HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az okostelefon az új PC - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Az okostelefon az új PC Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:11

@Sylvanus: "A többire viszont no comment"

Pedig a többi volt a lényeg.... azért elolvashatnád. Különösen a gyártófüggőségre, éa a kiszolgáltatottságra vonatkozó részt. Ezekre tökéletes példa az Iszar. Steve Jobs reggel úgy kel fel hogy a kedvenc alkalmazásom többé nem lehet a kis online boltjában, és bumm. Nem is lesz. Egy pc -nél én olyan software és hardware környezetet alkalmazok amilyet akarok. És ebbe senki nem szól bele. Az okostelefonok viszont mások. Ezt a "telefon vagyok" korszakból örökölték, és nem is valószínű hogy változna a helyzet...

#142 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:12

@prygme: még mindig LOL...
Valóban nagyon kedvesen megkérdezte, hogy mit akarok. Felülcsapja az új verzióhoz tartozó alap configgal vagy megtartartom az enyémet. Honnan a fenéből kéne nekem azt tudjam, hogy az új program változat nem-e vezetett be 20 db teljesen új beállitást abban a config file-ban? Épeszű ember nem rak fel egy új verziójú programhoz régi verziójú config file-t, mivel csúnya vége lehet. Registry-ben ilyen nem történik meg. Ha vannak új kulcsok, akkor hozzáadja és semmi baja nem lesz az általam testreszabott kulcsoknak.

Hozzáértés, mi?

#143 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:20

@Warrior: "Ha kényelmetlenebb, nem fog tetszeni, csak míg a csoda tart - 3 napig."

És nem csak kényelmetlenebb, de sokkal drágább is. Nem vitatom az okostelefonnak vannak előnyei, de messze nem az a helyzet, amit a szokásos hwsw -s pc kiölős cikk állít. Ilyen drasztikus marhaságokat az egész szaksajtóban nem lehet olvasni hasonló megfogalmazásban. Itt ha megjelenik egy új kütyü, egyből borul a pc ipar intelestül, x86 -ostul, és microsoft -ostul.... Ha bejön valami online móka, akkor a felhő egyből átveszi az uralmat, és ismét csak kiöl mindent...
A netbook -ok is hogy átvették az uralmat.....

A korlátos kütyüknek megvan a maga helyük, de nem ott ahol a multifunkciós, szabadon felhasználható informatikai eszközök vannak...

#144 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:27

@xclusiv: "Pár hónappal ezelőtt kérdeztem, de még mindig várom a 60.000 Ft-os pc-det, ami szétszed minden notebook-ot, ami ugye használhatatlan bármilyen munkára"

Ne ferdíts, mert baromira nem erről volt akkor szó, de légy olyan szíves és linkeld a szöveget...

"Ráadásul a 100x erősebb: az én notimban (egyedüli gép) 1.8 GHz-es c2d és 2 GB RAM van, és nem érzem szükségét a lecserélésének, pedig már lassan 4 éves."

Majd fogod... És ha igen, akkor is sokkal olcsóbban, mintha megvennéd az új mobilt, amiben 2 appal több van, meg 0.2 verziószámmal új software, amit az előző telefonodra nem engedtek felrakni.,.. na nem technikai okokból, csak üzletpolitikai döntésből... Számítógépeknél ilyen szemétség nincs.

#145 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 21:28

@xclusiv: Relatív hogy kényelmes -e a hálózattól függeni... a többi kérdésre meg az előbb válaszoltam...

#146 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 22:53

Üzenet megtekintéseIdézet: kockulat - Dátum: 2011. 02. 09. 16:30

@Modeller: ez a téma mindig előjön újra és újra a mobiltelefonokkal kapcsolatban és mindig van olyan fantáziaszegény ember, aki nem tudja elképzelni, hogy egy két vagy több magos processzorral szerelt telefon már elég erős lehet a munkához is. A többi (kijelző, billentyűzet) csak dokkolás kérdése. Munka végén feláll a delikvens, zsebre vágja a munkaeszközt és hazameny. Aztán otthon újra bedokkolja ha akarja.
Tudom, most még ez elképzelhetetlen (?), de a jövőben miért is ne mehetne így?

