HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:53

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:40

Igen, közvetetten az iráni akasztásra gondoltam, ahol két gyermeket akasztottak fel homoszexualitás miatt, miközben a "nézők" éljeneztek... (Persze a hivatalos közlés szerint a két gyerek egy 13 éves gyereket kényszerített nemi aktusra.)

Lehet azt kell mondanom, hogy szerencsés helyre születtem... De ez tényleg elszomorított, és kicsit fel is háborított.

SF

Ha oda születtél volna, nem háborítana fel. Más kultúra, más vallás, más múlt, más társadalmi berendezkedés. Van, ahol a nőket tárgynak tekintik és semmilyen joguk nincs. Van, ahol a tolvajnak szekercével levágják csuklóból a kezét. Nem szabad összevetni az európai, jórészt keresztény társadalmi berendezkedést pl a muzulmán, vagy mohamedán, vagy akár buddhista, vagy ortodox társadalommal.

#1122 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 13:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:48

1.) Nem érzem magam szerencsésnek, de tény, hogy kerülöm az olyan társaságokat, ahol BÁRMI is sikk. Egyébként arra még kiváncsi lennék, hogy a megrögzött heteroszexualitás mennyire áll messze a homofóbiától. Egyáltalán, mit is kell érteni a homofóbia alatt? A homoszexualitástól való totális undort, vagy a homoszexuálisoktól való totális undort, vagy mindkettő?
Mert magamat simán szoktam homofóbnak tekinteni, azonban rám a 3 verzió közül az első érvényes alapból.

Részemről homofóbia: amikor valaki egy homoszexuális embertől undorodik/fél/miegyébb, pusztán azért, mert az homoszexuális. A félelem vagy megnyilvánul tettekben, szavakban, vagy sem - ha megnyilvánul, és átcsap gyűlöletkeltésbe, előítéletek terjesztésébe, akkor szerintem nem szabad elmenni mellette szó nélkül.

Idézet

2.) Ez a cinkosság dolog olyan szagú, mint a "ha nem melletem, akkor ellenem". Sántít.

Nem sántít az... Csak másképp szól :) Ha nem ellene, akkor ellened se :)

Idézet

3.) Öööö... milyen szigetről?

https://forum.hwsw.h...hp?showforum=17 :)

Idézet

4.) Csupán azt akartam mondani, hogy nem a homoszexuálisok szenvedték meg hangsúlyosan a történelem viharait, a tűzzel-vassal írtást, az üldöztetést. Sőt, talán ma már nincs is olyan ország/nép/kisebbség/stb, akit az írott történelem során ne üldöztek volna, ne akartak volna kiírtani. Egy szó mint száz, ha a történelemkönyvekben kutakodnék, nem a homoszexuálisok sanyarú sorsa érdekelne.

A történelem csak kiindulási pont a jelen megértéséhez. A lényeg, hogy most, itt mi van.
Elköltöztem :-)

#1123 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:16

tudod az a baj az ilyen Rive tipusu mumajer polgarjogi harcosokkal hogy valojaban a legnagyobb kart pontosan a "vedendo reteg" szamara okozzak. A fodraszom speciel meleg. Es o mondja hogy a legtobb kart ezek az onjelolt "agyasok" okozzak, mert a tarsadalom leginkabb miattuk undorodik meg a homoszexualisoktol.

SFIJ, hogy ki a hibás, az egy ok-okozati rendszerben nem mindig egyértelmű, már ha van egyáltalán hibás, nem pedig csak felelősséggel bíró szereplők, mint most.

Azt ráhúzni a melegek emberi méltósága, egyenlősége mellett érvelőkre (legyenek túlbuzgó önjelöltek, vagy
felkért vitapartnerek) hogy erősítik az ellenérzéseket, igazságtalannak tartom, sőt torznak, kifordítottnak.

