Idézet: dnl - Dátum: 2012. 01. 10. 17:40
1. A smart tv valójában mit is jelent nekem mint felhasználónak? Vezeték nélkül össze tudom kapcsolni a lakás másik felében lévő wifi routerrel, tahát a TV-n lesz internet. Ez azt jelenti hogy a telefon laptop után már ott is tudok böngészni, meg ha jól tudom skypon videotelefonálni? Ennyi? Ez ugyan nagy újításnak tűnik fizikailag, nade felhasználói szempontból imho nem sokra értékelem.
Van még más számotevő elénye a smart tv-nek?
xclusiv válaszait kiegészítem kicsit.
Smart TV... ne úgy fogd, fel hogy a teljes internet elérhető a TV-n, hanem csak bizonyos korlátozott tartalmak. Csak olyan oldalak amire van alkalmazás a TV-ben. Illetve bizonyos modellekben már bármely weboldalra rá lehet böngészni, amennyire tudom.
Több infó a Wikin
Idézet
2. Nem nagyon tudom elképzelni hogy az mobil és tablet-es platformok után a TV-re fog minden szoftvergyrtó rácuppani, és elhalmozni a nagyszerűbbnél nagyszerűb tartalmakkal. Vagy ezt ti máshogy látjátok?
Ki-ki jobban, mások kevésbé izgulnak rá erre a szolgáltatásra. Engem speciel hidegen hagy, elég a számítógépezés így is, nem akarok még a TV-n is. De mondjuk tény hogy a világ efelé halad, minden integrálódik.
Idézet
3. A DLNA rövidítést itt olvastam elöszőr, meg is googliztam, de akadt egy kérdés: az valójában mit jelent? Vezetéknélküli kommunikációt? Ha egy TV-re azt mondják hogy támogatja, akkor az azt is jelenti hogy valóban minden fényképező és tablet-vel fog tudni kommunikálni amire szintén rá van írva, vagy ez azért nem egy ilyen idális állapot? A DLNA kábeles vagy vezeték nélküli kapcsolatot jelent (gondolom az utóbbit ha már olyan fene nagy dolog ez)?
A DLNA nincs összefüggésben azzal hogy vezetéknéküli vagy vezetékes kapcsolaton megy-e a kommunikáció. Ez egy bizonyos protokoll amivel a kliens kommunikál a szerverrel. Annyi a lényege hogy DLNA szerverről le tudsz játszani tartalmat olyan lejátszóval, ami DLNA-t támogat. Ez mondjuk elég hasznos feature.
Idézet
4. És nyilván már ezerszer elhangzott, azért csak arra szeretnélek kérni titeket hogy irányítsatok a megfelelő forrásokhoz, hogy mik a fő előnyök/hátrányok a plazma-LCD-LED technológia mellett?
Hát igen, ez örökös vita témája. Ha nyugodt életet akarsz élni, akkor ne kezdd el olvasni az ezzel kapcsolatos végtelen vitákat, topikokat, mert utána majd nem tudod felhőtlenül élvezni a TV-t, bármelyik technológiát is választod.

De ha netán mégis önpusztító vagy, akkor a Prohardveren pörög a két fő topik:
Prohardver Plazma topik
Prohardver LCD topik
Idézet
5. Ugyanezen elvek mellett (plazma-LCD-LED technológia) meg tudnátok nekem segíteni és leszűkíteni a kínálatot arra hogy mely gyártókról lehet azt általánosságban mondani hogy határozottan elmaradnak a többi mellett?
Plazmában az LG ami általában gyengébb a másik kettőnél, általában ez az elfogadott nézet. LCD-t és LED-et nem tudom kommentálni.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P