Na, ez nálunk pont nem működne, akármilyen erős is lenne az okosteló. Pont ma adták ki a legújabb verzióját a paranoid "biztonsági" miheztartásvégett direktívákat megfogalmazó szabályzatnak, pendrájvot, mobilt meg akármilyen adattároló dolgot tilos a PC-hez kapcsolni, meg blabla, lassan már a mobilokat is le kell adni a portán, bár a flotta üzlettel nem tom mit csinálnak akkor. Amúgy túlliheget dolog, nem hadiipari fejlesztéssel foglalkozunk.
Ja, a DVD-t abszolút elfelejtették betenni a doksiba, lehet írni, és olvasni is, nesze neked biztonság :rolleyes:

#147 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 10. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2011. 02. 09. 16:31

@Modeller: most még PC mellé veszik a legtöbben, de Kínában például már többen neteznek mobilokról mint PC-kről... távlatokban kellene gondolkodni és nem azt nézni hogy mi volt eddig meg mi van most.

Kínában biciklivel is többen közlekednek, mint autóval, bizakodom a távlatokban :-)

#148 Felhasználó inaktív   szabi113 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 01:01

"Ráadásul a mobilok flash alapú tárolói fáradnak, ami azért nem ugyanaz, mint egy hdd."
@Warrior: Ez most ugye nem volt komoly? A HDD is fárad. Különben is, mire elfáradnak addigra úgyis elavultak lesznek mindketten....

Amúgy teljesen igazad van a többiben.

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 04:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Ytse - Dátum: 2011. 02. 09. 16:27

@attila9988: és mit csinálsz egy internetre kapcsolsz számítógéppel? kommunikálsz, szórakozol, információt keresel -- ezeket egy mobillal is megteheted. a meló persze más kérdés, de a melóban nem "személyi információs eszköz" a PC, hanem egy szerszám.

Ja, megtehetem, eseti jelleggel, kicsit nyűgösen, satöbbi. Egy rendesebb levelet már nem a mobilon írom meg, de ez a hsz-t sem.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 07:25

@attila9988: Ki mondta, hogy iphone köré kell építeni a mobil környezetet? (rossz vicc!)
Egyáltalán ki beszélt itt mai mobilokról? Én 10-20 év múlva esetlegesen bekövetkező jövőt emlegetek, te meg folyton mai példákkal jössz. Ezért írtam hogy no comment.

#151 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 08:45

@hkpk: "Kínában biciklivel is többen közlekednek, mint autóval, bizakodom a távlatokban"

Kínában egyre többen már autóval közlekednek, Pekingben már alig lehet látni a szmogtól.
Itt Európában ugyanakkor mindenhol építik a bicikli kölcsönözőket, kerékpárutakat. a végén már elég lesz egy/egy sáv az autóknak a többi lehet bicikliseké. jól szimbolizálja ez is a hanyatló nyugat és a felemelkedő távolkelet viszonyait:D

#152 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 09:45

@Modeller: "Valóban nagyon kedvesen megkérdezte, hogy mit akarok. Felülcsapja az új verzióhoz tartozó alap configgal vagy megtartartom az enyémet. Honnan a fenéből kéne nekem azt tudjam, hogy az új program változat nem-e vezetett be 20 db teljesen új beállitást abban a config file-ban? Épeszű ember nem rak fel egy új verziójú programhoz régi verziójú config file-t, mivel csúnya vége lehet. Registry-ben ilyen nem történik meg. Ha vannak új kulcsok, akkor hozzáadja és semmi baja nem lesz az általam testreszabott kulcsoknak.

Hozzáértés, mi?"

a Linux még továbbra sem tehet arról, ha nem értesz hozzá:)
lehet ez is új információ lesz, még arra is van lehetőség, hogy megnézd a különbséget a saját módosított config fájlod és a maintainer hivatalos változata között.
rendszeres backup is ajánlott minden komolyabb helyen, upgrade előtt pláne, és nemcsak Linuxon.

#153 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 10:05

@Sylvanus: "Én 10-20 év múlva esetlegesen bekövetkező jövőt emlegetek"

Akkor ne csak egyetlen eszköz esetleges jövőbeni utódját hasonlítgasd a mai technikához, hanem képzelj el ezekből is akkoriakat... Mellesleg nem is ez volt a lényege annak a hsz -nek...

#154 Felhasználó inaktív   Modeller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 10:08

@prygme: Hiába irod már sokadszorra, hogy backupolni kéne, ha ÉRTENÉL HOZZÁ tudnád, hogy elmenti a régit másik néven. Nem ez a probléma, ahogy az sem, hogy diffel összehasonlitsd a két config file-t. Az egész eljárás egy nagy gány. Csak azért hoztam fel a témát, mert te beszéltél a windows tervezési hibáiról meg régről maga előtt görgetett hülyeségekről... Ehelyett ezek inkább a unix like rendszerekre jellemzőek és az ilyesmi egyre inkább ciki 2011-ben.

