Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot?
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:30
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:35
Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:58
Mivel az tudományos tény, hogy a homosexualitás nem öröklődik, és nincs rá befolyással a szülők, rokonok, ismerősök sexuális beállítottsága, így ebből a szempontból mindegy, hogy a homo/heteroszexuálisak a szülők. Nem ezen van a vita a tudományos társadalomban.
Alaptételként be kéne vésnie mindenkinek az agyába, hogy a homosexualitás NEM betegség, és nem NEVELÉS kérdése, valamint NEM terjed, mint a járvány!
szerk.: elírás
Szerkesztette: Shia-ko 2005. 08. 27. 13:54 -kor
Gabi
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:38
Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 12:58
Én csak annyit mondtam, felesleges oldalanként belinkelni azt az írást, mert semmivel nem "hitelesebb" vagy tartalmasabb mint amiket akár Macika, te vagy én beírtunk ide.
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:44
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:35
Alaptételként be kéne vésnie mindenkinek az agyába, hogy a homosexualitás NEM betegség, és nem NEVELÉS kérdése, valamint nem terjed, mint a járvány!
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:47
Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:19
Hát, mondjuk a kérdés egészen más volt...
Továbbra is fenntartom, hogy nem lesz egy 50 éves férfi gyilkosa kevésbé bűnös attól, hogy van olyan bűnöző is, aki gyereket gyilkolt. Aki többet lopott, az nem jobban bűnös annál, mint aki kevesebbet lopott.
Nem tudom, miért kell a hátrányos helyzetű családokhoz, a bűnöző szülők családjában élő gyerekekhez, és az állami gondozásban élő gyerekekhez hasonlítani?
Csak a vita kedvéért, hogy igazunk lehessen?
Ha valamiben a mi igazunkra akarjuk fordítani a dolgot, akkor keresünk valami olyat, ami sokkal rosszabb és ahhoz hasonlítjuk?
Jó, elfogadom, lehet olyan helyzetet kitalálni, aminek fennállása esetén BÁRMI, még a Romulust és Remust nevelő farkasanya is jobb megoldás, mint a vér szerinti szülők.
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:57
Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 13:19
AlapFELTEVÉS???
Mondd, van neked gyereked? Érezted már a saját bőrödön, milyen az, amikor minden mozdulatodat figyeli a csemetéd és mint egy itatóspapír, szívja magába a történéseket, hogy az adott pillanatban ugyaúgy viselkedhessen, mint Te?
Átélted már, hogy a srácod ugyanúgy áll meg a haverjai előtt, ugyanúgy gesztikulál velük, mint ahogyan azt Tőled látta? (Én így szoktam le a néha zsebredugott kézről, amit pár év alatt felvettem stílust. Mert megláttam a nagyfiamon, milyen hülyén néz ki. Azóta egyikünk se csinálja...
Miről beszélsz Te itt FELTEVÉSről???
Elküldve: 2005. 08. 27. 13:58
Amugy, Macika, szerinted nincs különbség az 50 évest és a gyereket megölő gyilkos közt, vagy lopás és lopás közt. Akkor eszerint dobjuk a kukába a törvényeket, nem kell súlyozás? Ha én elemelet egy 300 forintos IDE kábelt, akkor kerüljek a kulcsár mellé, mert technikai értelemben az lopás?
Szóval, az nem bűn, ha minden retardált szerencsétlen fotószalagon elli a torzszülötteket, akikből sosem lesz teljes ember, de a homoszexuálisoknak a qrva anyját, mert ESETLEG defektes LEHET a gyerek, amire amugy SEMMILYEN tudományos bizonyiték nincsen. Jó kis világ, igen, nagykár hogy TÉNYLEG igy működik. Ez ellen érdekes módon senki nem hőzöng, hogy pfujj kihal, korcsosodik a népesség, de q rva anyját a megfigyelésnek, az abortusznak, az embrió genetika vizsgálatának.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:02
Idézet: Dorien - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 11:07
Ugye nem azt akarod mondani, hogy nem tudod, hova vezet(het) az, ha ez valóban így történik?
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:02
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:58
Amugy, Macika, szerinted nincs különbség az 50 évest és a gyereket megölő gyilkos közt, vagy lopás és lopás közt. Akkor eszerint dobjuk a kukába a törvényeket, nem kell súlyozás? Ha én elemelet egy 300 forintos IDE kábelt, akkor kerüljek a kulcsár mellé, mert technikai értelemben az lopás?
