HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:54

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:14

...mindenesetre hozzá kell tenni, hogy sem tudomásom nincs, de a saját tapasztalatom is az, hogy normális életvitelű meleg egyént nem igazán ér hátrányos megkülönböztetés. Legalábbis talán pont annyi, mint a szőkét, feketét, kicsit, magasat, soványt vagy kövéret.

SF

Teljes mértékben támogatom a hozzászólásod!  :up:

Sajnos arról pedig a társadalom tehet, hogy megpróbál "szenzációt" csinálni aegyesek nemi életéből, mert abban pénz van, mert az szórakoztató dolog sokmillió ember számára... De aki ezt felvállalja, az meg is érdemli, hogy nemi hovatartozása miatt megkülönböztessék... Saját keresztje, ha vállalta hordozza is.  :rolleyes:

#1102 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:01

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 22:20

Elnézve az egyház pedofilbotrányait, akár még ki is derülhetne.

Mindig is volt botrány az egyházak szintjén, és lesz is, igaz nem verik nagydobra és nem is verték soha... Amik kikerülnek a napvilágra, azok csak töredékei ezen dolgoknak...

A régi korban is, és ma is voltak/vannak ilyen "félrelépések". homoszexualitás... És mielőtt jönnének az előítéletek, hogy mert ezt olvastam, meg láttam, vagy csak hallottam, nem így volt. :) Tapasztalatomat írtam le, amit láttam és észleltem!  :up:

#1103 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:03

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:48

Számomra már ijesztő az, amit a bevándorló kisebbségek megengednek maguknak/elvárnak a befogadó országtól/társadalomtól. Nem tudom ki hogy van ezzel, de ha én kimennék egy másik országba, meghúznám magam, és örülnék a vendégszeretetnek. Ha azt mondják, hogy bocs, de itt nem hordhatsz fejkendőt (vagy épp hordanod kell, ha az arabokhoz mennék), egyértelmű lenne, hogy nem hordom, vagy ha nekem az annyira fontos, visszamegyek oda, ahol ez a szokás él. A kedvencem az volt, mikor egy iskolában a muzulmán diákok leszedették a karácsonyfát, mert az sérti az ő vallásukat. Könyörgöm b+, nem otthon vagy, ha átmész a haverodhoz, neki sem töröd össze semmijét csak azért, mert nem tetszik... szóval itt nem a kisebbségek védelme lenne a legelső, hanem a kisebbségeknek kellene beilleszkedni a társadalomba, és azután joggal követelhetnék, hogy tegyenek az ellen, hogy a bőrszínük miatt kirekesszék őket bárhonnan.
Persze megint más a helyzet az olyan esetekkel, ahol határtologatások miatt került át egy népcsoport egy másik nemzethez (lásd erdélyi magyarok esete).
Én inkább azon vagyok kiakadva, hogy az átoperálásokhoz milyen támogatásokat kapnak a fiúlányok illetve a lányfiúk, mikor az egészségügy egyébként a béka segge alatt van. Egyszerűen felháborító, hogy "szegény" tranzszexuálisok műtéteit pénzelik, mert nem tudnak önmaguk lenni, mikor ha édesanyád kerül be a kórházba, az orvosok széttárják a kezüket, hogy "bocsi, de az állambácsi nem adott elég pénzt".
Az lenne az igazi, ha a normális kisebbség (vagy épp a többség) fogna össze a sztereotípiákat terjesztő barmok ellen, nekik is érdekük.
Azt meg nagyon jól mondta Tomcat is, hogy nem meleg büszkeség napja kellene, hogy legyen, hanem meleg szerénység! Mert ez egy olyan dolog, amire nem büszkének kell lenni, hanem azt kell bebizonyítani, hogy ha meleg is vagyok (mármint nem én :F) tudom úgy csinálni, hogy ezzel nem botránkoztatom meg a heterókat, akik számára a seggbekuki undorító. És én ugyan nem ítélem el őket ezért, csinálják, ha akarják, de könyörgöm, ez olyan, mintha arra lennél büszke, hogy kecskét kefélsz...
mondjuk ez már kicsit durva példa, de könyörgöm, ne jöjjön azzal, hogy ez ősi szokás, mert ez semmiképp nem természetes...
Na szóval itt mindkét félnek változnia kell. Nekünk nem szabad kiközösíteni meg ujjal mutogatni arra, aki a másságát csendben, szerényen vállalja, és éli a hétköznapi életét, viszont a hímringyóknak is lejjebb kell adniuk az arcukból, mert amit ők művelnek, az nem fér bele a jelenlegi társadalmi normákba. Az meg, hogy provokálnak, csak még jobban azt igazolja, hogy meg sem próbálnak beilleszkedni... ennyi.

