Számomra már ijesztő az, amit a bevándorló kisebbségek megengednek maguknak/elvárnak a befogadó országtól/társadalomtól. Nem tudom ki hogy van ezzel, de ha én kimennék egy másik országba, meghúznám magam, és örülnék a vendégszeretetnek. Ha azt mondják, hogy bocs, de itt nem hordhatsz fejkendőt (vagy épp hordanod kell, ha az arabokhoz mennék), egyértelmű lenne, hogy nem hordom, vagy ha nekem az annyira fontos, visszamegyek oda, ahol ez a szokás él. A kedvencem az volt, mikor egy iskolában a muzulmán diákok leszedették a karácsonyfát, mert az sérti az ő vallásukat. Könyörgöm b+, nem otthon vagy, ha átmész a haverodhoz, neki sem töröd össze semmijét csak azért, mert nem tetszik... szóval itt nem a kisebbségek védelme lenne a legelső, hanem a kisebbségeknek kellene beilleszkedni a társadalomba, és azután joggal követelhetnék, hogy tegyenek az ellen, hogy a bőrszínük miatt kirekesszék őket bárhonnan.
Persze megint más a helyzet az olyan esetekkel, ahol határtologatások miatt került át egy népcsoport egy másik nemzethez (lásd erdélyi magyarok esete).
Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy az átoperálásokhoz milyen támogatásokat kapnak a fiúlányok illetve a lányfiúk, mikor az egészségügy egyébként a béka segge alatt van. Egyszerűen felháborító, hogy "szegény" tranzszexuálisok műtéteit pénzelik, mert nem tudnak önmaguk lenni, mikor ha édesanyád kerül be a kórházba, az orvosok széttárják a kezüket, hogy "bocsi, de az állambácsi nem adott elég pénzt".
Az lenne az igazi, ha a normális kisebbség (vagy épp a többség) fogna össze a sztereotípiákat terjesztő barmok ellen, nekik is érdekük.
Azt meg nagyon jól mondta Tomcat is, hogy nem meleg büszkeség napja kellene, hogy legyen, hanem meleg szerénység! Mert ez egy olyan dolog, amire nem büszkének kell lenni, hanem azt kell bebizonyítani, hogy ha meleg is vagyok (mármint nem én :F) tudom úgy csinálni, hogy ezzel nem botránkoztatom meg a heterókat, akik számára a seggbekuki undorító. És én ugyan nem ítélem el őket ezért, csinálják, ha akarják, de könyörgöm, ez olyan, mintha arra lennél büszke, hogy kecskét kefélsz...
mondjuk ez már kicsit durva példa, de könyörgöm, ne jöjjön azzal, hogy ez ősi szokás, mert ez semmiképp nem természetes...
Na szóval itt mindkét félnek változnia kell. Nekünk nem szabad kiközösíteni meg ujjal mutogatni arra, aki a másságát csendben, szerényen vállalja, és éli a hétköznapi életét, viszont a hímringyóknak is lejjebb kell adniuk az arcukból, mert amit ők művelnek, az nem fér bele a jelenlegi társadalmi normákba. Az meg, hogy provokálnak, csak még jobban azt igazolja, hogy meg sem próbálnak beilleszkedni... ennyi.
Jó hosszú lett