Szóval, az nem bűn, ha minden retardált szerencsétlen fotószalagon elli a torzszülötteket, akikből sosem lesz teljes ember, de a homoszexuálisoknak a qrva anyját, mert ESETLEG defektes LEHET a gyerek, amire amugy SEMMILYEN tudományos bizonyiték nincsen. Jó kis világ, igen, nagykár hogy TÉNYLEG igy működik. Ez ellen érdekes módon senki nem hőzöng, hogy pfujj kihal, korcsosodik a népesség, de q rva anyját a megfigyelésnek, az abortusznak, az embrió genetika vizsgálatának.
Ha szerinted egy alkoholistának a gyámhatóság enged örökbe fogadni egy gyereket, akkor te nagyon el vagy tévedve. Azt meg talán ne kezdjük el szabályozni, hogy ki "csinálhat" gyereket meg ki nem, volt már ilyen kezdeményezés nem egy embertől.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:07
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:57
Mondd, van neked gyereked? Érezted már a saját bőrödön, milyen az, amikor minden mozdulatodat figyeli a csemetéd és mint egy itatóspapír, szívja magába a történéseket, hogy az adott pillanatban ugyaúgy viselkedhessen, mint Te?
Átélted már, hogy a srácod ugyanúgy áll meg a haverjai előtt, ugyanúgy gesztikulál velük, mint ahogyan azt Tőled látta? (Én így szoktam le a néha zsebredugott kézről, amit pár év alatt felvettem stílust. Mert megláttam a nagyfiamon, milyen hülyén néz ki. Azóta egyikünk se csinálja...
Miről beszélsz Te itt FELTEVÉSről???
Össze-vissza kevered a dolgokat. Az alapfeltevésed az, hogy a hagyományos családmodell feltétlenül szükséges az egészséges fejlődéshez, és aki csonka vagy homo családban nő fel, az hátrányt szenved személyiségfejlődésében és szocializációjában. Ez az alapfeltevésed, amelyre építesz, ezért vettem ezt górcső alá. Nem vitattam egy pillanatig sem a saját és nejed szerepének meglétét a gyerekek formálódásában.
Nincs gyerekem, mert nem hiszem, hogy készen állnék. De majd egyszer csak feltámad az ösztön végre.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:09
Idézet: Shia-ko - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 14:35
Alaptételként be kéne vésnie mindenkinek az agyába, hogy a homosexualitás NEM betegség, és nem NEVELÉS kérdése, valamint NEM terjed, mint a járvány!
szerk.: elírás
Értem.
Tehát:
Nem öröklődik.
Nem befolyásolódik a szülők által.
Nem betegség.
Nem is menet közben, az élet során alakul ki, hiszen többen leírták, hogy a génekben van (persze azok a gének véletlenül sem "hibásak" mert akkor már betegségnek lenne nevezhető)
És nem is nevelés kérdése.
Akkor valaki tud választ adni, hogy hogyan lesz valaki homoszexuális?
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:10
Itt szentendrén ahol lakom, van egy utcasöprő házaspár. A férfi egyszerű mint a bot, de nem fogyatékos, a neje az. Volt 3 gyerekük, mind a hármat el kellett venni tőlük és állami gondozásba adni, mert nem törődtek velük, mert nem KÉPESEK rá. Felvetült, már amikor az első megszületett és besz*rva-behugyozva egy darab rongyban hordták óvodába, hogy nem e lehetne a városnak tenni valamit, hogy ne legyenek 40en. Nem lehet, szerencsére a természet segitett, mert mind a 3 császárral született, és 3 császár után életvédelmi okokból elkötik a petevezetéket. A 3 gyerek ugyan teljesen normális, de állami gondozásban tengődnek apa/anya nélkül, elválasztva egymástól, és fehérek, ennek ellenére a kutyának sem kellettek, szóval nem kell a púder sem, hogy az otthonok kilincsét nem kell szidolozni a meddő hetero párok ugy adják a kilincset egymásnak.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:15
Idézet: special - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:07
Nincs gyerekem, mert nem hiszem, hogy készen állnék. De majd egyszer csak feltámad az ösztön végre.
A bibi az, hogy ez nem az én alapfeltevésem (sajnos nem vagyok olyan okos, hogy ilyen téziseket állapíthassak meg) hanem nálamnál ezerszer okosabb emberek írták le.
