Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete
Elküldve: 2006. 07. 06. 16:32
Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 17:17
Jó, akkor hagyjuk a fenébe!
Nyugodtan vádaskodjál mindenkivel szemben, nincs semmi gond ha aztán még véletlenül sem indoklod a vádjaid.
Elküldve: 2006. 07. 17. 00:01
Elküldve: 2006. 07. 17. 15:23
Idézet: hvuk - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 0:01

Paul DeMone kiirta magat a civilizalt emberek sorabol.
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 07. 17. 16:08
Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 17., hétfő - 16:23

Paul DeMone kiirta magat a civilizalt emberek sorabol.
Már máskor is voltak hasonló reakciói, de ebben a vitában adott válaszai a leginkább rémisztőek. Ez mindent visz eddig.
Elküldve: 2006. 07. 18. 20:03

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:01
Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:04

igen, csak előbb meg kellene javítani a lapon a púpos elkókat meg a behalt stabkocka egyik fázisát... a supermicro épp olyan tajvani szarokat gyárt saynos, mint az abit. szal van egy bizonyítottan működő procc, vanegy bizonyítottan döglött lap és mindezért kérnek 250k-t. ezért remeg a kezem. se AGP 8x nincs a lapon, se PCIe. van egy időszámítás előtti ati rage xl video.
Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 18. 22:05 -kor
Elküldve: 2006. 07. 18. 22:49
Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 22:23
fullosnak fullos. vanik benne 4 giga RAM is. egy a baj, ha nem tudom +javítani a lapot akkor bukta, mert beszerezhetelen cserelap magyarországon, megha igen mégis, akkoris legalább egy 100-as lenne...
Elküldve: 2006. 07. 31. 16:05
Idézet: special - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 9:15
Hát, túl sok vizet nem kavart ezen a fórumon ez a bejelentés.