Egy ember mások felé irányuló érzéseinek, gondolatinak magatehetetlenségéért nem lehet kívülálló hibáztatni. Hogy az emberek hiedelmeikkel, előítéleteikkel ellentmondó véleménnyel, ne adja ég tudományos érvekkel, tényekkel találkoznak, és erre a válasz nem önmaguk felülbírásálva, és annak beismerése, hogy tévednek, hanem pontosan a korábbi tudatállapot irracionális bebetonozása, körülbástyázása tagadással, elfordulással, nem hiszem, hogy más valakinek a hibája, csak saját magáé. Ezt a picsológia ugye alapszinten is már több helyen tárgyalja, énkép védelme, kognitív disszonancia, kognitív rövidzár, attribúciós hiba.

Az érzelmileg fűtött viták, problémák többsége azért nem jut sehova, mert mindenki csak mutogat. Buzik, cigányok, mint maguk tehetnek róla, a sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki, és hasonló megalapozott globális szakvélemény, szigorúan személyes tapasztalatokra alapozva, mert a statisztika, a felmérés, a tudomány azt mutat ki, amit akar. A hiteles én vagyok, én, a falu közepén.

#1124 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:31

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:06

Egy ember mások felé irányuló érzéseinek, gondolatinak magatehetetlenségéért nem lehet kívülálló hibáztatni. Hogy az emberek hiedelmeikkel, előítéleteikkel ellentmondó véleménnyel, ne adja ég tudományos érvekkel, tényekkel találkoznak, és erre a válasz nem önmaguk felülbírásálva, és annak beismerése, hogy tévednek, hanem pontosan a korábbi tudatállapot irracionális bebetonozása, körülbástyázása tagadással, elfordulással, nem hiszem, hogy más valakinek a hibája, csak saját magáé. Ezt a picsológia ugye alapszinten is már több helyen tárgyalja, énkép védelme, kognitív disszonancia, kognitív rövidzár, attribúciós hiba.

Eh
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1125 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:40

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:31

Eh

Kösz a példát! :)

#1126 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:43

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:40

Kösz a példát! :)

Lemaradt a legyintős-szmájli :D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1127 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:08

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 7:49

Macika, te majdnem magyartanár, ezt igazán tudnod kellett volna.
Szappho, a leghíresebb költőnő, aki Leszbosz szigetén élt, és a női szerelmet kultiválta. Innen a "mozgalom" neve is.
Leghíresebb?
Szerintem maradhatunk a leghirhedtebbnél. Ha nem haragszol meg.

Idézet

A különféle görög filozófiai és egyéb iskolákban pedig a tanítványok nem csak a mester tanításait fogadták be, hanem a mestert is. Igen úgy...
Én ezt még szakközépben tanultam egy igazi magyartanártól.
Ja, ha ő ott volt és be is fogadta. Úgy. Akkor ő biztosan hitelesen tudja...
A vége még az lesz, hogy leírod, tuljadonképpen a homoszexualitás a természetes dolog, mert a magyartanárod azt tanította, és csak mi páran heterok vagyunk elfajzottak, betegek!

Na, ettől félek én, hogy kötelezővé teszik (szerinted újra) a homoszexualitást.

Sebaj, én itthon, a 4 fal között akkor is megmaradok hetero, nem megyek az utcára tüntetni, hogy azonos jogokat követeljek a melegekkel. Nekem elég, ha itthon a 4 fal között folyik a magánéletem, nem extrovertáltként a nyílt utcán.

Idézet

Ha neked Rive hiteltelen egy felindulásból elkövetett nyelvi hiba miatt, akkor nekem pedig te vagy hiteltelen, mint állandóan észt osztó magyartanár...

Én nem szeretek személyeskedni, de vannak dolgok, ami mellett nem bírok elmenni.

Nem szeretnél személyeskedni? Ezzel most megnyugtattál.

Te nem tudtál még felindulni annyira, hogy rossz helyre írjad az -e betűt a mondatban? Vajon miért nem???

Szerkesztette: *Macika* 2005. 08. 30. 15:09 -kor

Gondolkoztál már ma?

#1128 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:24

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:57

ha megnyilvánul, és átcsap gyűlöletkeltésbe, előítéletek terjesztésébe, akkor szerintem nem szabad elmenni mellette szó nélkül.

