HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:40

T2k!

idézet:
A HAGYOMANYOS NYUGATI KULTURALIS VISZONYOK ALAPJAN [/quote]

Lennél szíves ezt - csak röviden - elmagyarázni...? :confused:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#262 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:44

idézet:
Ezt írta Niceday:
Örömmel látom, hogy 1-2 álltalam(is) közellenszenvnek örvendő személy, ebben a témában is mennyire otthon van...! :rolleyes: :D[/quote]

Kutyat nem izgatja.

PS: altalam, igy irjuk - ugyanis semmi koze az alladhoz, fiacskam. :p

[ 2003. október 18.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#263 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:45

idézet:
Ezt írta Niceday:
T2k!
Lennél szíves ezt - csak röviden - elmagyarázni...? :confused:
[/quote]

LOL
Mar megtettem, baratom.
:rolleyes:

#264 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:53

idézet:
A sajat csaladodrol, ocsi. De te az enyemre tettel megjegyzeseket.[/quote]
:confused:
idézet:
Avagy ez buzikorokben elfogadott norma?[/quote]
Persze, ez dívik felénk. De jól esik, hogy itt perpill tudomásom szerint egyedüli vagyok a melegségemmel, ettől függetlenül te általánosítasz az én mondandómból. Mit szólnál ha én viszontkérdezném azt, hogy minden tengerentúlon élő ilyen bunkó stílust képvisel?

idézet:
oreg... TE IRTAL SAJAT MAGADROL, BAZZ!!!! NEM TUNIK FEL???
TE TENYLEG ennyire sik vagy, hogy nem birod kovetni, ki mit mondott??? [/quote]
Még nem értem, ne haragudj.

idézet:
En mindossze osszegeztem azt az okorseget, mely szerint nalad a Csaladba meg a barati tarsasag is beletartozik - hat szolok, kisbaratom, A HAGYOMANYOS NYUGATI KULTURALIS VISZONYOK ALAPJAN [i]SEMMIKEPPEN NEM IGAZ EZ AZ ALLITASOD kovetkezeskeppen NEM IGAZ AZ ARRA EPULO ERVELESED SEM.[/quote]
HAGYOMÁNYOS NYUGATI KULTÚRÁBAN NEM MEGENGEDETT AZ A HANGNEM ÉS VISELKEDÉSMÓD AMIT TE ITT KÉPVISELSZ. Ismét mondom, a vélemény szabad, a stílus kevésbé.

idézet:
Fentiekbol szamomra EGYENESEN kovetkezik, hogy mindennek oka az, hogy - amint vazoltad - NEM ISMERED AZ IGAZI CSALD MOGOTTI TARTALMAT.[/b][/quote]
Légyszíves fejtsd ki nekem, hogy mi az IGAZI CSALÁD mögötti tartalom.

idézet:
En meg nagyon nem orulok annak, hogy ilyen gyengusz logikabol a vitapartner: egy szimpla vita fonalat NEM VAGY KEPES KOVETNI, TEHAT INKABB NE ROLTESD A GUNYOS SZOVEGET, MERT CIKI.[/quote]
A vitával egyetértek, a partnerséget nem érzem BENNED.

idézet:
Ugy latom, nem vagy tisztaban a 'cinikus' szo jelentesevel SEM...[/quote]
Ebben is kérem akkor segítségedet.

T2K: Semmi bajom a mondanivalóddal. A közlésformáddal annál inkább. Tiszteletben tartom a véleményed, hogyha nem támadólag, mintegy bunkózva közlöd azt. De kicsit rosszul esik az a dolog, hogyha én azt merészelem mondani, hogy tirpák bunkó, akkor azonnal én vagyok az utolsó aljas rohadt szemét (erős túlzással...), de te mindenféle szankció nélkül mondhatsz hasonlókat. Mire fel?

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#265 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:53

idézet:
Ezt írta T2k:

Kutyat nem izgatja.

PS: altalam, igy irjuk - ugyanis semmi koze az alladhoz, fiacskam. :p

[ 2003. október 18.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Ide figyelj Te kutya!
1. Se a fiad se a barátod nem vagyok!
2. Ha egy ilyen hsz-ből Te rögtön magadra gondolsz, akkor nézz néha magad mögé is, nem követnek-e!
3. Ha már megejtetted valahol a magyarázatot, akkor légyszíves linkeld be nekem!
Köszönöm!