Van egy elég jó kis cikk az RWT-n a Montecito és úgy általában az Itanium piaci és pénzügyi helyzetével kapcsolatban. Persze nem mindennel értek egyet, de sok jó gondolat van benne (bár persze nem túl meglepőek vagy drámaiak).
Elküldve: 2006. 07. 31. 16:32
Idézet
...
However, system revenue is only loosely related to Intel’s revenue from Itanium MPUs; Intel might only get 5-20% of the system revenue (and that number depends a lot on how much storage and memory is used, those systems from SGI with 10TB of memory probably don’t get Intel much revenue %-wise). While system revenue is an excellent metric for the overall health of the IPF ecosystem, Intel’s goal is not to make boat loads of money for their partners; it is to make money for their shareholders. So at the end of the year, when Intel does performance reviews, it is a sure bet that the folks in the server division are really going to care about Itanium MPU revenue. It is unquestionably very good news for Intel that IPF system revenue is 42-45% of SPARC and PPC. However, we really would like to know how many MPUs Intel is selling and how many end-users there are.
Épp ezzel van a legnagyobb bajom, mármint az Itanium jövője szempontjából. De ezt már sokan és sokszor leírtuk itt. 2005-ben az Intelnek 200-250 millió USD körüli bevétele származhatott az Itaniumból. Ami édeskevés a hosszútávú sikerhez és megtérüléshez. De az Intel kényszerpályán mozog: muszáj neki a high-end-be pozícionálnia az Itaniumot, mivel az alatt egyszerűen nem versenyképes és nem is lesz az a belátható jövőben. Ezen a piacon azonban a fejlődési lehetőségek eléggé korlátosak, még ha az Itanium rendszerek forgalma az elkövetkező 3-4 évben 5-6 milliárd környékére emelkednek is, akkor is ebből az Intelnek csak 5-600 milliós bevétele származik. És ez erős felső becslés, mivel ahogy az Itanium egyre inkább a high-end piacra koncentrál egyre romlik a CPU költség/rendszer költség hányadosa.
Persze stratégiai okokból megérheti az Intelnek az Itanium, de nagy pénzt nem fog rajta csinálni a közeljövőben. Sőt, ha csak és kizárólag a high-endre szorul vissza, akkor sohasem.
Idézet
Ez az egész bekezdés nagyon érdekes dolgokat világít meg. De azért erősen vannak kételyeim az okokkal kapcsolatban. A licenszszerződéseket amúgy is újra kellett gondolnia mindenkinek a DC és a QC processzorok elterjedésével kapcsolatban, ehhez képest ez már egy egész kis jelentőségű dolog.
Idézet
HP upgraded their product line early this year with the sx2000 chipset, which is used in the larger multi-node systems, which scale from 8 to 64 sockets. Consequently, many customers opted for these newer systems which offered a reasonable performance boost over the prior generation (and could easily be upgraded to use Montecito). HP also released Integrity Nonstop systems (a legacy of Tandem) last year, and probably just started picking up many customers in the beginning of 2006. While hardly commonplace, Nonstop systems are ubiquitous and are in the same general class as IBM mainframes: unquestionably the best tool for certain tasks, and priced accordingly. However, most of the other Itanium system vendors were waiting for Montecito to roll out their new systems; after all, when qualification and testing costs millions of dollars, why bother doing it twice in 18 months? As a result of the product cycles from OEM partners, HP took nearly 90% of Itanium system revenue in the first quarter of 2006. Is this a sign that Itanium is just an HP product? Not really. Most likely it is just an anomaly caused by HP’s strong product release cycle in mid to late 2005, and early 2006, relative to other Itanium vendors. Of course, only time will tell going forward…so watch the market share numbers.
Ez igaz, de David meg azt hagyja figyelmen kívül, hogy egy ekkora 0.5-1 éves kimaradás, azaz versenyképtelenség mennyi ügyfél elvesztését jelenti (a HP felé). 70% volt a HP részesedése a régi szép időkben az Itanium piacról, most ez 90% környékén van, de erősen meglepődnék, ha 2007 Q1-ben is ismét 70% lenne. Szerintem a régebbi 70%-nál kb. 5-8%-al magasabb értékre fog beállni. PEdig jó lenne, ha 50% vagy az alá esne, mert különben az Itanium növekedésének a lehetősége sokkal kisebb, mint az remélhető lenne.
Elküldve: 2006. 07. 31. 16:52
nem fogják keresztbe lenyelni a többiek? akkorra?
Szerkesztette: Asker 2006. 07. 31. 16:52 -kor
Elküldve: 2006. 07. 31. 19:11
Idézet: Asker - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 17:52
nem fogják keresztbe lenyelni a többiek? akkorra?
már nem, mert az egy törölt projekt, mert nem akartak gyengébb magokat, állítólag a hp nyomására sem. alapvetően még mindig jobb kevesebb erősebb, mint több gyenge mag, mind technikai, mind szoftverlicencelési oldalról.
upd: az aláírásgyűjtés ellen nem lehet valahol aláírást gyűjteni?

Szerkesztette: special 2006. 07. 31. 19:12 -kor
Elküldve: 2006. 07. 31. 20:00
Idézet: special - Dátum: 2006. Jul. 31., Monday - 19:11
upd: az aláírásgyűjtés ellen nem lehet valahol aláírást gyűjteni?

Ahogy érzed.
vagy fizesd majd a tandíjamat

ps: örülök hogy ezexerint Te már befejezted a fősulit/egyetemet...

Szerkesztette: Asker 2006. 07. 31. 20:02 -kor
Elküldve: 2006. 07. 31. 20:02
Idézet: Asker - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 21:00
vagy fizesd majd a tandíjamat

2008-ban leszel elsős?

Elküldve: 2006. 07. 31. 20:26
Idézet: Asker - Dátum: 2006. júl. 31., hétfő - 21:00

nem várnám el mástól, hogy fizesse helyettem. fizesse ki mindenki maga a sajátját, ne ingyen akarjon másoknál több fizetéshez jutni. kitalálni sem nagyon kell, vannak sok szép modellek világszerte, úgy hívják, tandíjhitel. majdnem diákhitel, csak nem (csak) (luxus)fogyasztásra (alkohol, cigi, belépő, tévé, számítógép, playstation) menne, hanem az oktatás minőségére is.