idézet:
Ezt írta T2k:
Rive, az a baj veled megint, mint mindig.[/quote]
Üdv neked is
idézet:
Megprobalsz olyan dolgokat ertekrendtol fuggetlenul, szaraz tenyek alapjan megkozeliteni, amelyek az altalanos ertekrendre epulnek, MAGUK ALKOTJAK AZT, reszei.[/quote]
Én ezügyben pusztán tudományos kutatásokkal nyakoncsípett tényeket közvetítek, semmi több. Nem áll szándékomban ennél többet tenni: mindenki magának dolgozza fel, ahogy akarja.
Az 'értékrend' lehet ilyen-olyan: örülhetsz neki, hogy ezt a pár évet nem itthon töltöd. Ha itthon lettél volna, mostanra valószínűleg már Te is leszoktál volna az 'értékrend' hangoztatásáróL - vagy, vehemenciádat tekintve: heveny sorozatgyilkolászási inger áldozatává lettél volna
Itthon mostanában egyre több embernél jelentkeznek olyan kósza hajlamok, hogy az 'értékrend' tekintetében személyi tényezőktől független forrásokra támaszkodhasson.
idézet:
Ilyen a CSALAD is. A Csalad all (jo esetben) egy Anyabol es egy Apabol. Tetszik, nem tetszik: EZ a mar emlitett nyugati erkolcsi, kereszteny-zsido ertekrend es vilaglatas alapja.[/quote]
Nem egészen. Az anya-apa modell az emberi létezés alapja, a nyugati kultúrától, vallástól független, egyetemes jellemző.
Abban áll nézőpontok közötti különbség, hogy a valóság megfigyelése szerint az anyát és az apát nem szükséges az elsődleges nemi jelleghez kötni: ez - pláne gyerek nevelés szempontjából sokkal inkább lélektani szintű szükséglet.
idézet:
A jelenlegi ismerteink szerint SEMMI nem tamasztja ala, hogy KET AZONOS NEMU ALTAL NEVELT ember ugyanolyan ep lelekkel, uaolyan ertekrenddel fog felnoni, koszonhetoen a DEFORMALT, NEM LETEZO csaladi hatterenek.[/quote]
Ha a két nevelő lélektanilag azonos nemű - nos, akkor egyetértünk. Sajnos rengeteg hetero párról tudni ilyen helyzetben...
idézet:
Erted? Szamomra FELFOGHATATLAN, miert is kellene NEKUNK, a tobbsegi HETERO TARSADALOMNAK SZAKITANI A SAJAT ERTEKRENDUNK EGYIK ALAPVETESEVEL AZERT, hogy a HOMO POLGARTARSAK IS GYEREKET NEVELHESSENEK!
A valaszom: NEM.
Eddig es nem tovabb - itt a hatar.[/quote]
Ez a 'határ' jelenleg pusztán bizonyos tények figyelmen kívül hagyása miatt kötődik az elsődleges nemi jelleghez, bár korábban ez valóban nagyon hasznos szűrőt jelentett.
A párkapcsolatok csak akkor képesek elegendően hosszú távon fennmaradni, funkcionálni, ha a felek lélektani szinten megvalósítják a női/férfi szerepeket. Gyereknevelésre csak ilyen párkapcsolat alkalmas: csak az ilyen párkapcsolat képes megfelelő mintát biztosítani a gyerek számára.
Ez a dualitás nem az elsődleges nemi jelleghez kötődik, mégcsak nem is közvetlenül és elsődlegesen a testi szexualitáshoz.