Ezzel egyetértek. :)

De vajon el szabad-e menni szó nélkül az mellett, hogy a homoszexuálisok egy csoportja az utcára vonul és esetleg fiatalok, kiskorúak szeme láttára dicsőitik - sokszor enyhén szólva is homoerotikus módon - a szexuális irányultságukat?
Vagy el szabad-e szó nélkül menni az mellett, amikor önjelölt médiaszereplők öntudatos és felsőbbrendű  jel(lem)zőket rendelnek önmaguk és minden homoszexuális mellé? Mindezt természetesen valami nyilvános forrás útján?
Szerk.: És ezek már rég nem a védekező mechanizmusok, amiket említettél.
A történelmet meg én nem venném kiindulási pontnak, tudniillik a jelen megértésének az nem feltétele, különösen nem ebben a témában.

go home, holnap folytathatjuk. :)

#1129 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:29

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:14

Voltak, elenyésző számban. Azonban míg az egyház kebelén megbúvó, a társadalomhoz képest erősen túlreprezentált homoszexualitás évszázadokig nem keltett előítéleteket az egyház ellen, addig a kívül levőt irtották, szó szerint tűzzel vassal. Nem érzel itt egy kis problémát tyúkilag, tojásilag?

Erről beszéltem volna. Uralkodó szinten az egyház mint mondhatjuk külön szervezet, aki nem tartozik elszámolni a külvilágnak élte a maga kis "életét", és a külső problémákat pedig mint eretnekség  :down: , írtották több-kevesebb sikerrel...  :rolleyes:

#1130 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:34

Érdekes, hogy a homoszexuálisok felvonulása mindenkinek hogy csipi a szemét, de a budapestparádén a kaminokon vonagló, egymást taperáló, nemritkán épphogy a 18at elhagyó csajok látványa max a heves cerkameredést tudja kiváltani, a megbotránkozást nem....

#1131 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:46

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:34

Érdekes, hogy a homoszexuálisok felvonulása mindenkinek hogy csipi a szemét, de a budapestparádén a kaminokon vonagló, egymást taperáló, nemritkán épphogy a 18at elhagyó csajok látványa max a heves cerkameredést tudja kiváltani, a megbotránkozást nem....

Sajnos az évszázados múltat nem lehet egyik percről a másikra megszüntetni, hogy ne csípje az emberek szemét a homoszexualitás jelenléte... Ha annakidején nem terjed el ez a vérvonal, akkor most nincs is baj belőle... Szerintem... És hogy ki lehet a hibás ezért?  :think: Ez egy jó kérdés...

#1132 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:48

Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 14:06

SFIJ, hogy ki a hibás, az egy ok-okozati rendszerben nem mindig egyértelmű, már ha van egyáltalán hibás, nem pedig csak felelősséggel bíró szereplők, mint most.

Azt ráhúzni a melegek emberi méltósága, egyenlősége mellett érvelőkre (legyenek túlbuzgó önjelöltek, vagy
felkért vitapartnerek) hogy erősítik az ellenérzéseket, igazságtalannak tartom, sőt torznak, kifordítottnak.

Az érzelmileg fűtött viták, problémák többsége azért nem jut sehova, mert mindenki csak mutogat. Buzik, cigányok, mint maguk tehetnek róla, a sztereotípiák nem véletlenül alakultak ki, és hasonló megalapozott globális szakvélemény, szigorúan személyes tapasztalatokra alapozva, mert a statisztika, a felmérés, a tudomány azt mutat ki, amit akar. A hiteles én vagyok, én, a falu közepén.

special. az a baj, hogy Racz Karolyok Lady Domperek vannak a reflektorfenyben. Extravagans es exhibicionista emberek. Meg - mar elnezest - 'veresszaju' 'vergozos' jogvedo jellegu partfogok. ahogy Rive-t olvasom eteren, o lexivesebben az osszes homofobot belelovetne a Dunaba. Meglepo, de bizony ez jon le szavaibol, zsigeri gyulolet. Nemtom erintett-e a kerdesben, mert ha nem, akkor ez bizony nagyon nagy baj.

