HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1081 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:12

"a kiközösítettség minden homoszexuálist érint. Még akkor is, ha a környezete nem tud 'arról'."

Ha nem tudnak róla hogy a fenébe közösítik ki?

tudod az a baj az ilyen Rive tipusu mumajer polgarjogi harcosokkal hogy valojaban a legnagyobb kart pontosan a "vedendo reteg" szamara okozzak. A fodraszom speciel meleg. Es o mondja hogy a legtobb kart ezek az onjelolt "agyasok" okozzak, mert a tarsadalom leginkabb miattuk undorodik meg a homoszexualisoktol.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1082 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:19

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:14

Beszélünk díszbuzikról, meg magamutogató valakikről itt a topicban, de mindig csak említés szintjén beszélünk azokról az egyénekről, akik tényleg a normális életet élik, nem mutogatják identitásukat, meg minden ilyesmi. Pedig az én véleményem bizony az, hogy ezek az emberek sokkal nagyobb hangsúlyt érdemelnének.

Nem akarnak semminemu hangsulyt. csupancsak az eletuket szeretnek ugy leelni, hogy nem rug belejuk as tobbsegi tarsadalom es a "mumajerek" se nyulnak a honuk ala. csendben, nyugisan mint barki mas.

#1083 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:16

tudod az a baj az ilyen Rive tipusu mumajer polgarjogi harcosokkal hogy valojaban a legnagyobb kart pontosan a "vedendo reteg" szamara okozzak. A fodraszom speciel meleg. Es o mondja hogy a legtobb kart ezek az onjelolt "agyasok" okozzak, mert a tarsadalom leginkabb miattuk undorodik meg a homoszexualisoktol.

Nem feltétlen. Tény, hogy vannak szervezetek, és vannak személyek is, akik többet tesznek, mint szabadna és mint amit kellene. Viszont van sok olyan szervezet, és "önjelölt műmájer polgárjogi harcos", aki segítségére van melegnek, cigánynak, négernek, szőkének, feketének, és bárkinek. Nem hiszem, hogy egy elrontott "polgárjogi harcos akicója" az összes aktivistát le kell, hogy írja.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1084 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:20

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:14

Mindenesetre hozzá kell tenni, hogy sem tudomásom nincs, de a saját tapasztalatom is az, hogy normális életvitelű meleg egyént nem igazán ér hátrányos megkülönböztetés. Legalábbis talán pont annyi, mint a szőkét, feketét, kicsit, magasat, soványt vagy kövéret.

Ja. De azért te se téveszd össze a saját köreidet az átlagos népességgel :) Elég pontosan felmérhető, hogy tulajdonképpen milyenek is a vonatkozó előítéletek. (Durvák.)
Elköltöztem :-)

#1085 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:16

Háppersze, háppersze :rolleyes:
Előbb csak a 'díszbuzik', utána a 'mumajerek' miatt... Zavar, hogy már előítéletes homofób se lehet nyugodtan az ember, mi? Ez biztos az előítéletességüket erőszakosan hirdető homofóbok meg az őket védő műmájerek miatt van... Csak, hogy adjunk egyet a 'reciprocitásnak' is...

#1086 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:24

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:19

Nem akarnak semminemu hangsulyt. csupancsak az eletuket szeretnek ugy leelni, hogy nem rug belejuk as tobbsegi tarsadalom es a "mumajerek" se nyulnak a honuk ala. csendben, nyugisan mint barki mas.

Gondoltam, hogy ez a "hangsúly" így fog átmenni.

Igazából a mondanivalóm az az lett volna, hogy el kellene jutni az embereknek oda, hogy egyező bánásmódot kapjon egy meleg egy nem meleggel szemben. Nem kell több, és a nagyobb hangsúlyt is úgy értettem, hogy míg most a mérleg két oldala úgy áll, hogy az egyik oldalon, ahol a normális és átlagos életvitelű melegek állnak semmi hangsúly nincs, ahol a díszbuzik, az meg agyon van hangsúlyozva.

Mindig lesznek úttörő harcosok, önjelölt makik, nagyszájú szájhősök. De ha eljutunk arra a szintra, hogy a melegek között is pont úgy lesznek jelen, mint a szőkéknél, kicsiknél, alacsonyoknál, skodásoknál, stb, akkor azt mondom, hogy alakul a dolog.