Megjegyzem a diff-el se mész sokra, mivel a string spagetti config fileok alapjaiban alkalmatlanok ilyesmire. Verziónként össze-vissza pakolgatják az egyes beállitások helyét az adott config fileban igy a diff-nél csak azt látod, hogy eltűnt xy opció, aztán kiderül, hogy a file végén mégis ott van, ahol a te verziódban nincs. Röhej az egész.

#155 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Modeller - Dátum: 2011. 02. 11. 10:08

@prygme: Hiába irod már sokadszorra, hogy backupolni kéne, ha ÉRTENÉL HOZZÁ tudnád, hogy elmenti a régit másik néven. Nem ez a probléma, ahogy az sem, hogy diffel összehasonlitsd a két config file-t. Az egész eljárás egy nagy gány. Csak azért hoztam fel a témát, mert te beszéltél a windows tervezési hibáiról meg régről maga előtt görgetett hülyeségekről... Ehelyett ezek inkább a unix like rendszerekre jellemzőek és az ilyesmi egyre inkább ciki 2011-ben.
...

Szerintem közelebb van az igazsághoz az, hogy ember kérdése, nem gépé, szoftveré. Ami egyiknek hülyeség, a másiknak hatékony eszköz a kezében. Amit te hibának, gányolásnak tartasz, lehet, hogy másnak épp az a lényeg, amit használ. Mert másképp gondolkodunk, másképp bánunk a gépekkel. De észre kell venni, hogy ezek a "hibák" pusztán emberi dolgok. A szoftver tényleg nem tehet arról, hogy valaki másra használja, másként reagálja le, mint pl. ahogyan tervezték.

Ebből (is) következik, hogy akármilyen rendszert lehet rosszul, ill. jól is üzemeltetni, hatékonyan. Olyan, hogy über alles, nem létezik.

A registry-nek is megvannak ám a hibái, a konfigfájloknak is. Az egyszer tuti, hogy egyik sem lehet kizárólagos, már csak azért sem, mert ha úgy volna, akkor hamarosan automatikusan "kialakulnának" a többi változatok, mint ahogyan kialakultak is. Mert emberek ülnek mögötte, akik bizony nagyon eltérően gondolkodnak. Ebből olyan összehozni, ami mindenkinek jó, lehetetlen, azon vitázni, hogy miért nem jó, pedig értelmetlen.
A lényeg,hogy meg kell tanulni használni ezt vagy azt. Aki *nix-ben hatékonyabb, annak az jön be, aki windows alatt, annak az. De olyan nincs, hogy ez vagy az "jobb" a másiknál! Sőt, olyan se, hogy "rosszabb". :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#156 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Sylvanus - Dátum: 2011. 02. 10. 18:42

@Warrior:
Én sehol nem állítottam, hogy csak ebbe az irányba fejlődhet a dolog. Azt viszont kétlem, hogy 20-30 év múlva is meglesznek az asztali gépek.

Én azt gondolom. hogy funkcionalitásukat tekintve megmaradnak. Illetve azt is, hogy méretüket tekintve nem fognak belezsúfolódni a zsebünkbe. Mert itt ez a lényeg; e fenti kettő "tulajdonságot" összehozni. Ezt szokták keverni, de lehetetlen a grammot átváltani méterbe.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#157 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: sesquatch - Dátum: 2011. 02. 10. 19:05

@Warrior:

Szerintem abban egyetérthetünk, hogy 1-3 éven belül a többségnek okostelefonja lesz.
Abban is egyetérthetünk, hogy pár éven belül a európai alsó-középszinten min 1 gigahertzes procival felszerelt mobilok lesznek (de lehet hogy kétmagosak)

Na, akkor most melyik lesz a könnyebb? családban van 2-3 telefon, mellé venni 10 eFtért egy dokkolót, egeret, billentyűzetet + egy monitort, vagy venni 100 eFt egy gépet ? (plusz mindkét oldalon kell monitor, stb).
...

Ehhez akkora szociális-gondolkodásbeli átalakulásra volna szükség, hogy pár éven belül már-már metamorfózisnak is lehetne nevezni.

