idézet:
Ezt írta tolvaly:
Nem kellene a tolerancia védőernyője alatt gusztustalanul erőltetni magukat.Az evolucio egyik zsákutcája.Nem szabad teret adni nekik.Hetero jogokat főleg.[/quote]
Már a régi görögök is megmondták......
![]()
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 10. 19. 07:51
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 10. 19. 07:54
idézet:
Ezt írta Emvy:
...... mivel ilyen generáció még nem élt köztünk, tekintve, hogy nem engedték......[/quote]
Gondolod, hogy velünk kezdődött és fejeződik is be a történelem?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 10. 19. 07:55
idézet:
Ezt írta Telcontar:
.........Vajon az a kislány, aki 14 évesen megölte a nevelőapját (ha tényleg ő volt), mert az szexuálisan zaklatta, akkor is gyilkos lett volna, ha egy meleg családban, de szeretetben nőhet fel?[/quote]
Igen, feltéve, ha ugyanúgy zaklatta volna nőnemű nevelő"apja"....
Elküldve: 2003. 10. 19. 08:13
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Már a régi görögök is megmondták......
[/quote]
De én akkor sem tartom követendő erkölcsi normának.Ha jobban megnézed a képet látod ,hogy akinek a farkincáját azonos nemű egyed markolássza ,azt fejjel lefelé ledobják a szikláról!
[ 2003. október 19.: tolvaly szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 19. 08:49
idézet:
Ezt írta tolvaly:
De én akkor sem tartom követendő erkölcsi normának.Ha jobban megnézed a képet látod ,hogy akinek a farkincáját azonos nemű egyed markolássza ,azt fejjel lefelé ledobják a szikláról!
[/quote]
Vagy éppen befejezte.... de szokás szerint megmaradsz a felszín borzolgatásánál.
Elküldve: 2003. 10. 19. 09:37
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Vagy éppen befejezte.... de szokás szerint megmaradsz a felszín borzolgatásánál.[/quote]
Na akkor itt van: UTÁLOM ŐKET!!! De nem ragaszkodom az azonnali likvidálásukhoz.Ellenben azt ,hogy gyermeket örökbefogadjanak és a gyermek előtt az ő példájuk legyen az erkölcsi zsinórmérték ,azt nem engedném.
[ 2003. október 22.: tolvaly szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 19. 10:11
idézet:
Ezt írta Telcontar:
Ezzel maximálisan egyetértek. A meleg parádék nekem se tetszenek.
[/quote]
A problema ott kezdodik, hogy idaig latsz.![]()
BTW, en kifejezetten kedvelem oket, sot: eddig idekint MINDEN EVBEN ott mentunk a nejemmel - egyszeruen besz@ras a hangualt.
(Es meg te teszel megjegyzest, hogy engem kapott el az indulat... :o)
[ 2003. október 19.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 19. 10:17
idézet:
Ezt írta Telcontar:
Evolúciós zsákutca??? Egy fajnak, mint egésznek van evolúciója, amíg ki nem hal. Egy egyednek nincs. A melegek nem faj, hanem egyedek (emberek) egy csoportja.
Az emberi faj evolúciójában minden ember résztvesz, még akkor is, ha a génjeit nem örökíti tovább. A Te álláspontod szerint az apácák, papok, szerzetesek is evolúciós zsákutca lennének?
[/quote]
Pontosan. A kulonbseg csak az, hogy ok onmaguk tagadjak meg, mig a melegek ONKENTELENUL vonzodnak a sajat nemukhoz.
Baratom, nota bene: a melegek/buzik/akarkik EVOLUCIOS ZSAKUTCA. Ehhez NEM KELL FAJNAK lenniuk - ettol meg egy TERMEKETLEN, GYUMOLCSTELEN, HALOTT VADKINOVESE a termo fank (emberi faj) - SEMMI ES SENKI nem bizonyithatja az ellenkezojet.
Zsakutca. BTW, a gorogok - utalva LX kepere - ugyanezt pontosan tudtak...
Es azota nincs kultura, amelyik a termeketlen, csiratlan, nemzokeptelen, utod nelkuli parosodast preferalna - szerinted miert?
idézet:[/quote]
Hogy értsétek, miről is beszélek: számtalan olyan példa van az állatvilágban, ahol közösségben élő nagyszámú egyed egyetlen párt támogat. Szaporodni csak az az egyetlen pár szaporodik, de a közösség minden tagja segíti őket az utódok nevelésében. E viselkedés oka az, hogy a közösség tagjai rokonok, a segítségnyújtással tehát a közösség minden tagja egyben a saját génjeinek fennmaradását is segíti. Tipikusan ilyenek pl. az államalkotó rovarok, de emlősök között is találni példát.
