HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:52

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:44

Pedig gondoltam azt csak megérted, amit te írtál.

Azt megértem amit én írtam, de az odavetett fél mondatokat nem mindíg. Nem ez az egyetlen hibám. :p
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#782 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:17

Hogy stilszerüen egy offal inditsak,  voltam katona, de nem lettem buzi :D
Amugy, kezd már qrvára elegem lenni ebből, hogy heteroszexuálisok akarják megitélni azt, hogy a homoszexuális gyereke miért is lesz defektes. Macika, nekem a világon semmi bajom nincs veled, de mit szólnál, ha én elkezdenék beleugatni abba, hogy a te gyereked igy meg ugy defektes lesz, mert nem mutatsz neki elég jó példát?
Amugy, kicsúfolják: igen. Mert a gyerekek alaplépésben gonoszak. Ez van. Kicsúfolják, miért? Mert kevés van belőle. Amig egy osztályban lenne legjobb esetben van 1 homoszexuális pár gyereke, addig az kapná az ivet, nem vitás. És ha lenne 2-3, 4-5 akár? Akkor mi lenne?
Gyerekként álltam eleget mindkét oldalon, voltam kiközösitett, megvetett és lenézett, kigúnyolt, és magam is csináltam ezeket rengeteget, mert rosszindulatu, igazságtalan gyerek lettem, úgyhogy tapasztalatból mondom, mert csináltam: Ha valakit ki akarnak gúnyolni, azt tökmindegy miért, de ki is fogják,tökmindegy hogy kövér, sovány, szemüveges vagy vörös a haja, vagy akármi a szülője. Ettől a gyereket NEM LEHET MEGVÉDENI, ha a szülő beleugat, még ronthat is a helyzeten. Ebben megoldás csak az adott pillanatban való azonnali visszavágás, visszaszúrás, vagy a tanár azonnali beavatkozása tud segiteni.

#783 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:41

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:51

A linked alapján az jött le, hogy nincs semmiféle adat arra, hogy káros/nem káros a gyerekre, ha meleg szülők nevelik.

Kiragadsz két mondatot, és az alapján ítéled meg a helyzetet? Hát... Akkor már ezt is kiragadhatnád, csak egy bekezdéssel van előrébb:

Idézet

Nincs olyan kutatási adat, amely meleg férfiak vagy leszbikusok alkalmatlanságát bizonyítaná a szülői szerepre. Azt sem lehetett kimutatni, hogy a homoszexuális szülők veszélyeztetnék a gyermek pszichoszociális fejlődését vagy bármilyen más hátrányt jelentenének a heteroszexuális szülőkkel szemben.

Engem az érdekel, az emberek milyen előítéletek alapján kardoskodnak mégis amellett, hogy mégis káros a gyermekre nézve.

#784 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:44

Mert csak. Mert mindenki mocskos buzi, csak a mi szerelmünk tiszta, mert mindenki hülye, korlátolt, csak én nevelem jól a gyerekem, mert mindenkinek szar a kocsija, csak az enyém király, mert mindenkinek gagyi a gépe, csak az enyém király, mert nekem van a legszebb ruhám, de ó jajj....hisz meztelen vagyok.

#785 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:44

Mert csak. Mert mindenki mocskos buzi, csak a mi szerelmünk tiszta, mert mindenki hülye, korlátolt, csak én nevelem jól a gyerekem, mert mindenkinek szar a kocsija, csak az enyém király, mert mindenkinek gagyi a gépe, csak az enyém király, mert nekem van a legszebb ruhám, de ó jajj....hisz meztelen vagyok.

Így viszont látszik, hogy seggben is te vagy a legjobb. :)

szerk: jajj, nem úgy... (már megint)

Szerkesztette: gazdi 2005. 08. 26. 20:54 -kor

Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#786 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:54

Seggben eddig is én voltam a legjobb középkelet-európában :D

#787 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:17

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:17

Igen, mint azt le is írta a példát hozó topictárs. Csak felületesen olvastad.

Idézet

Amugy, kezd már qrvára elegem lenni ebből, hogy heteroszexuálisok akarják megitélni azt, hogy a homoszexuális gyereke miért is lesz defektes. Macika, nekem a világon semmi bajom nincs veled, de mit szólnál, ha én elkezdenék beleugatni abba, hogy a te gyereked igy meg ugy defektes lesz, mert nem mutatsz neki elég jó példát?
Miért is?
Az itt beszélgetők közül - ha jól sejtem - talán egyedül nekem van olyan korú gyerekem, akit már nevelni kell/lehet.
Homoszexuális pár, aki gyermeket nevel pedig nincs itt képviselve.
Te - saját bevallásod szerint - kevés dologtól vagy pillanatnyilag olyan messze, mint a gyermekvállalástól (sajnos).