Mert ezt az emberek javának "akarnia" kell. S milyenek lesznek az akkori "asztali" gépek? Töredékáron, többszörös szolgáltatást, teljesítményt nyújtani, gondolod nem fogja az embereket kecsegtetni, mert a többség direkt hajtani fog a mobilra? Szerintem nem ilyenek az emberek. Van bennük igény erre, kezdetekben ezért indulnak meg az eladások, de 1 határ fölött már nem fog változni a felfogás. Mert ez felfogás kérdése, nem attól függ, mire képes a gép, mit lehet megcsinálni vele.
Szóval az elmélet még akár logikus is lehetne, ha az asztali PC-k megállnának a fejlődésben, s csak a mobilpiac jönne be, azaz szépen "kiforgatnák" a hagyományos gépeket. Szerintem akkor is lenne némi "immunválasz", azaz az igények az asztaliakat is éltetnék.
Gondolod, hogy a PC-gyártók nem látják azt a konkurenciát, amit a mobilszektor jelent? Gondolod, hogy ölbe tett kézzel várják, amíg gyakorlatilag teljesen kiszorítódnak? Hát nem egészen. Meg fogják tudni csinálni, hogy olcsón, nagy teljesítményt adjanak, extra szolgáltatásokat, s főleg utóbbi lesz majd, ami serkentőleg hat a tudatra, mert ahogy a mobil is divatirányzat manapság (azaz nem telefonnak használjuk), ugyanúgy lehet erősíteni a PC imázsát ismét. Ez is csak marketing kérdése.
Aztán pl. ha olcsón vehetnek 1 központi számítógépet a lakásba, ami médiacenterként, ajtónyitóként, konyhai robotként, mindenesként működhet, akkor a mobil épphogy visszaszorul mobillá... Ahogy Cartman mondta: "például". S lehetne sorolni más példákat is.

Én személy szerint nem hiszem, hogy a növekvő mobilpiac mutatóit, grafikonjait ilyen hosszan meg lehetne interpolálni, hosszabbítani, ennyire előre vetíteni, mert egyrészt visszafejlődésnek lehetnénk szemtanúi - holott technikai fejlődés igenis van, másrészt ha meg csak "picit" is kényelmesebb lesz "más" eszközt használni, akkor a gyártók meg fogják találni hogy mi legyen az a "másik" eszköz, mindent meg fognak tenni, hogy népszerű legyen. S abszolúte nem gondolom, hogy ez a mobil lesz! Mert semmiből nem következik, abból, hogy több mobil fogy, végképp nem, csak annak számára, aki az eladási számokat nézi. Az viszont nem nézi a felfogást, az emberek gondolkodását, ami épp a lényeg. :smoker:

Engem pl. nem érdekel az eladott darabszám, inkább azt próbálom megfejteni, vajon miképp fognak tekinteni a mobilra az emberek 10 év múlva. S szerintem ugyanúgy fognak, mint ma, függetlenül attól, hogy mire lehetne akkor használni. Azaz szerintem mobil marad, még ha minden zsebben is ott lesz. Az emberek ugyanis túl buták, hisz még a kis teljesítményű mobilt sem használják ki. Még akkor sem, ha a telefonálás is kezd visszaszorulni más tevékenységek javára, amit telóval csinálunk.
Tehát attól, hogy ezek a folyamatok elindultak 1 irányba, nem biztos, hogy ugyanabba az irányba haladva véget is fognak ott érni, ahova ez az irányvektor mutat, sőt!! Akár fordítva is lehetne, azaz a "központi" gépek akár vissza is jöhetnek a köztudatba.

Vagy rosszul gondolom talán?

#158 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 02. 10. 21:27

@xclusiv: "Pár hónappal ezelőtt kérdeztem, de még mindig várom a 60.000 Ft-os pc-det, ami szétszed minden notebook-ot, ami ugye használhatatlan bármilyen munkára"

Ne ferdíts, mert baromira nem erről volt akkor szó, de légy olyan szíves és linkeld a szöveget...

Nem ferdítek banyek, baromira erről volt szó.

Itt ezt írtad, Elküldve: 2010. 09. 21. 11:40

Idézet

Én is azt írtam, hogy a megfelelő összegért létezik a megfelelő sebességű noti. De ez az összeg olyan magas, hogy egyszerűen nem éri meg, ha egyszer középkategóriás asztali is szénné veri negyed akkora árért cserébe.

