HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#701 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 22:34

HDMI
mégvalami, a HDMI-ről én eddig lemaradtam, sosem volt olyan eszközöm amin lett volna ilyen csati, pár hónapja beújítottame gy vga kártyát és most meglestem, van rajta hdmi csatlakozó (gondolom kimenet).
Tehát ha a szgépen játszok, akkor a vga kártyán lévő hdmi-t a tv hdmi bemenetével összekötve a tv-n látnám a játékot, és a tv-n hallhatnám a hangot is?
Ha ez igy igaz, akkor egy fene elvezetek egy kábelt a pc-től a tv-hez. :laugh: :D
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#702 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 09. 13:49

köszönöm előre is a sztereó lekonvertálás vizsgálatát.

Na ez nem sikerült tegnap, remélem ma időben hazaérek.

Idézet

Viszont ha az R1-et nem ajánlod, akkor a 20ezres kategóriában ismersz olyat, ami a fullhd-s felvételeket is akadozásmentesen játsza és LAN-ról sem lassú az adatelérés?

Nem azt mondom, hogy nem ajánlom, hanem csak azt, hogy nem biztos, hogy 2012-ben megéri azt megvenni. Ez a cucc már 2 éves, azóta sok víz lefolyt mindenhol. Ez a cucc is akadásmentes szinte minden anyagnál (valami 30 mbit/s videostream volt neki sok, ami még ma se átlagos), illetve a LAN se problémás, kiszolgálja ezt a cuccot, csak hát 100-as és azt se bírja kihajtani. Szóval sokgiga anyagnál érdemesebb USB-n rátolni a gépre.

#703 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 09. 16:50

Szerintem ezt alapból egyik tv sem tudja a maiak közül, nagy erősen rétegigény. Úgy lehetne áthidalni, hogy valami hangrendszerre kiküldi a tv az audiót, az menne ki egy rácsatlakoztatott hangszórón, és szintén a hangrendszerre kötött, potis-hangerőszabályzós fülesen is.

Vagy nem is hangrendszer, hanem (ha van) a stereo kimenet megy egy fejhallgatóerősítőre. 10k alatt már lehet kapni, persze nem audiofil cucc, de itt nem is arra van szükség.

#704 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 12:04

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 09. 22:34

HDMI
mégvalami, a HDMI-ről én eddig lemaradtam, sosem volt olyan eszközöm amin lett volna ilyen csati, pár hónapja beújítottame gy vga kártyát és most meglestem, van rajta hdmi csatlakozó (gondolom kimenet).
Tehát ha a szgépen játszok, akkor a vga kártyán lévő hdmi-t a tv hdmi bemenetével összekötve a tv-n látnám a játékot, és a tv-n hallhatnám a hangot is?
Ha ez igy igaz, akkor egy fene elvezetek egy kábelt a pc-től a tv-hez. :laugh: :D

Igen, kép mindenképpen, hanghoz kell az, hogy a vga-d legyen hangkártyának beállítva, már ha tud ilyet a cucc (szerintem tud).

#705 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 10. 12:04

Igen, kép mindenképpen, hanghoz kell az, hogy a vga-d legyen hangkártyának beállítva, már ha tud ilyet a cucc (szerintem tud).

Ha jól tudom Gigabyte HD 4670 a tipusa, passzolom hogy be lehet-e állitani hangkártyának a vga hdmi kimenetét. De ha van személyes tapasztalat, pls ird meg. :)

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 10. 15:16 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#706 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 15:21

ati hd4xxx-nél emlékeim szerint kimegy hdmi-n a hang.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#707 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 17:04

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 10. 15:15

Ha jól tudom Gigabyte HD 4670 a tipusa, passzolom hogy be lehet-e állitani hangkártyának a vga hdmi kimenetét. De ha van személyes tapasztalat, pls ird meg. :)

Nekem is HD 4670-en van (Sapphire), megerősítem, hogy a hang kimegy a HDMI-n. Természetesen megfelelő drivereket fel kell telepíteni a gépre.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#708 Felhasználó inaktív   dnl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 10. 17:40