A kulonbseg, kedves baratom, hogy mi emberek vayunk es nem allatok. Amirol te beszelsz, azok tipikusan a taplaleklanc ALJAN elhelyezkedo fajok.
Ha gondolod, te tartozz kozejuk - en inkabb maradok EMBER, HOMO SAPIENS.
Egy meleg rokon is befolyásolhatja az evolúciót pl. azáltal, hogy jelentős örökséget hagy rokonaira.
megint b@romsagot mondasz - pls, eloszor tisztazd magad fele, mit jelent az EVOLUCIO szo.
Megsugom, ZERO KOZE VAN az anyagiakhoz.
Mi az, hogy "hetero jog"? Nem tanultam jogot, de szerintem egyetlen törvénykönyvben sem találni ilyet. Vannak emberi jogok, állampolgári jogok stb. A meleg is ember és állampolgár, és mindazok a jogok megilletik, amik a heteroszexuálisokat is.
Majdnem. Es en pl. pont azon kuzdok, hogy MINDEN MEGILLESSE OKET!
MINDEN, AMI NEM JAREGYUTT A FENALLO ERTEKREND CSORBULASAVAL, TORZULASAVAL.
PS: Tessek mar felkeszulni egy vita elott - csupa marhasagot beszelsz.
Elküldve: 2003. 10. 19. 10:26
idézet:
Ezt írta tolvaly:
[ 2003. október 19.: tolvaly szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ez pl. ritka sotet komment volt: pont az okori Gorogorszag volt az elso igazi buziparadicsom.
Meg az utolso is.
PS: Milyen furcsa, hogy latinos voltam anno...Komolyan: sokat szidtak mar a romaiakat, de az a birodalom valodi vilaghatalom volt...
Elküldve: 2003. 10. 19. 12:25
idézet:
Ezt írta T2k:
PS: Tessek mar felkeszulni egy vita elott - csupa marhasagot beszelsz.
[ 2003. október 19.: T2k szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
By T2k!![]()
![]()
Ad evolúció: a Magyar Értelmező Kéziszótár második kiadása szerint:
evolúció fn 1. vál Fejlődés. 2. Biol. A magasabb rendű szervezeteknek alacsonyabb rendűekből való alakulása. [nk:lat]
Engedelmetekkel, én az első értelmében használtam a szót.
Az emberi faj fejlődésében a melegek tagadhatatlanul részt vesznek az átaluk megtermelt értékekkel, a találmányaikkal, újításaikkal, általában: egész tevékenységükkel. Az emberi faj evolúciója immár ezektől is függ, mert társadalmunkat ezek tartják fenn. Ha valaki másképp gondolja, szívesen meghallgatom, de a lekezelő stílusból nem kérek!
[ 2003. október 19.: Telcontar szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 19. 12:33
[QB]
By T2k!
Ad evolúció: a Magyar Értelmező Kéziszótár második kiadása szerint:
evolúció fn 1. vál Fejlődés. 2. Biol. A magasabb rendű szervezeteknek alacsonyabb rendűekből való alakulása. [nk:lat]
Engedelmetekkel, én az első értelmében használtam a szót.
Az emberi faj fejlődésében a melegek tagadhatatlanul részt vesznek az átaluk megtermelt értékekkel, a találmányaikkal, újításaikkal, általában: egész tevékenységükkel. Az emberi faj evolúciója immár ezektől is függ, mert társadalmunkat ezek tartják fenn. Ha valaki másképp gondolja, szívesen meghallgatom, de a lekezelő stílusból nem kérek!
Visszatérve még egy szó erejéig az örökbefogadás kérdésére. A fő konfliktus meglátásom szerint az, hogy két alapvető jog ütközik, illetve fennáll közöttük az ütközés veszélye: a melegek, mint emberek gyermekhez való joga (ami, szigorúan csak szerintem, elvitathatatlan), és a gyermekek egészséges fejlődéshez való, szintén elvitathatatlan joga. Két dolgot kell ezzel kapcsolatban a társadalomnak eldöntenie:
- 1. Van-e ténylegesen ütközés, s ha igen, az milyen mértékű, még megengedhető-e?
2. Ha nem megengedhető, akkor melyik jog az erősebb? (Szerintem ez azért nem nagyon lehet kérdéses: a gyermeké.)
A francba! A válasz gombot nyomtam meg a szerkeszt helyett! Bocs!
[ 2003. október 19.: Telcontar szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 19. 12:33
idézet:
Ezt írta T2k:
Ez pl. ritka sotet komment volt: pont az okori Gorogorszag volt az elso igazi buziparadicsom.
Meg az utolso is.
