[ 2003. december 04.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Memória: időzítések vagy órajel
Elküldve: 2003. 12. 04. 11:51
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
En inkabb jovore ujitok ddr 600-ra ha kaphato lesz jo aron viszonylag, es 2,8-as prockora, mintsem ezeket nezegessem.
Meghuyom a procit majd 3,8-ra es a ramot cl2 2-2-5v4-re allitom. Ugy azert majd csak elerem ramtestben synthben a 7000-7500-at remelhetoleg
Ha lehet fx5900-et hozzacsapva elerhetem siman a 8000pontot 3d-2003-ban. Szerintem ez a 875P gigabyte 8knxp ultra elegge jo seria lett, es addigra biztos meglesz, vagy tullepem az 1T tarhelyet is
Szerinted csybe?
Ehez mit szolsz?
Most tartok 760G 2,4@3,25M 5700sisoftmembenchnel, etc.
Velemenyed? Szerintem ez az enermax 550w chieftech, etc nyalanksagos konfig meg 1 evig utokepes lesz nagyon, es az amd nagyon nem ugy nez ki hogy utolerne[/quote]
Szívogatunk?![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 04. 11:59
idézet:
Ezt írta Lipton:
A 2.8-as procit szerntem nem nagyon fogod 3.8-ra húzni. Azért fejleszted a géped, hogy a tesztekben első legyen?
[ 2003. december 04.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
M0-ssal meglehet, de azzal is csak leginkább vízhűtéssel, vagy talán egy SP94+bika venti (hangos) kombinációjával...
Elküldve: 2003. 12. 04. 13:12
Szin tiszta vorosrez.
Hat ezert ilyen az en hutom is.
Es azert 2,8at valasztok, mert ha a 3G lenne a valasztas, a technologiai hatar miatt nem jellemzoen tudnam elerni a fain savszelesseget a proci adatfeldolgozo kepessegehez.
A leg jobb az lenne, ha bizton tudnam remelni hogy az elso par p5 proc tulajdonkeppen ebbe a mostani p4 architechturaba lehetne illeszteni.
Foleg az ilyen draga alaplapoknal, mint ami nekem van.
Elküldve: 2003. 12. 04. 18:08
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Tudod mi kell a cigusoknak??
Szin tiszta vorosrez.
Hat ezert ilyen az en hutom is.
Es azert 2,8at valasztok, mert ha a 3G lenne a valasztas, a technologiai hatar miatt nem jellemzoen tudnam elerni a fain savszelesseget a proci adatfeldolgozo kepessegehez.
A leg jobb az lenne, ha bizton tudnam remelni hogy az elso par p5 proc tulajdonkeppen ebbe a mostani p4 architechturaba lehetne illeszteni.
Foleg az ilyen draga alaplapoknal, mint ami nekem van.[/quote]
Zalman 7000AlCu-m van, nem tiszta vörösrész, a proci 3.3GHz-en 42°C idle, 55-60°C full load. Hol a gond?
Egyébként meg maradjunk a témánál, ha nem túl nagy kérés![]()
![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 12. 05. 00:09
idézet:
Ezt írta Csybe:
M0-ssal meglehet, de azzal is csak leginkább vízhűtéssel, vagy talán egy SP94+bika venti (hangos) kombinációjával...[/quote]
Kicsit még elkalandozok, remélem nem haragszol.
A cpudatabase-ben nem találtam olyan 2.8-as procit ami ment 3.8-on. Ez persze nem azt jelenti, hogy nincs olyan, de szerintem elég reménytelen próbálkozás.
Elküldve: 2003. 12. 05. 00:38
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.
Elküldve: 2003. 12. 05. 01:12
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Bocsi ott a tuning reszen en nem lattam olyan alaplapot amiben en szeretnem huzni, es amim van.
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.[/quote]
Megint bocs Csybe, de legalább nem süllyed el a témád.
Vapochillel van ott egy 2.8-as ami 3.6-on megy, a többi mind alatta van. Valamiért nem lehet annyira húzni a 2.8-as procikat, legalábbis a tapasztalat ezt mutatja (nem saját tapasztalat). Lehet, hogy nem olyan lapokkal van mint amilyen Neked van, de szerintem azért csodát nem lehet várni egyik laptól se. Ha megy majd 3.8-on akkor nagy szerencséd lesz.
Mire használod a gépet, hogy Neked mindenáron kell a nagy memóriasávszélesség?
[ 2003. december 05.: Lipton szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 05. 11:07
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
Bocsi ott a tuning reszen en nem lattam olyan alaplapot amiben en szeretnem huzni, es amim van.
