HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#381 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 15. 17:37

Köszi a tanácsokat. Kinéztem az LG 42LD650-es modellt. Már csak kell találnom néhány review-t amiben azért valamennyire kivesézik a Tv-t színhelyesség/input lag/utánhúzás és kontraszt tekintetében.

Szerintem még jobb is, hogy kifutó modell lett ez a 37le5300, lehet hogy jobban járok egy ccfl-el.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#382 Felhasználó inaktív   L2GS-11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 14. 12:50

én csak egy 42-50"es plazmát ajánlanék :)

"Szívemből" szóltál.. ;) Én is ezt az álláspontot támogatom.
"Everyone is busy to find out what happened in the first second after the Big Bang, I’m curious what was in the before seconds…" S.G.

#383 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 14. 18:33

Jatekra plazmat inkabb ne. Lehet azt allitjak a gyartok, hogy beeges ma mar nincs, de megrizikoznal egy 160-200e forintos vasarlast csak azert mert "ok azt mondtak"?

de filmet is akar nézni, arra meg inkább lcd-t ne :)
meg input lag is mintha kisebb lenne plazmánál, szóval játékra lcd-t inkább ne.

najó, beégésre figyelni kell, de inputlagon, feketéken, betekintési szögön stb ha figyelsz akkor se tudsz lcd-nél segíteni :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#384 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 12:37

Mondjuk nem nagyon akarok egészen oldalról se filmet nézni se játszani. Nekem a gyári adatok alapján (178°) az LCD betekintési szöge is elég. Itt a melóhelyen éppen van egy lg 42ld420-as TV, és megnézem néhány fullHD tartalommal, hogy millen is a képe.
Gondolom ennél az LD650 már csak jobb lehet.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#385 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 13:02

Wiz, en csak azt tudom mondani, hogy ez a backlight ledes philips egy cseppet sem roszabb semmiben mint a samsung plazama a haloban. Se a feketeje, se a szoge, se a lagja. Siman jatszok boxon fps-ekkel ezen a teven, es teljesen jo ugyis, hogy a 100hz trumotion plus ki van kapcsolva.
Ez a betekintesi szog dolog meg olyan, hogy megis honnan akarsz te tvt nezni? azert 135-150 fok elegge durva, es boven eleg kene legyen. Ha mar ennel tobbre van szukseg akkor te nem tvt nezel, mert max csak a szemed sarkabol van ra latasod.
Arrol meg nem beszeljunk, hogy 180 fok a max, mert azon tul mar a tv hatuljat nezed :D

#386 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:13

Én bizony egy Philipset fogok rendelni: a 42PFL5405H-t.

"Kifutó" modell, ~135.000 Ft-ba kerül, amire nekünk kell, arra tökéletesen megfelel.
100Hz, 2 ms, 500!Cd. Sima LCD, nem LEd-es.

Ma voltam a Médiamarktban, CORA-ban (Szolnokon) ott újra tüzetesen megnéztem a konkurenciával együtt. Előte már többször nézegettem a TV-ket, voltam a Saturn-ban és az edigitálnál is.

Philips lesz! :p

Szerkesztette: Dzsano 2011. 04. 16. 17:14 -kor

Asztalravissza!

#387 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 14. 18:33

Jatekra plazmat inkabb ne. Lehet azt allitjak a gyartok, hogy beeges ma mar nincs, de megrizikoznal egy 160-200e forintos vasarlast csak azert mert "ok azt mondtak"?

Azért ha vita van, akkor a gyártóállítása kicsit többet nyom a latba, mint a fórumos, nem?
Make love not Wor.

#388 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2011. 04. 16. 13:37

Nekem a gyári adatok alapján (178°) az LCD betekintési szöge is elég.

Mennyi? Jó, hogy nem 182° baze.
Make love not Wor.

#389 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 18:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 16. 20:49

Azért ha vita van, akkor a gyártóállítása kicsit többet nyom a latba, mint a fórumos, nem?

Ugy gondolod? Szoval inkabb hallgatsz arra amit leirnak a hivatalos weboldalon, mint a userek tapasztalatara es a visszhangra? Jo neked, nekem nem am arketingszoveg kell :)

#390 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 19:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 16. 18:50

Mennyi? Jó, hogy nem 182° baze.

