Talán Magyar utcán fekszik?
Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2003. 11. 20. 06:10
Talán Magyar utcán fekszik?
Elküldve: 2003. 11. 20. 08:44
idézet:
Ezt írta bolic66 system:
Ki ismeritek már a Kék Osztriga Bárt? :confused:![]()
Talán Magyar utcán fekszik?![]()
[/quote]
:confused:![]()
Elküldve: 2003. 11. 20. 20:11
Nekem személy szerint semmi gondom velük, bár jómagam hetero vagyok.Mindenki éli az életét, a sajátját, és ezt tiszteletben kellene tartani...
Elküldve: 2003. 11. 20. 21:17
idézet:
Ezt írta bolic66 system:
Ki ismeritek már a Kék Osztriga Bárt? :confused:![]()
Talán Magyar utcán fekszik?![]()
[/quote]
Ott is fekszik egy ilyen... Meg tőle két sarokra, meg három utcára is egy, meg két emelettel feljebb is van, és a metróval két megállóra is, de ha buszra száll is csak három megállót kell menned, gyalog pedig hamar kiérsz a sétányra...
Ez a szomorú, legalábbis szerintem. Mert igényes meleg szórakozóhellyel Magyarországtól cirka 12.000 km-re találkoztam. Itthon mi van? Nem hagyom meg a moderátoroknak, hogy [censored]-re tegyék, így be sem írom... Sajnos erre van igény.
SF
Elküldve: 2003. 11. 21. 09:30
idézet:
Ezt írta Sasfióka:
Ez a szomorú, legalábbis szerintem. Mert igényes meleg szórakozóhellyel Magyarországtól cirka 12.000 km-re találkoztam. Itthon mi van? Nem hagyom meg a moderátoroknak, hogy [censored]-re tegyék, így be sem írom... Sajnos erre van igény.
SF[/quote]
Ennek oka könnyen megérthető: téves az a nézet, hogy ma itthon a 'típusbuzi' a médiában látható, kiközösítettsége mitt kompenzáló, másságára rájátszó népség.
Magyarországon a 'típusbuzi' az a negyvenes, gyerekes családapa, aki...
Szóval: ezért.
Elküldve: 2004. 01. 08. 21:21
SF
Elküldve: 2004. 01. 09. 13:33
idézet:
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=8&t=001706&p=6#000251"]Ezt írta Sasfióka:[/url]
Szerintem nem csak az lehet ártalmas egy gyermek fejlődésében, vagy egy felnőtt értékítéletében!, hogy értéktorzult homoszexuálisokat mutatnak. Szerintem egy értéktorzult, tvben önként vonagló, magát dobáló, stb... meleg pont annyira "veszélyes" a tv képernyőjén nap mint nap, mint egy megjátszó, önimádó, nyálas vagy éppen maffiózó heteroszexuális... És perpill a villában a való világ egy igen vékony, nem hétköznapi peremét válogatták be... Még azért egy-két meleg és egy-két leszbi hiányzik, de még bármi megtörténhet. Vagy esetleg kiderülhet?
[/quote]
Ez igaz, viszont nem állítottam vagy sugalltam ennek az ellenkezőjét. Legalábbis remélem. Szerintem (igez, érthető módon) belemagyaráztál olyat a postomban, amit nem tartalmazott. Nyilván azon fiatalok értékítéletét is befolyásolják az ilyen műsorok, akik valamilyen oknál fogva referenciát keresnek bennük.
[ 2004. január 09.: special szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 16. 15:30
idézet:
Arról, hogy valaki n*gernek / cig*nynak születik, nem tehet. A viselkedéséről már igen. A buziság már más tészta. Arról tehet az illető! [/quote]
És még csoda, hogy ennyire nem érti meg a melegek problémáját nálunk senki, amikor az embereknek ennyire fogalmuk nincs róla, miről szól a homoszexualitás?
A másik kedvencem: "A börtönben könnyen válik buzivá az ember" - Pedig ami ott történik, annak semmi köze a homoszexualitáshoz.
