a CXM03B1Q lenne...

Őszintén megmondom, hogy nem tudom milyen FW volt elötte rajta, de kiírta progi, hogy frissétés elérhető, így megcsináltam, hátha attól rendbe jön. Most az a FW van rajta, amit bidéztél.
Látszólag minden rendben. Látja, tudom particionálni, stb. csak éppen a formázást nem hajtja végre.
Próbáltam W7 és W8 alol is a formázást, nem sikerült.
A Samsung SSD Magician azt írja ki, hogy a lifetime cca. 97% a Status meg 100%
Nincs valami spéci progi amivel meg lehetne formázni?

Hmmm.. közben kipróbáltam. exFAT fájlrendszerre simán megformázza. NTFS-re nem hajlandó. Szerintetek erre az exFAT-ra rámegy a rendszer? vagy mi ez?

Szerkesztette: Dr_Hengelhoffer 2012. 11. 04. 15:20 -kor

Üdv, Dr.H.

#1586 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 19:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr_Hengelhoffer - Dátum: 2012. 11. 04. 15:19

Őszintén megmondom, hogy nem tudom milyen FW volt elötte rajta, de kiírta progi, hogy frissétés elérhető, így megcsináltam, hátha attól rendbe jön. Most az a FW van rajta, amit bidéztél.
Látszólag minden rendben. Látja, tudom particionálni, stb. csak éppen a formázást nem hajtja végre.
Próbáltam W7 és W8 alol is a formázást, nem sikerült.
A Samsung SSD Magician azt írja ki, hogy a lifetime cca. 97% a Status meg 100%
Nincs valami spéci progi amivel meg lehetne formázni?

Hmmm.. közben kipróbáltam. exFAT fájlrendszerre simán megformázza. NTFS-re nem hajlandó. Szerintetek erre az exFAT-ra rámegy a rendszer? vagy mi ez?

Formázáskor az NTFS esetében a filerendszer (MFT) kialakítása több/intenzívebb írással jár mint az exFAT esetében. Én továbbra is valami olyasmire tippelek, hogy pl rossz a SATA csati és nem jut elég áramhoz az intenzívebb műveletekhez...

#1587 Felhasználó inaktív   Dr_Hengelhoffer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 04. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 04. 19:23

Formázáskor az NTFS esetében a filerendszer (MFT) kialakítása több/intenzívebb írással jár mint az exFAT esetében. Én továbbra is valami olyasmire tippelek, hogy pl rossz a SATA csati és nem jut elég áramhoz az intenzívebb műveletekhez...

Igen... megbirizgáltál egy gondolatot ezzel a táp problémával kapcsolatban. :hemuveg: Neked volt igazad. Örök hálám!!
Felcserélgettem a tápcsatikat, és valóban, az egyikkel probléma van. Köszönöm szépen a segítséget. :D
Üdv, Dr.H.

#1588 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 05. 16:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Mumia - Dátum: 2012. 08. 24. 20:45

Én amikor első ssd-m vettem majdnem lementem hídba a teljesítmény láttán*, pedig az egy gagyi első szériás ssd volt, ami alig tudott 10Mb/s-et randomban. De még az is 20x gyorsabb mint amit bármelyik consumer hdd tud.

Randomban minden HDD tud 10MB/s-et, te az apró fájlokra gondolsz, alighanem. :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1589 Felhasználó inaktív   s.csabee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 10. 14:37

Sziasztok!

SSD-t szeretnék venni max 15000 értékben (esetleg lehet kicsit több, indokolt esetben). Ti mit ajánlanátok?
Az alábbiakat nézegettem:
Crucial 64GB 15000FT http://ipon.hu/websh...64v4ssd2/213844
OCZ 60 GB 13500FT http://ipon.hu/websh...2vtxe60g/160566
Kingston 32GB 13000FT http://ipon.hu/websh...00s2_32g/186602

Ugyan ezek mind Sata II csatolósak, de jobb örülnék egy Sata III-asnak, amiből ezt ajánlották:
Samsung 64GB 17500FT http://ipon.hu/websh...c064b_ww/199431

Köszönöm!

#1590 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 11. 10. 16:24

Üzenet megtekintéseIdézet: s.csabee - Dátum: 2012. 11. 10. 14:37

Sziasztok!

SSD-t szeretnék venni max 15000 értékben (esetleg lehet kicsit több, indokolt esetben). Ti mit ajánlanátok?
Az alábbiakat nézegettem:
Crucial 64GB 15000FT http://ipon.hu/websh...64v4ssd2/213844
OCZ 60 GB 13500FT http://ipon.hu/websh...2vtxe60g/160566
Kingston 32GB 13000FT http://ipon.hu/websh...00s2_32g/186602

Ugyan ezek mind Sata II csatolósak, de jobb örülnék egy Sata III-asnak, amiből ezt ajánlották:
Samsung 64GB 17500FT http://ipon.hu/websh...c064b_ww/199431

Köszönöm!
Oszt kérdés, hogy minek. Ha DTX konfigot raksz össze, gondolom nem lesz kritikus, hogy tároló felé a sata2-nél gyorsabb csatornád legyen. Akkor meg minek szórni a pénzt, fürge villám rendszered lesz sata2-n is, és biztos, hogy nem az SSD-re fog várni a rendszer, ha elgondolkozik. A V100 mondjuk már koros darab (cserébe relatív megbízható), de nem hiszem, hogy eret vágnál, ha eddig HDD-hez voltál szokva, ez is piszok gyors lesz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1591 Felhasználó inaktív   s.csabee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 10. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2012. 11. 10. 16:24