Tulajdonképpen akkor mi alapján is van meg ez a bebetonozott véleményed? Csak nem elolvastad a két amerikai példát???

Idézet

Amugy, kicsúfolják: igen. Mert a gyerekek alaplépésben gonoszak.
Te beteg vagy, már ne is haragudj. SOHA SENKIT nem csúfoltak ki a gyerekeim. Ez tipikusan nevelésbeli kérdés. Amit lát a szülőktől otthon, azt viszi magával az életbe. Ha azt látja a gyerek, hogy a TV-ben egy mozgássérült, fogyatékos emberen mosolyognak a szülők (akár csak az egyikük is), akkor automatikusan azt tekinti követendő példának. A szülők MINDEN viselkedése, reakciója visszatükröződik a gyerekben, azonnal elraktározza, milyen helyzetben, milyen reakció kell. A gyerek nem hülye, csak kicsi. Szívja magába a nap 16 órájában az információt, többet, mint amit el tudunk képzelni.
Ha valakinek van saját gyereke (azonos nemű), észre fogja venni, hogy már igen kicsi korban tudja, hogy melyik szülő az azonos nemű vele, kire kell figyeljen, kinek a viselkedésnormáit kell elsajátítsa (erről volt a Spektrumon nem is régen egy szenzációs dokumentumfilm-sorozat). Rövidesen észre lehet venni, hogy mint az árnyék, úgy követi minden mozdulatát a gyerek. És mindent utánoz. Figyel, milyen helyzetben hogyan kell reagálni, milyen viselkedés az elfogadott. Emiatt tartom azt (két gyereken kipróbálva!!!), hogy a gyerek igenis a vele azonos nemű szülő viselkedésbeli tükörképe lesz. Szóval felejtsd el, hogy a gyerekek gonoszak. A gyerekek olyanok, amilyenné a b. szülők nevelik!

Idézet

Kicsúfolják, miért? Mert kevés van belőle. Amig egy osztályban lenne legjobb esetben van 1 homoszexuális pár gyereke, addig az kapná az ivet, nem vitás. És ha lenne 2-3, 4-5 akár? Akkor mi lenne?
Tegyük kötelezővé a homoszexualitást??? Én kiszállok!
De hogy érdemben is írjak, nagy szar lesz, ha így lesz.
Már most is annak isszuk a levét, hogy igen sok szülő szart nevelni a gyerekeit és most felnőve a társadalmat a saját jogi kiszolgálószemélyzetének tekinti.

Idézet

Gyerekként álltam eleget mindkét oldalon, voltam kiközösitett, megvetett és lenézett, kigúnyolt, és magam is csináltam ezeket rengeteget, mert rosszindulatu, igazságtalan gyerek lettem, úgyhogy tapasztalatból mondom, mert csináltam: Ha valakit ki akarnak gúnyolni, azt tökmindegy miért, de ki is fogják,tökmindegy hogy kövér, sovány, szemüveges vagy vörös a haja, vagy akármi a szülője. Ettől a gyereket NEM LEHET MEGVÉDENI, ha a szülő beleugat, még ronthat is a helyzeten. Ebben megoldás csak az adott pillanatban való azonnali visszavágás, visszaszúrás, vagy a tanár azonnali beavatkozása tud segiteni.
Nem ismerem a gyerekkorodat, szüleidet, neveltetésedet, de a legkevésbé sem tartozik rám, így erre nem reagálnék.
Azonban úgy érzem, hogy megint mellélőttél. Igenis, ha valakinek a gyereke csúfolja, bántja, gúnyolja a másikat, akkor a szülőnek és a pedagógusnak is azonnal(!) be kell avatkoznia, próbálni pótolni/kijavítani azt, amit a szülő trehányhságból, vagy alkalmatlanságból elmulasztott. A visszavágás, visszaszúrás a lehető legrosszabb megoldás, mert nincs vége.

Egyébként tőlem nem hallottad, hogy azt tartanám negatívumnak, a homoszexuálisok gyermekvállalásában, ha a gyerekek kicsúfolnák a suliban, mert azonos neműek a szülei.
Gondolkoztál már ma?