Én csak a saját kis tyúkszaros életemben találtam meg az igazolását annak, hogy igazat írtak.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:23
Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:09
Pont ahogyan te férfi létedre puncikedvelő lettél. Kialakul. Nem veszem sorba a listádat, mert nem számít, ki mit hord össze. Megint nem emberekkel foglalkozol, masszának tekinted az veled egyet nem értőket. A tudomány állása szerint genetikailag hajlamot ki lehet esetleg mutatni, de maga a szexuális irányultság később alakul ki, pontos életkort nem mernék mondani. De ez is egy olyan terület, ahol vannak újabb eredmények, ahogyan halmozódnak a kutatási eredmények.
Ja igen, elárulok még valamit: senki nem tisztán hetero vagy homo. Minden ember magában hordoz némi nemi vonzódást mindkét nem iránt, csak a legtöbb esetben egyik dominánsan kerül ki. A biszexualitás ismert jelenségekor az orientációk kiegyenlítettebben jelentkeznek.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:39
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:10
Idézet
Idézet
Nem hiszem, hogy egy homo pár örökbe fogadna egy olyan gyereket, akit már 20 próbálkozásból 20x otthagytak hetero szülők.
De ha mégis így lenne, akkor IGEN LEÍROM, hogy jobb annak a gyereknek még az is, ha homo/leszbi "szülőkhöz" kerül, mintha marad a állam nyakán. Bár több ismerősöm is van, akit az állam nevelt fel és most teljesen ugyanolyan mint bárki más. De belátom, hogy nem ez az általános.
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:44
#857 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:46
Akkor én pld nem vagyok benn a mindenben. Én pld bírkózó sem tudnék lenni, mert annyira utálnám a másik izzadt férfit gyömöszölni. A nem izzadtat is. Egyszer ötéves lehettem mikor egy nagyon távoli rokon hozzámnyúlt, akkora pofont kapott hogy a szeme is szikrázott. Viszont a szomszéd kislánynak odadugtam amikor lehetőségem volt rá, nem kellett felvilágosítani különösebben.
#858 Guest_ottokar_*
Elküldve: 2005. 08. 27. 14:52
De szükséges közeledni nem országgyűlés ez vagy kiegyezés.
Elküldve: 2005. 08. 27. 15:04
Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:46
Akkor én pld nem vagyok benn a mindenben. Én pld bírkózó sem tudnék lenni, mert annyira utálnám a másik izzadt férfit gyömöszölni. A nem izzadtat is. Egyszer ötéves lehettem mikor egy nagyon távoli rokon hozzámnyúlt, akkora pofont kapott hogy a szeme is szikrázott. Viszont a szomszéd kislánynak odadugtam amikor lehetőségem volt rá, nem kellett felvilágosítani különösebben.
Rosszul teszed, ha azt gondolod, az emberben nincsenek egymásnak ellentmondó érzések, gondolatok...szinte csak ilyenekkel vagyunk tele. A homofóbia sem zárja ki a homoerotikus vonzalmat, sőt utóbbi esetleges leghalványabb felszínre bukkanása erősíti előbbi tudattartalmat.
Azért a biztonság kedvéért elmondom, hogy attól, hogy a pszichológia szerint mindenki magában hordozza, még nem biztos, hogy felszínre is tud akármikor is kerülni.
Elküldve: 2005. 08. 27. 15:04
Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 15:10
Itt szentendrén ahol lakom, van egy utcasöprő házaspár. A férfi egyszerű mint a bot, de nem fogyatékos, a neje az. Volt 3 gyerekük, mind a hármat el kellett venni tőlük és állami gondozásba adni, mert nem törődtek velük, mert nem KÉPESEK rá. Felvetült, már amikor az első megszületett és besz*rva-behugyozva egy darab rongyban hordták óvodába, hogy nem e lehetne a városnak tenni valamit, hogy ne legyenek 40en. Nem lehet, szerencsére a természet segitett, mert mind a 3 császárral született, és 3 császár után életvédelmi okokból elkötik a petevezetéket. A 3 gyerek ugyan teljesen normális, de állami gondozásban tengődnek apa/anya nélkül, elválasztva egymástól, és fehérek, ennek ellenére a kutyának sem kellettek, szóval nem kell a púder sem, hogy az otthonok kilincsét nem kell szidolozni a meddő hetero párok ugy adják a kilincset egymásnak.
Eh, félreértesz, én sem engedném szívem szerint, de sajnos ma csak az fogyatékosoknak tíltjuk meg, holnap a létminimum alatt élőknek, holnap után a cigányoknak/zsidóknak, stb.... Érted a problémát? Ezért nem hagyom, hogy így gondolkodjak, pedig néha kijön belőlem is (sajnos)

Súgó
A téma zárva.