Jó hosszú lett :)

szerintem kicsit teis elveted a sulykot. valahogy igazan arra szerettem volna ramutatni, sanos csoppet arogansra sikeredett Rive-vel semmirol nem tudok erdemi disputat folytatni mert akkora az egoja es annyira kaptalannak tartja magat, hogy az csak na hogy a megoldas sohasem a politikai konfrontacio, masok lekiismeretenek, identitasanak a megeroszakolasa kene, hogy legyen, hanem egyfajta tarsadalmi konszenzus. az eroszakossag, a horges, masok lelkiismeretenek es erkolcseinek a megsertese semmi jora nem vezet, legkevesbe arra nem hogy a kisebbsegi csoportok a normaikat el tudjak fogadtatni a tobbseggel. a normak es az erkolcsok evolvalnak. ezek szandekos felrugasa es semmibe vetele szuksegkepppen vezet ellenszenvre es eloiteletekre.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1104 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:48

Meglehet, jó társaságba születtél...

De mondd csak, emlékszel még, milyen csapdáról is beszéltem korábban? Azaz: ha csak a díszbuziság zavar, nem pedig egy bármely nemű mezei homo, akkor miért is veszed magadra mindazt, amit az előítéletesség ellen szól?

(Amúgy a vonatkozó statisztikák megítélését illetően nem értünk egyet. Nyugodtan megbízhatsz bennük, sajnos :( )

Elég széles az ismeretségi köröm, 10 éve multi cégeknél dolgozom, voltam melós is jó sokáig, jelenleg középvezetőként üzemelek (vagyis melós vagyok, több felelősséggel), azaz a legkülönfélébb társadalmi és egzisztenciális rétegekkel voltam/vagyok kapcsolatban. Ennek már semmi köze a családomhoz, vagy a szűk társaságomhoz. Még mindíg nem értek egyet... :)

Nem veszek semmit magamra, csupán beszélgetünk. A véleményemet mondom, ami sokban nem különbözik a tiédtől "csupán" abban, hogy szerintem nem lehet csak a társadalmat hibáztatni a kisebbségek ill. a melegek megitéléséért, vagy helyzetéért, vagy mittudomain.

És meglepő módon HavoCS hozzászólására a reakciód, a "Pontosan ennyi", holott nagyjából ugyanazt mondom én is. :)

#1105 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:09

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:05

A véleményemet mondom, ami sokban nem különbözik a tiédtől "csupán" abban, hogy szerintem nem lehet csak a társadalmat hibáztatni a kisebbségek ill. a melegek megitéléséért, vagy helyzetéért, vagy mittudomain.

ez a "csupancsak" nagyon sok. ez a "csupancsak" annyit tesz, hogy nem szeretjuk azt, ha kollektiv nunosok lepedojet huzzak rank...

#1106 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:03

Rive-vel semmirol nem tudok erdemi disputat folytatni mert akkora az egoja es annyira kaptalannak tartja magat, hogy az csak na

vs.

Idézet

Normalis esetben igazad is volna, csak te most jelenleg politikai celzatu megdolgozas, tudatallapot modositasi kampf alatt allsz. "negy lab jo, ket lab rossz... negz lab jo, ket lab rossz..." ne horogj kiscsibesz. nem all jol. azon kaptad magad, hogy neven neveztem amit csinalsz? hat ilyen az elet.... hat igen. ez vagy te. egy nagy dedo.

:rolleyes:
Érdekes módon ma nyilván teljesen véletlenül pont azóta szabadultak el itt az indulatok, hogy idejöttél. Kinek hazudsz, nekem, vagy magadnak?
Elköltöztem :-)

#1107 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:09

ez a "csupancsak" nagyon sok. ez a "csupancsak" annyit tesz, hogy nem szeretjuk azt, ha kollektiv nunosok lepedojet huzzak rank...

Ezért tettem macskakörömbe a "csupán"-t. ;)

#1108 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:14

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:01

A régi korban is, és ma is voltak/vannak ilyen "félrelépések". homoszexualitás...

Voltak, elenyésző számban. Azonban míg az egyház kebelén megbúvó, a társadalomhoz képest erősen túlreprezentált homoszexualitás évszázadokig nem keltett előítéleteket az egyház ellen, addig a kívül levőt irtották, szó szerint tűzzel vassal. Nem érzel itt egy kis problémát tyúkilag, tojásilag?

#1109 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:15

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:10

vs.