Egy - csöppet sem kedves - ismerősöm mondta:
"Nekem semmi bajom a buzeránsokkal, de ha bármelyik hozzámért, azt kinyírom!" És tényleg így volt, egyszer le kellett mennünk az egyik bárba munkaügyben, és majdnem nekiugrott valakinek, aki épp csak ránézett.![]()
![]()
Elküldve: 2004. 01. 16. 15:44
idézet:
Ezt írta MisterY:
Egy másik - bezárt - topikban olvastam:
...
És még csoda, hogy ennyire nem érti meg a melegek problémáját nálunk senki, amikor az embereknek ennyire fogalmuk nincs róla, miről szól a homoszexualitás?
A másik kedvencem: "A börtönben könnyen válik buzivá az ember" - Pedig ami ott történik, annak semmi köze a homoszexualitáshoz.
Egy - csöppet sem kedves - ismerősöm mondta:
"Nekem semmi bajom a buzeránsokkal, de ha bármelyik hozzámért, azt kinyírom!" És tényleg így volt, egyszer le kellett mennünk az egyik bárba munkaügyben, és majdnem nekiugrott valakinek, aki épp csak ránézett.![]()
[/quote]
Ez így van, nincs olyan ember, hogy meleggé vált, de ő nem akarta, meg őt rákényszerítették... Léteznek valóban látens melegek, és átmenetileg meleg életvitelt élők, mint pl. a börtönök lakóinak bizonyos része. De ők amikor szabadulnak, visszatérnek régi énükhöz.
SF
Elküldve: 2004. 01. 16. 16:15
Engem személy szerint nem zavarnak a melegek, a saját életük élik, a saját maguk módján.Nem értem igazából, hogy miért kell velük annyit foglalkozni.
Elküldve: 2004. 01. 16. 16:49
idézet:
Ezt írta zimzum:
Kis hazánkban a probléma gyökere sajnos az emberek nagy részében megtalálható.Itt minden fekete-vagy fehér, középút nincs.
Engem személy szerint nem zavarnak a melegek, a saját életük élik, a saját maguk módján.Nem értem igazából, hogy miért kell velük annyit foglalkozni.
[/quote]
zimzum! A melegek zöme sem érti, hogy miért reflektorozzák őket mindig. Viszont abban is van valami, hogy nem a határokat kellene lebontani, hanem az emberek fejében lévő falakat...
SF
Elküldve: 2004. 01. 16. 17:20
Elküldve: 2004. 01. 16. 22:41
idézet:
Ezt írta Boba:
nincs bajom a MÁSsággal, amíg más MÁS.[/quote]
Úgy néz ki, még jó darabig a TÖBBSÉGHEZ fogsz tartozni.
Másság rengeteg féle-fajta van: a homoszexualitás csak egy a lehetőségek tárházából.
Elküldve: 2004. 01. 17. 11:33
idézet:
Ezt írta Telcontar:
Úgy néz ki, még jó darabig a TÖBBSÉGHEZ fogsz tartozni.
Másság rengeteg féle-fajta van: a homoszexualitás csak egy a lehetőségek tárházából.[/quote]
De valamiért mindig abból lehet a legjobb cikkeket írni...
SF
Elküldve: 2004. 01. 17. 11:53
Elküldve: 2004. 01. 30. 14:16
Hátha érdekel valakit...
Azért érdekes a cikk, itt már óvatosan ugyan, de konkrét dolgokat "mert" megfogalmazni a cikkíró.
SF
Elküldve: 2004. 04. 14. 13:45
Idézet
[MTI]
Börtönnel büntethetővé tette a homoszexualitást a Tanzániához tartozó, félig autonóm Zanzibár parlamentje egy szerdán egyhangúlag elfogadott törvényben. Amennyiben Amani Karume elnök - ígéretéhez híven - aláírja a törvényt, életfogytiglani börtönnel lesz büntethető az, aki kiskorúval homoszexuális kapcsolatot létesít. A felnőttek közti hasonló kapcsolatért 25 év, a leszbikus viszonyért pedig 7 év lesz a megtorlás. Megfigyelők az iszlám szellemiség előretörésének tulajdonítják a törvény megszületését.