Sziasztok !
Új vagyok a forumon, és még nincs laposTV-m, DE nem fogom feltenni a nagy kérdést hogy milyen TV-t vegyek :D
Kezdjük piciben:

1. A smart tv valójában mit is jelent nekem mint felhasználónak? Vezeték nélkül össze tudom kapcsolni a lakás másik felében lévő wifi routerrel, tahát a TV-n lesz internet. Ez azt jelenti hogy a telefon laptop után már ott is tudok böngészni, meg ha jól tudom skypon videotelefonálni? Ennyi? Ez ugyan nagy újításnak tűnik fizikailag, nade felhasználói szempontból imho nem sokra értékelem.
Van még más számotevő elénye a smart tv-nek?

2. Nem nagyon tudom elképzelni hogy az mobil és tablet-es platformok után a TV-re fog minden szoftvergyrtó rácuppani, és elhalmozni a nagyszerűbbnél nagyszerűb tartalmakkal. Vagy ezt ti máshogy látjátok?

3. A DLNA rövidítést itt olvastam elöszőr, meg is googliztam, de akadt egy kérdés: az valójában mit jelent? Vezetéknélküli kommunikációt? Ha egy TV-re azt mondják hogy támogatja, akkor az azt is jelenti hogy valóban minden fényképező és tablet-vel fog tudni kommunikálni amire szintén rá van írva, vagy ez azért nem egy ilyen idális állapot? A DLNA kábeles vagy vezeték nélküli kapcsolatot jelent (gondolom az utóbbit ha már olyan fene nagy dolog ez)?

4. És nyilván már ezerszer elhangzott, azért csak arra szeretnélek kérni titeket hogy irányítsatok a megfelelő forrásokhoz, hogy mik a fő előnyök/hátrányok a plazma-LCD-LED technológia mellett?

5. Ugyanezen elvek mellett (plazma-LCD-LED technológia) meg tudnátok nekem segíteni és leszűkíteni a kínálatot arra hogy mely gyártókról lehet azt általánosságban mondani hogy határozottan elmaradnak a többi mellett?

Ezer köszönet, és mégegyszer: ha már valamelyik téma ki volt tárgyalva irányítsatok a forráshoz :)
Üdv,
dnl

#709 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 18:16

Üzenet megtekintéseIdézet: dnl - Dátum: 2012. 01. 10. 17:40

1. A smart tv valójában mit is jelent nekem mint felhasználónak? Vezeték nélkül össze tudom kapcsolni a lakás másik felében lévő wifi routerrel, tahát a TV-n lesz internet. Ez azt jelenti hogy a telefon laptop után már ott is tudok böngészni, meg ha jól tudom skypon videotelefonálni? Ennyi? Ez ugyan nagy újításnak tűnik fizikailag, nade felhasználói szempontból imho nem sokra értékelem.

tecsőt tévén nézni jó. Egyébként nem akkora durranás (még), de lehet az.

Idézet

2. Nem nagyon tudom elképzelni hogy az mobil és tablet-es platformok után a TV-re fog minden szoftvergyrtó rácuppani, és elhalmozni a nagyszerűbbnél nagyszerűb tartalmakkal. Vagy ezt ti máshogy látjátok?

Több platform több bevétel. Az másik kérdés, hogy megéri-e.

Idézet

3. A DLNA rövidítést itt olvastam elöszőr, meg is googliztam, de akadt egy kérdés: az valójában mit jelent? Vezetéknélküli kommunikációt? Ha egy TV-re azt mondják hogy támogatja, akkor az azt is jelenti hogy valóban minden fényképező és tablet-vel fog tudni kommunikálni amire szintén rá van írva, vagy ez azért nem egy ilyen idális állapot? A DLNA kábeles vagy vezeték nélküli kapcsolatot jelent (gondolom az utóbbit ha már olyan fene nagy dolog ez)?

Háttööö, ez egy szabvány, wiki-n nézz utána, van millió eszköz ami bizonyos szerepet el tud látni. Pl. telefonodról a video-t le tudod játszani tv-n különösebb szopolás nélkül. Én egyébként nem használom, egyszer kipróbáltam, ennyi.

