HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 10. 22. 12:16

idézet:
Ezt írta tolvaly:
......Talán ezért is gyenge a vita ,mert három teljesen más álláspont ütközik.Nincs az emberek előtt bevált és bizonyítottan jó példa a múltból.....[/quote]

De hát pontosan ez a vita egyik értelme, a különböző álláspontok kifejtése, megértése, az esetleges (lehetséges) közös pontok megtalálása....... és netán az új következtetések, elemek kimunkálása.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#342 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 22. 12:45

nos. Telcontar részét nem védem, azt ő is meg tudja tenni :) (s a példájában, igenis, még a biológiai evolúcióhoz is hozzájárul az örökhagyó homoszexuális nagybácsi, ahogy a már termékenységüket vesztett idős anyák is igencsak ott voltak a szeren, amikor az unokákat kellett pátyolgatni, ezzel csökkentve az unokák szüleinek terheit, s így terméketlenül is befolyásolták az evolúciót)

idézet:
Ezt írta T2k:

5. egyertelmu, hogy a jelenlegi ertekrend szempontjabol ROMBOLO hatasu lenne egy melegek altali gyerekneveles lehetosege.[/b]
Es errol nem is nagyon lehet vitazni - plane nem olyasvalakivel, aki A) meleg, tehat erintett B) a csalad reszenek tartja a munkahelyi baratokat, a joszomszedokat stb... :rolleyes:
[/quote]

ahogy elnézem, olyannal sem lehet nagyon vitázni, aki kijelenti, hogy egyértelmű, hogy romboló...
nincs sok, ellenőrzött példa? akkor nyilván nem mondhatjuk, hogy az jó. de azt mondhatjuk, hogy tuti romboló, egyértelmű, mit kell erről vitázni, igazamvanéskész...

s előkerült már az is, hogy nincs statisztika. no és akkor már blokkoljunk is valamit? ezt nem a melegek gyermeknevelésére értem, hanem mindenre. ilyen hozzáállással a hagyományokkal nem rendelkező dolgok eleve halálra lennének ítélve, ami nem lenne jó. legalább vizsgáljuk meg a dolgokat! ne fogadjuk el vakon sem az egyik, sem a másik lehetőséget!

#343 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 13:00

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Az állam továbbá úgy gondolkodik, hogy célszerűen a társadalmi átlagot célozza meg, ezért kerüli az etnikai kisebbséget, társadalmilag vitatott lelkiismereti hozzáállású vagy esetleg ami neked fáj(hat) homoszexuális szülőket.[/quote]

jajjjjjjjj. célszerűen... már eleve is durva, de mi van akkor, ha olyan szerinte ideális nincs is?
mert ha akkor is merev, akkor elég fárasztó. s szerintem az állami gondozás sem társadalmi átlag. illetve lehet az apróság eleve kisebbség, akinek a sajátja jobban passzolhat... miegymás.
a gyerek eleve nem átlag, hanem individuum... ha kissé előnyt élveznek a """normálisabbak""", az még csak-csak elfogadható :-/, a világ sokszor így működik. de jó, hogy nem akarok megfelelni a társadalomnak :)

"társadalmilag vitatott lelkiismereti hozzáállású"
ez mit jelent? a fasisztoid beütésűek pl? s ki még? (megjegyzem, nagyon sok ember fasisztoid, az én terminológiám szerint. én mindenkit így nevezek, aki harcol egy amúgy teljesen OK másik csoport ellen, gáncsolja őket. igen gyakori pl az életkor vagy nem miatti diszkriminatív viselkedés, de az is elég, ha valakinek szőke a haja vagy festi magát :))

#344 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 13:22

idézet:
Ezt írta tolvaly:
Na akkor aztán tényleg visszalépne az emberiség! :D Viccet félre,jó reggelt,alapvetően három csoport képviselteti magát a topicban.Első aki kifelyezetten tenne értük valamnit,második akik -köztük én- a nem bántanak én sem foglalkozom velük, de kifejezetten irritál a túlzott nyomulásuk.A harmadik csoport annyira utálja őket ,hogy inkább csak priviben tárgyalja.Visszatérve az én álláspontomra , a szexualitás magánügy ,és a melegfesztiválok kifejezetten irritálnak.Talán ezért is gyenge a vita ,mert három teljesen más álláspont ütközik.Nincs az emberek előtt bevált és bizonyítottan jó példa a múltból.[/quote]