Pedig azt írja :D, de még ha csak 140 már akkor jó vagyok.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#391 Felhasználó inaktív   fanatik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 11:29

Sziasztok!
Kinéztem egy LG 50PK350-es plazmát, ha van a fórum olvasói között aki ismeri, megkérném, hogy irjon róla infókat!
Pl: a PIP egy, vagy két tuneres, beégés védelem van-e benne, milyen a képminősége, és javasoljátok-e a megvételét?
Előre is köszönöm.

#392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 16. 19:04

Ugy gondolod? Szoval inkabb hallgatsz arra amit leirnak a hivatalos weboldalon, mint a userek tapasztalatara es a visszhangra? Jo neked, nekem nem am arketingszoveg kell :)

Egyelőre amihez értettem, vagy kollégákkal több tapasztalatunk volt benne, arról 1bites júzerek csak összevissza írogattak. A doksi meg doksi, nem nagyon szoktak benne tévedni, ha mégis, akkor vitaalap lehet.
Make love not Wor.

#393 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 04. 17. 13:00

Egyelőre amihez értettem, vagy kollégákkal több tapasztalatunk volt benne, arról 1bites júzerek csak összevissza írogattak. A doksi meg doksi, nem nagyon szoktak benne tévedni, ha mégis, akkor vitaalap lehet.

Ezért vannak tesztek. A gyártó szerinted mit mond, hogy ne vedd meg, amit gyártottunk, mert erre szar?

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 16. 12:45

de filmet is akar nézni, arra meg inkább lcd-t ne :)
meg input lag is mintha kisebb lenne plazmánál, szóval játékra lcd-t inkább ne.

najó, beégésre figyelni kell, de inputlagon, feketéken, betekintési szögön stb ha figyelsz akkor se tudsz lcd-nél segíteni :)

A plazma fétist meg egyszerűen nem értem. Ha besz*rok se látok olyan képminőség különbséget az LCD rovására manapság, ami miatt ennyire egyértelmű lenne a döntés... Talán az sem véletlen, hogy a gyártók sem a plazmákat erőltetik hosszú évek óta...
Minimális input lagos lcd-ket kapni, fekete plazma szintű, de ha egy hajszállás kevésbé fekete az se nagyon érdekes, ha nem adásszünetet nézel. Feketénél sokkal érdekesebb, hogy mennyi részlet veszik el a kevés rányalat miatt. Betekintési szög senkit nem érdekel. Plazmánál traling, ghosting, beégés akkor is ott van, ha figyelsz, ha nem. Mondjuk nem tudom mit figyelsz rajta... azt, ahogy beég játék közben a HUD? Fogyasztásban meg tényleg javultak... már nem 4x annyit esznek mint az LCD-k, hanem csak 2-3x annyit. :Đ

Szerkesztette: vipi 2011. 04. 17. 12:48 -kor

#394 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 17. 13:38

Ezért vannak tesztek. A gyártó szerinted mit mond, hogy ne vedd meg, amit gyártottunk, mert erre szar?

Mondjuk terepre gyártott mai csilivili "terepjárót" az teszteltem, szóval igazatok is lehet, mert ez elsőkisebb dombon alig bírt felmenni. Az 5. után meg szétesett a gép mert nem bírt vele az elektronika. Oszt nem is volt durva terep, két előző "igazi" terepjáróval teszteltük előtte az útvonalat, nagy részén személyautóval is elmentem volna, oszt kvázi ezeket az új cuccokat városi utakra gyártják janizni, kézikönyvében meg difizár, felező, extrém terep írások szerepelnek. Oszt mégis a Pajerot, Defendert, meg ezeket számolom terepjárónak. Márkaker nem is lepődött meg, mikor az este átvett kölcsönautót mozgásképtelenül adtuk le másnap délben, pár üzemórával :-)

TVben extrém vagyok, ott a napi 10-12 órás üzemre tervezettek mennek 24 órásban, elég jól bírják. Olcsóbb 3 évente 1-1et kicserélni, mint 24órás prof szériát venni. Egyelőre :-)
Make love not Wor.