[ 2003. október 17.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:45
Elküldve: 2003. 10. 17. 08:56
idézet:
Ezt írta Rive:
Az 'értékrend' lehet ilyen-olyan: örülhetsz neki, hogy ezt a pár évet nem itthon töltöd. Ha itthon lettél volna, mostanra valószínűleg már Te is leszoktál volna az 'értékrend' hangoztatásáróL - vagy, vehemenciádat tekintve: heveny sorozatgyilkolászási inger áldozatává lettél volna [/quote]
Ez bjútiful volt!![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:36
Elküldve: 2003. 10. 17. 10:49
idézet:
Ezt írta bolic66 system:
Felmérésem szerint a csajok hanyagolások miatt lettek homofóbiák...[/quote]
:confused:
Elküldve: 2003. 10. 17. 13:24
idézet:
Ezt írta bolic66 system:
Pl. nincs szex 1 évig, "csak barát" hülyeségeket szokták említani, emiatt kénytelenek közelébe kerülnek egymásba, láttam őket, kérdeztem is.[/quote]
Ez az 1 ev ez eleg lol. Maximum 1 het alatt talalok mast ilyen celra, ne viccelj. Masreszrol, h egy no ilyet tud csinalni, ott mar gondok vannak apuval is, nevezetesen szexualis teren nem tud maradandot alakitani otthon, tehat vmi tovabbkepzes javasolt...
Elküldve: 2003. 10. 17. 16:21
idézet:
Ezt írta leslie:
Ez az 1 ev ez eleg lol. Maximum 1 het alatt talalok mast ilyen celra, ne viccelj. Masreszrol, h egy no ilyet tud csinalni, ott mar gondok vannak apuval is, nevezetesen szexualis teren nem tud maradandot alakitani otthon, tehat vmi tovabbkepzes javasolt...[/quote]
Többet nem írom... Jó neked, a siketek körében más a világ, alacsonyabb színvonalú csajok (eszméletlenek nemtörödömések stb.), 23 éves vagyok és meg se lyukadtam, ennyi a megalázott szívás világon.![]()
Na ennyi erről nem írok tovább, vannak jó srác haverom, sajnálom.
Elküldve: 2003. 10. 17. 16:28
idézet:
Ezt írta bolic66 system:
Többet nem írom... Jó neked, a siketek körében más a világ, alacsonyabb színvonalú csajok (eszméletlenek nemtörödömések stb.), 23 éves vagyok és meg se lyukadtam, ennyi a megalázott szívás világon.![]()
Na ennyi erről nem írok tovább, vannak jó srác haverom, sajnálom.[/quote]
Bolic, ne haragudj, de ezt leirnad ujra?
En ebbol, komolyan mondom, EGY SZOT NEM ERTEK.
Probalom osszerakni, mi is lett volna, de nem megy, bocsanat. Fogalmazd at, akkor biztos jobban megertem!Koszi.
![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 16:33
idézet:
Ezt írta leslie:
Ez az 1 ev ez eleg lol. Maximum 1 het alatt talalok mast ilyen celra, ne viccelj. Masreszrol, h egy no ilyet tud csinalni, ott mar gondok vannak apuval is, nevezetesen szexualis teren nem tud maradandot alakitani otthon, tehat vmi tovabbkepzes javasolt...[/quote]
egyetértekbár akarnak aszex lények a világon, ám tudomásom szerint ezek kifejezetten elenyésző kisebbséget alkotnak, s rengetegszer kiderült a fent említett igazság. érdekes módon megfelelő környezetben a frigidnek nevezett nőkről is kiderül, hogy nem azok. elég olcsó dolog önbénaság vagy inkompatibilitás miatt a másikat, sőt akkor már az egész nemet hibáztatni. persze, a bűnbakkeresés vágya...
a magam részéről teljesen bizonyos vagyok benne, hogy nem a nők galádsága az oka a homoszexuálisok létezésének =) bár manapság valóban elég sok bukkan fel. vajon mindig is így volt, csak az elnyomás, társadalmi elvárás torzított (az emberek zöme remekül programozható, még ha egy igazi homoszexuális nem is lesz boldog heteró kapcsolatban, legalábbis nem minden területen. de hát kevesen boldogok egyáltalán) vagy manapság van torzulás, divat, az emberek unják a megszokottat s belemásznak minden marhaságba? azt hiszem, mind a kettő. az utóbbihoz megjegyzés: nem a homoszexualitás a marhaság, hanem amikor a népek mindenféle perverziót s nem hozzájuk passzoló dolgot magukra szednek, hogy történjen már valami, mert olyan elszürkült az életük saját sekélyességük miatt, hogy szomjazzák a színeket, bármi áron... ha körülnézek a világban, pótcselekvő embereket látok.