példa??? nem példák alapján szoktam működni.
egyébként szerintem nem jó a csoportosításod, mert így nagyjából egy csoportba kerülök Veled :p vagy sehova.
bár kellően intoleráns világ esetén ott az első is... de én magamtól nem akarok tenni értük. meg senkiért. ha a világ értelmesen gondolkodik, extra pátyolgatásra senkinek sincs szüksége. no persze nem gondolkodik úgy... de én akkor sem értük akarok tenni, hanem azokért, akiknek a gondolkodásában hiba van, feltéve hogy nincsenek maguknak el, hanem fárasztanak =) no persze ezt nem lehet erőszakkal, még ha meg vagyok győződve az igazamról, akkor sem. a legtöbb, amit tehetek, hogy kiforrott véleményt alkotok s azt közlöm, illetve amíg az ki nem alakul, vitázom, nem elvakultan, hanem elgondolkodva. még egy hibás gondolatmenet megértése is fejlesztő lehet.

#345 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 05:28

idézet:
Ezt írta lameXpert:

Ez viszont egy jó mondat. Nem is annyira prolis.
[/quote]

Amennyiben tudjuk, hogy mitol 'prolis' egy mondat, akkor batran kijelentem: tolem mindenfelet olvashatsz-lathatsz, rosszat-jot, de prolis szoveget SOSEM.

#346 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 05:30

idézet:
Ezt írta lameXpert:

A nyugati civilizáció is elkezdte valahol. És nem hagyta maga mögött azokat az elemeket, hanem beépítette..... mégpedig igen gyakran úgy körülbástyázva, hogy fel sem ismernéd.

Szóval gyenge vita.
[/quote]

Ilyen alapon meg a fan laknank.
Ez oleg csikorgo magyarazat LX, valljuk meg. :p Plane, ha azt vizsgaljuk, mire is irta: az en kis monologjaimra a nyugati mintaju tarsadalmi ertekrendrol...

#347 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 05:33

idézet:
Ezt írta Rive:
A topik vége minimális háttérismeretek és gondolkodás nélküli szartaposásba fulladt, amiben semmi kedvem részt venni.

Bye.
[/quote]

Khm.
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=001266&p=7#000320"]https://www.hwsw.hu/...1266&p=7#000320[/url]

Ezt írta T2k:

OFF
Ez az atka minden ilyen vitanak, ezetr nem akartam a legelejen beleszolni: elobb-utobb, pro vagy kontra, de megerkezik egy-ket khm... 'felkeszuletlen' (nagyon udvarias voltam) versenyzo es a szinvonal eleri a beka segget azonnal. Jonnek a nagyon udvarias okoskodasok, ures bolcsessegek es a tobbi...

#348 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 09:14

idézet:
Ezt írta T2k:

Amennyiben tudjuk, hogy mitol 'prolis' egy mondat, akkor batran kijelentem: tolem mindenfelet olvashatsz-lathatsz, rosszat-jot, de prolis szoveget SOSEM.
[/quote]

Akkor viszont nem értem, miért nem fogadod meg? :p
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#349 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 09:18

idézet:
Ezt írta T2k:

Ilyen alapon meg a fan laknank.
Ez oleg csikorgo magyarazat LX, valljuk meg. :p Plane, ha azt vizsgaljuk, mire is irta: az en kis monologjaimra a nyugati mintaju tarsadalmi ertekrendrol...
[/quote]

idézet:
...Az emberélet útjának felén
egy nagy sötétlő erdőbe jutottam,
mivel az igaz útat nem lelém.
Ó, szörnyü elbeszélni mi van ottan,
s milyen e sűrü, kúsza, vad vadon:
már rágondolva reszketek legottan.
A halál sem sokkal rosszabb, tudom.
De hogy megértsd a Jót, mit ott találtam,
hallanod kell, mit láttam az uton.
Akkortájt olyan álmodozva jártam:
nem is tudom, hogyan kerültem arra,
csak a jó útról valahogy leszálltam.
De mikor rábukkantam egy hegyaljra,
hol véget ért a völgy, mély, mint a pince,
melyben felébredt lelkem aggodalma,
a hegyre néztem s láttam, hogy gerince
már a csillag fényébe öltözött,
mely másnak drága vezetője, kincse.
Igy bátorságom kissé visszajött,
mely távol volt szivemből teljes éjjel,
melyet töltöttem annyi kín között.
És mint ki tengerről jött, sok veszéllyel,
amint kiért lihegve, visszafordul,
még egyszer a vad vízen nézni széllyel:
úgy lelkem, még remegve borzalomtul
végignézett a kiállt úton újra,
melyen még élve senkisem jutott túl.....[/quote]
¤

#350 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 09:47

idézet:
Ezt írta T2k:

... Plane, ha azt vizsgaljuk, mire is irta: az en kis monologjaimra a nyugati mintaju tarsadalmi ertekrendrol...
[/quote]

Hmm... Nem arra. Hanem erre:

idézet:
Ezt írta T2k:

Ez pl. ritka sotet komment volt: pont az okori Gorogorszag volt az elso igazi buziparadicsom.