Idézet

4. És nyilván már ezerszer elhangzott, azért csak arra szeretnélek kérni titeket hogy irányítsatok a megfelelő forrásokhoz, hogy mik a fő előnyök/hátrányok a plazma-LCD-LED technológia mellett?

Ez vallási kérdés, az a baj.

Idézet

5. Ugyanezen elvek mellett (plazma-LCD-LED technológia) meg tudnátok nekem segíteni és leszűkíteni a kínálatot arra hogy mely gyártókról lehet azt általánosságban mondani hogy határozottan elmaradnak a többi mellett?

Először ki kellene találnod a paramétereket, így nehéz okosat mondani. Max. annyi, hogy ami nagyon olcsó annak a bele is olyan, de az is lehet, hogy mégse.

#710 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: dnl - Dátum: 2012. 01. 10. 17:40

xclusiv válaszait kiegészítem kicsit.

Smart TV... ne úgy fogd, fel hogy a teljes internet elérhető a TV-n, hanem csak bizonyos korlátozott tartalmak. Csak olyan oldalak amire van alkalmazás a TV-ben. Illetve bizonyos modellekben már bármely weboldalra rá lehet böngészni, amennyire tudom.
Több infó a Wikin

Idézet

Ki-ki jobban, mások kevésbé izgulnak rá erre a szolgáltatásra. Engem speciel hidegen hagy, elég a számítógépezés így is, nem akarok még a TV-n is. De mondjuk tény hogy a világ efelé halad, minden integrálódik.

Idézet

A DLNA nincs összefüggésben azzal hogy vezetéknéküli vagy vezetékes kapcsolaton megy-e a kommunikáció. Ez egy bizonyos protokoll amivel a kliens kommunikál a szerverrel. Annyi a lényege hogy DLNA szerverről le tudsz játszani tartalmat olyan lejátszóval, ami DLNA-t támogat. Ez mondjuk elég hasznos feature.

Idézet

Hát igen, ez örökös vita témája. Ha nyugodt életet akarsz élni, akkor ne kezdd el olvasni az ezzel kapcsolatos végtelen vitákat, topikokat, mert utána majd nem tudod felhőtlenül élvezni a TV-t, bármelyik technológiát is választod. :laugh: De ha netán mégis önpusztító vagy, akkor a Prohardveren pörög a két fő topik:
Prohardver Plazma topik
Prohardver LCD topik

Idézet

Plazmában az LG ami általában gyengébb a másik kettőnél, általában ez az elfogadott nézet. LCD-t és LED-et nem tudom kommentálni.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#711 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 01. 09. 16:50

Szerintem ezt alapból egyik tv sem tudja a maiak közül, nagy erősen rétegigény. Úgy lehetne áthidalni, hogy valami hangrendszerre kiküldi a tv az audiót, az menne ki egy rácsatlakoztatott hangszórón, és szintén a hangrendszerre kötött, potis-hangerőszabályzós fülesen is.

Igen, nekem is ez a gondom, hogy abszolút rétegigény és szerintem sokan nem is tudnak erről.
A hangfalas megoldást már én is megálmodtam, de gondoltam utána próbálok járni, hátha van erről tudomása valakinek, mert mégis csak elegánsabb, ha alapból támogatja.
Mindenesetre köszönöm :)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#712 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 22:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Kurt Cobain - Dátum: 2012. 01. 09. 13:46

Olyan televízió kellene, aminek van fülhallgató kimenete(standard jack 3,5 vagy 6.3; nem számít) DE ha beledugom a fülhallgatót, akkor a televízió saját hangszórója ne kapcsolódjon ki automatikusan!
Erre azért volna szükség, mert az egyikük halláskárosult és ahhoz, h ő is hallja a tévét, annak már üvöltenie kell, ami viszont a másikat zavarja..

Tesztelve: a Panasonic P42S30 nem kapcsolja le a hangot füles bedugására, és a két hangerő egymástól teljesen függetlenül szabályozható (fülesé: menü - sound - headphone volume).