#395 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 08:06

Üzenet megtekintéseIdézet: fanatik - Dátum: 2011. 04. 17. 12:29

Sziasztok!
Kinéztem egy LG 50PK350-es plazmát, ha van a fórum olvasói között aki ismeri, megkérném, hogy irjon róla infókat!
Pl: a PIP egy, vagy két tuneres, beégés védelem van-e benne, milyen a képminősége, és javasoljátok-e a megvételét?
Előre is köszönöm.

nekem 50PK550 van, szinte ugyanaz (ezen +1 hdmi csati, és van bluetooth). ha ilyet akarsz siess, mert már nem nagyon van, nekem is azért lett 550, mert 350es már nem volt.
PIP 1 tuneres, sok beégés elleni védelmet nem láttam, képminőségével elégedett vagyok, én ajánlom :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#396 Felhasználó inaktív   lordrolee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 08:30

Nah valószínű megvan a nyertes amit ma remélhetőleg meg is veszek egy LG42LD650-es személyében. Az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy egy fórumon leltem egy input lag tesztet az 550-ről és hát az input lag 40-50ms volt. Ez az érték nagyon soknak mondható vagy azért alkalmas PS3-ról való játékra?
PC-ről max filmet nézek, esetleg egy kis mame is befigyel majd.
Kép

Xfire profil

LordRolee

#397 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: lordrolee - Dátum: 2011. 04. 18. 09:30

Nah valószínű megvan a nyertes amit ma remélhetőleg meg is veszek egy LG42LD650-es személyében. Az egyetlen dolog ami aggaszt, hogy egy fórumon leltem egy input lag tesztet az 550-ről és hát az input lag 40-50ms volt. Ez az érték nagyon soknak mondható vagy azért alkalmas PS3-ról való játékra?
PC-ről max filmet nézek, esetleg egy kis mame is befigyel majd.

Fura, LD450 meg 14-15ms teszt alapján. Az meg szinte a legjobb, amit tv-nél kapni. A 40-50ms már határeset, hc gamernek nem jó. Én a 30-40ms-et már érzem, de elvagyok vele.

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 04. 15. 18:24

De az jelentosen kisebb,csak 47.
Auto nagyitas van. Asszem osszesen 5 fele beallitas van. Auto, tizenhatkilenc,negyharom,nagyitott,es modositatlan (unscaled). En a legutobbit hazznalom,minden kepet ugy jelenit meg ahogy kell,sose ereztem szukseget allitani mert a tobbi vhogy nem kedvemre valo.

Persze, kisebb, de tudod, hogy pont a túl nagy méret miatt nézelődök még. Megnézem ezt is és eldől a dolog... :)
A képmódoknál én úgy használom ahogy írtam: 16:9 nyilván simán, 4:3 meg arányosan kinagyítva (felül, alul levágva a képet). Ezt kb. minden tv tudja, csak azt nem, hogy ezt auto váltsa is a forrásnak megfelelően.
Pl. haver régi LG-jében olyan mód van, ami a normál 4:3 és 16:9 módok között tud automatikusan váltani, de ilyen nagyított + 16:9 mód között már nem vált magától.

#398 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 20:35

Most igy hirtelenjeben nem tudom a philips vagy a samu, de vmelyik a ketto kozul csinalt ilyen automata valtogatos dolgot. Azon nyomban ki is lottem a francba mert idegesitett az allando valtogatasa. A tv musorok zome mindig mas formatumu,ezert reklamok kozben is valtogatott,ha jott sorozat akkor annak megfeleloen,ha film akkor meg neki passzolot.
Az teny,hogy a samunak tobb ilyen beallitasi lehetosege van. Ott oda tolod a kepet ahova akarod, ala szamitogep monitor. Philipsnel ezt nem talaltam meg,de igaz nem is kerestem mert jo az alap Unscaled.

#399 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 07:14

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 04. 18. 09:06

sok beégés elleni védelmet nem láttam

Szerintem ilyen egyik tévénél sincs, max. képernyővédő egyes üzemmódokban.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#400 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 19. 08:14

Szerintem ilyen egyik tévénél sincs, max. képernyővédő egyes üzemmódokban.

jah, nem is tudom mire gondol.
mondjuk ha a menüben matatok, akkor néha pár pixellel odébbtolja az egészet, így a menü nem (kevésbé) éghet be.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.