Meg az utolso is.
[/quote]

Mintegy pontosításként - kedvedért érdekességképpen. ;)
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#351 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 14:46

Érdekesen alakul a topic, sokminden előkerült már benne (a sz@rtiposástól kezdve a átlagmenyilvánulásokon keresztül az építő jellegű korrekt hozzászólásokig minden)

Egy dolgora szeretnék viszont választ kapni, és kérek mindenkit - legyen érintett vagy kevésbé érintett a meleg-témában -, hogy válaszoljon.

A kérdés roppant egyszerűen hangzik: Tudjuk, hogy vannak előítéletek a melegekkel szemben. Tudjuk, hogy sokan gyűlölik őket, sokan viszont támogatják őket. Kérdem én, hogy MI SZÜLTE AZ ELŐÍTÉLETEKET?

Mert erre igazán még nem sikerült választ találnom.

Illetve lenne még egy kérdésem (ez tényleg csak egy személyes kérdés :D) A kérdés azokhoz szól, akik belelátnak a melegek világába, viszont nem feltétlen érintettek benne. A heteroszexuális réteg is ilyen kicsapongó? A heteroszexuális réteg is ennyire szexfüggő? Tudom, hogy mindannyian "egy fáról másztunk le", mégsem látom annyira ezt a deviáns viselkedést a heteroszexuálisok körében. Vagy a heterók jobban titkolják?

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#352 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 15:15

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
MI SZÜLTE AZ ELŐÍTÉLETEKET?

SF[/QB][/quote]

A kérdés egyszerű, de a válasz nem. A témában (előítélet) számtalan munka napvilágot látott. Alapmű: Gordon W. Allport: Az előítélet.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#353 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 23. 18:50

idézet:
Ezt írta Sasfióka:

Egy dolgora szeretnék viszont választ kapni, és kérek mindenkit - legyen érintett vagy kevésbé érintett a meleg-témában -, hogy válaszoljon.

A kérdés roppant egyszerűen hangzik: Tudjuk, hogy vannak előítéletek a melegekkel szemben. Tudjuk, hogy sokan gyűlölik őket, sokan viszont támogatják őket. Kérdem én, hogy MI SZÜLTE AZ ELŐÍTÉLETEKET?

Illetve lenne még egy kérdésem (ez tényleg csak egy személyes kérdés :D) A kérdés azokhoz szól, akik belelátnak a melegek világába, viszont nem feltétlen érintettek benne. A heteroszexuális réteg is ilyen kicsapongó? A heteroszexuális réteg is ennyire szexfüggő? Tudom, hogy mindannyian "egy fáról másztunk le", mégsem látom annyira ezt a deviáns viselkedést a heteroszexuálisok körében. Vagy a heterók jobban titkolják?

SF
[/quote]

1) Az előítéleteket leginkább a nyomulós politikai kampfok okozták. Meg az, hogy az érdekelt politikai agitőrök emésztetlenül vették át a már nyugaton kidolgozott paneleket és kezdték el egy olyan (magyar) civilizációban terjeszteni, aminek az volt a szemlélete, hogy semmi baj a homoszexualitással, amíg az a hálószobákban folyik és nem a köztereken, transzparensekkel a kézben... Ergo nem a homuszexualitással van a baj, hanem a ráépült organizációkkal van tele az átlag magyar hetero töke.

2) Ha a kicsapongásba beleérted az one-night love gyakorlatát és a szexualitás kábítószerként való használatban fiatal8abb) korban akkor igen. De úgy a 25. életév magasságában megérik minden heteróban az állandó társ/párkapocsolat iránti igény. Tapasztalatom szerint a hetero párok tagjai toleránsabbak egymással szemben.

3) Igen a heterok jobban titkolják, no nem az együvé tartozást, hanem annak a megvalósítási metodikáját. kevesebb a tökfölösleges pletyó. másfelől a heterok kevésbé egocentrikusak. értsd vannak viták és veszekedések de sokkal ritkábban és csak nagyon nagy ellentétek után kerül elő egy "My way or the highway" stílusú mondat. Javallot film: The Mexican
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#354 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 09:02

WTF are you talking about? Get your ass over here and LIVE HERE, my friend. :rolleyes:

PS: I'm talking to you, SF.