Elküldve: 2004. 04. 14. 13:51
Elküldve: 2004. 04. 14. 19:16
- csak fizikailag vonzódik a saját neméhez, romantikus, fennköltebb kapcsolat kizárt
- fizikailag is vonzódik a saját neméhez és romantikus, klasszikus kapcsolatot is el tud képzelni
- Csak romantikus viszony érdekli a saját nemével, testileg nem vagy csak kényszerből vonzódik
A harmadik verzió a legegyszerűbb. Leginkább ugy elképzelhető, ha valami súlyos trauma érte az életben, például egy nőt megerőszakolnak többször, kiábrándul a férfiui brutalitásból, de szüksége van egy társra és megértésre csak egy másik nő személyében lel. Nem hiszem hogy sok ilyen van, de van.
A második eset a klasszikus homoszexualitás. Két férfi vagy két nő között kialakulhat valami oknál fogva és nagyon hasonlít egy heteroszexuális kapcsolatra, eltekintve attól, hogy két azonos neműről van szó. Általában náluk jelenik meg az igény a gyereknevelésre, házasságra, stb.
Az első eset leginkább férfiakra jellemző, ahol nem képes az egyén elképzelni romantikus viszonyt de vonza az azonos nemű teste és élvezi. Általában ők szeretnek egy rendezett heteroszexuális kapcsolatot is fenntartani és titokban élni ezt a homoszexuális életet.
Persze lehetnek átmenetek, meg nehéz az embereket kategorizálni akármiről is legyen szó, hisz nincs két egyforma ember, de azért én ezt használnám a következőkben.
Lássuk most hogy mely esetben miért mond ellent a Szeretetnek a homoszexualitás.
Az első eset egyszerű, önző vágyak kielégítéséről szól. Az önzőség az nem túl pozitív
A harmadik eset, ahol a körülmények nagyban összejátszanak nem mond ellen a szeretetnek. Igazából ez olyan mint egy barátság, csak együtt élnek, stb. és mindaddig nem gond amig ez nem megy át önzőségbe semmilyen szinten. Általában ez nem szokott gond lenni.
A második eset, a klasszikus homoszexualitás a legproblémásabb. Hiszen sok esetben azt se mondhatjuk, hogy önző szándék vezeti őket, mint az első esetben és mivel élhetnek teljesen normális életet máshol sem találhatunk kivetni valót bennük. Vagyis csak egyet. Mégpedig a család, mint a szeretet legalapvetőbb egységének a felrugása. A legalapvetőbb szeretetközösség a család: apa, anya, gyerekek. A homoszexualitás terjedésével a családok száma csökken, mivel sok a singli homoszexuális, akik nem kívánják átültetni az életvitelüket közösségbe, "családba", ergo romlik az erkölcs, mert kevesebb a család, mint alapvető szeretetközösség, ahol megbeszélhetik a gondjaikat az emberek, ezért máshogy kell levezetni a feszültséget és nehezebben csatlakoznának nagyobb szeretetközösségekbe. (persze ha a mai világban még van ilyen?
Mindezek után még hozzátenném, hogy ha csak a homoszexualitás lenne a legnagyobb gondja az emberiségnek és a homoszexuálisok lennének a "legrosszabb" emberek, akkor majdnem hogy ez lenne a földi paradicsom.
Elküldve: 2004. 04. 15. 07:44
Idézet: justme - Dátum: 2004. április 14, szerda - 20:21
- csak fizikailag vonzódik az ellenkező nemhez, romantikus, fennköltebb kapcsolat kizárt
- fizikailag is vonzódik az ellenkező nemhez és romantikus, klasszikus kapcsolatot is el tud képzelni
- Csak romantikus viszony érdekli az ellenkező nemmel, testileg nem vagy csak kényszerből vonzódik
Vagy összekevertem valamit :confused:
Vagy nem én kevertem össze valamit :confused:
:o

Súgó
A téma zárva.