#788 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:26

Idézet: Netmaster - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:41

Engem az érdekel, az emberek milyen előítéletek alapján kardoskodnak mégis amellett, hogy mégis káros a gyermekre nézve.

Semmi előítélet. Leírtam. Ha akarod megérted.
Persze nem akarod. De ez már a Te dolgod.
Ha egyszer lesznek saját gyerekeid, majd megtapasztalod.
Gondolkoztál már ma?

#789 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:17

Amugy, kicsúfolják: igen. Mert a gyerekek alaplépésben gonoszak. Ez van. Kicsúfolják, miért? Mert kevés van belőle. Amig egy osztályban lenne legjobb esetben van 1 homoszexuális pár gyereke, addig az kapná az ivet, nem vitás. És ha lenne 2-3, 4-5 akár? Akkor mi lenne?

Azért az egy kicsit nagyobb támadási felületet ad a gyereken, hogy melegek a szülei, mint az, hogy szemüveges vagy vörös stb. Talán az egyik legmocskosabb bélyeg.  (A bélyeg a mocskos nem a melegség, félre ne értsd). Az alkoholizmus nagyságrendekkel elfogadottabb, mint a homoszexualitás.
Ez van.
Végy egy szemüveges gyereket. Az őt ért negatív hatásokat szorozd meg százzal. Kb. annyit kapna nap mint nap a meleg szülők gyermeke.
Végy egy cigánygyereket. Szorozd meg tízzel, és ugyanezt kapod eredményül.

Elviselhető ez? Nem tudom. Fel tudja dolgozni a gyerek? Nem hinném.

Nem állítom, hogy igazam van.  De nagyon valószínűnek tartom.

3 nap híján majdnem évvesztes lettem. De mivel jól teljesítettem az ovodai teszteket mehettem első osztályba.  Az osztályba én voltam az egyik legkissebb gyerek, utolsó előtti a tornasorba. A többit gondolom kitalálod. Én is voltam lent, tudom milyen gonoszak a gyerekek. Pedig nekem csak annyi volt a bűnöm, hogy a többieknél 1 fejjel alacsonyabb vékony dongájú gyerek voltam.

Ha komolyan magamba nézek, kb. most sikerüt feldolgoznom magamban az egészet. Mert kamasz koromban szépen elkezdtem növögetni míg 180cm magas lettem és 80kg. A 80 kiló hál' istennek nem has tájon látszik, hanem a felső testemen vállban. Nem edzőtermi mű izom, hanem ilyen lapátolós, talicskatologatós, zsákemelgetős fajta, mert dolgoznom kellett suli mellett, hogy legyen pénzmag is. Nem a szüleim tolták alám a dolgokat. Főiskolára jártam, diplomázam, csináltam ezt-azt. Tűrhetően élek.
Na de hagyjuk az öntömjénezéssel kevert sanyarú gyerekkor ecsetelést.

A régi nagy és erős fiúk egy része most csak a vállamig ér, másik részük pedig alaposan elhízott, simán kinéz egy leamortizált 40 évesnek. Most akár egyszerre kettővel is simán elbánnék.
  Nagy nehezen leérettségiztek (vagy még addig sem jutottak), töredékük ment főiskolára és szerzett diplomát.

Gyarló ember vagyok én is. Ezt látnom kellett, meg kellett élnem, hogy túl tudjak lépni a régi dolgokon. Kb. mostanában dolgoztam fel az akkori dolgokat.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#790 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:33