A vallasi, szexualis, etnikai, vallasi kisebbsegek melletti partfogas szerintem nem jo erv arra, hogy belerugjunk a tobbsegi tarsadalomba, hogy fenyegessuk azt. Ezert akomunikativ egy olyan plakat, amire az vagyon irva, hogy "Minden otodik ferfi veri a feleseget". Ez talal es igaztalanul talal. Ez azt sugallja, hogy mi magyar ferfiak verjuk a felesegunket, meg akkoris ha tortenetesen te vagy en vagy akarki nem vered. az a kollektiv bunosseggel valo fenyegetozes. disszonans es karos.

Nem akatrok  "a melegek emberi méltósága, egyenlősége mellett érvelőkre" rahuzni semmit, amig nem kollektiv bunosseg, vervad lesz az ervrendszerbol. Csak ra szeretnek arra mutatni, hogy a tarsadalom nem ostoba es nemis intolerans. ha valaki ebbol indul ki az serto, nagyonis serto. ha teszi mindezt fele igaz, masik fele urban lengend sztorikkal. mindazonaltal en azt gondolom, hogy az ugynek leginkabb a delikvensek megszolalasa es nem a fogadott/fogadatlan prokatorok tobzodasa hasznalna leginkabb.

amit a kognitiv diszonanciarol a bezarkozasrol es a tagadasrol irsz az rendben van. de nem segit, ha az egyent lehulyezed, kikozosited, szegyenpadra allitod mert igy kepzodnek a harcos homofobok. es megcsak nemis szabad ezeket az embereket hulyenek, ostobanak tekinteni. amint megpiszkaltam a lekiismeret szabadsaga kerdeskort Rive eseten, pontosan ugyanezek a tunetek koszontek vissza. En hiszek egy multikulturalis es multi identitasos civilizacioban, ahol a bekes egymas mellett eles es a tolerancia ervenyesul. Ennek az alapja a megismeres, egymas kolcsonos megismerese, nem pedig az, hogy az ugyan kisebbsegben levo, de jo erdekervenysit kepesseggel es kello hangerovel rendelkezo csoportok eroszakot tesznek masokon.

a sztereotipiak leteznek, kialakulnak. de le karosozni nem lehet egyertelmuen oket. sztereotipiak, emberi jatszmak nelkul  eleheto emberi kozossegek nemigazan leteznek.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1133 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:49

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 8:39

Ezeket bezony én is gimiben tanultam, pontosan ugyanigy, hogy igaz e vagy sem nemtudom, mert relative kevés delorean szaladgál ma magyarországon ipari hulladékba öltöztetve, hogy megnézhessem vele valóban ugy volt e?
Amugy, szentek, és biblia, hogy off is legyek: Jézusról és Mária Magdolnáról nem derült ki, hogy a lábmosáson kivül más is csináltak e, és nem, nem azért mert olvastam a Da Vinci kód-ot, mondom ezt, mert nem olvastam. Bizonyos jelek arra mutatnak, hogy Jézusnak még testvérei is voltak, és ugye az sem elfelejtendő, hogy egyedül az ő utána kialakukt kereszténység ismeri el a szeplőtlen fogantatást, őt megváltónak és isten fiának, a zsidók, de még a mohamedánok is csak mint prófétát ismerik el, rendkivüli képességű embert, de nem félistent. És igy 2000 év távlatából, hogy valóban volt e az emlitett hölgyeménnyel kapcsolata vagy sem, volt e testvére vagy sem, tényleg szeplőtlenül fogant e, pro se kontra, nem fogja senki bebizonyitani. Az hogy a korabeli történetirás mennyire hiteles vagy sem, szintén elbírálhatatlan, főleg mert az eredeti szöveget relative kevesen olvassák, mert már az eredetit is úgy legozták össze, hogy a saját elveiket és nézeteiket megmagyarázzák vele, ennek ellenére maradtak benne minde forditási javitás, toldásfoldás ellenére kétes, két és többértelmű részek ugye.

Pont valahogy így gondoltam én is, csak én nem írtam le.

De negyon hálás vagyok Neked, hogy megtetted.
Gondolkoztál már ma?