Oszt kérdés, hogy minek. Ha DTX konfigot raksz össze, gondolom nem lesz kritikus, hogy tároló felé a sata2-nél gyorsabb csatornád legyen. Akkor meg minek szórni a pénzt, fürge villám rendszered lesz sata2-n is, és biztos, hogy nem az SSD-re fog várni a rendszer, ha elgondolkozik. A V100 mondjuk már koros darab (cserébe relatív megbízható), de nem hiszem, hogy eret vágnál, ha eddig HDD-hez voltál szokva, ez is piszok gyors lesz.

Először tényleg a mini DTX-en gondolkoztam. Aztán az egyetlen elérhető alaplap a memóriával (DDR II) együtt kb. 19000FT-tal több, mint az AMD-s mini ITX megoldás. Ami viszont SATA III, így akár számíthat is. Az tény, hogy nyilván nem fogom észrevenni a sebességbeli különbséget SATA II és SATA III SSD-k között.

#1592 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 10. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: s.csabee - Dátum: 2012. 11. 10. 17:06

Először tényleg a mini DTX-en gondolkoztam. Aztán az egyetlen elérhető alaplap a memóriával (DDR II) együtt kb. 19000FT-tal több, mint az AMD-s mini ITX megoldás. Ami viszont SATA III, így akár számíthat is. Az tény, hogy nyilván nem fogom észrevenni a sebességbeli különbséget SATA II és SATA III SSD-k között.

A SATAII-es vezérlő is vezérli a SATA3-as HDD-ket és viszont.
IDE és SATAII között másolt már nekem a TC 50 MB/sec-el is max 500 MB-s töredezetlen fileokat egyenként (töredezettség mentesített szabad területre ).
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1593 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 20:25

SSD ugy latom, nagyon divatba jott, bar a kapacitasa meg mindig nem tul sok a merevlemezekhez kepest. Valoban csak divat, vagy muszakilag is sokat fejlodott?

#1594 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 17. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: onemans - Dátum: 2012. 11. 17. 21:25

SSD ugy latom, nagyon divatba jott, bar a kapacitasa meg mindig nem tul sok a merevlemezekhez kepest. Valoban csak divat, vagy muszakilag is sokat fejlodott?

Próbáld ki. Hatalmasat dob.

#1595 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 23. 21:28

Kaptunk néhány irodai vasat a gyengébbik (nem Pro) Samsung 840-es SSD-vel.

Csatolt fájl:

#1596 Felhasználó inaktív   Tedes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 11:37

Sziasztok! Kaptam egy Samsung 830 128 GB-os ssd-t (laptopba valót, de PC-be tenném) GA-P55M-UD2-es alaplapom van és most itt állok tanácstalanul, hogy mit is tegyek? Mármint fizikailag hová kössem be az alaplapon, illetve : a gépen lévő win7-et törüljem és telepítsek újra az ssd-n vagy át is lehet tenni valahogy? Esetleg telepítsek az ssd-re win8-at és akkor bekapcsoláskor válaszhatom, mit futtassak?
Köszi előre is.

#1597 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Tedes - Dátum: 2012. 11. 24. 11:37

Sziasztok! Kaptam egy Samsung 830 128 GB-os ssd-t (laptopba valót, de PC-be tenném) GA-P55M-UD2-es alaplapom van és most itt állok tanácstalanul, hogy mit is tegyek? Mármint fizikailag hová kössem be az alaplapon, illetve : a gépen lévő win7-et törüljem és telepítsek újra az ssd-n vagy át is lehet tenni valahogy? Esetleg telepítsek az ssd-re win8-at és akkor bekapcsoláskor válaszhatom, mit futtassak?
Köszi előre is.

Minden portja SATA2-es az alaplapnak, szóval ahová csak akarod.
A régi rendszered migrálható rá, ehhez a Samsung eszközt is ad, ami rajta van a mellékelt CD-n is, ha kaptál iylet.

#1598 Felhasználó inaktív   Tedes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 24. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 24. 12:30

Minden portja SATA2-es az alaplapnak, szóval ahová csak akarod.
A régi rendszered migrálható rá, ehhez a Samsung eszközt is ad, ami rajta van a mellékelt CD-n is, ha kaptál iylet.

Nagyon szépen köszönöm a választ, a csatolt linket meg KÜLÖNÖSEN!!!!, ugyanis a dobozban magyar nyelvű leírás nem volt. (Tekintettel arra, hogy számos eddigi samsung telefonom egyikéhez sem kaptam magyar leírást -a samsung írásbeli igérete ellenére sem- nem is próbálkoztam keresni...
Szóval köszönöm szépen még1x!!!

#1599 Felhasználó inaktív   onemans 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 29. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 11. 23. 21:28

Kaptunk néhány irodai vasat a gyengébbik (nem Pro) Samsung 840-es SSD-vel.

Koszonom, most mar ertem. ;)

#1600 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 12. 11. 15:53

Kingston V200+ 120GB-os SSD-ről mik a vélemények. Jófajta vezérlős? Nem hullós fajta?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (87 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.