Szerkesztette: xclusiv 2012. 01. 11. 22:27 -kor

#713 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 22:26

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 09. 13:43

S30-on van optikai kimenet is, megnézem majd, hogy hdmi-n kapott anyagot kitol-e rajta (szerintem ki). Viszont sztereóra lekonvertálást szerintem nem tud, de azt is megnézem majd.

Teszteltem: kitolja optikán is, de kicsit meglepett. Tehát a lejátszóról (asus) hdmi-n kapott jelet kitolja stereo-ban, pedig ac3 6ch érkezett (legalábbis elvileg). Az USB-ről lejátszott video-t kitolja AC3 6ch-ban optikán, de csak úgy, lekonvertálási opciót nem találtam.

Szerkesztette: xclusiv 2012. 01. 11. 22:27 -kor

#714 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 22:35

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 21:00

1. Ha a hálózaton keresztül akarod felmásolni, azt nem tudom lehet-e. xclusiv kolléga, légyszi válaszolj, az Asus O!Play HDP-R1 engedi, hogy a ráakasztott vinyóra LAN-on keresztül rámásold a filmet?

kipróbálva, van ilyen funkció és működik is.

#715 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 22:57

Köszi xclusiv kolléga a tesztekért, ez mind jó hír! :)

#716 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 01. 11. 22:26

Teszteltem: kitolja optikán is, de kicsit meglepett. Tehát a lejátszóról (asus) hdmi-n kapott jelet kitolja stereo-ban, pedig ac3 6ch érkezett (legalábbis elvileg). Az USB-ről lejátszott video-t kitolja AC3 6ch-ban optikán, de csak úgy, lekonvertálási opciót nem találtam.

:laugh: Éreztem én, hogy P42S30E tv-t kell venni!! :)

Apropó, koax bemenet van ezeken a modern tv-ken? Mert láttam egyiknek a hátát de mintha nem láttam volna a koaxot, remélem csak a fotó volt hiányos :D

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 12. 08:55 -kor

#717 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 12. 08:53

Apropó, koax bemenet van ezeken a modern tv-ken? Mert láttam egyiknek a hátát de mintha nem láttam volna a koaxot, remélem csak a fotó volt hiányos :D

Digitális koax bemenet? Az nincs!

Ha az RF koaxra gondolsz, az van természetesen, máshogy nem kapná meg az antenna jelet. :laugh:

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 12. 09:29 -kor

#718 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 09:48

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 12. 09:29

Digitális koax bemenet? Az nincs!

Ha az RF koaxra gondolsz, az van természetesen, máshogy nem kapná meg az antenna jelet. :laugh:

Analógra gondoltam. Nemtudom már h Pana vagy Samu volt, de úgy látszott a fotón, mintha nem lenne, vagy máshol van a kompozit csatlakozókhoz képest. Feltűnt, hogy a koax hiányzik a képről, gondolom csak a fotós nem úgy lőtte a képet, hogy minden látszódjon :D

#719 Felhasználó inaktív   dnl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 12. 20:22

Köszönöm a választ mindenkinek :)
Folytathatjuk?

- Azt mondtátok plazma-ban LG-t ne válasszon az ember, de mi újság a LCD és LED téren? Ott már jó lehet az LG ? l sejtem hogy az LG árak egy kicsit alacsonyabbak a többiekénél?
És ha már márkáknál tartunk most még igaz az az alapvetés ami még a CRT tévék idején volt hogy a Sony mindig egy kicsit jobb? Akkor Trinitron volt a varázsszó, most Bravia, igaz? Szóval?

- Használt TVknek van egy speciális találkahelye? Net? Bizományi?

#720 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 13. 08:55

dnl: nekem LG plazmám van, tökéletesen elégedett vagyok vele, és merem ajánlani bárkinek.
50" fullhd 160ezer volt. persze van 210ért jobb samsung, vagy 250-300ért mégjobb panasonic, kérdés kinek mennyit ér meg, és mi az igénye.

különben meg LG-nek is van felsőkategóriás cucca, és többi gyártónak is alsó kategóriás...

használt tv-t normálisabb fórumon keresnék - avforum.hu avx.hu harverapro.hu
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.