Szerintem amugy most is az egyik leg jobb, es szerintem ez az a lap, amiben ha markas ramok vannak, akkor jol tuningolhato marad az egesz rendszer, es a ram meg tudja kapni a leheto leg nagyobb savszelesseget, mig 2,8G folott elegge remenytelen hogy olyan savszelt kaphasson a ram ami kell neki, bar meg kene nezni ddr600-al, 566-os ddr mar van, de arra aszem jovo evig varni kell meg sajna.[/quote]
Mi ez a DDR600 mánia? 2.4C @ 3.6 300/300, vagy mi? Egyébként rengeteg piacon lévő PC4200-as modul visz 300MHz-et, igaz 3V fölött.
Elküldve: 2003. 12. 05. 15:32
A ramrol annyit hogy meg varnom kell vele a 600-as vagy 566-osra. Ezeket a ramokat azert akarom, mert akkor legalabb szinkronban mehet a ram a procko buszaval, es akkor pluszba nyerek meg savszelesseget.
Hogy 2,8 meddig megy. Sok alaplapvan, es sokfele chipset, es minden kulonfele gyarto, vagy legalabbis az elkategoriasak, kulonfele tuningokat es meretezhetoseget tartogatnak. Egy 8knxp-s alaplap nem viccbol kerul tobbe, hanem azert mert az osztok es a stabok enyhen pontosabbak mint a 30-40 illetve nagyobb szazalekban olcsobb lapokban.
Ez a lap server kategorias es mindemellett tuningolhato, csakugy mint az alsobb kategoriasok.
Szoval en szivesebben latnek olyan lapot, ami ez a tipus, es benne 2,8-as procko van. Ha lehetosegem lenne kolcsonkerni teszt vegett, meg az is oke lenne. Nem gondolom hogy nem menne.
Arrol nem beszelve, hogy az elso kategorias prescot prockokkal ez a lap ugy emlegetik hogy kompatibilis lesz, ugyhogy lehet hogy inkabb mar olyan procit lenne erdemes belevagni, es azt meghuzni.
(kisse biztosabb a huzhatosag valoszinusege is, az sse3-as utasitas keszletrol es az ujfajta ht rendszerrol nem is beszelve)
Elküldve: 2003. 12. 05. 19:48
Nem azt mondom, hogy lehtetlen, hogy a 2.8-as menjen 3.8-on, csak szerintem nagyon nagyon kicsi rá az esély bármyilyen lapban is van.
SSE3-at szerintem még most nem fogja kihasználni semmi, kell egy kis idő amíg elterjed rendesen. Ahogy teszteket néztem annyival nem gyorsabb a Prescott mint a sima P4.
Elküldve: 2003. 12. 05. 20:33
-meg teljessen egyik sincs kesz, csak a prim van olyan allapotban hogy -bitig nagyon rovid ido alatt kiadja az osszeset, csak amikor nagy szamokrol van szo, elegge nehez a pontos es gyors melo
Elküldve: 2003. 12. 13. 14:59
idézet:
Ezt írta RealPhoenix:
A savszelesseg egy progi miatt kell, es tunkeppen a meret is.
A ramrol annyit hogy meg varnom kell vele a 600-as vagy 566-osra. Ezeket a ramokat azert akarom, mert akkor legalabb szinkronban mehet a ram a procko buszaval, es akkor pluszba nyerek meg savszelesseget.
Hogy 2,8 meddig megy. Sok alaplapvan, es sokfele chipset, es minden kulonfele gyarto, vagy legalabbis az elkategoriasak, kulonfele tuningokat es meretezhetoseget tartogatnak. Egy 8knxp-s alaplap nem viccbol kerul tobbe, hanem azert mert az osztok es a stabok enyhen pontosabbak mint a 30-40 illetve nagyobb szazalekban olcsobb lapokban.
Ez a lap server kategorias es mindemellett tuningolhato, csakugy mint az alsobb kategoriasok.
Szoval en szivesebben latnek olyan lapot, ami ez a tipus, es benne 2,8-as procko van. Ha lehetosegem lenne kolcsonkerni teszt vegett, meg az is oke lenne. Nem gondolom hogy nem menne.
Arrol nem beszelve, hogy az elso kategorias prescot prockokkal ez a lap ugy emlegetik hogy kompatibilis lesz, ugyhogy lehet hogy inkabb mar olyan procit lenne erdemes belevagni, es azt meghuzni.
(kisse biztosabb a huzhatosag valoszinusege is, az sse3-as utasitas keszletrol es az ujfajta ht rendszerrol nem is beszelve)[/quote]
Nemreg jelent meg pl. a Corsair-nel a PC4400-es ram, ami 550 Mhz. 600-asrol iden ne is almodj.
Elküldve: 2003. 12. 15. 09:18
Nekem (is) vannak 2*512mb XMS 3500 memóim. Ezek egy 2.4C-vel mennek (mint Csybe-nél) 440mhz-en 275fsb-vel.
Sandra olvasás (2 3 3 7) ~6000mb/s. A Cash Latency-t 3-ra állítottam, de mindent változatlanul hagytam. Az olvasás (3 3 3 7) 5985mb/s-re esett vissza. Tehát (mint tudtuk is) szinte semmit sem változott. Ha egy szintetikus tesztben is minimális a különbség, akkor gondolhatjátok, hogy ez valós alkalmazásoknál mekkora.