SF

#1087 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:24

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:11

Sorolhatod is. Ám ezek közül a csoportok közül egyedül egyes etnikai kisebbségek iránti előítéletek azok, amik felveszik a versenyt a homoszexuálisok irántiakkal. A többieket érő negatív hatás sokkal gyengébb.

Nem értek egyet. Nézd, a munkatársam történetének nincs még vége, csak nem akartam addig bedobni, míg biztos nem voltam abban, hogy nem jutunk ide a beszélgetésben.

Mikor megtudtam, hogy meleg, erősen meglepődtem hisz mint mondtam, semmilyen jel nem utalt erre. Másnap megkérdeztem tőle. Erre azt válaszolta, hogy: Igen. Baj? Mondtam neki, hogy nem baj, csak meglepődtem, mert semmilyen jel nem utalt erre. Kérdeztem azt is, hogy miért titkolta. Erre azt válaszolta, hogy nem titkolta, de én vagyok az első, aki kérdezte. Ennyi, téma le volt zárva. Ő nem sasolt engem ezerrel, hogy most mit fogok csinálni, én meg nem kezdtem a gyárban mindenkivel pusmogni. Kész, itt a vége a történetnek. Szerintem társadalmi szinten sem kéne egyik részről sem többet tenni, csak ennyit.

#1088 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:26

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:20

Nem feltétlen. Tény, hogy vannak szervezetek, és vannak személyek is, akik többet tesznek, mint szabadna és mint amit kellene. Viszont van sok olyan szervezet, és "önjelölt műmájer polgárjogi harcos", aki segítségére van melegnek, cigánynak, négernek, szőkének, feketének, és bárkinek. Nem hiszem, hogy egy elrontott "polgárjogi harcos akicója" az összes aktivistát le kell, hogy írja.

SF

ket alapveto szervezet tipus van: az egyik tipus tenyleg es effektive segit. na oroluk nem hallasz a kozmediaban meg sehol. a masik tipus a "mumajerek tipusa": na ok azok, akik segit(get)nek ugyan - de nem ez a valodi celjuk, hanem az, hogy hiresek, kozismertek, "tarsadalmilag elismertek' legyenek. a kisebbsegek felkarolasa csak eszkoz naluk. a cel a 'megdicsolules'. na en ez utobbiaktol hanyok.

#1089 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:20

Ja. De azért te se téveszd össze a saját köreidet az átlagos népességgel :) Elég pontosan felmérhető, hogy tulajdonképpen milyenek is a vonatkozó előítéletek. (Durvák.)

Persze, tény, hogy ha nagyon akarom akkor belém is belémköthetnek. De azért elég sok helyen megfordulok, és semmiféle hátrányos tapasztalatom nincs azzal kapcsolatosan, hogyha kiderül, hogy meleg vagyok. Előbb emberként ismer meg, aztán ez már olyan információ ami nem számít.
Biztos, hogy más lenne a gyerek fekvése, ha úgy kezdeném, hogy szia buzi vagyok, lefekszünk?

SF

#1090 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:14

Beszélünk díszbuzikról, meg magamutogató valakikről itt a topicban, de mindig csak említés szintjén beszélünk azokról az egyénekről, akik tényleg a normális életet élik, nem mutogatják identitásukat, meg minden ilyesmi. Pedig az én véleményem bizony az, hogy ezek az emberek sokkal nagyobb hangsúlyt érdemelnének. De az is tény, hogy a Fókusznak meg az Aktívnak nem műsor az, ha Kis Pista elment reggel a munkahelyére, ott tisztességgel ledolgozta a munkaidőt, majd délután hazafelé menet bevásárolt a helyi közértben, és otthon megfőzte a később érkező párjának a vacsorát, akit mellesleg Nagy Gézának hívnak. Aztán együtt megnéztek egy filmet, majd lefeküdtek aludni. Ez nem hír. Mert ez egy átlagos élet. Ő soha nem menne el a Mónika Showba szerelmet vallani Shobert Norbinak, vagy a Fiesta frontemberének, de még csak a barátjával való kéthetes kapcsolatuk szakítását sem a Balázs-Showban tenné közkinccsé.

Egy újságban sem az a hír, amit fentebb írtam, hanem az, hogy bizony a Buzi Géza legyilkolta a Kismaris lányát, és azok a szemét melegek a... De még címlapon nem láttam, hogy a Heteró Jolán kinyírta alkoholista férjét...

