idézet:
A két AMD Opteron processzorral felszerelhető gép teljesítménye valamennyi felhasználói igényt kielégít, mivel a számítógépes tervezés (CAD), a számítógéppel segített mérnöki munka (CAE), a digitális tartalomkészítés (DCC), a vizualizáció, a virtuális valóság és a szoftverfejlesztés területén egyaránt kiváló teljesítményt nyújt. A munkaállomás szabványos, 19 hüvelykes rackbe is szerelhető, és fürtözési képességeinek köszönhetően nagy teljesítményű számítási csomópontok (compute node) részeként is működtethető.
A CELSIUS V810 professzionális képességei révén kiválóan alkalmazható többprocesszoros működésre optimalizált, nagy számítási és grafikus kapacitást igénylő munkaállomás-alkalmazások futtatására, amelynek során nagyszerűen érvényesül az AMD Opteron által garantált rendkívüli teljesítmény. A CELSIUS V810 memóriája 16 GByte-ig bővíthető, a munkaállomás számos, OpenGL és DirectX rendszerű, professzionális grafikus kártyával képes együttműködni.[/quote]
Ytse írta![]()
AMD Hammer -- harmadik rész
Elküldve: 2004. 02. 12. 12:53
Elküldve: 2004. 02. 12. 12:56
idézet:
Ezt írta Atti:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24471"]Opteron-alapú munkaállomással jelentkezett a Fujitsu Siemens[/url]
Ytse írta[/quote]
Azt Ytse sem tagadja, hogy az Opteron nagyon jo teljesitmeny mutatokkal bir
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:18
idézet:
Ezt írta Fiery:
A Dell nem veletlenul nem jon a Balkanra, az egesz mas tema.
[/quote]
A Dell-e gyakorlatilag a teljes magyar ceges notebook piac. egyebkent: [url="http://"http://www.dell.hu"]http://www.dell.hu[/url]
A dell gepeinek 40%-at teleboltoban adja el, 50% ceges kontingens, a fennmarado 10% meg a mediamarkt es comp.usa szeru ugyekben kel el.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:22
idézet:
Ezt írta Rive:
Felesleges. A környezet bejáratatlansága és néhol hiánya miatt az AMD most még azokban a kategóriákban sem tud jó áron eladni, ahol nincs vetélytársa. Ha pedig végre az új partnereik elkezdik eladni is a gépeiket, akkor nem tud majd eleget gyártani a jelenlegi procijaiból se.
A bizalom megteremtéséhez elég volna, ha végre hivatalosan is bemutatná a hosszú távú fejlesztési terveit. Nem kellene dollármilliókat fialó fejlesztési lépcsőket kihagyni.
A mostani lebegtetése a terveiknek nem üti meg azt a szintet, amire hitelt adnának.
Ui.: Mondtam már, mondom még sokszor: az AMD nagyon jól teszi most, hogy vár, és nem erőlteti az árversenyt. A pillanatnyi technológiai előnyét lehet, hogy csökenti ezzel, de a verseny előnyeit a kis kapacitása miatt semmiképpen se tudná gyorsan realizálni. A piacok csak lassan mozdulnak: annál lassabban, minél nagyobb profitot fialnak. A WS- és a low-end szerver piac jelentős részét a jelenlegi választékával megszerezheti magának a következő egy-másfél év alatt: ami ennél tovább van, az három, négy év. Addig tetszik, nem tetszik, a riscie cuccok uralkodnak a sok-sok procis gépek között. Ja, és addig még sok-sok minden történik még
Ui2.: a másik épületbe bepakoltak pár éve egy böhöm szekrényt. Azóta megy, és tuti vagyok benne, hogy a következő három-négy évben menni fog és elég lesz. Ez a piac így működik.