Ha a szülő utólag beleugat a gyereke iskolai dolgába, az nem tesz jót. Az sem, ha lesz*rja, de utólag, elsőkézből származó információ hiányában, elfogultan, nemsok jó tud belőle kijönni.
Soha senkit nem csúfoltak ki a gyerekeid. Nem akarlak bántani, de soha ne mondd, hogy soha. Korántsem biztos, hogy mindent tudsz arról mi zajlik abban a majd 1/3 napban, amikor nem vagy velük.
Amugy, betegnek tartasz, nem haragszom érte, az vagyok. Többek között emiatt vagyok messze a gyerekvállalástól, és korántsem mondom azt hogy sajnos.
Arra, hogy a gyerek az azonos nemű szülőhöz hasonul, nem akarok vitázni, te látod a gyerekeidet. Ha úgy véled, a fiad pont olyan lesz mint te, és a nejednek nincs köze sem hozzá, akkor biztos úgy van. Én is úgy nőttem fel, hogy asszimiláltam apám viselkedését, de rengeteg mindent anyámtól szedtem fel, persze szigoruan semmi jót. És bár nem vagyok homoszexuális, vannak anyámtól felszedett,feminim személyiségjegyeim, ahogy a hugomnak is vannak apámtól felszedett, meglehetősen fiús dolgai.
Az hogy a szülő egy saját maga épitette márványpiedesztálra áll, esetleg még egy bronzszoborra is ráül, hogy ő aztán a mintaszülő, még nem jelenti azt, hogy a gyerekének a nevelése csak tőle függ. Elég egy elcseszett alsós tanár, egy szülő aki úgy véli, nem kell a gyereket a széltől is óvni, hozzá egy átlagosnál sérülékenyebb gyerek, és máris kész a "baj". És igen, ha úgy véled, itt hazabeszélek, úgy is van. Anyám pedagógus volt, nem akart egy másik pedagógus dolgába beleszólni, főleg az első 1-2 durva elutasitás után. Apám úgy vélte, nem lehet a gyereket folyton elhurcolni a problémák elől, ha a széltől is óvjuk, sosem erősödik meg, lássuk ha a mélyvizbe kerül, fenn marad e? Hát nem maradtam fenn.
A tanár akihez kerültem, úgy állt a dologhoz, hogy nála nincs kilógó személyiség, ha tetszik, ha nem, meg fog törni. Megtörni nem tudott, összetörni úgy-ahogy, amit el tudodd érni, az az, hogy a az alaptermészetem részét képező szorongásokat, komplexusokat és gátlásokat a lehetséges maximumig erősitette fel, elérve, hogy lehetetlenné váljon számos dolog. A maradékot magam intéztem el magamnak, úgyhogy igen, a lehető legnagyobb mértékig igazad van, ha úgy véled, beteg vagyok.
Pedig anyámék nem homoszexuálisok. Nem vertek, erőszakoltak meg, nem voltak alkoholisták, nemtőrödömök, pedofilek, gyilkosok. Egyszerüen igy alakult, hogy számos ok miatt nem tudtak megvédeni ű, és lettem olyan, amilyen.

#791 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 21:40

De Macika, nem minden gyereknek te vagy az apukája.

Ne felejtsd el azt sem, hogy IGEN a fiaid nem nevetik ki mondjuk a mozgássérülteket, ha veled vannak.
De igen is kinevetik, ha hasonszőrű gyerektársaikkal vannak, és "Peti a bandavezér"  vezényetével azok kinevetik őket. Szeretnének nem kitünni a csoportból, mert szeretnének oda tartozni, ezért átveszik a csoprt diktálta értékrendet. Gonoszak voltak adott pillanatban? Igen, azok voltak.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#792 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:12

Idézet: Miki2 - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:18

Há má hogy lenne? Óvodában, suliban mindenki csúfolja, hogy férfi a mamája. Ha van egy kis szerencséje, még a tanár is elereszt néha egy tréfit. Csupa pozitív hatás.

Jó, akkor nézzük a másik lehetőséget:
A gyereket nem fogadják örökbe a meleg szülők. Marad árva, állami gondozásban, később nagy valószínűséggel az utca neveli. Nagy eséllyel erőszakos személyiség lesz, ha életben marad, lop, rabol, narkózik, stb. Ez a jobb út vagy a másik, ahol szülők nevelik és gondoskodnak róla úgy, mintha a saját gyerekük lenne, rendes kaját kap, ruhát, óvodába, iskolába jár, stb.?

Szerintem ennyit bőven megér az a kis csúfolás, amit minden gyerek elszenved, ha kövér/szemüveges/szeplős/korpás a haja vagy bármi más okból beilleszkedési problémája van. A csoportok folyamatosan változnak. A gyereknek meg kell tanulnia beilleszkedni és kezelni a társas problémákat. Mindenkinek megvan a maga keresztje.
Wherever you go, go with all your heart.

#793 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:15

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:09

Kérhetném azt, hogy aki ebben a gyermeknevelős témában hozzá kíván szólni, írja már oda, hány gyereket nevel! Már csak a vélemény hitelessége miatt.

Kezdem is.
Két fiú, 5 és 11.
Ja, és mindkettő saját készítés.
Van anyjuk is, együtt is élünk, szóval mezei, szürke hetero-kapcsolat.

Hiteles ebben a témában akkor lennél, ha homoszexuális létedre nevelnéd a gyerekeidet vagy személyesen ismernél ilyen családokat.