Mindenesetre hozzá kell tenni, hogy sem tudomásom nincs, de a saját tapasztalatom is az, hogy normális életvitelű meleg egyént nem igazán ér hátrányos megkülönböztetés. Legalábbis talán pont annyi, mint a szőkét, feketét, kicsit, magasat, soványt vagy kövéret.

SF

:up:

#1091 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:27

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:24

Nem értek egyet. Nézd, a munkatársam történetének nincs még vége, csak nem akartam addig bedobni, míg biztos nem voltam abban, hogy nem jutunk ide a beszélgetésben.

Mikor megtudtam, hogy meleg, erősen meglepődtem hisz mint mondtam, semmilyen jel nem utalt erre. Másnap megkérdeztem tőle. Erre azt válaszolta, hogy: Igen. Baj? Mondtam neki, hogy nem baj, csak meglepődtem, mert semmilyen jel nem utalt erre. Kérdeztem azt is, hogy miért titkolta. Erre azt válaszolta, hogy nem titkolta, de én vagyok az első, aki kérdezte. Ennyi, téma le volt zárva. Ő nem sasolt engem ezerrel, hogy most mit fogok csinálni, én meg nem kezdtem a gyárban mindenkivel pusmogni. Kész, itt a vége a történetnek. Szerintem társadalmi szinten sem kéne egyik részről sem többet tenni, csak ennyit.

Egyre gondoltunk, és majdhogynem egyszerre szólaltunk meg ezügyben.

SF

#1092 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:30

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:22

Háppersze, háppersze :rolleyes:
Előbb csak a 'díszbuzik', utána a 'mumajerek' miatt... Zavar, hogy már előítéletes homofób se lehet nyugodtan az ember, mi? Ez biztos az előítéletességüket erőszakosan hirdető homofóbok meg az őket védő műmájerek miatt van... Csak, hogy adjunk egyet a 'reciprocitásnak' is...

oreg harcos en nem diszbuziztam. csak kicsit megforgattalak mint singer a varrogepet es szepen pofara is esetel. coki van :p

#1093 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:30

oreg harcos en nem diszbuziztam. csak kicsit megforgattalak mint singer a varrogepet es szepen pofara is esetel. coki van :p

A személyeskedésnek mi értelme van? Próbáljunk meg témánál maradni...

Köszönöm.

SF

#1094 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:36

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:24

Nem értek egyet.

Amit Sasfiókának írtam, Neked is szól:  ne téveszd össze a saját köreidet az átlagos népességgel. Az előitéletesség valós szintjéről a vonatkozó felmérésekből könnyen tájékozódhatsz.

(Miért is a HWSW az egyik legszinvonalasabb hazai szaklap? )

#1095 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:30

Coki van, válasz nincs - akkor ki is esett pofára?

#1096 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:41

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:36

Amit Sasfiókának írtam, Neked is szól:  ne téveszd össze a saját köreidet az átlagos népességgel. Az előitéletesség valós szintjéről a vonatkozó felmérésekből könnyen tájékozódhatsz.

(Miért is a HWSW az egyik legszinvonalasabb hazai szaklap? )

De hát engem nem érdekelnek a felmérések és a statisztikák. Már rég megtanultam, hogy azok mindíg azt mutatják, amit a készítőjük mutatni akar. Ha a melós keres 50 000-et, a góré meg 950 000-et, akkor statisztikailag a cégnél az átlagkereset 500 000 ft/fő. :D

Na, szóval én inkább a környezetemből veszem a mintát. Ez alapján nem értek egyet. :)

#1097 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:06

Esha csak ilyen iskola van?