[/quote]
Rive, szerintem az ilyen dual core + SMT modellek nem kereskedelmi forgalomba kerulo tipusok, hanem ezek felvevopiaca az IBM a SUN meg a Cray research es kb annyi is fog ezekbol a speci modellekbol keszulni amennyit ezek a VIP customerek megrendelnek![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:45
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Rive, szerintem az ilyen dual core + SMT modellek nem kereskedelmi forgalomba kerulo tipusok, hanem ezek felvevopiaca az IBM a SUN meg a Cray research es kb annyi is fog ezekbol a speci modellekbol keszulni amennyit ezek a VIP customerek megrendelnek[/quote]
Szerintem meg, ha az AMD partiban akar maradni a beharangozott Intel-modellekkel a WS és a szerver-piacon, akkor ezeknek a prociknak - de, méginkább: az ezekre épülő gépeknek - legkésőbb két év múlva kereskedelmi forgalomban kell lenniük.
Elküldve: 2004. 02. 12. 15:53
idézet:
Ezt írta Rive:
Szerintem meg, ha az AMD partiban akar maradni a beharangozott Intel-modellekkel a WS és a szerver-piacon, akkor ezeknek a prociknak - de, méginkább: az ezekre épülő gépeknek - legkésőbb két év múlva kereskedelmi forgalomban kell lenniük.[/quote]
Rive lesznek is ilyen IBM Z-station-ok vagy mittomenmik. Lenyeg: Mistralban ilyen procit biztos hogy nem fogol venniSzerverileg leirtam. Elmesz a SUN teleboltjaba es veszel valami turnkey RTU cuccost installalva, beallitva telephelyedre leszallitva, iden aprilistol.
[ 2004. február 12.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:12
idézet:
... iden aprilistol.[/quote]
Hiszem, ha látom.
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:19
Elküldve: 2004. 02. 12. 16:31
idézet:
No hamar igy belejottem akkor pletyozok is egy kicsit, yoNos tegnep tudtam meg, hogy 2002 magassagaban volt megkeres AMD reszrol FAB ugyben, Magyarorszagra. A hires politikai elitunknek meg nem volt ra erkezese mert ugye az egyik fele a 100 napos TOTO programjaval volt elfoglalva, a masik fele meg a szavazat ujraszamlalassal.
A guta megutott amikor megtudtam ezt...[/quote]
Amennyire tudom, a 'mégsem' csak részben múlott az aktuális kormányon: nagyobb szerepet kapott a megbillenő gazdaság, a bizonytalanodó kilátások - és persze a németek (EU) hajlandósága a procigyár-vásárlásra...
Elküldve: 2004. 02. 12. 18:05
idézet:
No hamar igy belejottem akkor pletyozok is egy kicsit, yoNos tegnep tudtam meg, hogy 2002 magassagaban volt megkeres AMD reszrol FAB ugyben, Magyarorszagra. A hires politikai elitunknek meg nem volt ra erkezese mert ugye az egyik fele a 100 napos TOTO programjaval volt elfoglalva, a masik fele meg a szavazat ujraszamlalassal.
No igen, nehezen tudtuk volna felvenni a versenyt egy több, mint 600 millió eurós ajánlattal.
Elküldve: 2004. 02. 12. 18:54
idézet:
Hát vannak fontos dolgok, na! sziliciumot lámpázni meg forrasztgatni nem műanyagot fröccsenteni nem olyan fontos, mint ügynökösködni. előbbit amúgy is sok helyen végzik a földön, utóbbi meg echte hungaricum![]()
![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 19:38
idézet:
Ezt írta special:
No igen, nehezen tudtuk volna felvenni a versenyt egy több, mint 600 millió eurós ajánlattal.[/quote]
2002-ben a magyar GDP 70 billon € vot. Ennek a 600 mill € olyan kemeny 8‰-eke. Jah, ha valaki persze abszolute nem akar kolteni strategiai k+f-re az maaaas...![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 19:38
idézet:
Ezt írta special:
No igen, nehezen tudtuk volna felvenni a versenyt egy több, mint 600 millió eurós ajánlattal.[/quote]
2002-ben a magyar GDP 70 billon € vot. Ennek a 600 mill € olyan kemeny 8‰-eke. Jah, ha valaki persze abszolute nem akar kolteni strategiai k+f-re az maaaas...![]()
Elküldve: 2004. 02. 12. 19:53
idézet:
Ezt írta special:
Elküldve: 2004. 02. 12. 20:15
idézet:
Ezt írta Rive:
Szerintem meg, ha az AMD partiban akar maradni a beharangozott Intel-modellekkel a WS és a szerver-piacon, akkor ezeknek a prociknak - de, méginkább: az ezekre épülő gépeknek - legkésőbb két év múlva kereskedelmi forgalomban kell lenniük.[/quote]
2 év múlva már a K9 is kereskedelmi forgalomban lesz, így nem hiszem, hogy ezek a procik jelentenék a csúcsot. Feltéve, hogy az AMD 2005 második felében bemutatja a K9-et.