Itt reagáltam erre Elküldve: 2010. 09. 21. 13:41

Idézet

Sarki pécébolt:
Dell Latitude E6400
- Core2Duo P8400 /2.26GHz CPU
- 2x1Gb DDR-2 800MHz memória
- 80Gb SATA-2 merevlemez
- Dupla Rétegű DVD iró
- Intel GM45 Graphics 32Mb VGA
- 5in1 es kártyaolvasó,4 USB
- Magyar bill, 6cellás akku
- 14.1" Wide Screen (1280 x 800)
- Windows Vista Buisness
- Garancia: 3 év
Bruttó 256 250 Ft

Kérlek rakj össze egy olyan asztali gépet 65 ezer forintért, amiben van egy lap, c2d, 2g RAM, vinyó, DVD író, bill, egér, monitor, stb.
Én úgy számolom, hogy 20+20+10+10+5+5+3+25, ez eddig 98k, mellé egy nemfos ház+táp 15, 110 alatt nem állsz meg OS nélkül, azzal együtt 130, ez azért bőven nem a negyede. Ja, meg egy UPS elé, ha elmegy az áram, legyen 150.

Egyébként valóban rosszul emlékeztem, 65k-ért kértem tőled a negyedárú konfigot, nem 60k-ért, elnézést kérek ezért a ferdítésért...

Idézet

"Ráadásul a 100x erősebb: az én notimban (egyedüli gép) 1.8 GHz-es c2d és 2 GB RAM van, és nem érzem szükségét a lecserélésének, pedig már lassan 4 éves."

Majd fogod... És ha igen, akkor is sokkal olcsóbban, mintha megvennéd az új mobilt, amiben 2 appal több van, meg 0.2 verziószámmal új software, amit az előző telefonodra nem engedtek felrakni.,.. na nem technikai okokból, csak üzletpolitikai döntésből... Számítógépeknél ilyen szemétség nincs.

Valszeg ez a noti előbb meghal a kezemben aztán majd veszek másikat.
A proci elég, a RAM elég, az SSD-vel gyors is, akkut kéne még venni és 40%-os töltöttségen berakni fagyasztóba, tartaléknak.
Nem játszok, nem futtatok végeselem-analízist, nem foglalkozok professzionáls grafikával és videovágással, rendereléssel, CAD-del, videonézésre van külön cuccom, adatokat külső vinyón tartom, amire kell arra jó, és nem látom azt a feladatot, amire ez kevés lenne.
De ha látsz ilyet akkor írd meg, mert tényleg érdekelne, hogy ezt miért kellene lecserélnem.

#159 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:17

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 02. 10. 21:28

@xclusiv: Relatív hogy kényelmes -e a hálózattól függeni... a többi kérdésre meg az előbb válaszoltam...

Az egységsugarú embernek az lesz, hogy nem kell a cuccait magával hordani pendrive-on, vinyón, telefonon, akármin, hanem minden ott a hálón, csak net kell és eléri.

#160 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 13:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 02. 11. 12:38

Gondolod, hogy a PC-gyártók nem látják azt a konkurenciát, amit a mobilszektor jelent? Gondolod, hogy ölbe tett kézzel várják, amíg gyakorlatilag teljesen kiszorítódnak? Hát nem egészen. Meg fogják tudni csinálni, hogy olcsón, nagy teljesítményt adjanak, extra szolgáltatásokat, s főleg utóbbi lesz majd, ami serkentőleg hat a tudatra, mert ahogy a mobil is divatirányzat manapság (azaz nem telefonnak használjuk), ugyanúgy lehet erősíteni a PC imázsát ismét. Ez is csak marketing kérdése.

Ezt a marketinget egyedül az epül tudja megcsinálni, ha megnézed mind a hp, dell, acer, stb. mind jelen van a mobilpiacon és tabletpiacon, meg akarja vetni ott a lábát. Nem a PC-t tuszkolják az emberekre, hanem próbálnak olyan terméket gyártani, ami kell az embereknek.

Idézet

Aztán pl. ha olcsón vehetnek 1 központi számítógépet a lakásba, ami médiacenterként, ajtónyitóként, konyhai robotként, mindenesként működhet, akkor a mobil épphogy visszaszorul mobillá... Ahogy Cartman mondta: "például". S lehetne sorolni más példákat is.

Aztán minek vennél 1 központi gépet?
Régen a PC volt az univerzális eszköz, mint a svájci bicska, mindenre alkalmas, kompromisszumokkal.
Ma pedig arra megy a világ, hogy minden funkcióra egy eszköz: videóra médialejátszó, játékra konzol, adattárolásra NAS, netezésre tablet, stb. Ez nyilván nem jelenti a PC halálát, munkára máig a legjobb, sok helyen nélkülözhetetlen, de sok (gyakran használt) funkciója kiváltható célszerszámokkal. És az emberek nem akarnak egy fölösleges dobozt a nappaliba.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 02. 11. 13:38 -kor

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.