[/quote]
Pontosítás:
idézet:
A homoszexualitás a nem nyugati kultúrákban
Sok olyan nem nyugati kultúra ismert, amelyben megtűrik, sőt bátorítják a homoszexuális kapcsolatokat, bár csak a népesség bizonyos csoportjain belül. Az Észak-Szumátrán lakó batakok például megengedik a férfiak közötti homoszexuális kapcsolatokat a házasság előtt. Pubertáskor a fiúk elhagyják szüleik házát, és olyan helyre költöznek, ahol 12-15 hasonló korú vagy idősebb fiúval együtt hálnak, Szexuális partnerkapcsolatokat alakítanak ki a csoporton belül és a fiatalabb fiúkat beavatják a homoszexuális szokásokba. Ez a helyzet addig tart, míg a fiatal férfiak meg nem házasodnak. A házasság után a férfiak általában felhagynak a homoszexuális tevékenységekkel (Money és Ehrhardt, 1972)
A Csendes-óceán térségében található East Bay nevű melanéziai faluban is tolerálják a homoszexualitást, bár szintén csak a férfiak körében. A házasság előtt, amíg a férfiak házában élnek, a fiatal férfiak kölcsönös maszturbációt végeznek, és análisan közösülnek. Homoszexuális kapcsolatok azonban megfigyelhetőek idősebb férfiak és fiatalabb fiúk között is, akik gyakran még azt a kort sem érik el, hogy a férfiak házában éljenek. A homoszexuális kapcsolatok mindegyik fajtája teljes egészében elfogadott, és nyíltan beszélnek is róla. Sok házas férfi biszexuális, és egyszerre tart fenn kapcsolatot egy fiatalabb fiúval és a házastársával. A heteroszexuális kapcsolatot kizáró homoszexualitás - sok más kultúrához hasonlóan - ismeretlen ebben a kultúrában is. (Davenport, 1965; Shepherd, 1987)
[/quote]
Giddens - Szocilógia
Elküldve: 2003. 10. 19. 13:05
[QB]
Előbb kérdezz ,ha valamit nem értesz aztán egyeztesd véleményed,majd a minősítés előtt gondolkodj.Ha nem igy teszed minősítésed visszamutat rád. Ezt :
Elküldve: 2003. 10. 19. 13:19
idézet:
Ezt írta tolvaly:
De nem ragaszkodom az azonnali likvidálásukhoz.
[/quote]
:confused: Akkor majd holnap? Írtsuk ki az emberiség 15%-át?
SF
Elküldve: 2003. 10. 19. 13:27
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Valóban nem lehet a gyermekneveléssel kapcsolatosan nagy általános dolgokat mondani, azért mert nincs gyakorlata. De nem egy gyerek nőtt már fel homoszexuális férfiak nevelése alatt. (Igaz ezek a kiragadható példák, mert a "normális" családban nevelkedettekhez képest igen csekély a számuk, így nem lehet "általánosítani")
:confused: Akkor majd holnap? Írtsuk ki az emberiség 15%-át?
SF[/quote]
Ne ragadd ki ezt a rövid mondatot!Lamexpert volt radikálisan kíváncsi a tömör véleményemre.A válaszom pedig nem ezt jelenti!Kiragadtál egy mondatot a környezetéből és hozzátettél egy kérdést.Nem erről szólt az egész.![]()
Elküldve: 2003. 10. 19. 15:01
idézet:
Ezt írta tolvaly:
Ne ragadd ki ezt a rövid mondatot!Lamexpert volt radikálisan kíváncsi a tömör véleményemre.A válaszom pedig nem ezt jelenti!Kiragadtál egy mondatot a környezetéből és hozzátettél egy kérdést.Nem erről szólt az egész.[/quote]
Na azért ám!![]()
SF
Elküldve: 2003. 10. 19. 19:50
Elküldve: 2003. 10. 20. 09:15
idézet:
Ezt írta Telcontar:
2. A gyermekhez való jog minden ember alanyi joga. A melegeknek (leszbikusoknak) is.[/quote]
Khm.
Annak, aki képes felnevelni.
Csak azért, mert a nyugati kultúrában mindig is megbélyegzett szerepben élt, aki nem volt képes gyereket csinálni, és nem büszkélkedett az erre irányuló képességei meglétével, ne felejtsük el: a gyerek önálló személy, önálló jogokkal.
Elküldve: 2003. 10. 20. 09:19
idézet:
Ezt írta T2k:
Masreszt IGEN, sajat ertekrendunk a Csaladra epul, amely Csalad KIZAROLAG - Rivenek is szol - nonemu Anyabol es himnemu Apabol all.[/quote]
Azt, hogy ezt mondod, már elsőre is levágtam.
Pusztán annyit tettem hozzá, hogy ezt a megszorítást tudományos ismeretek nem indokolják.
Az 'értékrend' kérdése nem vitaalap - ki ilyet, ki olyat hoz magával: nem fogom megkérdőjelezni a véleményed létjogosultságát a dologról

Súgó
A téma zárva.