Elküldve: 2004. 02. 12. 20:18
idézet:
2002-ben a magyar GDP 70 billon € vot. Ennek a 600 mill € olyan kemeny 8‰-eke. Jah, ha valaki persze abszolute nem akar kolteni strategiai k+f-re az maaaas...[/quote]
Ugyan 3-szor írtad be, de attól még nem igaz.Ugyanis nem a GDP az ami számít, hanem az állam költségvetése. Az meg durván 6000 milliárd forint volt, azaz kb. 24000 millió euró. Annak meg a 600 millió euró a 2.5%-a. Ami egyáltalán nem kis rész, ennyi pénz váratlan kiadása eléggé felborítja a költségvetést.
Elküldve: 2004. 02. 12. 20:28
idézet:
Ezt írta hvuk:
Ugyan 3-szor írtad be, de attól még nem igaz.Ugyanis nem a GDP az ami számít, hanem az állam költségvetése. Az meg durván 6000 milliárd forint volt, azaz kb. 24000 millió euró. Annak meg a 600 millió euró a 2.5%-a. Ami egyáltalán nem kis rész, ennyi pénz váratlan kiadása eléggé felborítja a költségvetést.[/quote]
Ez rendjen is vagyon. De mondtam en olyat, hogy a dolognak teljes koruen allami beruhazasnak kell lenni?
Vagypedig. Nemet barataink ugyan beigerik az 600 m €-t, de szepen 2-2.5 ev alatt vissza is szedik adoban. Ergo? - adsz 5 ev adomentesseget es maris van egy versenykepes ajanlatod.
[ 2004. február 12.: Supposed Former Infatuation Junkie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 13. 03:25
idézet:
Ez rendjen is vagyon. De mondtam en olyat, hogy a dolognak teljes koruen allami beruhazasnak kell lenni?
Vagypedig. Nemet barataink ugyan beigerik az 600 m €-t, de szepen 2-2.5 ev alatt vissza is szedik adoban. Ergo? - adsz 5 ev adomentesseget es maris van egy versenykepes ajanlatod.[/quote]
Bezzeg, ha autogyarrol lett volna szo... Magyar embernek hiaba mondod hogy 100 negyzetmillimeteres chip, "ammegmi?". Bezzeg ha aszondod neki hogy pözsó...
150 milliard forintok masra is ropkodnek nalunk, ez legalabb valami ertelmes meg hasznos lett volna. Ja, es hosszu tavon, ha eleg jol bantunk volna az AMD-vel, me'g aka'r a nemetekhez hasonloan epithettek volna nalunk 2. gyarat is.
Na mind1...
Fiery
Elküldve: 2004. 02. 13. 03:25
idézet:
A Dell-e gyakorlatilag a teljes magyar ceges notebook piac. egyebkent: [url="http://"http://www.dell.hu"]http://www.dell.hu[/url]
A dell gepeinek 40%-at teleboltoban adja el, 50% ceges kontingens, a fennmarado 10% meg a mediamarkt es comp.usa szeru ugyekben kel el.[/quote]
Notebook mas... De megneznem, hogy desktop rendszerekbol mennyit adnak el nalunk nem ceges ugyfeleknek.
Fiery

Súgó
A téma zárva.