persze ha valaki divatból vagy unalomból vagy akár polgárpukkasztásból fel tudja venni a homoszexualitást mint burkot, az már nem is valódi heteroszexuális, vagy ha mégis, akkor rögtön visszatér a saját medrébe. úgy tűnik, az emberek egy része valahány nem nulla százalékban hetero- és 100-valahány nem nulla százalékban homoszexuális, illetve ezek sem fixek. egy sci-fi könyvben olvastam olyan világról, ahol bemérik az embereket, azok pedig csinálják, ami nekik tetszik, megbélyegzésnek helye nincs. akkor furának tűnt, manapság már nem.
volt szó arról, hogy egy családban kell egy anya és egy apa, nem feltétlenül, sőt nem elsősorban biológiailag. akkor mi van, ha két kiegyensúlyozott androgün akar gyereket nevelni (vagyis akik nem tudják megmondani azt sem, melyik nem áll közelebb hozzájuk, forma-forma)? szerintem ha normálisak, nincs gond. sőt szerintem a csonka családdal sem, speciális esetben. bár ez utóbbi kényesebb számomra, mert valóban sok előnye van egy rendes három szereplős családnak, bár abból a testvérek maradnak ki... hol a határ? én meg vagyok róla győződve, hogy születési hiba, nem csonka család miatti defekt, ami negatív van bennemanyám elég jó apának minősült, anyahiányom pedig csak néha volt, viszont nagyon kényelmes volt, hogy csak ketten vagyunk. így is jó lélekválasztás kellett, hogy kibírjuk egymást
újabb tényező nagyon kockázatossá tette volna a dolgokat.
Elküldve: 2003. 10. 17. 17:25
idézet:
Ezt írta T2k:
Bolic, ne haragudj, de ezt leirnad ujra?
En ebbol, komolyan mondom, EGY SZOT NEM ERTEK.
Probalom osszerakni, mi is lett volna, de nem megy, bocsanat. Fogalmazd at, akkor biztos jobban megertem!Koszi.
[/quote]
Én valahogy úgy értelmezem, hogy bolic a süketek (vagy inkább talán általában a fogyatékkal élők) társadalmában uralkodó sanyarú állapotokra, és keserű tapasztalataira próbált utalni. (Szarok a csajok?)
Meg talán arra is, hogy ennek a homoszexualitáshoz is köze lehet? Ezt már nem tudtam értelmezni pontosan.
Más/vissza a témához:
Most úgy látom az alapíthat-e családot meleg pár? témánál járunk.
Úgy látom a hozzászólók (talán lamex kivételével) megfeledkeztek arról, hogy nem csak férfi=anyuka, hanem nő=apuka helyzet is létez/het/ik.
Sőt, ez igazán a kérdés, mivel a társadalom számára sokkal elfogadhatóbb (kényelmesebben szemethunyható) módon képes egy női hoszex pár családot alapítani, gyermeket nevelni.
És itt lép be a képbe az, hogy alapvetően, sőt méginkább, de legfőképpen, a mai napig matriarchális társadalom a mi kis zsidó/keresztény kelet/nyugati világunk, így az anyaság még ma is olyan szent tehén tud lenni, akár egykoron.
Gondoljunk hát bele: adott egy hoszex nő, aki szül egy gyermeket és neveli egyedülálló nőként, és esetleg párkapcsolatban él egy másik nővel. A társadalom sokkal elfogadóbb, sőt támogatóbb irányában, mint egy férfivel, aki valamilyen úton módon szert tett egy gyermekre, s esetleg hímnemű barátjával neveli azt. Kérdem én miért is?