A következő dolog nem annyira témába vágó de nagyon érdekes.
Volt alkalmam tesztelgetni pár 3.2C-t.
Kipróbáltam 220fsb-n 1/1 Ram beállítással. Ugyanúgy 44mhz-en megy a RAM mint a 2.4C esetében, csak ott 'kicsit' nagyobb fsb mellett.
3.2C 220fsb (3520mhz) 1/1 RAM 440mhz: ~5280mb/s
2.4C 275fsb (3300mhz) 5/4 RAM 440mhz: ~6000mb/s
Na ez már elég nagy különbség szvsz. Én nagyon csodálkoztam ezen az eredményen. Kicsit küldtem még a dolgon.
3.2C 227fsb (3632mhz) 1/1 RAM 454mhz: ~5400mb/s
Ez így is nagyon sovi. Úgylátszik a memória elérési idejét nagymértékben befolyásolja a processzor belső órajelének a sebessége. Lehet ám, hogy ez csak nekem ilyen újdonság
Állatvédő.hu
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
Elküldve: 2003. 12. 15. 20:29
Egy jó kis 2.6c kellene 13*275-ön de eddig egy sem volt stabil pedig jópárat teszteltem (általános tapasztalat hogy a costa rica-i darabok sokkal gyengébbek mint a malay példányok).
Más:sajna nekem nem volt szerencsém a 2*512 XMS3500C2 ramokkal, szinkronban 220-at csak cl 2.5 bírták
Az epox deszkámban a ramoknak bőven 3V fölött lehet adni, mi a véleményetek megpróbáljam?? Kicsit nyúl vagyok eddig max 2.92V kaptak de nem lettek jobbak.
Attól tartok sajna hogy a ramoknál tapasztalható Mhz növelegetés az időzítések rovására megy, szinte mindegyik "csak" cl3 4/4-en müxik normálisan, sehol egy JÓ kis CL2,5 neadjisten egy CL2 ram
Asszem DDR2 lesz a következő valamirevaló lépés,szerintem semmi értelme 4000/4200/4400 ramokat venni.
Elküldve: 2003. 12. 15. 20:43
idézet:
Ezt írta Deo:
Hali!
Egy jó kis 2.6c kellene 13*275-ön de eddig egy sem volt stabil pedig jópárat teszteltem (általános tapasztalat hogy a costa rica-i darabok sokkal gyengébbek mint a malay példányok).
[/quote]
Nekem meg egy 3.0C kéne ami 250-en stabil. Ehhez vennék 2*512 500mhz- ramot és spanba elfutkosnának. De nekem sem jött még be a tervem, pedig egy jópár 3gigás járt már nálam. Egyébként nekem pont az a tapasztalatom, hogy a Costa Rica-iak jobban mennek. Szerintem nem nagyon lehet így általánostani.
Állatvédő.hu
"Egy nemzet nagysága és erkölcsi fejlettsége híven
tükröződik abban, ahogyan az állatokkal bánik." Mahatma Gandhi
Elküldve: 2003. 12. 15. 20:52
idézet:
Ezt írta Grof:
Nekem meg egy 3.0C kéne ami 250-en stabil. Ehhez vennék 2*512 500mhz- ramot és spanba elfutkosnának. De nekem sem jött még be a tervem, pedig egy jópár 3gigás járt már nálam. Egyébként nekem pont az a tapasztalatom, hogy a Costa Rica-iak jobban mennek. Szerintem nem nagyon lehet így általánostani.[/quote]
Na most pont van egy pár 3.0c-s CR darab holnap lecsekkolom őket hátha... Én mondom:egy jó kis unlockos kéne ehez a melóhoz, vagy egy nagybácsi az Intel gyárba.
![]()
[ 2003. december 15.: Deo szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 18. 17:13
idézet:
Ezt írta Deo:
Hali!
Más:sajna nekem nem volt szerencsém a 2*512 XMS3500C2 ramokkal, szinkronban 220-at csak cl 2.5 bírták![]()
![]()
Az epox deszkámban a ramoknak bőven 3V fölött lehet adni, mi a véleményetek megpróbáljam?? Kicsit nyúl vagyok eddig max 2.92V kaptak de nem lettek jobbak.
Attól tartok sajna hogy a ramoknál tapasztalható Mhz növelegetés az időzítések rovására megy, szinte mindegyik "csak" cl3 4/4-en müxik normálisan, sehol egy JÓ kis CL2,5 neadjisten egy CL2 ram.
Asszem DDR2 lesz a következő valamirevaló lépés,szerintem semmi értelme 4000/4200/4400 ramokat venni.[/quote]
A nagyobb fesz valszeg segítene. AI7![]()

Súgó
A téma zárva.