[ 2003. október 25.: T2k szerkesztette a hozzászólást ]

#355 Felhasználó inaktív   bianca 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 11:11

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Kérdem én, hogy MI SZÜLTE AZ ELŐÍTÉLETEKET?
SF
[/quote]
Mi szül elöítéleket?
A félelem, az irigység.

#356 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 26. 07:58

idézet:
Ezt írta bianca:

Mi szül elöítéleket?
A félelem, az irigység.
[/quote]

Esetunkben mindketto kizart.

#357 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 01:35

idézet:
Ezt írta T2k:

Esetunkben mindketto kizart.
[/quote]

Evidence, pls!

Egy "felkészületlen" versenyző. :D
... a trip back in time is all I need ...

#358 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 08:37

idézet:
Ezt írta Sasfióka:
A kérdés roppant egyszerűen hangzik: Tudjuk, hogy vannak előítéletek a melegekkel szemben. Tudjuk, hogy sokan gyűlölik őket, sokan viszont támogatják őket. Kérdem én, hogy MI SZÜLTE AZ ELŐÍTÉLETEKET?[/quote]

A kérdés helyesen: mi szüli (állandó jelen idő!!!) az előítéleteket?

Erre tényleg csak az Allport-könyvet lehet javasolni...

idézet:
Illetve lenne még egy kérdésem (ez tényleg csak egy személyes kérdés :D) A kérdés azokhoz szól, akik belelátnak a melegek világába, viszont nem feltétlen érintettek benne. A heteroszexuális réteg is ilyen kicsapongó? A heteroszexuális réteg is ennyire szexfüggő? Tudom, hogy mindannyian "egy fáról másztunk le", mégsem látom annyira ezt a deviáns viselkedést a heteroszexuálisok körében. Vagy a heterók jobban titkolják?[/quote]

A heteroszexuálisok nagyobb részénél nincsenek jelen a megkülönböztetésből eredő sérülések, amik megrekesztenék a személyiségfejlődést. Azaz: a többség kinövi :)
Elköltöztem :-)

#359 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 27. 12:01

Jó sokáig filóztam, mire a Kép gombra kattintottam.
Az elöitéletek születését szvsz mindkét tábor számlájára lehet írni. Ùgy gondolom, hogy egyrészröl a melegek EGY CSOPORTJÀNAK magamutogatásai, kirohanásai, önreklámozásai sok ember - köztük melegek - szemét szúrják, és rosszalják a dolgot. Ha konzervatívra vesszük a figurát, akkor úgy is mondhatnánk, hogy egy olyan dolgot próbálnak aggresszíven, nyomulósan, harsányan elfogadtatni másokkal, ami azok számára elfogadhatatlan. Ebben nagy szerepet játszik a média, ami általában olyan eseteket mutat mutat be a talkshowkban, amik röhejesek, rosszabb esetben undorítóak. Nem beszélve arról, hogy azt sugallják bizonyos meleg egyének/csoportok, hogy ök nem csak egyszerüen mások, hanem többek, felsöbbrendüek, büszkék. Ez sem tesz jót azoknak a - gondolom többségben lévö - melegeknek, akik beállítottságukat leszámítva teljesen illeszkednek a társadalomba.

Nézzük a másik oldalt. Számomra az a gondolat, hogy egy azonos nemü ember akár csak megsímogasson, vagy bármilyen szexuális töltetü megnyilvánulása legyen felém, egyszerüen borzasztó, visszataszító és undorító. Namost, ez önmagában nálam még nem elegendö, hogy általánosan utáljam a melegeket, mint ahogy nem is utálom öket. Azonban ahány ember, annyi féle gondolkodás, s szerintem a többség szorosan összeköti az illetö meleget - mint embert - a szexuális irányultsága okozta "tevékenységekkel", s akiknek ezek a "tevékenységek" elfogadhatatlanok, azok magát az embert is undorítónak, visszataszítónak könyvelik el.
Persze ez nem csak a meleg témában van így, hanem az élet számos területén is.

Most ennyi jutott eszembe. Nem sok, de több mint a semmi. :)
Legalábbis ami a karakterek számát illeti... :D

[ 2003. október 27.: Drummaster szerkesztette a hozzászólást ]

#360 Felhasználó inaktív   mammutka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 27. 19:27

Bocs, ha volt már, nincs időm a topicot végigolvasni. Talán ez a legjobb rövid összefoglaló, amit erről a témáról olvastam, a Magyar Szexológiai Társaság honlapjáról
[url="http://"http://www.szexologia.hu/hirl_I_2/homoszex.htm"]http://www.szexologi..._2/homoszex.htm[/url]

Üdv.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.