Az én (kissé felületes) magyarázatom a szülői szerepek csökevényes, rugalmatlan, és igencsak egyenlőtlen megosztásában keresi a választ. Matriarchális társadalmunk megkövetel a nőtől az anyasággal kapcsolatos eszméletlen baromságokat, míg a másik oldalon az apaság kap a fejére hasonló sültökörségeket. ( két oda nem illó szót sztereotípiákkal kell helyettesíteni, csak igyekszem kerülni az idegen szavak használatát)
Nos nem az alapprobléma megoldásával kapcsolatos vélemény sikeredett, hanem annak egy aspektusának egyfajta kibontása.
Elküldve: 2003. 10. 17. 19:56
Masreszt IGEN, sajat ertekrendunk a Csaladra epul, amely Csalad KIZAROLAG - Rivenek is szol - nonemu Anyabol es himnemu Apabol all.
Tessenek kicsit gondolkozni, milyen is lenne, ha a nonemu Apuci magyarazna a borotvalkozas rejtelmeit avagy o probalna meg MINTAUL SZOLGALNI a KISFIUnak.
Ez egyben valasz Sasfioka meglehetosen atlatszo szovegere, hogy sok meleg par nevel egyereket es hudenormalis gyerekek. Fingod nics rola, nekem sincs es senkinek nem is lehet, amig az a gyerek fel nem nott, le nem elte az eletet. Lehet, pont ugyanugy meg lesz nyomoritva ezzel a belyeggel, ugyanugy aldozat lesz, mint amilyennek a dragalatos szulei szeretik magukat beallitani.
justman: amit a matriarchalis tarsadalmorol irtal, az egy nagy hulyeseg, mar megbocsass.
[ 2003. október 17.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 20:34
idézet:
Ezt írta T2k:
justman: amit a matriarchalis tarsadalmorol irtal, az egy nagy hulyeseg, mar megbocsass.Nezz utana a matriarchalis tarsadalmi nerendezkedes definiciojanak szerintem - a jelenlegi tarsadalomi modellre barmit lehet mondani, de ezt az egyet KIZART.
[/quote]
Nem bocsátok meg, mivel nincs miért...
Tökéletesen (najó, inkább nagyjából) tisztában vagyok azzal, hogy nem matriarchális társadalomban élünk, ez csupán az én sommás (és term. helytelen) jelzőm arra, amit magam körül látok itt Mo.-on, a szülői szerepek alakulásáról. (Lehet persze, hogy rossz helyen nézek körül
)
(és töredelmesen bevallom nem vagyok elégedett azzal, amit látok, s ezt, mint elvált, és gyerekétől elválasztott szülő is mondom)
(s mint ilyen, erőteljesen elfogult)
De ez már nagyon offtopic, sorry.
Elküldve: 2003. 10. 17. 21:35
idézet:
Ezt írta T2k:
Masreszt IGEN, sajat ertekrendunk a Csaladra epul, amely Csalad KIZAROLAG - Rivenek is szol - nonemu Anyabol es himnemu Apabol all.[/quote]
Te valószínűleg egy ilyen családban nőhettél fel...
A beszűkültség, a csőlátás jellemző erre.
Egy család nem KIZÁRÓLAG EGY HÍMNEMŰ APÁBÓL ÉS EGY NŐNEMŰ ANYÁBÓL ÁLL. Azaz az egy szép kis család lehet...
Egy család kérlek alássan áll egy egymással közös érdeket képviselő párból (nálad maradva egy természetes hetero párból), gyermekekből. Eddig ok.
Ezen túl áll egy-két-három szomszédból, egy-két nagymamából és nagypapából, áll a család közvetlen kapcsolataiból (legyen az baráti vagy munkakapcsolat)
Áll egy olyan baráti háttérből, mely szintén közös érdeket képvisel, ezért megértést tanúsítanak egymás felé.
Számomra ilyen a család, hála Istennek ilyen családban nőttem fel, és a gyermek kivételével jelenleg ilyen környezetben élek. Lekopogom, és bízom benne, hogy ez max fejlődik, és nem visszafejlődik.