:rolleyes:
Érdekes módon ma nyilván teljesen véletlenül pont azóta szabadultak el itt az indulatok, hogy idejöttél. Kinek hazudsz, nekem, vagy magadnak?

imadom ezt, komolyan. olyan vagy mint a teherani radio.

Idézet: Rive

Idézet (SFIJ @ 2005. aug. 30., kedd - 11:57)    
Normalis esetben igazad is volna, csak te most jelenleg politikai celzatu megdolgozas, tudatallapot modositasi kampf alatt allsz. "negy lab jo, ket lab rossz... negz lab jo, ket lab rossz..."

Néha komolyan elgondolkodom, hogy meddig lehet még sűlyedni  Az, hogy valaki már egy durva előítélet kitárgyalását is csupán politikának lássa, az már tényleg mindennek az alja

Igy kezdodott. es ujabb szep becezo szavak. Rive vigyazz jobban a santa kutyaval :)

Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 30. 13:18 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:20

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:14

Voltak, elenyésző számban. Azonban míg az egyház kebelén megbúvó, a társadalomhoz képest erősen túlreprezentált homoszexualitás évszázadokig nem keltett előítéleteket az egyház ellen, addig a kívül levőt irtották, szó szerint tűzzel vassal. Nem érzel itt egy kis problémát tyúkilag, tojásilag?

Akkor, mikor a homoszexualitást tűzzel-vassal irtották, akkor az "csak" egy volt a sok "irtani való" közül, ráadásként már akkoriban sem volt sok értelme nagyobb energiát belefeccolni a dologba, mivel a homoszexuálisok többségéről nem mondod meg ránézésre, hogy az, vagy nem tudod élőhely, ország, megye, település, anyakönyv, vagy más alapján azonosítani.

#1111 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:15

Igy kezdodott. es ujabb szep becezo szavak. Rive vigyazz jobban a santa kutyaval :)

Mármint hogy ne húzam valaki orrára, ha az előítéletek tárgyalását keveri a politikával egy, a homoszexualitásról szóló topikban? Most nem vagy észnél, vagy akkor sem voltál, amikor benyitottál ide?

#1112 Felhasználó inaktív   Shia-ko 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:27

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:14

Az egyház szexuális eltévejedései, főleg a létszámukhoz képest messze nem elenyésző, lsd. korrábban írt kissebbség/bűnözés, csak takargatták, mert rohadt égő, ha valaki segget csinála  szájából, lévén valamivel eteti az embereket, ő meg xarik rá. És ez a típusú viselkedés elég jellemző minden hasonló csoportosulásra.
Üdvözlettel:
Gabi

#1113 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:33

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:20

Akkor, mikor a homoszexualitást tűzzel-vassal irtották...

Sajnos még ma is van olyan hely, ahol akasztás jár érte... :(

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1114 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:33

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:25

Mármint hogy ne húzam valaki orrára, ha az előítéletek tárgyalását keveri a politikával egy, a homoszexualitásról szóló topikban? Most nem vagy észnél, vagy akkor sem voltál, amikor benyitottál ide?

lehet civilizaltan fogalmazni. ahogy most is megtehetted volna. ami a fo baj ezzel a topikkal az az, hogy nem az "eloiteleteket" targyalja meg, hanem iteleteket alkot bizonyosfajta eloiteletekkel szemben es ez innentol kezdve akar beismered, akar nem - kokemeny politika.

Quod Erat Demonstarndum...

#1115 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:05

Még mindíg nem értek egyet... :)

Nyilván szerencsés vagy... Vagy éppenséggel kerülöd az olyan társaságot, ahol sikk a homofóbia :) Mondom, nézz át a gondolára :)

Idézet

"csupán" abban, hogy szerintem nem lehet csak a társadalmat hibáztatni a kisebbségek ill. a melegek megitéléséért, vagy helyzetéért, vagy mittudomain.

A társadalmat egyedül azért hibáztatom, mert tűri, és hallgatásában cinkosává szegődik a szélsőséges előítéleteknek (is). Valahol végre el kéne fogadni hogy a homofóbia nem eu-konform.

Idézet

És meglepő módon HavoCS hozzászólására a reakciód, a "Pontosan ennyi", holott nagyjából ugyanazt mondom én is. :)

Bizonyos esetekben kifejezetten nem tartom elfogadhatónak a hallgatást. Az eredményt meg megítélheted azon, hogy mennyire kopott ki a szigetről a homofóbia :)

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:20

Akkor, mikor a homoszexualitást tűzzel-vassal irtották, akkor az "csak" egy volt a sok "irtani való" közül, ráadásként már akkoriban sem volt sok értelme nagyobb energiát belefeccolni a dologba...

