Idézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 17. 12:38
A plazma fétist meg egyszerűen nem értem. Ha besz*rok se látok olyan képminőség különbséget az LCD rovására manapság, ami miatt ennyire egyértelmű lenne a döntés...
Én meg az LCD fétist nem értem. Manapság pedig már nincs _olyan_ képminőség különbség.
Idézet
Talán az sem véletlen, hogy a gyártók sem a plazmákat erőltetik hosszú évek óta...
Nem, üzleti döntés.
Tudod, a gyártók a Beta-t se erőltették egy idő után, mert a nép a fos VHS-t vette, a Beta meg jó volt a stúdióba.
Idézet
Plazmánál traling, ghosting, beégés akkor is ott van, ha figyelsz, ha nem. Mondjuk nem tudom mit figyelsz rajta... azt, ahogy beég játék közben a HUD?
Beégés ember, beégés, ugyanmár. Jópár éves (3 legalább van van) akkor kb. belépű szintű plazmám van, volt beégés, amikor néztem valamit felvételről, bealudtam rajta és a végén bejött a menü, és várt rám. Én meg aludtam, felkeltem másnap délben, aztán TV-re kapcsolva nagyon halványan látszott, de pár óra múlva már nem. És nem volt zavaró, csak ha kifejezetten figyeltem. És 6-8-10 órán keresztül volt rajta úgyanaz a kép.
Nem mellesleg láttam beégett képet TFT monitoron is, kettőn. Napi 24h-ban ment rajtuk az SAP.
Idézet
Fogyasztásban meg tényleg javultak... már nem 4x annyit esznek mint az LCD-k, hanem csak 2-3x annyit.

Persze, mert az LCD-k meg egyenesen termelik az áramot.
Ezeket a 50 W-okat ugyanúgy nem szabad elhinni, mint a plazmára írt 600 W-ot. Volt cikk a fogyasztásról a hwsw-n is, linkeltem is, idéztem is, nem fogom megint. A tesztben az jött ki, hogy anyagtól függően hol ez eszik többet, hol az.
Valszeg átlagosan valamennyivel kevesebbet eszik az LCD, főleg ha LED-es, nomeg mostanában gőzerővel fejlesztik az LCD-t, míg a plazmába szerintem töredékét fektetik, szóval valszeg jobban javul az LCD fogyasztása, de szerintem a 2-3x különbség bőven túlzás.