T2K: Attól, hogy valamit engednek, nem biztos, hogy úgy is lesz és az a jó, de attól, hogy valamit tiltanak, nem feltétlen szűnik meg, és az a rossz. Attól, hogy jogilag meleg párnak nem lehet gyermeke, nem egy meleg pár nevel gyermeket. Attól függetlenül, hogy TE MIT MONDASZ. Tény, hogy sokkal nehezebb nekik, a társadalmi előítélet, a törvényi szabályozatlanság, stb. miatt. DE VAN VOLT ÉS LESZ IS. Mindig meg lehet találni a megfelelő módját. És mindig meg is fogják találni!!! ÉS IGEN: Ez olyan dolog, amit KIHARCOL magának a meleg társadalom, gusztustalan és undorító módon beletúr a heteroszexuálisok szent és sérthetetlen, tökéletes életébe, és igenis egy vízcseppként a hegyben, megtöri azt, szétbomlasztja, és teljes erkölcstelenségben, sík buzira nevel egy gyermeket - és kiharcolva magának: TÖRVÉNYESEN. (Kérem a cinikusságom hozzátenni)
Tudod, bár meleg vagyok, nem érzem magamat SEMMIVEL SEM KEVESEBBNEK, mint te vagy akárki más. Ha tetszik, ha nem.
SF
Elküldve: 2003. 10. 17. 21:54
Mert aztán jönnek a bold+felkiáltójeles válaszok...
Mellesleg az a baj vele (többek között
Kizárt, hogy ő ne a te családmodelledben gondolkodna. De az tény, hogy a család két legfontosabb tagjai az apa+anya. (csak így kisbetűvel)
Abban szintén van valami, hogy igazándiból nem tudhatjuk mi történik a gyermekkel egynemű "családban" nevelkedve.
Na, most már érdekel a dolog, megkérdezem a feleségemet, ő mit is gondol erről a dologról.
Hátha tud valamit hozzátenni egy pszichológus is.
Elküldve: 2003. 10. 17. 22:03
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Te valószínűleg egy ilyen családban nőhettél fel...
A beszűkültség, a csőlátás jellemző erre.
[/quote]
OFF
A te csaladodra, fiam. Arra eseteleg - pattints vissza a stilusodbol, korlatozd a megjegyzeseidet a sajatodra.
Attol hogy buzi vagy, neked sem lehet mindent - ahogy ezt mar KORABBAN ELORE MEGMONDTAM ES TE AKKOR VISSZAUTASITOTTAD.
Hat most szolok: pofatlan vagy es bunko.
idézet:[/quote]
Egy család nem KIZÁRÓLAG EGY HÍMNEMŰ APÁBÓL ÉS EGY NŐNEMŰ ANYÁBÓL ÁLL. Azaz az egy szép kis család lehet...
Te valoban ilyen hulye vagy? Vagy csak fested magadat?
A hangsuly azon van, hogy HIM az Apa es NO az Anya, oreg.
Egy család kérlek alássan áll egy egymással közös érdeket képviselő párból (nálad maradva egy természetes hetero párból), gyermekekből. Eddig ok.
Ennel joval tobbol, ha ugy nezzuk, de a hagyomanyos ertekrend szerint a szereplok ezek, igen.
Ezen túl áll egy-két-három szomszédból,
???
Nalatok a szomszed az a csalad tagja?![]()
Kalandos csaladban nohettel fel - ez egeszen mas megvilagitasba helyezi a homoszexualitasodat.
egy-két nagymamából és nagypapából,
Ok igen, de oket most hagyjuk, jelen esetben nem osztanak, nem szoronak a kepletben.
áll a család közvetlen kapcsolataiból (legyen az baráti vagy munkakapcsolat)
??
MIOTA CSALADTAG A BARAT AVAGY A KOLLEGA???
Komolyan: te vmi ugynevezett 'reformcsaladbannotttel fel?
Ne keverjuk ossze a baratsagot a Csaladdal.
Áll egy olyan baráti háttérből, mely szintén közös érdeket képvisel, ezért megértést tanúsítanak egymás felé.
Baratom: ennek SEMMI KOZE A CSALADHOZ.