#794 Felhasználó inaktív   Miki2 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:09

Van anyjuk is, együtt is élünk, szóval mezei, szürke hetero-kapcsolat.

Szégyelld magad  :D
Tárgyi tudástól nem elhomályosított éleslátással tekintek a világra.

#795 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:20

"De igen is kinevetik, ha hasonszőrű gyerektársaikkal vannak, és "Peti a bandavezér"  vezényetével azok kinevetik őket. Szeretnének nem kitünni a csoportból, mert szeretnének oda tartozni, ezért átveszik a csoprt diktálta értékrendet. "

A baj ott van hogy nem is annyira a csoport mint inkább Peti diktálja az értékrendet. És le merem tenni a nagyesküt hogy a csoportban messze nem a "vezér" a legértelmesebb. Miért van hogy mégis szolgaian, ész nélkül mennek utána? Én is úgy voltam hogy piszkáltak emiatt hogy nem tartok a többiekkel, és én meg is mondtam a vezérnek, hogy én eminens tanuló vagyok te meg nemcsak az osztály hanem az iskola leghülyébbje, hogy gondolod hogy részt veszek a te általad kitalált hülyeségekben. Mikor tovább folytatták a piszkálódást, elszakadt nálam a cérna és olyan pofont találtam adni ennek az osztály legerősebb gyerekének, hogy elsősegélyre kellett vinni, és majdnem kicsaptak az iskolából, de mivel az előéletem makulátlan volt ez elmaradt. Attól kezdve mintha elvágták volna megszünt a zaklatás. Makarenkói pofon? Azt nem értem hogy több gyerek együtt miért nem tud nemet mondani?

#796 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:21

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:21

ÉS akkor hogyan is?
Két nő csak lányt, két férfi pedig csak fiút fogadhat örökbe?
Mert két férfi hogyan mutathat nemi viselkedési példát egy leánygyermeknek?
És két nő egy fiúnak?

Fogalmam sincs. De attól, hogy én nem tudom elképzelni, még működhet jól valami.
Melegeknél is szoktak lenni férfi és női szerepek. Meg talán ők is el tudnak olvasni néhány gyermeknevelési szakkönyvet, ha már egyszer elhatározták, hogy gyereket nevelnek.

Szerinted jobb az állami gondozás?

#797 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:25

Hmm, mert te ilyen kis rambó voltál. Én nem voltam sem eminens, sem erős, sőt hülyébb voltam mint a legtöbbje, és ha pofon csattant, az az én fejemen volt, és nem egyszer puszta szórakozásból úgy sz*rrá vertek hogy alig birtam hazamenni. Hogy miért nem tudtam nemet mondani....

#798 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 22:33

Ha a szülő utólag beleugat a gyereke iskolai dolgába, az nem tesz jót. Az sem, ha lesz*rja, de utólag, elsőkézből származó információ hiányában, elfogultan, nemsok jó tud belőle kijönni.
Soha senkit nem csúfoltak ki a gyerekeid. Nem akarlak bántani, de soha ne mondd, hogy soha. Korántsem biztos, hogy mindent tudsz arról mi zajlik abban a majd 1/3 napban, amikor nem vagy velük.
Mivel a nejemmel - végzettségünk szerint - mindketten pedagógusok vagyunk (sőt, amennyi ősömről tudok anyai ágon, azok is pedagógusok/voltak), ezért tudjuk jól, hogy mire a gyerek az iskolába ér, már komoly alapot össze (kellett volna) szedjen otthonról. 6 éves korra olyan nevelést kellett kapnia (nem véletlenül mondják sokan pedagógusok, hogy amelyik gyereket az első 6 évben nem neveletek a szülők, azokat nagyon nehéz kezelni), amire tud alapozni a pedagógus. Na ez az, ami egyre inkább és egyre több gyereknél hiányzik. De mivel ez a topic nem egy nevelési fórum, így most ennek a ragozását abba is hagynám.

Idézet

Amugy, betegnek tartasz, nem haragszom érte, az vagyok.
Jól tudod, hogy nem a szó szoros értelmében értettem, csak annyire felhúzott a kategorikus kijelentésed.