Számomra már ijesztő az, amit a bevándorló kisebbségek megengednek maguknak/elvárnak a befogadó országtól/társadalomtól. Nem tudom ki hogy van ezzel, de ha én kimennék egy másik országba, meghúznám magam, és örülnék a vendégszeretetnek. Ha azt mondják, hogy bocs, de itt nem hordhatsz fejkendőt (vagy épp hordanod kell, ha az arabokhoz mennék), egyértelmű lenne, hogy nem hordom, vagy ha nekem az annyira fontos, visszamegyek oda, ahol ez a szokás él. A kedvencem az volt, mikor egy iskolában a muzulmán diákok leszedették a karácsonyfát, mert az sérti az ő vallásukat. Könyörgöm b+, nem otthon vagy, ha átmész a haverodhoz, neki sem töröd össze semmijét csak azért, mert nem tetszik... szóval itt nem a kisebbségek védelme lenne a legelső, hanem a kisebbségeknek kellene beilleszkedni a társadalomba, és azután joggal követelhetnék, hogy tegyenek az ellen, hogy a bőrszínük miatt kirekesszék őket bárhonnan.
Persze megint más a helyzet az olyan esetekkel, ahol határtologatások miatt került át egy népcsoport egy másik nemzethez (lásd erdélyi magyarok esete).
Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy az átoperálásokhoz milyen támogatásokat kapnak a fiúlányok illetve a lányfiúk, mikor az egészségügy egyébként a béka segge alatt van. Egyszerűen felháborító, hogy "szegény" tranzszexuálisok műtéteit pénzelik, mert nem tudnak önmaguk lenni, mikor ha édesanyád kerül be a kórházba, az orvosok széttárják a kezüket, hogy "bocsi, de az állambácsi nem adott elég pénzt".
Az lenne az igazi, ha a normális kisebbség (vagy épp a többség) fogna össze a sztereotípiákat terjesztő barmok ellen, nekik is érdekük.
Azt meg nagyon jól mondta Tomcat is, hogy nem meleg büszkeség napja kellene, hogy legyen, hanem meleg szerénység! Mert ez egy olyan dolog, amire nem büszkének kell lenni, hanem azt kell bebizonyítani, hogy ha meleg is vagyok (mármint nem én :F) tudom úgy csinálni, hogy ezzel nem botránkoztatom meg a heterókat, akik számára a seggbekuki undorító. És én ugyan nem ítélem el őket ezért, csinálják, ha akarják, de könyörgöm, ez olyan, mintha arra lennél büszke, hogy kecskét kefélsz...
mondjuk ez már kicsit durva példa, de könyörgöm, ne jöjjön azzal, hogy ez ősi szokás, mert ez semmiképp nem természetes...
Na szóval itt mindkét félnek változnia kell. Nekünk nem szabad kiközösíteni meg ujjal mutogatni arra, aki a másságát csendben, szerényen vállalja, és éli a hétköznapi életét, viszont a hímringyóknak is lejjebb kell adniuk az arcukból, mert amit ők művelnek, az nem fér bele a jelenlegi társadalmi normákba. Az meg, hogy provokálnak, csak még jobban azt igazolja, hogy meg sem próbálnak beilleszkedni... ennyi.

Jó hosszú lett :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1098 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:48

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:41

Na, szóval én inkább a környezetemből veszem a mintát. Ez alapján nem értek egyet. :)

Meglehet, jó társaságba születtél...

De mondd csak, emlékszel még, milyen csapdáról is beszéltem korábban? Azaz: ha csak a díszbuziság zavar, nem pedig egy bármely nemű mezei homo, akkor miért is veszed magadra mindazt, amit az előítéletesség ellen szól?

(Amúgy a vonatkozó statisztikák megítélését illetően nem értünk egyet. Nyugodtan megbízhatsz bennük, sajnos :( )

#1099 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:52

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:48

Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy az átoperálásokhoz milyen támogatásokat kapnak a fiúlányok illetve a lányfiúk

Apropó, ez itt, ebben a topikban némileg fals. A nemváltoztató műtéteknek semmi közük a 'mezei' homoszexualitáshoz. Egyébbiránt ilyen műtét nagyon kevés történik, és nem csak a finanszírozottságához kell igen alaposan bizonyítani nem a homoszexualitást, hanem kifejezetten a transzszexualitást.

Idézet

Na szóval itt mindkét félnek változnia kell. Nekünk nem szabad kiközösíteni meg ujjal mutogatni arra, aki a másságát csendben, szerényen vállalja, és éli a hétköznapi életét, viszont a hímringyóknak is lejjebb kell adniuk az arcukból, mert amit ők művelnek, az nem fér bele a jelenlegi társadalmi normákba. Az meg, hogy provokálnak, csak még jobban azt igazolja, hogy meg sem próbálnak beilleszkedni... ennyi.

Pontosan ennyi :up:

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 12:54 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:54

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:52

Apropó, ez itt, ebben a topikban némileg fals. A nemváltoztató műtéteknek semmi közük a 'mezei' homoszexualitáshoz. Egyébbiránt ilyen műtét nagyon kevés történik, és nem csak a finanszírozottságához kell igen alaposan bizonyítani nem a homoszexualitást, hanem a transzszexualitást.

Jó, ebben igazat adok, nem 100%-ig idevaló.
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.