Számomra ilyen a család, hála Istennek ilyen családban nőttem fel, és a gyermek kivételével jelenleg ilyen környezetben élek. Lekopogom, és bízom benne, hogy ez max fejlődik, és nem visszafejlődik.
Latod, itt kezdodik az a problema, amikor FINGUNK NINCS, MIROL BESZELUNK, de azt qrva magabiztosan kepviseljuk.
Egyertelmuen kiderult rolad, baratom, hogy fogalmad nincs, mit jelent az, hogy Csalad.
Finghod nincs rola. Te vmi nagy barati-kellemes tarsasaggal kevered - lathatoan ebben nottel fel.
Csak sajnalni tudlak erte - ez van.
T2K: Attól, hogy valamit engednek, nem biztos, hogy úgy is lesz és az a jó, de attól, hogy valamit tiltanak, nem feltétlen szűnik meg, és az a rossz. Attól, hogy jogilag meleg párnak nem lehet gyermeke, nem egy meleg pár nevel gyermeket. Attól függetlenül, hogy TE MIT MONDASZ. Tény, hogy sokkal nehezebb nekik, a társadalmi előítélet, a törvényi szabályozatlanság, stb. miatt. DE VAN VOLT ÉS LESZ IS. Mindig meg lehet találni a megfelelő módját. És mindig meg is fogják találni!!! ÉS IGEN: Ez olyan dolog, amit KIHARCOL magának a meleg társadalom, gusztustalan és undorító módon beletúr a heteroszexuálisok szent és sérthetetlen, tökéletes életébe, és igenis egy vízcseppként a hegyben, megtöri azt, szétbomlasztja, és teljes erkölcstelenségben, sík buzira nevel egy gyermeket - és kiharcolva magának: TÖRVÉNYESEN. (Kérem a cinikusságom hozzátenni)
Tudod, ez az, amikor rosszul vagyok ettol az ocska, latszat-lazado szovegtol, ettol a 'sertett, mert lenezett', am 'buszke'tipusbuzi-szovegtol.
Egy b@romsagot mar mondtal a tuloldalon, akkor betudtuk rossz fogalmazasi keszsegednek (epilepszias anya peldaja...) - most viszont a tipikus sertodott 'buziszoveg', amibol vilagosan kiderul:
FINGOD NINCS, MIROL BESZELEK, AMIKOR CSALAD SZOT HASZNALOM.
FINGOD NINCS. MITOL CSALAD A CSALAD, MIBEN KULONBOZIK A BARATI TARSASAGTOL, LEGYENEK AZOK BAR NEGYON JO BARATOK.
FINGOD NINCS ES NEM IS LEHET ROLA, HISZEN NEM EBBEN NOTTEL FEL - egeszen egyszeruen HIANYOS EZUGYBEN A KULTURALIS-ERZELMI HATTERED, A NEVELTETESED.
Innetol kezdve nem latom ertelmet egy ilyen szenvedo-sertodott alaphangu sz@rdobalasnak, amit te probalsz szitani.
Elkoszonok, jo pufogast magadban.
PS: Csak hogy a kis tusket azert beszurjam: [b]szerencsere ezt a kerdest nem TI, homokosok dontitek el. TE es sorstarsaid akarmit csinalhatnak, akkor is lesz egy hatar, ahol nektek ALLJ LESZ. Ez van: orjonghetsz, a fejed tetejere allhatsz, ravaszkodhatsz, hihetetlen szanalmas modon titulalhatod szentnek, hibatlannak (meg gunyosnak sem vagy gunyos) - de NEM TUDTOK TI SEMMIT MEGBOMLASZTANI NELKULUNK.
KISEBBSEG VAGY, baratom. KISEBBSEG, akinek jomagam, mint liberalis MINDEN OLYAN JOGOT KOVETELEK, ami nem fenyegeti a fenallo kulturalis-erkolcsi ertekrendet.
Azaz: azzal elsz egyutt, akivel akarsz, azzal bujsz agyba, akivel akarsz, leszarom.