Ezt kérlek fejtsd ki jobban, mert nem igazán értem, mit is akarsz ezzel mondani.

Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:27

Az egyház szexuális eltévejedései, főleg a létszámukhoz képest messze nem elenyésző, lsd. korrábban írt kissebbség/bűnözés, csak takargatták, mert rohadt égő, ha valaki segget csinála  szájából, lévén valamivel eteti az embereket, ő meg xarik rá. És ez a típusú viselkedés elég jellemző minden hasonló csoportosulásra.

Ennek nagyrésze benne is volt az adott hozzászólásban. A lényeg: a papok ellen a homoszexuálisok túlreprezentáltsága ellenére sem jöttek létre hasonló előítéletek, mint a társadalomban amúgy alulreprezentált homoszexuálisok ellen.

Amúgy meg, mi van a görögökkel? Ott miért nem jöttek létre hasonló előítéletek?

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 13:38 -kor

#1116 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:33

lehet civilizaltan fogalmazni. ahogy most is megtehetted volna. ami a fo baj ezzel a topikkal az az, hogy nem az "eloiteleteket" targyalja meg, hanem iteleteket alkot bizonyosfajta eloiteletekkel szemben es ez innentol kezdve akar beismered, akar nem - kokemeny politika.

Quod Erat Demonstarndum...

Szerinted. A többiek nagy része ellenben nyugodtan is tud itt beszélgetni.

Szerkesztette: Rive 2005. 08. 30. 13:36 -kor

#1117 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:36

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:33

Sajnos még ma is van olyan hely, ahol akasztás jár érte... :(

SF

Emlékeim szerint pont nemrég is volt ilyen eset... Talán Iránban, vagy hol...

#1118 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:40

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:36

Emlékeim szerint pont nemrég is volt ilyen eset... Talán Iránban, vagy hol...

Igen, közvetetten az iráni akasztásra gondoltam, ahol két gyermeket akasztottak fel homoszexualitás miatt, miközben a "nézők" éljeneztek... (Persze a hivatalos közlés szerint a két gyerek egy 13 éves gyereket kényszerített nemi aktusra.)

Lehet azt kell mondanom, hogy szerencsés helyre születtem... De ez tényleg elszomorított, és kicsit fel is háborított.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1119 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:48

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:34

Nyilván szerencsés vagy... Vagy éppenséggel kerülöd az olyan társaságot, ahol sikk a homofóbia :) Mondom, nézz át a gondolára :)

A társadalmat egyedül azért hibáztatom, mert tűri, és hallgatásában cinkosává szegődik a szélsőséges előítéleteknek (is). Valahol végre el kéne fogadni hogy a homofóbia nem eu-konform.

Bizonyos esetekben kifejezetten nem tartom elfogadhatónak a hallgatást. Az eredményt meg megítélheted azon, hogy mennyire kopott ki a szigetről a homofóbia :)

Ezt kérlek fejtsd ki jobban, mert nem igazán értem, mit is akarsz ezzel mondani.

Akkor bekezdésenként... :)

1.) Nem érzem magam szerencsésnek, de tény, hogy kerülöm az olyan társaságokat, ahol BÁRMI is sikk. Egyébként arra még kiváncsi lennék, hogy a megrögzött heteroszexualitás mennyire áll messze a homofóbiától. Egyáltalán, mit is kell érteni a homofóbia alatt? A homoszexualitástól való totális undort, vagy a homoszexuálisoktól való totális undort, vagy mindkettő?
Mert magamat simán szoktam homofóbnak tekinteni, azonban rám a 3 verzió közül az első érvényes alapból.

2.) Ez a cinkosság dolog olyan szagú, mint a "ha nem melletem, akkor ellenem". Sántít.

3.) Öööö... milyen szigetről?

4.) Csupán azt akartam mondani, hogy nem a homoszexuálisok szenvedték meg hangsúlyosan a történelem viharait, a tűzzel-vassal írtást, az üldöztetést. Sőt, talán ma már nincs is olyan ország/nép/kisebbség/stb, akit az írott történelem során ne üldöztek volna, ne akartak volna kiírtani. Egy szó mint száz, ha a történelemkönyvekben kutakodnék, nem a homoszexuálisok sanyarú sorsa érdekelne.

#1120 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:48

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:40

...

Szinte minden (kisebbségi) tulajdonság démonizálható, és innentől már fel (ki) lehet használni valamiféle identitás, csoportkohézió kialakításához... És itt is nagyjából az a kérdés, hogy kussoljunk vagy sem.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.