Idézet

Arra, hogy a gyerek az azonos nemű szülőhöz hasonul, nem akarok vitázni, te látod a gyerekeidet. Ha úgy véled, a fiad pont olyan lesz mint te, és a nejednek nincs köze sem hozzá, akkor biztos úgy van.
Nem írtam ilyet, hogy a nejemnek semmi köze ne lenne hozzá. Pusztán csak annyit, hogy a nemi viselkedést az azonos nemű szülőtől sajátítja el a gyerek. Amennyiben nincs azonos nemű szülő, akkor szerencsétlen nem tud hogyan, kivel azonosulni, és lesz belőle egy szerencsétlen, torz személyiség. Persze később fejlődhet, elnyomódhat ez a lelki hiba, de valahol, valamiben mindig vissza fog köszönni. Tökmindegy, hogy egy csonka család, vagy egy meleg pár miatt.

Idézet

Az hogy a szülő egy saját maga épitette márványpiedesztálra áll, esetleg még egy bronzszoborra is ráül, hogy ő aztán a mintaszülő, még nem jelenti azt, hogy a gyerekének a nevelése csak tőle függ.
Nem írtam ilyet. Azt tartom, hogy egy otthonról megfelelően elinditott gyerek egy középszerű pedagógus kezei közé kerülve is meg képes állni a helyét.

Idézet

Anyám pedagógus volt, nem akart egy másik pedagógus dolgába beleszólni, főleg az első 1-2 durva elutasitás után.
Engem hívott már be a nagyobbik fiam napközis tanárja (aki egyébként délelőtt is tanitja az osztályt) fogadóórára, hogy hogyan csinálnám ezt vagy azt a fiam csoportjában, mert ő nem bír velük. Tehát nem elutasítás, hanem segítségkérés, amit tapasztaltam a pedagógus kollégáktól.

Idézet

Apám úgy vélte, nem lehet a gyereket folyton elhurcolni a problémák elől, ha a széltől is óvjuk, sosem erősödik meg, lássuk ha a mélyvizbe kerül, fenn marad e?
Ezt én is így gondolom, bár a nejem igyekszik a széltől is óvni (de hát egy JÓ anyának ez a dolga!). Én mindig hagyom, hogy érezze az élet szelét a fiú. Hiszen a bölcsit/óvodát/iskolát meg tudjuk választani neki, na de ÉLETből egy van, ugyanaz mindenkinek!
Gondolkoztál már ma?

#799 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 23:20

"De igen is kinevetik, ha hasonszőrű gyerektársaikkal vannak, és "Peti a bandavezér"  vezényetével azok kinevetik őket. Szeretnének nem kitünni a csoportból, mert szeretnének oda tartozni, ezért átveszik a csoprt diktálta értékrendet. "

A baj ott van hogy nem is annyira a csoport mint inkább Peti diktálja az értékrendet. És le merem tenni a nagyesküt hogy a csoportban messze nem a "vezér" a legértelmesebb. Miért van hogy mégis szolgaian, ész nélkül mennek utána? Én is úgy voltam hogy piszkáltak emiatt hogy nem tartok a többiekkel, és én meg is mondtam a vezérnek, hogy én eminens tanuló vagyok te meg nemcsak az osztály hanem az iskola leghülyébbje, hogy gondolod hogy részt veszek a te általad kitalált hülyeségekben. Mikor tovább folytatták a piszkálódást, elszakadt nálam a cérna és olyan pofont találtam adni ennek az osztály legerősebb gyerekének, hogy elsősegélyre kellett vinni, és majdnem kicsaptak az iskolából, de mivel az előéletem makulátlan volt ez elmaradt. Attól kezdve mintha elvágták volna megszünt a zaklatás. Makarenkói pofon? Azt nem értem hogy több gyerek együtt miért nem tud nemet mondani?

Talán mert csoportként is viselkednek, nem csak egyedekként. Nemet mondani azonos a csoportból kilógással, amit a csoport megtorol. A nemet mondás erkölcsi mondanivalójától függetlenül, csak azért, mert a csoport megbontása bűn.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#800 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 22:33

Idézet: Fanatic - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 22:40

De Macika, nem minden gyereknek te vagy az apukája.

Ne felejtsd el azt sem, hogy IGEN a fiaid nem nevetik ki mondjuk a mozgássérülteket, ha veled vannak.
De igen is kinevetik, ha hasonszőrű gyerektársaikkal vannak, és "Peti a bandavezér"  vezényetével azok kinevetik őket. Szeretnének nem kitünni a csoportból, mert szeretnének oda tartozni, ezért átveszik a csoprt diktálta értékrendet. Gonoszak voltak adott pillanatban? Igen, azok voltak.

Sajnos pont ebből voltak már bajai a sárcnak, hogy ilyen esetben leugatta főkolompost.
Gondolkoztál már ma?

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.