DE GYEREKED TORVENYESEN NEM LESZ SOHA, EZT GARANTALOM. Jomagam MINDEN adodo alkalommal ellene fogok tenni - es hidd el, eleg jo vagyok az ilyesmiben.
Megemlitem halkan: csaknem biztos vagyok benne, hogy mogem allnanak be tobben, ha ez a ket valasztas lenne csak.
Tudod, bár meleg vagyok, nem érzem magamat SEMMIVEL SEM KEVESEBBNEK, mint te vagy akárki más. Ha tetszik, ha nem.
SF
Kit erdekel? :confused: Engem ugyan egy percig sem.
(Ahhh. Megint ez a szanalmas, nevetseges hiperszenzitivitas... meghogy nincsenek ratok jellemzo tipusvonasok...ez pont az.)
Elküldve: 2003. 10. 17. 22:05
idézet:
Ezt írta justman:
Nem félreérteni ám T2k-t!![]()
Mert aztán jönnek a bold+felkiáltójeles válaszok...
Mellesleg az a baj vele (többek között) hogy a látható indulata (vagy mondjuk inkább heves meggyőződéses stílusa) miatt időnként tényleg nehezen érthető elsőre...
Kizárt, hogy ő ne a te családmodelledben gondolkodna. De az tény, hogy a család két legfontosabb tagjai az apa+anya. (csak így kisbetűvel)
Abban szintén van valami, hogy igazándiból nem tudhatjuk mi történik a gyermekkel egynemű "családban" nevelkedve.
Na, most már érdekel a dolog, megkérdezem a feleségemet, ő mit is gondol erről a dologról.
Hátha tud valamit hozzátenni egy pszichológus is.[/quote]
Keso.
Mellekesen ha megnezed a szoveget, a tipikus provokativ valaszadas jellemzi. Amit kifejezetten utalok, plane, ha vki ilyen ostoban fogalmaz.
A feleseged tudna meselni arrol a fajta erzelmi allapotrol, amikor vki ebben az allandoan 'sertett, lekezelt, de buszke' hangulatban el. Meg is latszik a valaszain...![]()
Elküldve: 2003. 10. 17. 22:33
Lehellet megszegik
Elküldve: 2003. 10. 17. 23:07
Persze mindenkinek megvan a maga stílusa, nekem is és neked is.
A vélemény meg szabad. Engedtessék meg az ÉN véleményem szabadsága is. Mert ugye neked FINGOD SINCS arról, hogy én ki vagyok, FINGOD SINCS arról, hogy milyen családban nőttem fel, és FINGOD SINCS arról, hogy jelenleg hogyan, milyen környezetben és miért élek. NEKEM FINGOM SINCS, hogy miért KÖZÖLSZ TÉNYSZERŰ ÉS NEM VÉLEMÉNYSZINTŰ dolgokat az általam írt x(<100 ebbe a témába vágó) hozzászólás után arról, hogy milyen a családi önképem és milyen a családi helyzetem. Örülök neki, hogy te oly távolról ilyen dolgokat csak így meg tudsz állapítani. Bízok benne, hogy más körökben is ilyen precizitással és pontossággal tudsz dolgozni! (szintén megkapom ezen kijelentésemre, hogy a dac beszél belőlem, meg a csakazértis provokáció... sokkal inkább a cinikusság)
A sértett, lekezelt, de büszke életemről annyit, hogy sértett max a te stílusod (és nem a hozzászólásaid tartalma!!!) miatt vagyok, azt, hogy lekezeltek volna soha nem éreztem, büszke vagyok, de nem a melegségemre, hanem az eredményeimre.
Köszönöm MEGÉRTÉSEDET.
SF
Elküldve: 2003. 10. 17. 23:12
idézet:
Ezt írta L:
Mivel (jobb helyeken) azonos neműek házasságra/élettársi kapcsolatra léphetnek, gyereket pedig ilyen párok fogadhatnak örökbe, örökbefogadnak. Ez van. Lehet ellene küzdeni liberálisként(LOL),konzervatívként,
[/quote]
Meg mindig kell a szokoz, hiaba maradtal ki altalanosban ennel a resznel.
de a világ halad és elterjed a jó és a rossz is.
Hulyeseg. Ez a szokasos frazisok egyike, egy f@szsag, nepiesen szolva.
Semerre nem halad a vilag, de ha igen, akkor sem erre.
Egyszer remélem mi is "jobb hely" leszünk.
De rossz.
Mitol jo hely mondjuk Dania? Attol, mert ott van buzihazassag?
Orokbefogadas amugy fogalmam sincs hany helyen van nekik, de hogy egy kezem eleg hozza, az tuti.
[ 2003. október 18.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 17. 23:21
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Lehetne azon vitatkozni, hogy ki dobálózik és mivel, hogy ki a sértett és ki nem, és azon is, hogy ki provokál kicsodát.
Persze mindenkinek megvan a maga stílusa, nekem is és neked is.
A vélemény meg szabad. Engedtessék meg az ÉN véleményem szabadsága is.
[/quote]
A sajat csaladodrol, ocsi. De te az enyemre tettel megjegyzeseket.
Avagy ez buzikorokben elfogadott norma?
Mert ugye neked FINGOD SINCS arról, hogy én ki vagyok, FINGOD SINCS arról, hogy milyen családban nőttem fel, és FINGOD SINCS arról, hogy jelenleg hogyan, milyen környezetben és miért élek. NEKEM FINGOM SINCS, hogy miért KÖZÖLSZ TÉNYSZERŰ ÉS NEM VÉLEMÉNYSZINTŰ dolgokat az általam írt x(<100 ebbe a témába vágó) hozzászólás után arról, hogy milyen a családi önképem és milyen a családi helyzetem.
oreg... TE IRTAL SAJAT MAGADROL, BAZZ!!!! NEM TUNIK FEL???
TE TENYLEG ennyire sik vagy, hogy nem birod kovetni, ki mit mondott??? :o
En mindossze osszegeztem azt az okorseget, mely szerint nalad a Csaladba meg a barati tarsasag is beletartozik - hat szolok, kisbaratom, A HAGYOMANYOS NYUGATI KULTURALIS VISZONYOK ALAPJAN SEMMIKEPPEN NEM IGAZ EZ AZ ALLITASOD kovetkezeskeppen [i] NEM IGAZ AZ ARRA EPULO ERVELESED SEM.
Fentiekbol szamomra EGYENESEN kovetkezik, hogy mindennek oka az, hogy - amint vazoltad - NEM ISMERED AZ IGAZI CSALD MOGOTTI TARTALMAT.[/b]
Capisci? Avagy meg jobban meg kell magyaraznom, olyan igazi szajbaragosan?
Örülök neki, hogy te oly távolról ilyen dolgokat csak így meg tudsz állapítani.
En meg nagyon nem orulok annak, hogy ilyen gyengusz logikabol a vitapartner: egy szimpla vita fonalat NEM VAGY KEPES KOVETNI, TEHAT INKABB NE ROLTESD A GUNYOS SZOVEGET, MERT CIKI.
Bízok benne, hogy más körökben is ilyen precizitással és pontossággal tudsz dolgozni!
Precizitas? Alapvetoen regenn nem volt ramm jellemzo - azota kemenyen megneveltem magamat. (BTW, 'bizoM' benne.)
(szintén megkapom ezen kijelentésemre, hogy a dac beszél belőlem, meg a csakazértis provokáció... sokkal inkább a cinikusság)
Ugy latom, nem vagy tisztaban a 'cinikus' szo jelentesevel SEM...
A sértett, lekezelt, de büszke életemről annyit, hogy sértett max a te stílusod (és nem a hozzászólásaid tartalma!!!) miatt vagyok, azt, hogy lekezeltek volna soha nem éreztem, büszke vagyok, de nem a melegségemre, hanem az eredményeimre.
Meg szerencse...
Köszönöm MEGÉRTÉSEDET.
SF
Nincs mit.
Elküldve: 2003. 10. 17. 23:38
/André Gide/

Súgó
A téma zárva.