Ja, ez kimaradt
Idézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 27. 11:47
Ha elfogadjuk Gábor érvét arra vonatkozóan hogy átlag Józsinak a 80 000 ft -os pc vagy 120 000 ft -os notebook helyett bőven elég egy 160+ ezres tablet+dokkoló+ezer kis vacak, (!), akkor is komoly kérdés, hogy miért kéne neki külön operációs rendszert megtanulnia otthonra.
Na haladjunk sorban:
- 80 000 ft -os pc azért nem jó neki, mert hordozni akarja. Egyébként az se 80k, mert normális monitor+egér+bill van vagy 40k, egy normális ház (nem a rálehelek és elhajlik acorp) minimum 5-10k, egy normális táp legalább ugyanennyi, a kettő együtt legyen 15k, vagyis marad 25k a gép belére. Mai árakon egy vinyót tudsz belőle venni, semmi mást, és akkor a windows áráról még nem is beszéltem (mert nem FreeDOS-sal vagy linux-al fogja használni a user), meg normális hangkártyáról, meg íróasztalról, meg ezer kis vacak (!)

- 120-as noti ugyanez a noos téma
- 160k-s tablet jelenleg bruttó 130 a tabletpiac jelenlegi királya, az ipad2
- azt a külön rendszert már megtanulta néhány félóra alatt, amíg a telefonját nyomkodta
Idézet
Mert ugye az alapgondolat az, hogy átlag Józsi nem akar megtanulni semmit, nem akar csinálni semmit, és nem is érdekli semmi a 3 szavas begépelendő szövegeken, és a youtube -on túl.
Jó közelítéssel igen.
Idézet
Ráadásul annyira hülye ez a Jóska, hogy bár nem érdekli semmi, mégsem nézi meg az árakat, és elsődleges gépnek akar egy tabletet mert ennyi esze sincsen.
A tablet az _olcsóbb_, teccikérteni?
Idézet
A munkahelyén viszont rendes számítógépek vannak, melyek használatát már az iskolában elsajátította valamelyest. Miért ne akarná otthonra is ugyanazt a környezetet? Miért kellene neki más? És miért szívatná magát azzal hogy teljesen megfosztja magát lehetőségek garmadájától egy zsák plusz pénzért azzal a jelszóval hogy "nekem ez is elég"? Ezen kéne elgondolkodni.
Miért akarná otthonra ugyanazt a környezetet, amit megutált az iskolában és a cégnél? Ahol ezt nem lehet meg azt nem lehet, meg vírus, meg trójai, meg belassul, meg akármi? Miért kellene neki más, mint amit örömmel használ a telefonján is? Ezen kéne elgondolkodni.
Idézet
Értem én hogy második vagy harmadik gépnek jók ezek a kis kütyük, de azt nem hogy egyesek miért akarják ráerőszakolni az elsődleges szerepet, ha egyszer nem is arra készültek.
Jaja, neked vagy nekem kell az elsődleges gép, mert mi használjuk arra is. A kérdés az, hogy másnak is szüksége van-e azokra a "pluszokra", amiket a PC, mint elsődleges gép nyújtani tud. Nekem van, neked is. De az r=1 user-ek hány százalékának van erre szüksége?
Idézet
Az ARM drukkereket meg szintén nem értem. Ezer éve vannak ilyen cpu -k rengeteg eszközben, ma meg szinte rajongásig fajulnak a beszélgetések ebben a témában.
Fene tudja, én annak örülök, hogy most van valami pezsgés, valami versenyféle az architektúrák és oprendszerek között, nem csak a wintel dominancia, mint az elmúlt évtizedben.