U.I.: A grammatika oktatást köszönöm.

[ 2003. október 18.: Niceday szerkesztette a hozzászólást ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#266 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 23:58

idézet:
Topicindító hozzászólásból:
Nem anyázós, a fenti reakciókhoz hasonló topicot szeretnék. Egy észszerű, tényszerű, de véleményeket kultúráltan közlő információcserére vagyok kíváncsi.[/quote]

idézet:
Viszont azt is tudom, hogy a HwSw fórum látogatói - "tisztelet a kivételnek" - értelmes emberek, akiknek véleményük van, amit kultúrált formában is elő tudnak adni. [/quote]

idézet:
Előre is köszönöm a kultúrált hozzászólásokat![/quote]

Részemről az offtopic befejezve. Nem személyeskedő topicot akartam létrehozni. Ha megoldható, ezt az állapotot be kellene fejezni.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#267 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 00:06

idézet:
Ezt írta Niceday:

Ide figyelj Te kutya!
1. Se a fiad se a barátod nem vagyok!
2. Ha egy ilyen hsz-ből Te rögtön magadra gondolsz, akkor nézz néha magad mögé is, nem követnek-e!
3. Ha már megejtetted valahol a magyarázatot, akkor légyszíves linkeld be nekem!
Köszönöm!

U.I.: A grammatika oktatást köszönöm.

[ 2003. október 18.: Niceday szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Elozo oldal... :D :D :D

PS: Lehet, mar tenyleg kezdek skizo lenni? :D :eek:

#268 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 00:08

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Ebben is kérem akkor segítségedet.

T2K: Semmi bajom a mondanivalóddal. A közlésformáddal annál inkább. Tiszteletben tartom a véleményed, hogyha nem támadólag, mintegy bunkózva közlöd azt. De kicsit rosszul esik az a dolog, hogyha én azt merészelem mondani, hogy tirpák bunkó, akkor azonnal én vagyok az utolsó aljas rohadt szemét (erős túlzással...), de te mindenféle szankció nélkül mondhatsz hasonlókat. Mire fel?

SF
[/quote]

Egy apro, am szamomra FONTOS kulonbseg: te az en csaladomra tettel ketertelmu, sot, egeszen egyertelmu kijelentest.

Kar volt.

#269 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 23:25

De kár, hogy T2k-t megint elkapta az indulat! Pedig nagyon bölcs véleményeket lehetett addig olvasni a témáról.

Amiről röviden a véleményem:

1. A melegség nem betegség, nem perverzió, hanem állapot. Ennélfogva nem büntethető és nem megvetendő. Szerencsére nem is kötelező ;) .
    2. A gyermekhez való jog minden ember alanyi joga. A melegeknek (leszbikusoknak) is.

... a trip back in time is all I need ...

#270 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 00:04

idézet:
Ezt írta Telcontar:
De kár, hogy T2k-t megint elkapta az indulat! Pedig nagyon bölcs véleményeket lehetett addig olvasni a témáról.

Amiről röviden a véleményem:

1. A melegség nem betegség, nem perverzió, hanem állapot. Ennélfogva nem büntethető és nem megvetendő. Szerencsére nem is kötelező ;) .
[/quote]
Hja, meg szerencse. Nem buntetedndo, ez igy van rendjen, Am ketseget kizarolag ellenkezik a termeszet rendjevel, ezert semmikeppen sem helyenvalo.
idézet:

2. A gyermekhez való jog minden ember alanyi joga. A melegeknek (leszbikusoknak) is.
[/quote]

Es a gyermek jogai? Azt kifelejtetted a felsorolasbol :rolleyes:

#271 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 00:19

Nem kellene a tolerancia védőernyője alatt gusztustalanul erőltetni magukat.Az evolucio egyik zsákutcája.Nem szabad teret adni nekik.Hetero jogokat főleg.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#272 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 02:58

idézet:
Ezt írta szabinar:

Es a gyermek jogai? Azt kifelejtetted a felsorolasbol :rolleyes:
[/quote]

A gyermeki jogok megérdemelnének egy külön topikot, azt hiszem. Volna miről beszélni:
    - Gyermekek elleni erőszak családon belül
    - Gyermekkereskedelem
    - Pedofília
    stb

Úgy vélem, nem a meleg társadalom jelenti a legfőbb veszélyt a gyermekekre. Továbbá úgy vélem, hogy egy szeretetteljes, családias légkör, legyenek bár a "szülők" homoszexuálisok, sokkal kedvezőbb a gyermek számára, mint az olyan, ahol mindent megkap a kölyök apucitól, csak törődést és odafigyelést nem.