#1134 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:51

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:57

Részemről homofóbia: amikor valaki egy homoszexuális embertől undorodik/fél/miegyébb, pusztán azért, mert az homoszexuális. A félelem vagy megnyilvánul tettekben, szavakban, vagy sem - ha megnyilvánul, és átcsap gyűlöletkeltésbe, előítéletek terjesztésébe, akkor szerintem nem szabad elmenni mellette szó nélkül.

persze hogy nem. jol meg kell alazni. es nem utanajarni hogy esteleg egy nem eppen kivant szexualis eroszak a forrasa. just for the log: a harcias homofobok 70-75%-anal ez a melyebb ok.

#1135 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:54

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:24

De vajon el szabad-e menni szó nélkül az mellett, hogy a homoszexuálisok egy csoportja az utcára vonul és esetleg fiatalok, kiskorúak szeme láttára dicsőitik - sokszor enyhén szólva is homoerotikus módon - a szexuális irányultságukat?

ne tegy fel olyan kerdeseket, amire tudod elore, milyen valaszt kapsz :)

reszemrol van valami bizarr abban, hogy a kerdeses felvonulason a hangadok prostitualtak....

#1136 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:34

De sokat hallom ezt a mondatot, szinte majdnem szo szerint. Es meglepo a valasz, de nagyon sokaknak csipi _ez_is_ a szemet. meg merem kockaztatni hogy tobbeknek csipi, mint akiknek jolesik.

#1137 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 15:57

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:01

Itt a cégnél munkatársam valaki már több, mint 5 éve és csak pár hónapja tudtam meg véletlenül, hogy meleg. Napi munkakapcsolatban vagyunk, de soha még csak gyanút sem fogtam, pedig... khm... jó a szimatom. :)
Szóval ne akarjatok belémdumálni semmit... ;)

Amikor én írtam le (úgy 4-5 oldallal ezelőtt) azt, hogy van több olyan kollégám, aki meleg és nem látszik meg rajtuk, mert OTTHON a 4 fal között melegek, az életben, a napi kapcsolatokban pont ugyanúgy viselkednek, ugyanolyan jót lehet röhögni velük, viccelődni, stb., mint bárki mással, akkor megkaptam a két ügyeletes meleg-aktivistától, hogy nem igaz, a melegek mások, ők nem képesek ugyanúgy viselkedni, mint a heterok, ezért is kellenek a jogok nekik.

Ezt már akkor sem értettem, most sem.
Gondolkoztál már ma?

#1138 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 16:34

Ehh, nem emlékszel a tavaly olyan nagy port felkavart SZOPNÉK feliratú pólót viselő tizenéves lánykákra?
Megvolt a felháborodás, szemcsípés akkor is, hidd el. A mai napig cikkeznek róla, sőt nem messze tőlünk van egy topic is róla.
Gondolkoztál már ma?

#1139 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:01

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 15:57

akkor megkaptam a két ügyeletes meleg-aktivistától, hogy nem igaz, a melegek mások, ők nem képesek ugyanúgy viselkedni, mint a heterok, ezért is kellenek a jogok nekik.

Ezt már akkor sem értettem, most sem.

no ezert mondom azt, hogy ez a mozagalomsag egy kulturkampf, politika.

#1140 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 10:16

Ezügyben nem a saját tapasztalat a mérvadó... Nézz körül kicsit, vegyülj el a 'nép' között. A melegekkel szemben nagyon durva előítéletek vannak, minden provokáció nélkül is. Ha van kedved, beleolvashatsz Netmaster utolsó linkjébe is: http://www.familyres...I_homokids.html
A környezet ugyanolyan hozzáállását megtalálod itthon is, hasonló intenzitással. Csak annyit tudok tanácsolni, hogy nézz körül egy kicsit.

NEMÁÁÁÁ!!!

5-6-7-8-10 éves gyerekek "véleményét" olvashatjuk.

Te tényleg komolyan gondolod, hogy egy 5-6 éves gyerek magától mond ilyeneket, mint ami le van írva???
Ugyan....
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »