idézet:
A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság 2003. szeptember 23. napján meghozott, jogerős államigazgatási határozatában - megváltoztatva az első fokú nyugdíjhatóság határozatát – helyt adott annak a nyugdíjas férfi kérelmének, aki az idei év elején elhalálozott, azonos nemű élettársa után igényelte az özvegyi nyugdíj folyósítását.
A precedens értékű, jogtörténeti jelentőségű döntés egyértelművé tette, hogy az azonos nemű párok valamelyikének elhalálozása után - az egyéb törvényes feltételek fennállása esetén - a túlélő élettársat özvegyi nyugdíj illeti meg.[/quote]
SF
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 10. 11. 11:52
Elküldve: 2003. 10. 11. 11:57
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
[/qb]
SF[/quote]
Na bravó,a következő lépés mi lesz?
Elküldve: 2003. 10. 13. 06:03
idézet:
Ezt írta Ombuccmann:
Nyilvánvaló hogy a meggyőződéseddel homlokegyenest ellenkező irányba senki nem fog téged elindítani.
Van aki biztosan igen, van aki biztosan nem, és van aki még nem döntött. Őket lehet megcélozni.
Szintén az előbb említett előadótól hallot példabeszéd: ülsz a Balatonparton egy nyári este egy csinos lány társaságában, felindult állapotban: meg akarom kapni!! Folyik a társalgás, majd mikor a lényeghez érsz, a lány elsőre nemet mond. Ekkor te szépen felállsz és azt mondod: OK, ha nem akkor nem, mehetünk haza... ? Ilyet biztos nem tennél, és pont ez a lényeg, erről beszélek.[/quote]
Elkepeszto marhsagokat mondasz.
A melegtemaba nem akartam beleszolni, mert egeszen mas idekint (biztos megjelenne vki es megkapnam a 'romlott' buzi, erkolcstelen amcsi' stb. jelzoket), de ezt a sok marhasagot, felremagyarazott, lyukas logikja olcso frazist, amit itt osszehordtal... ne haragudj, nem bantaskent mondom, de komolyan: visszaolvasol ugy par oldalt neha?
Jot tenne, hidd el..
Elküldve: 2003. 10. 13. 06:04
idézet:
Ezt írta tolvaly:
Na bravó,a következő lépés mi lesz?[/quote]
Valszeg' a gyereknevelesert fognak kuzdeni, amit pl. jomagam - barmennyire is nem szolok bele az ugyeikbe, nem zavarnak semennyire sem - ELLENZEK, megpedig hatarozottan.
Elküldve: 2003. 10. 13. 06:35
Legyenek el magukkal és ne tegyenek tönkre lelkileg egy gyereket.
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:23
idézet:
Ezt írta Tomik@:
Így van.Ha már vállalták a Másságot akkor legyenek mások mint a többiek.
Legyenek el magukkal és ne tegyenek tönkre lelkileg egy gyereket.[/quote]
Na... Szerintem egy gyereket nem egy meleg tesz tönkre. Egy gyereket egy olyan ember teszi tönkre, aki nem tud gyereket nevelni. Függetlenül attól, hogy meleg-e vagy sem. Ebből nem akarok vitát nyitni, de egy hetero részeges apuka az epilepsziás anyukájával nem biztos, hogy hivatott gyermeket nevelni, míg egy komoly szándékú meleg pár lehet, hogy méltóbb szülei lennének egy gyermeknek.
Persze attól függetlenül, hogy itt fúj mindenki nem egy meleg nevel gyermeket... Igaz nem lehet, nincs rá törvényi szabályozás, stb. stb.
SF
[ 2003. október 13.: Sasfióka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:33
idézet:
Ezt írta Tomik@:
Így van.Ha már vállalták a Másságot akkor legyenek mások mint a többiek.
Legyenek el magukkal és ne tegyenek tönkre lelkileg egy gyereket.[/quote]
Így van. Ne akarjanak többet az élettől, mint vállalni saját magukat. Ennyi jár, több nem. Jó lenne, ha buzi-gettókba költöznének maguktól, de még jobb lenne, ha kilőnék magukat a Holdra. De legalább egy lakatlan szigetre kellene menniük. Így tudnának megfertőzni másokat ezzel a betegséggel. Mer ez olyan. Ez a buzulás ez divat. Fertőzi a gyerekeket. Tönkre is vannak lelkileg. Azért drogoznak füvet meg eksztanzit.Bezzeg a mi időnkben mindenki csak tehnokollal szipogot meg sör, bor, pálinka. Tökre. Télleg, komoly. Én már csak tudom. Hisz én vagyok a szocreálpiszholgia maga. Le is tudom írni.
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:43
idézet:
Ezt írta special:
Azért vigyázzunk, hogy ki van az úton, mikor ennyire nyomjuk a gázt. Az epilepszia, a szexuális irányultsághoz hasonlóan, nem választás kérdése. Ellenben betegség.[/quote]
Köszönöm special!!! Ez volt az értelme a hozzászólásomnak. Az anyuka ebben az esetben nem tehet arról, hogy ő milyen. Egy meleg sem tehet arról, hogy ő meleg. Ettől függetlenül tartom azt, hogy egy epilepsziás anyuka párosulva egy részeges apukával NE neveljen gyereket, mert lelkileg sérült lesz a gyerek. Míg egy epilepsziás anyuka oldalán egy megértő, segítő stabil hátteret biztosító apuka van, akkor van esély arra, hogy kiegyensúlyozzák a betegség által keletkező hátrányt.
Ha egy meleg ember, egy típusbuzi angyalfiúval van együtt, valóban nem méltó gyermeknevelésre. Nem azért, mert meleg, hanem azért mert olyan életvitelt él, amely nem teszi lehetővé egy gyermek gondos nevelését. Míg ha egy meleg pár igenis tisztességes és normális kapcsolatban van együtt x éve, és úgy érzik, hogy tudnak és akarnak vállalni egy gyermeket, akkor lehet, hogy ők gondos szülei lesznek a gyermeknek.
VAGYIS:
Nem hiszem, hogy minden hetero párból (függetlenül a házastársi vagy élettársi viszonytól) jó szülő lesz, viszont azt sem hiszem, hogy minden meleg ember alkalmas gyermeknevelésre. Én pl. nem hiszem, hogy belátható időn belül képes lennék - és akarnék gyermeket. Nem érzem magam képesnek erre.
SF
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:43
idézet:
Ezt írta special:
Így tudnának megfertőzni másokat ezzel a betegséggel. Mer ez olyan. Ez a buzulás ez divat.
[/quote]
:confused: Fertőzni max. vírus vagy baktérium tudAz meg, hogy "divat" lett, inkább a médiának "köszönhető". Mert ez egyik félnek sem tesz jót - a heterók panaszkodnak, hogy "mi ez a buzulás itt kérem", a melegek meg - szerintem - joggal kritizálhatják a szutyok-tévéket
![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:54
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Köszönöm special!!! Ez volt az értelme a hozzászólásomnak. Az anyuka ebben az esetben nem tehet arról, hogy ő milyen. Egy meleg sem tehet arról, hogy ő meleg. Ettől függetlenül tartom azt, hogy egy epilepsziás anyuka párosulva egy részeges apukával NE neveljen gyereket, mert lelkileg sérült lesz a gyerek. [/quote]
Egyszerűen nem szerencsés az alkoholizmussal közös felsorolásba helyezni, mivel itt többnyire kevéssé ismerjük egymást, így nem tudhatjuk mire gondol az illető ekkor. Szalonképes cigányos viccet is csak ismert és anti-rasszista társaságaban illik/tanácsos mesélni.
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:02
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
a melegek meg - szerintem - joggal kritizálhatják a szutyok-tévéket[/quote]
... és a médiában szereplő, a meleg közösséget képviselő, sokszor szalonképtelen kiscicákat, típusbuzikat, stb...
SF
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:50
idézet:
Ezt írta NeoPampalini:
:confused: Fertőzni max. vírus vagy baktérium tudAz meg, hogy "divat" lett, inkább a médiának "köszönhető". Mert ez egyik félnek sem tesz jót - a heterók panaszkodnak, hogy "mi ez a buzulás itt kérem", a melegek meg - szerintem - joggal kritizálhatják a szutyok-tévéket
[/quote]
Bezzeg az erőteljes irónia, mint a humor egyik legszebb formája már nem dívik...![]()
Elküldve: 2003. 10. 14. 00:20
idézet:
Ezt írta special:
Így van. Ne akarjanak többet az élettől, mint vállalni saját magukat. Ennyi jár, több nem. Jó lenne, ha buzi-gettókba költöznének maguktól, de még jobb lenne, ha kilőnék magukat a Holdra. De legalább egy lakatlan szigetre kellene menniük. Így tudnának megfertőzni másokat ezzel a betegséggel. Mer ez olyan. Ez a buzulás ez divat. Fertőzi a gyerekeket. Tönkre is vannak lelkileg. Azért drogoznak füvet meg eksztanzit.Bezzeg a mi időnkben mindenki csak tehnokollal szipogot meg sör, bor, pálinka. Tökre. Télleg, komoly. Én már csak tudom. Hisz én vagyok a szocreálpiszholgia maga. Le is tudom írni.[/quote]
Ettol fuggetlenul szogezzunk le vmit: a jelenlegi nyugati eszmerendszer MEG MINDIG a zsido-kereszteny alapokon nyugszik es nem mason.
Emellett, ha vmilyen okbol elutasitjuk ezt es teljesen materialista alapon kozelitjuk meg, ugyanoda jutunk: tudomasom szerint ket azonos nemu, legyen bar annyira meleg, hogy megsul a kezeben a nyersteszta, akkor sem tud utodot nemzeni. Marpedig ez a termeszet rendje akkor.
Fentiekkel azt szeretnem erzekeltetni, hogy - barmennyire is faj - kizartnak tartom, hogy ne torzulna egy szemely ertekrendje, a fentieken alapulo vilaga, ha pl 'ket apucija' es zero anyucija lenne avagy Anyucinak akkora szakalla lenne, mint keruleti rabbinak es allva pisilne a piszoar fele fordulva.
A dolgot sokfelol megkozelithetjuk, azonban en itt huznam meg a hatart: eddig es nem tovabb.
Most sokan nem fogjak szeretni, amit mondok...
De ki kell modnani: azt csinalsz, amit akarsz, ugy elsz, ahogy neked tetszik, de ha a tobbseghez kepest 'mas' vagy, akkor ez egyutt jar azzal, hogy te vagy a KISEBBSEG. Te igazodsz hozzajuk, nem forditva. Ok nem veszelyeztetett fajta, nem kulonleges erteket hordozo, kivatlsagos egyedek - hanem hetkoznapi emberek, akik vmilyen veletlen folytan MASOK. Ebben benne foglaltatik, hogy semmikeppen sem szabad ezert DIREKT kenyelmetlen helyzetbe hozni oket, DIREKT ellenuk intezkedni, de nem is fogjuk a torvenyeket hozzajuk igazitani - azokon alapul az egesz nyugati (keleti, akarmilyen) kultura es ebben ott a hatara a tolerancianak.
(Meselhetnek a divatbuzikrol idekint, foleg California kornyeken: ELKEPESZTO szazalekban van jelen a homoszexualitas az ottani egyetemeken, kollegiumokban. Ismerosom egyenesen odaig jutott, hogy atjelenkezett MASHOVA emiatt - egyszeruen elege lett a mindenhol osszebujo buzeransok latvanyatol. PEDIG O AMCSI.
PS: En ugyanugy irtozom a tobbseg diktaturajatol, igen. De ebben az esetben nem tudom figyelmen kivul hagyni, hogy a dolog kezd oda fajulni, ahova pl. a feketek csusztak: maris beperelnek, ha kiejted a nigger szot, mikozben nekik minden masodik szavuk az. Ha en lebuzizok vkit, az serto - ugyanakkor ok barmikor elcelodhetnek nyugodtan barmirol.
(Meg mielott vki homofobnak gondolna: szamtalanszor betevedtem 'buzibarba' is idekint, semmi gaz nincs veluk, en szetrohogtem magamat a szerkokon, amugy total normalis figurak meg azok is (a latvanyos cuccokban maszkalo, extrovertalt melegekre gondolok), nemegyszer hajnalig vedeltem egyutt par ilyen arccal.)
Elküldve: 2003. 10. 14. 06:32
idézet:
Ezt írta T2k:
.....Fentiekkel azt szeretnem erzekeltetni, hogy - barmennyire is faj - kizartnak tartom, hogy ne torzulna egy szemely ertekrendje, a fentieken alapulo vilaga, ha pl 'ket apucija' es zero anyucija lenne .....[/quote]
Hmmmm, csak óvatosan jegyzem meg, hogy többségében fel sem merül, a "pl 'ket anyucija' es zero apucija lenne", a való életben talán reálisabban jelen lévő helyzete.....
[ 2003. október 14.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ]
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 10. 14. 08:18
idézet:
Ezt írta T2k:
PS: En ugyanugy irtozom a tobbseg diktaturajatol, igen. De ebben az esetben nem tudom figyelmen kivul hagyni, hogy a dolog kezd oda fajulni, ahova pl. a feketek csusztak: maris beperelnek, ha kiejted a nigger szot, mikozben nekik minden masodik szavuk az. Ha en lebuzizok vkit, az serto - ugyanakkor ok barmikor elcelodhetnek nyugodtan barmirol.
[/quote]
Szerintem ettől elég messze áll a helyzet. A melegek nem kiváltságot és egyéb - a heteroknak nem járó - jogot szeretnének. Hanem az alapvető emberi jogaikban történő korlátozást szeretnék megszüntetni. Induljunk ki abból, amit Te mondtál: KISEBBSÉG. Ugyebár létezik hazánkban a kisebbség védelme. Igaz nem kiváltságosak. Viszont létezett (és a mai napig is létezik) olyan törvény, mely a kisebbséget hátrányos helyzetbe hozza a többséggel szemben. Ezt pedig nem egyéb, mint a diszkrimináció. Nem arról van szó, hogy egy meleg ember kapjon kölcsönt, a hetero meg nem, hogy egy meleg bemehessen a Texóba a hetero meg nem (stb. stb.) Egyszerűen az a cél, hogy jogilag egyenlőek lehessenek. Az, hogy neki joga van pl. gyermeket örökbefogadni, szerinted azt jelenti, hogy holnap az örökbefogadási várólistán szereplő "szülők" száma 1500 meleggel megnő? Mert erről szó sincs.
Tény, hogy a média kicsit ferdít, ebből él. Ha egy meleg nem kap gyereket, abból van hír, három héten keresztül. Ha meg 1000 meleg NEM AKAR gyereket, azt meg sem említik. Ez a nem mindegy. (És ez a reális)
Mondtad, hogy nem egy "előnyös helyzet" a többség diktatúrája. Valóban nem az. Ettől függetlenül a társadalom alázza a melegeket. (Ez így kicsit durva, de szerintem értitek miről beszélek) Ha egy meleg tiszta véletlenül szeretne valamit, és kiderül, hogy meleg, a társadalmi megítélése lezuhan. Egyből egy pedofil, egy erkölcstelen, egy minden utcasarkon férfiakat leszólító, a Duna-Korzón strihelő személynek nem nevezhető értéktárggyal azonosítják. (Mert általában így szokott lenni, sajnos) Kérdem én, hogy EZT EL KELL FOGADNIA EGY ÉRTELMES, TÁRSADALMILAG AKTÍV, MUNKÁVAL ÉS BECSÜLETTEL RENDELKEZŐ (meleg) embernek? Be kell állni a sorba, és azt kell mondani, hogyha ti a kurvát látjátok bennem, akkor én kurva vagyok? Mert szerintem nem. És hidd el, nem esik jól egy értelmes meleg embernek... (legyen az amcsi vagy japán, arab, vagy magyar...)
SF
Elküldve: 2003. 10. 14. 14:30
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Hmmmm, csak óvatosan jegyzem meg, hogy többségében fel sem merül, a "pl 'ket anyucija' es zero apucija lenne", a való életben talán reálisabban jelen lévő helyzete.....
[ 2003. október 14.: lameXpert szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
? En nem veletlenul valasztottam ezt a felallast peldanak: tudtommal jelen forumon eros tobbsegben vannak a himnemuek...
De termeszetesen az altalad vazol 'ket anyuci, no apuci' felallasra ugyanugy ervenyesnek tartom az allitasom.![]()
Elküldve: 2003. 10. 14. 14:35
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Szerintem ettől elég messze áll a helyzet. A melegek nem kiváltságot és egyéb - a heteroknak nem járó - jogot szeretnének. Hanem az alapvető emberi jogaikban történő korlátozást szeretnék megszüntetni. Induljunk ki abból, amit Te mondtál: KISEBBSÉG. Ugyebár létezik hazánkban a kisebbség védelme. Igaz nem kiváltságosak. Viszont létezett (és a mai napig is létezik) olyan törvény, mely a kisebbséget hátrányos helyzetbe hozza a többséggel szemben. Ezt pedig nem egyéb, mint a diszkrimináció. Nem arról van szó, hogy egy meleg ember kapjon kölcsönt, a hetero meg nem, hogy egy meleg bemehessen a Texóba a hetero meg nem (stb. stb.) Egyszerűen az a cél, hogy jogilag egyenlőek lehessenek. Az, hogy neki joga van pl. gyermeket örökbefogadni, szerinted azt jelenti, hogy holnap az örökbefogadási várólistán szereplő "szülők" száma 1500 meleggel megnő? Mert erről szó sincs.
Tény, hogy a média kicsit ferdít, ebből él. Ha egy meleg nem kap gyereket, abból van hír, három héten keresztül. Ha meg 1000 meleg NEM AKAR gyereket, azt meg sem említik. Ez a nem mindegy. (És ez a reális)
Mondtad, hogy nem egy "előnyös helyzet" a többség diktatúrája. Valóban nem az. Ettől függetlenül a társadalom alázza a melegeket. (Ez így kicsit durva, de szerintem értitek miről beszélek) Ha egy meleg tiszta véletlenül szeretne valamit, és kiderül, hogy meleg, a társadalmi megítélése lezuhan. Egyből egy pedofil, egy erkölcstelen, egy minden utcasarkon férfiakat leszólító, a Duna-Korzón strihelő személynek nem nevezhető értéktárggyal azonosítják. (Mert általában így szokott lenni, sajnos) Kérdem én, hogy EZT EL KELL FOGADNIA EGY ÉRTELMES, TÁRSADALMILAG AKTÍV, MUNKÁVAL ÉS BECSÜLETTEL RENDELKEZŐ (meleg) embernek? Be kell állni a sorba, és azt kell mondani, hogyha ti a kurvát látjátok bennem, akkor én kurva vagyok? Mert szerintem nem. És hidd el, nem esik jól egy értelmes meleg embernek... (legyen az amcsi vagy japán, arab, vagy magyar...)
SF[/quote]
Mashol elunk, igy felreerthetted: az en peldam az leginkabb az amcsi viszonyokrol szolt - ugyanakkor tovabbra is hatarozottan ELLENZEM a melegek gyerekneveleset.
Nincs es ne is legyen: ez NEM diszkriminacio: ok allnak szemben a meglevo (termeszeti) helyzettel, nem mi akarunk rajuk eroltetni egy ujat.
![]()
Elküldve: 2003. 10. 14. 14:38
idézet:
Ezt írta T2k:
...[/quote]
Hm.
A párkapcsolatok nagy részében automatikusan kialakulnak a megfelelő szerepek - ez merőben független a párkapcsolatban résztvevők nemétől. A szereptanulással, egyebekkel kapcsolatban jelenlegi ismeretek szerint nem merülnek fel olyan tényezők, amik a megkülönböztetnék a hetero- és a homo párokat.
A gond itt is a többi emberben rejtőzik: ma itthon nemigen található olyan környezet, amelyben elkerülhető lenne a homo pár gyerekének megbélyegzettsége és az ezzel kapcsolatos lelki problémák.
Ez persze inkább csak kiegészítés, nem a véleményedet szeretném megváltoztatni, vagy ilyen-olyan színben feltüntetni.
[ 2003. október 14.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 14. 14:43
idézet:
Ezt írta Rive:
Hm.
A párkapcsolatok nagy részében automatikusan kialakulnak a megfelelő szerepek - ez merőben független a párkapcsolatban résztvevők nemétől. A szereptanulással kapcsolatban tehát nem merülnek fel olyan problémák, amik a megkülönböztetnék a hetero- és a homo párokat. [/quote]
Ez az, amit en NEM HISZEK EL. Jopar meleg parral talalkoztam, ahol nem volt noies egyikojuk sem - egyebkent is: te hiszel abban, hogy ugyanazt tudja nyujtani valaki ferfikent, amit egy anya? (Szandekosan irom igy: az Anya az No.)
Ugyan mar.

Súgó
A téma zárva.