#273 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:03

idézet:
Ezt írta tolvaly:
Nem kellene a tolerancia védőernyője alatt gusztustalanul erőltetni magukat.[/quote]

Ezzel maximálisan egyetértek. A meleg parádék nekem se tetszenek.

Az evolucio egyik zsákutcája. Nem szabad teret adni nekik.Hetero jogokat főleg.[/QUOTE]

Evolúciós zsákutca??? Egy fajnak, mint egésznek van evolúciója, amíg ki nem hal. Egy egyednek nincs. A melegek nem faj, hanem egyedek (emberek) egy csoportja.
Az emberi faj evolúciójában minden ember résztvesz, még akkor is, ha a génjeit nem örökíti tovább. A Te álláspontod szerint az apácák, papok, szerzetesek is evolúciós zsákutca lennének?
Hogy értsétek, miről is beszélek: számtalan olyan példa van az állatvilágban, ahol közösségben élő nagyszámú egyed egyetlen párt támogat. Szaporodni csak az az egyetlen pár szaporodik, de a közösség minden tagja segíti őket az utódok nevelésében. E viselkedés oka az, hogy a közösség tagjai rokonok, a segítségnyújtással tehát a közösség minden tagja egyben a saját génjeinek fennmaradását is segíti. Tipikusan ilyenek pl. az államalkotó rovarok, de emlősök között is találni példát.
Egy meleg rokon is befolyásolhatja az evolúciót pl. azáltal, hogy jelentős örökséget hagy rokonaira.

Mi az, hogy "hetero jog"? Nem tanultam jogot, de szerintem egyetlen törvénykönyvben sem találni ilyet. Vannak emberi jogok, állampolgári jogok stb. A meleg is ember és állampolgár, és mindazok a jogok megilletik, amik a heteroszexuálisokat is.

[ 2003. október 19.: Telcontar szerkesztette a hozzászólást ]

#274 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:06

idézet:
Ezt írta Telcontar:

A gyermeki jogok megérdemelnének egy külön topikot, azt hiszem. Volna miről beszélni:
    - Gyermekek elleni erőszak családon belül
    - Gyermekkereskedelem
    - Pedofília
    stb

Úgy vélem, nem a meleg társadalom jelenti a legfőbb veszélyt a gyermekekre. Továbbá úgy vélem, hogy egy szeretetteljes, családias légkör, legyenek bár a "szülők" homoszexuálisok, sokkal kedvezőbb a gyermek számára, mint az olyan, ahol mindent megkap a kölyök apucitól, csak törődést és odafigyelést nem.
[/quote]

Úgy vélem, látogass meg egy profi pszichiátert, és kérdezd meg tőle, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik bármilyen szeretetteljes nevelőotthonban nőnek fel, és mi a jobb:egy nevelőotthon, vagy egy kibírhatatlan család.
Nyilván a meleg család némileg más példa, de fogalmad sincs róla, hogy egy, a melegek között felnőtt gyereknek miféle lelki-pszichológiai gondjai lennének, mivel ilyen generáció még nem élt köztünk, tekintve, hogy nem engedték.
Attól, hogy a homoszexualitást nem mondjuk betegségnek, hanem állapotnak, még nem érdemes úgy beszélni róla, mint ami hasonlóan normális, mint a férfi-női kapcsolat, csak nem olyan elterjedt. Mert nem az.
while (!sleep) sheep++;

#275 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:23

idézet:
Ezt írta Emvy:

Úgy vélem, látogass meg egy profi pszichiátert, és kérdezd meg tőle, hogy mi történik azokkal a gyerekekkel, akik bármilyen szeretetteljes nevelőotthonban nőnek fel, és mi a jobb:egy nevelőotthon, vagy egy kibírhatatlan család.
Nyilván a meleg család némileg más példa, de fogalmad sincs róla, hogy egy, a melegek között felnőtt gyereknek miféle lelki-pszichológiai gondjai lennének, mivel ilyen generáció még nem élt köztünk, tekintve, hogy nem engedték.
Attól, hogy a homoszexualitást nem mondjuk betegségnek, hanem állapotnak, még nem érdemes úgy beszélni róla, mint ami hasonlóan normális, mint a férfi-női kapcsolat, csak nem olyan elterjedt. Mert nem az.
[/quote]

Nem állítottam, hogy a meleg család jó a gyermeknek, mert -mint írtad- erre nincs tapasztalat. Csak azt mondtam, jobb, feltéve, hogy a gyermek szeretet kap, mint egy rideg, szeretet nélküli család, vagy urambocsá olyan, ahol állandó terror alatt él.
Vajon az a kislány, aki 14 évesen megölte a nevelőapját (ha tényleg ő volt), mert az szexuálisan zaklatta, akkor is gyilkos lett volna, ha egy meleg családban, de szeretetben nőhet fel?

#276 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:24

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Mi az, hogy "hetero jog"? Nem tanultam jogot, de szerintem egyetlen törvénykönyvben sem találni ilyet. Vannak emberi jogok, állampolgári jogok stb. A meleg is ember és állampolgár, és mindazok a jogok megilletik, amik a heteroszexuálisokat is.

[/quote]

Pl. a családhoz kötődő jogoknál azért tesznek különbséget ember és ember között, vannak, ahol nem engedik, hogy felnőjön egy gyerek.
while (!sleep) sheep++;

#277 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:26

idézet:
Ezt írta Telcontar:

Nem állítottam, hogy a meleg család jó a gyermeknek, mert -mint írtad- erre nincs tapasztalat. Csak azt mondtam, jobb, feltéve, hogy a gyermek szeretet kap, mint egy rideg, szeretet nélküli család, vagy urambocsá olyan, ahol állandó terror alatt él.
Vajon az a kislány, aki 14 évesen megölte a nevelőapját (ha tényleg ő volt), mert az szexuálisan zaklatta, akkor is gyilkos lett volna, ha egy meleg családban, de szeretetben nőhet fel?
[/quote]

Ne kiragadott példákat nézzünk. Azt nézd, hogy 1000 "normális" és 1000 meleg családban felnőtt gyerek közül hol nő fel több lelki problémával küzködő gyerek.
Én nem tudom, hogy hol lenne a több, de ezzel nem feltétlen érdemes kísérletezni.
while (!sleep) sheep++;

#278 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:34

idézet:
Ezt írta Emvy:

Pl. a családhoz kötődő jogoknál azért tesznek különbséget ember és ember között, vannak, ahol nem engedik, hogy felnőjön egy gyerek.
[/quote]

Pontosan emiatt küzdenek a homoszexuálisok az örökbefogadás jogáért. Meg persze a házasságéért.
Én egyébként roppant igazságtalannak érzem, hogy rendőrség, gyámügy, ifjúságvédelem karba tett kézzel nézik a családon belüli erőszakot, feltéve, hogy jog szerinti szülő az illető, ugyanakkor a másik embert eltiltják a családalapítástól, de legalábbis gátolják, mert meleg.

#279 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 03:42

idézet:
Ezt írta Emvy:

Ne kiragadott példákat nézzünk. Azt nézd, hogy 1000 "normális" és 1000 meleg családban felnőtt gyerek közül hol nő fel több lelki problémával küzködő gyerek.
Én nem tudom, hogy hol lenne a több, de ezzel nem feltétlen érdemes kísérletezni.
[/quote]

Amint az előbb mindketten megállapítottuk, statisztikák nincsenek :) .
Ezért lehet kiragadott példákat nézni, mert minden eset egyedi. Örökbefogadásnál a gyámügy mindig egyedi esetekkel találkozik. Így lesz akkor is, ha majd, egyszer, valamikor, talán, engedélyezik melegeknek is az örökbefogadást. És majd csak akkor, és csak akkor dől el az, hogy milyen hatással van a gyermekre a meleg család. Ebben ugyanis profi pszichiáterek sem értenek egyet: van, aki kézzel-lábbal tiltakozik, van aki ugyanolyan lelkesen támogat.

#280 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 07:47

idézet:
Ezt írta szabinar:
Am ketseget kizarolag ellenkezik a termeszet rendjevel, ezert semmikeppen sem helyenvalo.[/quote]

Hmm, attól tartok, ezt még jó lenne, ha újra körüljárnád :)

A te általad felállított rendjével, ezt az állítást elfogadom.

A többit az emberiség eddigi történelme is legalább megfontoltan kérdésessé teszi. Ugyanis, hogy helyénvaló-e, mindig az adott kor, adott (társadalmi) normái határozzák meg....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.